Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos klubas

Zukis miega, bandau testi toliau smile.gif

Laputaite, del treciosios nuotraukos - gerai, kad perskaicia tavo uzmanymus, nes nelabai supratau apie ka ji. Mane blasko ryskumo zona - galbut noreciau platesnes - astrus toks darbas, astri faktura, todel pasiliejimas nesiziuri. Kol kas tiek prie viso to, kas pasakyta.
Ketvirtojoje nuotraukoje, kaip jau mineta norisi daugiau erdves. Nuogas vaikutis gal ir butu nieko, jei ir mama siek tiek atviresne butu, arba tada atvirksciai - manyciau dar reiktu ilgu rankoviu ir mamos, siek tiek pasleptos - siuo atveju ji lyg ir dalyve, bet per didelis nuogumos, rubu kontrastas. Ir dar, jei susigyvenciau, kad visiskai nesimato veido, vis gi plauku sruoga man trukdo - noreciau bent akies krasteliu matyti emocija jos veide.

_ms_ , tikiuosi lankysies cia daznai smile.gif Superine pirmoji nuotrauka. Svari, tvarkinga, tyla spengianti.
Antrosios, tiesa sakant nezinau. Faktura, grazu, bet tik tiek. O trecioji tai tokia is gyvenimo, nerezisuota, bet viskas savo vietose - paveikslas, sofa, lubos, kate, beveik issokanti is kadro... Pasiziuriu i tokias fotografijas ir kiekvienakart einu pardavineti fotoaparato.... smile.gif

Tiesa, pastebejau, kad vis gi neprisistaciau smile.gif Na man 30+ , fotografuoti ne viskas kas grazu, o samoningai pradejau pries pora metu, pries tai pyskinau i kaire ir i desne dar Zenitu. Vis ieskau saves fotografijoj, tikiuosi viena diena rasiu smile.gif

Aciu Desiree, laputaitei, sayonarai, uz komentarus mano nuotraukai smile.gif laukciau daugiau, bet matyt nera ka bepridurti biggrin.gif Sutinku, kad isdegus kirpejos ranka trukdo, kad butu buve geriau paejeti labiau i sona, bet mokausi ir noriu eiti ta linkme - ismokti parodyti zmones ju aplinkoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 18 kovo 2008 - 15:27
QUOTE(laputaitė @ 2008 03 18, 13:10)
Šiuo metu esu susidomėjusi kontriniu apšvietimu, o išdegimai mano akimis kartais būna tokio apšvietimo privalumas.

Gal galetum paaiskinti si termina? Pagooglinau, bet nieko neismete, tai nelabai suprantu, apie ka kalbi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 03 18, 16:25)
Gal galetum paaiskinti si termina? Pagooglinau, bet nieko neismete, tai nelabai suprantu, apie ka kalbi 4u.gif

aš supratau kaip kontražūrinis apšvietimas, išryškinantis kontūrus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 18 kovo 2008 - 17:47
QUOTE(wyshnia @ 2008 03 18, 18:25)

Pagal paiešką "kontrinis apsvietimas" man googlas išmetė pusėtiną nuorodą http://www.vpu.lt/po...php?item_id=904
Mačiau ir daugiau linkų į tą temą, pasidomėk.
Jei trumpai - tai apšvietimas kai objektas apšviečiamas ne iš priekio, o iš galo. Jei naudojamas tik kontrinis apšvietimas, gaunasi arba stiprūs perdegimai, arba juoduliai. Labai daug teorijos apie jį nežinau, nes esu prie tinginių blush2.gif Todėl mokausi iš praktikos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laputaitė: 18 kovo 2008 - 17:58
QUOTE(Desiree @ 2008 03 18, 15:51)
Laputaite. Ką norėjau pasakyti apie tą merginos portretą. Plaukai išdeginti. Bet nepaisant to man vistiek patinka. O gerai tas išdeginimas ar ne, ne man spręsti. 
Nuotraka su graužtuku. Spėjau perskaityti ir Sayonaros komentarą, tavo paaiškinimą. Sakyčiau įdomus bandymas, įdomu bus pamatyti sekančius rezultatus. Tik norisi kitokio objekto, ne graužtuko.
Apie mažylio ir mamos foto. Odos spalva nepatinka. Juodas fonas man čia vistik nelabai. Arba apšvietimo tuomet reikėjo kitokio, kad mamos plaukai nepasimestų fone.

QUOTE(wyshnia @ 2008 03 18, 16:17)
Laputaite, del treciosios nuotraukos -  gerai, kad perskaicia tavo uzmanymus, nes nelabai supratau apie ka ji. Mane blasko ryskumo zona - galbut noreciau platesnes - astrus toks darbas, astri faktura, todel pasiliejimas nesiziuri. Kol kas tiek prie viso to, kas pasakyta.
Ketvirtojoje nuotraukoje, kaip jau mineta norisi daugiau erdves. Nuogas vaikutis gal ir butu nieko, jei ir mama siek tiek atviresne butu, arba tada atvirksciai - manyciau dar reiktu ilgu rankoviu ir mamos, siek tiek pasleptos - siuo atveju ji lyg ir dalyve, bet per didelis nuogumos, rubu kontrastas. Ir dar, jei susigyvenciau, kad visiskai nesimato veido, vis gi plauku sruoga man  trukdo - noreciau bent akies krasteliu matyti emocija jos veide.

