QUOTE(dange @ 2008 03 22, 22:20)
Apie 17 proc.

Jei bent minimaliai esi susipažinusi su statistika, tai žinai, kad taip duomenų "vartyti" negalima.

Lygiai taip pat sėkmingai galima padaryti
pseudoišvadą, kad jei anksčiau buvo mažiau nutukusių vaikų ir mažiau kūdikių buvo žindoma, tai dabar, kai daugėja nutukusių vaikų ir žindomų kūdikių, nutukimo priežastis yra žindymas
tai aš žinau, kad mano išvados yra niekinės šiuo klausimu. nes aš asmeniškai nei dariau tų tyrimų, nei labai jau atidžiai tuo domėjausi. iš savo patirties galiu sakyt, kad nesu mačius nutukusių žindomų vaikų. tuo tarpų nežindomų - tokių mačiau.
ir dar - vistik aš tikiu PSO išvadomis dėl nutukimo rizikos. neturiu jokio pagrindo netikėt, vistik ne iš neturėjimo ką veikt ir ne iš fantazijos jie tuos duomenis traukia:
Mokslininkai vis dažniau tirai ilgalaikio žindymo poveikį sveikatai. Pietų Vokietijoje atliktas tyrimas su didele grupe (13345) 5-6 metų vaikų parodė, kad išimtinis žindymas sumažina nutukimo ir viršsvorio tikimybę. Nutukimo atvejų tarpe niekada nežindytų vaikų buvo 4,5 %, tarpe žindytų 2,8%. Pasirodė, kad tai priklausė ir nuo žindymo trukmės. Tarpe kūdikių išimtinai žindytų iki 2 mėnesių buvo 3,8% nutukusių, išimtinai žindytų iki 3-5 mėnesių 2,3% ir tik 1,7% tarp kūdikių, kurie buvo žindyti 6-12 mėnesių. Nustačius kitus veiksnius, pvz., socialinę klasę, tėvų išsilavinimą ir mitybos įpročius, žindymas išliko svarbiausiu veiksniu apsaugant vaiką nuo nutukimo ir viršsvorio. Tyrimo autoriai mano, kad žindymas gali turėti metabolinio programavimo efektą apsaugant nuo nutukimo. Kadangi suaugusiųjų nutukimų daugėja priklausomai nuo daugėjančio vaikų nutukimo, žindymas gali būti svarbi prevencinė priemonė mažinant širdies kraujagyslių ir kitų, su nutukimu susijusių susirgimų skaičių.
Von Kries R, KoletzkoB, Sauerwald T, von Mutius E, Barbert D, Grunert V, von Voss H. Breast feeding and obesity: cross sectional study., british medical Journal, 319: 147-150, 1999.
Papildyta:
QUOTE(Geisvilė @ 2008 03 23, 12:10)
Juokinga, kaip kurios sau leidžia niekinti kitas, save išaukštindamos, pasirodo tikrieji veidai, o gaila...
niekas čia nieko neniekina ir nieko neaukština, nereikia persūdyt

. iš vis nesuprantu, kodėl tu taip jautriai reaguoji

, ar čia tave asmeniškai kas nors liečia? man tai labai juokas ima kai žmonės ieško sliekų ten kur jų nėra - nu neniekina čia nieks nieko, dalinais nuomonėmis žmonės ir tiek. gi neskaityk, jei nepatinka, juk nieks neverčia.
nu koks pagaliau man skirtumas - lygina - nelygina, žindo - nežindo koks konkretus žmogus ar ne. aš tik objektyviai dėstau savo ASMENINĮ požiūrį ir tiek. kitos daro tą patį. juk čia forumas, čia laisvas žodis. nesuprantu ko piktintis, jei tau pokalbio eiga "smirdi"? pasakyk ir tu savo nuomonę konkrečiais klausimais, o ne piktinkis kitų argumentais.