Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (2)

Na, kur jūs visos prapuolėt?.. Kaip sekasi?..
Pas mus lyg ir viskas normaliai - išsiropštėm iš kažkokios eilinės krizės. Tėtis vėl paeina, noriau valgo, rišliau pašneka.
Kažkuri lyg rašė apie ligos trukmę - nebeprisimenu tik. Rodos, ir literatūros kažkokios yra, bet nieko, apart nugludintų frazių, nerandu. O norėčiau žinot, kam turiu ruoštis - dešimčiai šitokio gyvenimo metų?.. Penkiems?.. Ne dėl to, kad labai jau magėtų atsikratyt, tikrai ne... Bet norėtųsi paplanuot ir savo gyvenimą ax.gif
Sėkmės jums. Ir užsukit gi pagaliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2009 01 21, 11:28)
Na, kur jūs visos prapuolėt?.. Kaip sekasi?..
Pas mus lyg ir viskas normaliai - išsiropštėm iš kažkokios eilinės krizės. Tėtis vėl paeina, noriau valgo, rišliau pašneka.
Kažkuri lyg rašė apie ligos trukmę - nebeprisimenu tik. Rodos, ir literatūros kažkokios yra, bet nieko, apart nugludintų frazių, nerandu. O norėčiau žinot, kam turiu ruoštis - dešimčiai šitokio gyvenimo metų?.. Penkiems?.. Ne dėl to, kad labai jau magėtų atsikratyt, tikrai ne... Bet norėtųsi paplanuot ir savo gyvenimą  ax.gif
Sėkmės jums. Ir užsukit gi pagaliau  4u.gif

Sveika, mieloji, smagu girdėt apie pagerėjimus (kokie maži jie bebūtų, tai reiškia priežiūros palengvinimą). Pas mane, ačiū Dievui, viskas vienodai. Truputį nerimauju, kad gydytoja atkakliai stengiasi laikyti tirštesnį kraują (pernai su tokiu turėjom du insultus), tai kartais baimė sukausto, kai tėvelio kambary išgirstu bildesį - gal vėl nukrito unsure.gif . Šiaip tėvelis demonstruoja įprastą stiprybę priimant gyvenimo smūgius, kartais randu apsiverkusį, pasigenda senų draugų, bet laikosi iš paskutiniųjų. Pašnekesiai su juo savotiški - keletą kartų perpasakoja tądien girdėtas žinias, ilgiau pabendravus nukrypsta į prisiminimus, kaip grįžo į Lietuvą po lagerio, bendro gyvenimo pradžią, nei vaikystės, nei dabarties neprisimena, nepamena, aplankiusių žmonių arba abejoja ir kaskart iš naujo klausia ar tas ir tas buvo laidotuvėse. Labai pasiilgsta bendravimo, bet jei paskambinam kam iš giminių ar draugų (irgi bendraamžių), po poros minučių pokalbis pasibaigia... Gal reikėtų kasdien su juo po valandą pasišnekėti, bet sukčiauju, nerandu jėgų, paliekų jį viena su radiju ar TV blush2.gif , tik rūpinuosi aptarnauti...
Atsakyti
Aš lyg stengdavausi pašnekėt, kai tas dar buvo įmanoma... Dabar kad ir norėčiau - nieko nebeišeina. O iš didžiausių bėdų - atėjo ta stadija, kai viskas kiaurai (psichiatrė sakė, kad čia jau dėl kažkurio smegenų centro sutrikimo, maistas atseit niekuo dėtas) . Būna, kad tiesiog valgant doh.gif Ir net kelis kartus.
Net nesmagu sakyt, tarsi kokia išlepėlė būčiau, bet niekaip negaliu priprast prie tų "aromatų", reaguoju kaip mažvaikė, pykina net... blush2.gif
Dabar jau tikriau žinau, kodėl niekada nenorėjau studijuot medicinos biggrin.gif
Kaip perlaužt save, po galais?! Na, gėda man, kad šitaip.
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2009 01 22, 13:00)
Net nesmagu sakyt, tarsi kokia išlepėlė būčiau, bet niekaip negaliu priprast prie tų "aromatų", reaguoju kaip mažvaikė, pykina net...  blush2.gif
Dabar jau tikriau žinau, kodėl niekada nenorėjau studijuot medicinos  biggrin.gif
Kaip perlaužt save, po galais?! Na, gėda man, kad šitaip.

Nėra čia ko gėdytis, šitokia situacija tikrai ne iš maloniųjų ir žmonių jautrumas kvapams nevienodas. Neįsivaizduoju, kaip galima palengvint tą darbą g.gif , kad kvėpuoti reikia per burną, tada mažiau pykina, nes burnoje nėra kvapo receptorių, tikriausiai jau patyrei. Man kartais tenka praplaut pridarytas kelnes, nes senukas nesusitvarko su paleistais viduriais (visą gyvenimą būdavo užkietėję), o tai periodiškai atsitinka - ne pats maloniausias darbelis. Gal dirbančios slaugos ligoninėse ką patars.
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2009 01 22, 13:00)
niekaip negaliu priprast prie tų "aromatų