Nu žinokit kaip smagu skaityti tokius jūsų pastebėjimus, nes mano mintys kaip tik ir sukosi apie tai. Ačiū ir už likusią kritiką! Konstruktyvu!
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2008 03 18, 13:08)
taip. ten tikrai nemažai daiktų užnugary wink.gif namus mergina statėsi po stalu.  o man atrodė, kad jos netrukdys šiuo atveju  g.gif na gal reiktų pabandyt juos kaip nors sušvelnint, kad taip nerėžtų?

Jei klausimas man, tai sutvarkius bardakėlį už nugaros turbūt būtų kiek gražiau. Bet tavo vietoje nieko nedaryčiau. Šeimos albumui nuotrauka puiki ir taip, manau geriau apie bardakėlius mąstyti fotografuojant o ne fotoshopinant smile.gif
Atsakyti
ne visai į temą norėjau pasakyti, kad inc laaaabai greitai priprato prie naujojo aparato..smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 03 16, 00:13)
Štai mano trys, nors ir ne patys naujausi darbai.

Apie kelias esu išreiškęs savo nuomonę jau anksčiau. Jeigu ieškoti ryšio tarp nuotraukų, tai aš jį matau tarp antros ir trečios. Jeigu ryšio neiškot - vienintelis nuotraukas jungiantis dalykas, tai, kad visos jos gėlės smile.gif Nematau tų jausmų, kuriuos mato kiti. Pažvelgęs į nuotraukas matau tik paprastas gėles. Taip, tu jas parodei kiek kitaip, bet tai viskas. Prie kompozicijos galima kabintis, bet to nedarysiu. Pasirinkti sprendimai man patinka (išskyrus smulkmeną, kurią jau žinai).
Manau idėja puiki ir kada nors turėsi puikią seriją. Dirbk ta linkme.

QUOTE(laputaitė @ 2008 03 16, 16:34)
Pirmasis - jums jau matyta "Mergina su lanku".

Puiki nuotrauka ir mano nuomonę apie ją tu žinai.

QUOTE(westa @ 2008 03 16, 20:47)
ateinu su savo darbu

Iš pradžių nebuvau tikras dėl tos erdvės viršuje. Kažkaip užkliuvo. Dabar suprantu, kad taip reikia. Stipriai.

QUOTE(Victor*photo* @ 2008 03 16, 22:31)
Это мой вступительный взнос в клуб:

Puikios šeimyninės nuotraukos. Nėr ką ir komentuot. Pats viską pasakei smile.gif

QUOTE(latoya @ 2008 03 17, 09:59)
Na isdrisiu ir as prisistatyti su savo fotografija

Jau žinai mano nuomonę.

QUOTE(sayonara @ 2008 03 17, 10:40)
Bandau prisistatyti pati ir pristatyti savo kelis darbus.

Visose tavo nuotraukose matau sugebėjimą pagauti momentą, atskleidžiantį vieną ar kitą emociją. Sustabdyti akimirką. Puiku. Yra smulkių klaidelių, bet tu jų daugiau matai, negu aš, todėl nesikartosiu smile.gif

QUOTE(wyshnia @ 2008 03 17, 11:50)
Ateinu su vienu darbu.

Sau iškeltus tikslus pasiekei, o trūkumus (kaip antai kompozicija) matai pati.

Papildyta:
QUOTE(inc @ 2008 03 17, 13:58)
O čia mano trys šių metų darbai.

Apie pirmąją jau esu kalbėjęs. Antroji man labai patinka. Susitvarkei su kompozicija ir šviesa - pavyko sukurti šviesos ilgesio jausmą. Trečioji - portretas, kaip portretas.

QUOTE(Sansara @ 2008 03 17, 14:08)
prisistatau.

Mano nuomonę jau žinai. Pirmoji - mano favoritė tavo archyve smile.gif

QUOTE(avytess @ 2008 03 17, 16:02)
Sveiki, noriu įsijungti ir aš į šitą foto klubelį

Tvarkingos nuotraukos visom prasmėm. Kaip visada smile.gif

QUOTE(laputaitė @ 2008 03 17, 22:44)
Mano antroji prisistatymo nuotrauka.

Man sunku suprasti, ką siekei parodyti. Iki portreto rėmeliams dar trūksta. Šovė tokia mintis - jeigu šiek tiek prikirpti viršaus ir pasukti 90° kampu (paguldyt)? Jos pravertos lūpos lyg ir kvėpuoja ta šviesa. Man rodos smagiau, kai ta šviesa viršuje, o ne iš šono. Ką manai?

QUOTE(laputaitė @ 2008 03 18, 09:19)
Likusios prisistatymo nuotraukos. Vaikas ne mano smile.gif

Grafiška. Nemanai, kad ryškumo zona turėtų būti platesnė, t.y. kad viskas būtų ryškumo zonoje? Tai priduos savotiško plokštumo, bet nuotrauka grafiška ir, manau, tai tiktų.
Antrojoj viskas gražu. Vaikas gražiai šypsosi. Manau mama džiaugiasi tokia nuotrauka.

QUOTE(_ms_ @ 2008 03 18, 10:40)
mano darbai:

Pirmąjai neturiu jokių komentarų. Puikiai. Antroji puikiai tiktų dideliu formatu kabėti ant mūrinės sienos ir puošti kokį nors interjerą. Daugiau nelabai ką galima pasakyti smile.gif Trečioji - smagus reportažas.
Atsakyti
prisistatau ir aš ax.gif
viskas prasidėjo nuo kelionių. paprasčiausiai norėjosi kokybiškų prisiminimų. ir kažkaip net nepajutau, kaip fotografija tapo mano pomėgiu. taip pat fotografija dovanojo labai įdomių pažinčių ir netikėtų susitikimų smile.gif
daugiausia fotografuoju miestą, architektūrą ir peizažus. šiais metais tikiuosi padaryti seriją Vilniaus visais metų laikais.

visi darbai nauji, bet jau visiems matyti. po savaitgalio tikiuos parodyt, ką nors naujo ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 03 18, 21:18)
prisistatau ir aš

Tavo sugebėjimus įdomiai parodyti 100 kartų matytus vaizdus visi žinom smile.gif Šios nesiskiria nuo matytų - visos su tavo antspaudu. Nei kompoziciškai, nei spalviškai, nei kaip kitaip priekaištų neturiu.

Kas dar nemiega ir turi sveikatos, kviečiu peržvelgti keleta nuotraukų ir pasakyti savo nuomonę. Fotografas nežinomas. Toks pats kaip mes su jumis. Ką manot apie jo darbus? http://www.fotosidan...?authorID=92166
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 03 18, 20:18)
prisistatau ir aš  ax.gif
visi darbai nauji, bet jau visiems matyti. po savaitgalio tikiuos parodyt, ką nors naujo  ax.gif 

smile.gif laba. matyti darbai. Apie pirmąjį jau buvau sakiusi nuomonę, nebesikartosiu. Tiesiog puikiai. Antroji man vistik nelabai patinka. Sunku pasakyti kas. Gal fotografavimo kampas. Trečiąją taip pat buvau mačiusi. Spalvota dėkinga dar ir tuo, kad nesusilieja pirmojo vaikino drabužiai, yra daugiau detalių. Bet spalvotoje nebejaučiu to lig ir dramatiškumo, nejaučiu vėjo, kuris stūgauja juodai baltame variante. Nuotaika iškart kitokia.

p.s. lieka atviras klausimas dėl bendrų darbų. Ar bus noro kažką veikti viena tema ar nelabai. Jei bus, tai siūlykit nuo ko pradėti.
savo pirmąjį pasiūlymą kaip ir atsiimu, nors pati darbų ir turėsiu. Jei bus tokie, kokius įsivaizdavau, parodysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 18 kovo 2008 - 22:03
QUOTE(Desiree @ 2008 03 18, 17:46)
aš supratau kaip kontražūrinis apšvietimas, išryškinantis kontūrus.

QUOTE(laputaitė @ 2008 03 18, 17:52)
Pagal paiešką "kontrinis apsvietimas" man googlas išmetė pusėtiną nuorodą http://www.vpu.lt/po...php?item_id=904
Mačiau ir daugiau linkų į tą temą, pasidomėk.
Jei trumpai - tai apšvietimas kai objektas apšviečiamas ne iš priekio, o iš galo. Jei naudojamas tik kontrinis apšvietimas, gaunasi arba stiprūs perdegimai, arba juoduliai. Labai daug teorijos apie jį nežinau, nes esu prie tinginių  blush2.gif Todėl mokausi iš praktikos  biggrin.gif

Aciu uz paaiskinimus. Daug literaturos skaiciau anglu kalba, todel nesigaudau lietuviskuose terminuose. Butinai pasistudijuosi 4u.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 03 18, 21:58)
p.s. lieka atviras klausimas dėl bendrų darbų. Ar bus noro kažką veikti viena tema ar nelabai. Jei bus, tai siūlykit nuo ko pradėti.
savo pirmąjį pasiūlymą kaip ir atsiimu, nors pati darbų ir turėsiu. Jei bus tokie, kokius įsivaizdavau, parodysiu.

As noreciau bendru darbu. Man tai butu stimulas bandyti, fotografuoti kazka daugiau, nei tik vaikus. Del pirmojo pasiulymo - gal vis tik verta pabandyti visiems g.gif

Smagu matyti Bitele smile.gif saunus darbai - pirmas be komentaru - ne karta ten esu buvos, bet niekaip butent taip pamatyt nesugebejau. Antrajam kazkas ne visai taip. gal kampas? Paziurejus i treciaji, gime ideja nusibezdzioniavimui tongue.gif Ir nesu tikra del spalvu g.gif

Na ka gi, idedu dar keleta savo darbu is prisistatymo. Dauguma ju jums matyti, tiesiog pirmu norejau parodyti, ko siekiu, o siais, kaip matau pasauli dabar smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti