Įkraunama...
Įkraunama...

Astigmatizmas

Nevisi astigmatikai kūdikiai galės matyti gerai. Yra ir nepakoreguojamų astigmatizmų. Mano sūnui astigmatizmo diagnozę patvirtino vakar, per pakartotinę apžiūrą po pusės metų. Dabar už pusmečio vėl turėsime eiti ir parinks akinukus. Jei kūdikiui iki 9 mėnesių nepasitaiso regėjimas ir nedingsta astigmatizmo apraiškos - reikšia bus visam laikui. Vakar man taip paaiškino oftlamologė. unsure.gif Tad nedžiugina manęs visai, kad vaikutis turės nešioti akinukus. unsure.gif Na ir kas, kad jie gražūs dabar, madingi, bet vaikai žiaurūs vieni kitų atžvilgiu ir tikrai patyčių neišvengs. cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexana @ 2008 05 10, 15:32)
Na ir kas, kad jie gražūs dabar, madingi, bet vaikai žiaurūs vieni kitų atžvilgiu ir tikrai patyčių neišvengs. cray.gif

Vat šitoj vietoj drįstu prieštaraut schmoll.gif . Mano dukra akinukus nešioja jau dvejus su puse metų. Ir kiek dar reikės juos nešiot - vienas Dievas težino. Bet per visą tą laiką niekas niekada nepasijuokė iš jos, kad ji su akinukais. Ir ji pati nesiskundė, kad vaikai tyčiojasi. O lankom paprastą darželį, ne spec. Grupėj tik du vaikai - manoji ir dar vienas berniukas - su akinukais. Ir visi vaikai normaliai reaguoja, kad šitie du darbo metu užsiklijuoja vieną akį - okulistės nurodymais, tai būtina daryti.
Svarbiausia - pačių tėvų nusiteikimas. Jei nejausi, kad tavo vaikas - nepilnavertis, tai to nejaus ir pats vaikas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 05 10, 23:30)
Vat šitoj vietoj drįstu prieštaraut schmoll.gif . Mano dukra akinukus nešioja jau dvejus su puse metų. Ir kiek dar reikės juos nešiot - vienas Dievas težino. Bet per visą tą laiką niekas niekada nepasijuokė iš jos, kad ji su akinukais. Ir ji pati nesiskundė, kad vaikai tyčiojasi. O lankom paprastą darželį, ne spec. Grupėj tik du vaikai - manoji ir dar vienas berniukas - su akinukais. Ir visi vaikai normaliai reaguoja, kad šitie du darbo metu užsiklijuoja vieną akį - okulistės nurodymais, tai būtina daryti.
Svarbiausia - pačių tėvų nusiteikimas. Jei nejausi, kad tavo vaikas - nepilnavertis, tai to nejaus ir pats vaikas 4u.gif

Dilmut, jei darželyje vieni iš kitų sugeba psityčioti, kad ne tokiomis gumelėmis plaukai surišti - tai akinukai tikrai neliks nepastebėtais. Yra dabar vaikų, kurie žiauriai tyčiojasi iš kitų. Mano laiptinėje gyvena vaikiukas su nesveikomis akytėmis ir jam skirti akinukai, klijuojamos pakaitomis akelės ir jį baigia pirštais užbadyti ir žodžiais užsmaugti. Gaila vaiko. Stengiuosi kiek galėdama jį paguosti, kad tik nepilnapročiai gali tyčiotis iš akinukų, bet ir pačiai širdyje labai skaudu, kad dėl to, kad jis gimė su sergančiomis akytėmis, jo nemyli ir nevertina. Jo net žaisti kartu kiti nepriima. Tai ko laukti mano vaikams? Nemanau, kad juos vertins kitaip... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lexana: 10 gegužės 2008 - 22:52
Belieka pastebėti, kad kažkokia keista atmosfera ten pas jus g.gif . Kaimynų mergaitė akiniais pasipuošė tik prieš rugsėjo pirmąją, būdama antrokė. Kiek teko pastebėt - aplinkiniai vaikai priėmė tai kaip niekur nieko... Sūnaus klasėje yra keletas vaikų su akinukais - niekas to net nepastebi.
Be abejo, galbūt visokių žmonių pasitaiko... Bet aš nekompleksuoju dėl to, kad mano vaikas su akiniais, ir mano vaikas irgi dėl to nesijaučia nepilnavertis. To linkiu ir tavo šeimynai 4u.gif .
Atsakyti
Vakar užsisakiau kontaktinius lęšius astigmatikams (Toric), tinkamus nešioti tik 2 mėnesius, sumokėjau už abu 80 Lt. Gausiu tik po 6 sav. liepos 1 d. O mano minusas labai didelis, net rašyti baisu doh.gif Ar dar kas nors esate turėję tokius lęšius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tojama: 13 gegužės 2008 - 12:50
QUOTE(tojama @ 2008 05 13, 13:48)
Vakar užsisakiau kontaktinius lęšius astigmatikams (Toric), tinkamus nešioti tik 2 mėnesius, sumokėjau už abu 80 Lt. Gausiu tik po 6 sav. liepos 1 d. O mano minusas labai didelis, net rašyti baisu  doh.gif  Ar dar kas nors esate turėję tokius lęšius?

Kai astigmatizmo laipsnis pasiekė 1,75 ir su paprastais lęšiais nebegalėjau dirbti, ir aš tokius užsisakiau, Excel Toric. Nešiojau gal metus ar pusantrų. Viskas su jais būtų gerai, regėjimą koreguoja puikiai, bet akyje kartais plaukioja, nesilaiko taip gerai, kaip paprasti. Sportuojant dažniausiai man tas lęšis ar dalinai atšoka, ar pasislenka, ir ta akimi matau kaip pro rūką. Spėju, taip yra dėl to, kad jie ne idealiai gaubtos formos, na, pati pamatysi, pasidėk ant piršto galiuko ir apžiūrėk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 05 11, 01:20)
Belieka pastebėti, kad kažkokia keista atmosfera ten pas jus g.gif . Kaimynų mergaitė akiniais pasipuošė tik prieš rugsėjo pirmąją, būdama antrokė. Kiek teko pastebėt - aplinkiniai vaikai priėmė tai kaip niekur nieko... Sūnaus klasėje yra keletas vaikų su akinukais - niekas to net nepastebi.
Be abejo, galbūt visokių žmonių pasitaiko... Bet aš nekompleksuoju dėl to, kad mano vaikas su akiniais, ir mano vaikas irgi dėl to nesijaučia nepilnavertis. To linkiu ir tavo šeimynai 4u.gif .

drinks_cheers.gif Mano dičkė jau nuo 6 m.su akiniais ir nieks nesišaipo,yra gražiausių rėmelių,tik reikia negailėt pinigėlių juos perkant,pigūs greit lūžta,jau pasimokėm,buvo keli kartai kai sulūžo ir ji buvo mokykloj be akinukų,tai kaip tik visi sakė kad ji su akiniais daug gražesnė :lotuliukas:manau kad paprasčiausiai jau įpratę ją matyt su akiniais,aš irgi nešioju,turiu tą bėdą,man irgi sakokad kai nusiimu tai prarandu dalį savęs lotuliukas.gif tik kas nenešioja nežino kaip įgrysta kai visą laiką tau ant nosies kažkas tupi,bet taip jau bus kol būsiu gyva,vaikams dar būna kad pagerėja,bet man jau vsio... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Depresyja @ 2008 05 13, 19:54)
drinks_cheers.gif Mano dičkė jau nuo 6 m.su akiniais ir nieks nesišaipo,yra gražiausių rėmelių,tik reikia negailėt pinigėlių juos perkant...

Ir maniškė paauglė akinukus nešioja, kai į tolį žiūrėti reikia. Pati pasakojo, kad pirmas kelias dienas klasiokai kreipė dėmesį, o paskui nustojo. Nupirkom gražius, pati išsirinko rėmelį, atrodo stilingai ir patenkinta juos dedasi - ko čia šaipytis?
Nebe tie laikai, kai man su toriniais stiklais optikoje pasiūlė rinktis iš dvejų rėmelių - baisių ir dar baisesnių. Visose tų laikų nuotraukose - akiniai rankoje, nusiimdavau automatiškai, tokie man jie baisūs buvo...
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 05 13, 16:00)
Kai astigmatizmo laipsnis pasiekė 1,75 ir su paprastais lęšiais nebegalėjau dirbti, ir aš tokius užsisakiau, Excel Toric. Nešiojau gal metus ar pusantrų. Viskas su jais būtų gerai, regėjimą koreguoja puikiai, bet akyje kartais plaukioja, nesilaiko taip gerai, kaip paprasti. Sportuojant dažniausiai man tas lęšis ar dalinai atšoka, ar pasislenka, ir ta akimi matau kaip pro rūką. Spėju, taip yra dėl to, kad jie ne idealiai gaubtos formos, na, pati pamatysi, pasidėk ant piršto galiuko ir apžiūrėk smile.gif

Mano akinukų recepte matau parašyta dešinės akies cilindras +1,0D, kairės +1,75D. Lęšių turbūt mežesnis laipsnis? Dabar tai vaikštau su paprastais lęšiais, viskas kaip ir gerai, bet vargina tas dvigubinimasis, kažkokie šešėlį matau, ypač erzina, kai reikia skaityti ar įžiūrėti kokius užrašus iš toliau, tad sakau pabandysiu astigmatinius ax.gif Aš irgi pasportuojanti, tad jei ir man tas pats bus kaip tau, vadinasi tai astigmatinių lęšiukų trūkumas g.gif O nebandei panaudoti dirbtinių ašarų? Gal jos pagerintų lęšio prigludimą prie akies? Aš įsivarvinu porą kartų per dieną, kažkaip net geriau pasidaro, vakarais prieš miegą dar Aprospin lašiukais akis palepinu, brangoki, bet tikrai geri ir galima ilgą laiką vartoti. O lęšių nešiojimo stažas pas mane labai didelis, jau koks 23 metai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tojama @ 2008 05 14, 13:28)
O lęšių nešiojimo stažas pas mane labai didelis, jau koks 23 metai  ax.gif

Na, lęšius aš nešiojau trumpiau, tik 15 metų biggrin.gif , bet dabar perėjau prie akinukų - iki operacijos.
Lašiukų niekada nenaudojau, mano akys nejautriosm nesausėja, tai kažkaip be reikalo nesinorėjo nieko lašinti... Mėgink, gal tikrai bus geriau.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 05 14, 14:37)
Na, lęšius aš nešiojau trumpiau, tik 15 metų biggrin.gif , bet dabar perėjau prie akinukų - iki operacijos.
Lašiukų niekada nenaudojau, mano akys nejautriosm nesausėja, tai kažkaip be reikalo nesinorėjo nieko lašinti... Mėgink, gal tikrai bus geriau.

Aš kartais irgi taip nedrąsiai pagalvoju apie operaciją, bet kažkaip abejoju ar man bedarytų...labai jau didelis minusas verysad.gif Kažkaip net neklausiau, nesinorėjo neigiamo atsakymo sulaukti blush2.gif
Atsakyti
Mano kaire akis astigmatike.;-3.5 3 laipsniu cilindre,o ar galima "su tokiu bagazu" gauti kontaktinius lesius?
Atsakyti