Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sugebėtumėt išgyventi be vyro

ikvepta temos "lietuves moters atlyginimas" sumaniau atidaryt sia temele.
brangios mergaites- daugelis jusu rasot kad tiek ir tiek isleidziat, tiek ir tiek paskoloms sumokat- ar kada susimastet, kaip verstumetes netekusios vyro finansinio indelio(gyvenime juk visko buna). kokiu priemoniu imates? pasikliaunat likimu ir galvojat tik apie sia diena, o gal kaupiat kazkokius indelius, draudimus?
Atsakyti
Išsiversčiau. Gi vyras ne visada buvo mano gyvenime, ar ne? Baisiau būtų ne netekti vyro, o kad jis taptų visiškai neįgaliu. Žiauru? Ne, aš ir pati savo atžvilgiu tą taisyklę taikau - jeigu kas nors, kad vietoje ir be skausmų... užsimaniau. Užtai, pvz., kur nors į užsienį važiuodami visada draudžiamės ir artimiesiems paliekame smulkią informaciją kaip ir ką daryti mūsų mirties atveju. Net mano tėvais mano mirties atveju yra pasirūpinta. Aišku, visus tuos apsirūpinimus gerokai apkramtė infliaciją.
Kartais pasišaipom su sutuoktiniu, kad vienas iš mūsų po kito mirties būtų visai nebloga finansiniu atžvilgiu partija. Antra vertus, nuo visko neapsidrausi. Bet jei nieko nedarysi, nieko ir nepadarysi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo italiana vera: 15 kovo 2008 - 20:17
as taip pat manau kad draudimai yra labai svarbus- ypac jeigu seimoje yra dideli finansiniai isipareigojimai(paskolos).
Atsakyti
QUOTE(illiusion81 @ 2008 03 15, 20:28)
as taip pat manau kad draudimai yra labai svarbus- ypac jeigu seimoje yra dideli finansiniai isipareigojimai(paskolos).

Ir ne tik dėl to - pakanka įvertinti medicinos paslaugų kainas.
Daug kas šaiposi iš mano pastangų pasirūpinti draudimu, na bet paprastas dalykas - kas nors mums nutinka būnant užsienyje. Kodėl tėvai ar kiti artimieji turi vargti, rūpintis repatriacija ar pan?
O jeigu dar turi vaikų/ išlaikytinių ir, sakykim, kitas šeimos narys juos augina ar jais rūpinasi doh.gif Tai išvis neturi teisės būti neatsakingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo italiana vera: 15 kovo 2008 - 20:52
Laisvai, iš savo atlyginimo smile.gif Jeigu ką, ir visi trys, su vyru, išgyventume vien iš mano.
Atsakyti
Be vyro finansinio indėlio-niekaip.Save visada išsilaikau, bet jei ir mokesčiai, ir vaikų išlaidos, mašina gultų ant mano vienos pečių tada niekaip neišsiversčiau, o jei dar būtų paskola...
Atsakyti
o aš manau- reikėtų ir išsiversčiau, kažko atsisakyčiau, kažką sumažinčiau, bet jei reikėtų viskas būtų gerai smile.gif
Atsakyti
Išsiversčiau smile.gif
algos pakaktų sočiai abiem su vaiku, tektų atsisakyti tik elementarių (VS labai dažnų užsakymų ar pan., kelionių dažnų ir tiek)
Atsakyti
Manau kad išsiversčiau, aišku tektų kai ko atsisakyti biggrin.gif

Atsakyti
Be abejo išsiversčiau, netgi galiu pasakyti, kad iki bendro gyvenimo su vyru daugiau sau leisdavau, daugiau pirkdavau drabužių, kosmetikos ir pan ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2008 03 16, 13:22)
Be abejo išsiversčiau, netgi galiu pasakyti, kad iki bendro gyvenimo su vyru daugiau sau leisdavau, daugiau pirkdavau drabužių, kosmetikos ir pan  ax.gif

reiskia vyras nepigiai kainuoja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(illiusion81 @ 2008 03 16, 12:37)
reiskia vyras nepigiai kainuoja lotuliukas.gif

lotuliukas.gif taip išeina

Na, iš tikrųjų, kol gyvenau viena, išleisdavau visą algą, nieko neatsidėdavau, dabar jau atsidedam dalį. Padaugėjo išlaidų maistui, nes viena tai aš mažai ką gamindavau, nusipirkdavau jogurtukų, sumuštinukų pasidarydavau ir gana man būdavo irnesakyk.gif Na ir visai nebūdavo pirkinių į namus unsure.gif
Atsakyti