Pabandykit ,,po ranka'' laikyt dezodorų. Kai tik ,,tai'' atsitinka, juo (dar net netvarkę) stipriai purkštelkit. Kad ir ,,anas'' kvapas nemalonus, bet dezodoras smarkiai permuš, galėsi koncentruotis į jį. Kad ir mano mamai viskas tvarkingai ,,į puodą'' (bet kambaryje), kartais vis tiek būna kvapas sunkesnis. Tada dar jai nebaigus, aš stipriai papurškiu kambaryje (laikau ten), tai kol susitvarkau, būna visai įmanoma išbūti, kol galiu padaryt apklosčius skersvėjį. 4u.gif
Ilgainiui, Alan, priprasi. Man irgi iš pradžių, kol dar retai taip atsitikdavo, būdavo nemalonu. Bet prieš parsivežant, kai ji svečiavosi, ir žinojau, kad tą darbą teks daryt nuolatos, kažkaip staiga pajutau, kad ,,visiškai nieko nejaučiu'', savo nuostabai. rolleyes.gif Taigi kai susitaikai, kad ,,taip yra ir kitaip nebus'', viskas pasidaro natūralu. Ir dabar net smagumą jaučiu, kai viskas ten švaru, ir nebeieeškau, kad kas mane pavaduotų. ax.gif Juokinga, ne? smile.gif Šiaip dirbu su pirštinėm. good.gif
Atsakyti
Tai kad tas "ilgainiui" jau ne trumpas, o man vis taip pat doh.gif Dėl to ir susinervijau. Net prieš slaugę kartais gėda būna - jai kad nors kas.
Tema į pabaigą, mielosios, kas imsis atsakomybės ir pradės naują?.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2009 01 22, 23:43)
Tai kad tas "ilgainiui" jau ne trumpas, o man vis taip pat  doh.gif  Dėl to ir susinervijau. Net prieš slaugę kartais gėda būna - jai kad nors kas.
Tema į pabaigą, mielosios, kas imsis atsakomybės ir pradės naują?..  mirksiukas.gif

Bet jis su slauge juk gyvena, ir jai tai natūralu, nes kasdienybė. Žinau, slaugos ligoninėj slaugės irgi mėgsta šiek tiek „pasipikiruot“, kad joms tai nieko, o tau „fui, fui“. O kartais ir palieka „išmokti“. ax.gif
Gal šįsyk pradėk temą tu ar Una Li? Jūs čia senbuvės. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2009 01 21, 11:28)
O norėčiau žinot, kam turiu ruoštis - dešimčiai šitokio gyvenimo metų?.. Penkiems?.. Ne dėl to, kad labai jau magėtų atsikratyt, tikrai ne... Bet norėtųsi paplanuot ir savo gyvenimą  ax.gif

Ir nieko tu nepaplanuosi. sad.gif O penktadienį grįžus po darbo, mamai pakilo temperatūra. Galvojau dreba iš nervų rankos (buvo šiek tiek nerami), o pasirodo temperatūra 38 ir dvi dalys. Išmiegojo beveik dvylika valandų vėl (vos įstengėm pakeist sauskelnes). O šeštadienį paaiškėjo, kad jai plaučių uždegimas. g.gif Bevežant greitąja, sodinant ant jų ratų, mamai kažkaip susisuko kojos, spustelėjo greičiausiai į kokius atsikišimus, ir sutraiškė kojos raumenis, beveik delno dydžio. Dviejose vietose nuplėšta plačiai oda, lyg kokio pomidoro odelė. Vaizdas kraupus, prieš akis ir dabar stovi. Net ir plaučių uždegimas į antrą planą nuplaukė, kai taip. O svarbiausia, kad visa tai pastebėjom tik tada, kad priėmime reikėjo kardiogramą daryt. Atrodė, kad kraujas netekėjo (sako, kad traiškytinėms žaizdoms nelabai teka), bet kai namie ploviau kelnes, tai kraujo buvo upeliais. doh.gif Kelnės tamsios, storos, tai susigėrė ir nesimatė. Žaizda tokia, kad sunkai gis, nes nepjautinė, o tokia. verysad.gif
Tai va ir pasiplanavau. Kažkaip dabar viskas eina pro šalį. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2009 01 25, 03:29)
Net ir plaučių uždegimas į antrą planą nuplaukė, kai taip.

Negalima plaučių uždegimo į antrą planą nukišti. Nuo žaizdos taigi nenumirs, o su plaučių uždegimu gali visko būti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2009 01 25, 12:38)
Negalima plaučių uždegimo į antrą planą nukišti. Nuo žaizdos taigi nenumirs, o su plaučių uždegimu gali visko būti  4u.gif

Su viskuo visaip gali būti. g.gif Plaučių uždegimas tokiam žmogui gali būti paskutinė liga, ir kraujo užkrėtimas taipogi. verysad.gif Juo labiau, kad į tą žaizdą rimčiau niekas nepasižiūrėjo. Traumatologas tik žvilgetlėjo, susakė vaistus, kuo tepti (sako, atsiminsit?), nieko neparašė, atseit, gydykitės patys. Gal jis nesuprato, kad mes ne vien dėl žaizdos atvažiavę, ir namo nevažiuosim? g.gif
O plaučių uždegimas gydomas. Yra profesionali visapusiška priežiūra.
Čia aš tik taip pasipasakojau, nes gal akims vaizdas buvo sunkiai pakeliamas. Ypač kai žinau, kaip sunkiai mamai gyja kojų žaizdos. verysad.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti