Gal kas nors auginate pupmedį. Norėčiau jį pasisodinti, bet norėčiau ir jūsų nuomonės apie jį. Kaip jis auginamas, ar gražiai atrodo. Ačiū
Negi niekas tokio augalėlio neauginate

gražus jis
,labai gražus
bet man su juom nepasisekė
pernai pasodinom,taip neblogai į viršų pasistiebė.bet užvažiavo mašina ant jo ir teko stiprokai apgenėt,po to dar vaikai žoliapjove užkabino
,tai šiais metais ,be gyvybės ženklų
guodžiu save kad dar išlys,bet vargiai.....

bet man su juom nepasisekė

guodžiu save kad dar išlys,bet vargiai.....
QUOTE(veronika1 @ 2008 03 19, 16:40)
Tik tiek žinau ,kad jis yra nuodingas.Nepatartina auginti ten,kur laksto maži vaikai.
Jis tikrai netrukdo vaikams lakstyti

Tiesiogine prasme tikrai netrugdo
......O jeigu vaikas sugalvos įsidėti į burnytę,o jeigu belakstydamas prisilies?Esu skaičiusi ,kad alergiškiems žmonėms prisilietimas gali sukelti pūsles.
Maniškiui nuo rūtų prisilietimo nudegino odelę.Buvau pasisejusi ricinmedį ,kaip tik sužinojau ,kad jis nuodingas ,be gailėsčio išmečiau į šiukšlių dėžę.Rizikuot tikrai nenoriu.
Kieno dideli vaikai,prašom,auginkite.Rojaus soduose yra geras straipsnelis apie juos.

Maniškiui nuo rūtų prisilietimo nudegino odelę.Buvau pasisejusi ricinmedį ,kaip tik sužinojau ,kad jis nuodingas ,be gailėsčio išmečiau į šiukšlių dėžę.Rizikuot tikrai nenoriu.

Kieno dideli vaikai,prašom,auginkite.Rojaus soduose yra geras straipsnelis apie juos.
Nenoriu bambėti,
bet štai ką pasakysiu: daugelis augalų yra nuodingi, retas, kuris ne. Mes auginame daug augalų ir nuodingų ir nenuodingų, tiesa,... auginame ir tris vaikus. Tai štai - maniškiai yra išmokyti, kad jokios žolės, gėlės, šakelės, uogos negalima skinti, liesti, valgyti ir panašiai, jeigu augalas nėra pasodintas darže ar sode. Darže ir sode nesodiname nuodingų augalų. Tai ir tiek vaikus reikia supažindinti su juos supančia aplinka ir nebus jokių problemų.
Apie pupmedį: turime jau kokius 5 metus, bet.....
nežydi. Ką su juo daryti? Gal galite patarti?

Apie pupmedį: turime jau kokius 5 metus, bet.....

Na va pagaliau sulaukiau jūsų nuomonių, jos labai skirtingos ,bet iš to jau galima po biški spresti ir susidaryti nuomonę apie šį augalėlį. AČIŪ
Jei kas dar turite žinių, minčių, patyrimo, rašykite.
O dėl to ką rašė BERNARDA, tai tikrai kodėl nežydi
, gal turi būti kokia spečiali žemė ar sodinimo vieta
Ir dar labai būtų įdomu sužinoti kokių spalvų žiedai būna, ar tik geltoni. Kokios veislės pardavinėjamos Lietuvoje ir kur, reiks aišku paskaitinėti ir Rojaus soduose, dėkui kad pasakėte

O dėl to ką rašė BERNARDA, tai tikrai kodėl nežydi

Ir dar labai būtų įdomu sužinoti kokių spalvų žiedai būna, ar tik geltoni. Kokios veislės pardavinėjamos Lietuvoje ir kur, reiks aišku paskaitinėti ir Rojaus soduose, dėkui kad pasakėte

Pupmedžio tik sėklos nuodingos, liesti galima tikrai. O žydėti pradeda tik nuo 4-8 metų. Nemėksta genėjimo, reikia tik nesveikas šakas genėti. Sodinti saulėtoj vietoj. Labai giliai šaknijasi, tai senesni medeliai sunkiai prigija, nes dažnai pažeidžiamos šaknys. Žiedai būna net iki 50 cm geltonos spalvos.
Kas dėl vaikų tai tikrai reikia mokinti kad niekur nieko nesidėtų į burną, nes jie tai laksto ne tik jūsų kieme uždaryti, bet ir kitur lankotės.
Kas dėl vaikų tai tikrai reikia mokinti kad niekur nieko nesidėtų į burną, nes jie tai laksto ne tik jūsų kieme uždaryti, bet ir kitur lankotės.
Sveiki,
praeitais metais pasisodinau pupmedzio medeli,nuostabiai zydi,tokiais kabanciais geltonais smulkiais ziedukais,jokio vargo man su juo nera ir puikiai perzemojo
praeitais metais pasisodinau pupmedzio medeli,nuostabiai zydi,tokiais kabanciais geltonais smulkiais ziedukais,jokio vargo man su juo nera ir puikiai perzemojo
Aš pora metų iš eilės bandžiau augint sodyboje Varėnos rajone, bet abu metus sodinukai nušalo, tai tokio gražoulio jau ir neauginu

Kas nori gyvai pamatyti pupmedi ir buna Palangoje,ju ten gali pamatyti ne viena.Kad ir Basanaviciaus gatves gale,aiksteje prie tilto,kur aplink fontana suoleliai ir daug dekoratyviniu augalu pasodinta.Pasidairykit,ten auga ir pupmedis.Praeita savaitgali dar galima buvo matyti jo graziuosius geltonus ziedus,bet jau i pabaiga zydejimo.Nemazas pupmedis auga Palangoje ir skulpturu parkelyje Vytauto gatveje,einant link Tiskeviciaus rumu.