Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro pinigai

QUOTE(Sahrazad @ 2012 09 06, 17:53)
*  Tai visų ir nedangstoma. Yra išskiriami tam tikri atvejai, dėl ko tai yra pateisinamas veiksmas. Bet visų vagilkom gal irgi nereikia vadinti, ką?
** Kažkur buvo labai geras  pavyzdys aprašytas dėl nesėkmingų investuotojų. Ir ne vieną tokį pažįstu, kurie už tuos pinigėlius užsimanys tarkim valiutos prisipirkti, nes jis mat nuprognozavęs, kad turėtų užsidirbti, arba ten kokį abejotiną versliuką prasukti, nes kiek žinia tai jis kaip vyras turi teisę į tuos pinigus teisiškai ar ne? Mačius aš tokių nevykėlių biznierių, kurie ne iš savo klaidų mokosi, o vis kiša naujas sumas... o šiaip gal žmogus geras tėvas ir vyras, tai negi su tokiu dabar skirsies vien dėl to, kad jis svajotojas nors šeima ir nebadauja?

Tai ir kita dalis oponuojanciu, tame tarpe ir as, netaiko visom totaliai, o salyginai normaliom seimom. Na nejau reikia nuteiti i sios diskusijos pradzia ir pateikti jau anksciau Mano, Moles ir kitu mano pozicijos salininkiu parasytus postus?

Niekada niekam nesakiau eik skirtis, negali daugiau tverti - skiriesi, gali ir tave tai tenkina - gyveni toliau. Bet koks pasirinkimas yra zmogaus, jis su juo gyvens, yas pasirinkimas itakos jo gyvenimo kokybe.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 09 05, 20:26)

Visu pirma, pakelk akis ir perskaitik temos pavadinima. Toks jausmas kad uzsimirsai. Pradek tema apie vargseles nuviltas moterys, tuomet padiskutuosime apie tai. Todel ir mes kalbame ne apie moterys zertvas, o apie seimu biudzeta, i kuri ieina ir vyro pinigai. O grizus prie temos, noriu pasakyti, kad savintis seimos lesas, nuslepiant gaunamu didi,  naudotis zmogaus pasitikejimu, diskriminuoti zmogu del jo lyties, ir gebejimo konkuruoti yra nepateisinama. Man nesvarbu kas tas zmogus, vyras ar moteris.

kas kad yra nepateisinama, bet daugeliu atveju taip yra Lietuvoj. Diskriminacija pagal lytį ir amžių.
Tikriausia tai ir yra svarbiausia skaitant tavo pasisakymus, kad labai yra neaišku- ar tau apskritai egzistuoja realūs žmonės, su realiom problemom ir gyvenimu. Nesvarbu vyrai ar moterys.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 09 06, 17:00)
Tai ir kita dalis oponuojanciu, tame tarpe ir as, netaiko visom totaliai, o salyginai normaliom seimom. Na nejau reikia nuteiti i sios diskusijos pradzia ir pateikti jau anksciau Mano, Moles ir kitu mano pozicijos salininkiu parasytus postus?

Niekada niekam nesakiau eik skirtis, negali daugiau tverti - skiriesi, gali ir tave tai tenkina - gyveni toliau. Bet koks pasirinkimas yra zmogaus, jis su juo gyvens, yas pasirinkimas itakos jo gyvenimo kokybe.

Jei būtumėt šeimos psichologė, nenorėčiau pas Jus papulti blush2.gif
Maždaug taip: neatitinki santykinai normalios šeimos apibrėžimo (gal galėtumėt jį pateikti?) – out. LT skyrybų procentas dar padidėtų.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 09 06, 19:00)

na taip taip, negaliu nepritart.
Tik tas normalumas irgi toks sąlyginis, vienam normalu vienas kitam kitas, bet iš principo sutinku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sahrazad: 06 rugsėjo 2012 - 17:30
QUOTE(alfija @ 2012 09 06, 17:49)
Mole, o man priimtina viskas, kaip žmonės gyvena. Jei jis mano, ar ji jog jai taip reikia, jai čia tokia ydelė, ar didžiulė yra pinigų atžvilgiu- tai dabar ką. Karsi yra šeimų ir žmonių be ydų.  Supranti, kuo labiau yra tų ydų- tuo žmonės realesni. tuo patirtis jų tikresnė. Tuo labiau pasiskaičius ir patarimą gali rasti.

Taip doh.gif Gal dėl to Lietuvoje vagia, plėšia, snurtauja, skriaudžia, žudo. Nu ir kas juk čia tik maža ydelė ir tai ne mano, o kaimyno g.gif O juk viskas prasideda nuo cento g.gif
Šimtąjį kartą pasikartosiu, slėpimas nuo vyro ar žmonos jau ne ydelė, o didžiausia yda, ardanti šeimos pagrindą.
Mano gimtajam miestely gyveno čigonai, tai net jie iš aplinkinių nevokdavo, o eidavo toliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 09 06, 18:00)
Tai ir kita dalis oponuojanciu, tame tarpe ir as, netaiko visom totaliai, o salyginai normaliom seimom. ..

Man rodos čia veik visos rašo apie sąlyginai normalias šeimas, su tam tikrais nedideliais "nukrypimais". T.y. tose ribose, su kuo galima gyventi ir nedraskyti šeimos.

O kokia ta gyvenimo kokybė? Aš pvz nematau nei vienos šeimos, neišskiriu ir savo, kad galėčiau pasakyti: tai tobulas gyvenimas, tai visiems didis pavyzdys, sekit tomis pėdomis ir kartokite. Nėra namų be dūmų, tik, kaip gražiai pasakė viename interviu aktorė Ineta Stasiulytė, svarbiausia, kad tie dūmai negraužtų akių rolleyes.gif O visi tie vertinimai, įvertinimai su žodžiais "kaip jie taip gyvena, kaip ta žeminasi ar pan" yra tuščios kalbos, kai kalba eina apie sąlygines smulkmenas. Aš nežinau kas iš čia esančių palaikytų minimas totalines aferistes. O nurašyti tas, kurios negali susitarti su vyrais dėl rizikos faktorių, dėl finansų, dėl to kiek kas įneša.. Tai jų gyvenimas, jų susitarimas. Tiesiog nematau vagiančių iš šeimos, kai į tą šeimą jos įneša tuos pačius, per kitą vietą ir kitu laiku. Ne sau perka deimantus ar Kanarus, o šeimai ieško parašiutų.

Mole, gyvenime būna tiek visokių problemų, kad ta tavo vadinama "ydelė" ardanti šeimos pagrindą yra tokia tufta, nulis ta prasme, visiškas nulis. Žmonės narplioja globalines šeimos problemas, ten kur konkrečiai griūna, lūžta. O čia daroma kažkokia tragedija lygioje vietoje. Jei moteris pasirenka tokį kelią, bet nesiskiria, ji nebūtinai "avtomatiškai" tampa nusikaltėle ar pabaisa. Jei vyras stato visą šeimos turtą ant rizikos valtelės, nes jis šeimos galva, jis pagrindinis rizikuotojas, žmona su vaikais lieka kur? Ji lieka tos rizikos amortizatoriumi arba krenta kartu su tuo vyru iš lėktuvo su beveik veikiančiu parašiutu. Gal išsiskleis ir laimingai nusileis, o gal ir ne. Bet būti amortizatoriumi - būti nusikaltėle, vagile, "žertva" ir pabaisa. Geriau būti dora Maryte Melnikaite ir tyrom akim žiūrėti, kaip viskas bus ar pražus. Čia vėl galima prirašyti vietoje to punktus a b c ir t.t. Kokios būna situacijos gyvenime. Teisti labai paprasta, o objektyviai įvertinti - reikia būti objektyviai, o ne tiesiog moralizuotojai "visos jos tokios, visos anokios".
Atsakyti
biggrin.gif Alfija pacitavo mano postą prieš 4 metus rašytą. Situacija nepasikeitė ir dabar, labai pasiteisino mums šitoks modeliukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2012 09 06, 19:12)
Taip doh.gif  Gal dėl to Lietuvoje vagia, plėšia, snurtauja, skriaudžia, žudo. Nu ir kas juk čia tik maža ydelė ir tai ne mano, o kaimyno g.gif  O juk viskas prasideda nuo cento g.gif
Šimtąjį kartą pasikartosiu, slėpimas nuo vyro ar žmonos jau ne ydelė, o didžiausia yda, ardanti šeimos pagrindą.
Mano gimtajam  miestely gyveno čigonai, tai net jie iš aplinkinių nevokdavo, o eidavo toliau g.gif

tai ir jis/ji nevagia. Tiesiog neatiduoda visos savo algos. Na vat nepasako ir viskas. suprantu, kad nugyvenus 37 metus drauge jau galima nebeprisiminti kaip ten ir ko buvo, ir leisti sau manyti jog visą gyvenimą nugyvenot tik tobulai, užauginot tobulus vaikus, ir dabar jau galima laukti tobulos senatvės. Bet čia yra kitaip. Šiek tiek. Dauguma tiek metų dar nenugyveno drauge, gal ir nenugyvens ir jie daro savas klaidas, eina savais keliais ir kystkeliais. Tegu sau eina. O jei nesuprantama, tai ir nesuprantama, gal nereikia tada smerkti, o tiesiog arba praeiti pro šalį, arba pasistengti suprasti, kad tobulų mažiau. Ir visokių keistybių pilna.

Papildyta:
QUOTE(Onomotopėja @ 2012 09 06, 19:48)
biggrin.gif  Alfija pacitavo mano postą prieš 4 metus rašytą. Situacija nepasikeitė ir dabar, labai pasiteisino mums šitoks modeliukas mirksiukas.gif

Džiaugiuosi. Tikrai.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 09 06, 20:08)
tai ir jis/ji nevagia. Tiesiog neatiduoda visos savo algos. Na vat nepasako ir viskas. suprantu, kad nugyvenus 37 metus drauge jau galima nebeprisiminti kaip ten ir ko buvo, ir leisti sau manyti jog visą gyvenimą nugyvenot tik tobulai, užauginot tobulus vaikus, ir dabar jau galima laukti tobulos senatvės. Bet čia yra kitaip. Šiek tiek. Dauguma tiek metų dar nenugyveno drauge, gal ir nenugyvens ir jie daro savas klaidas, eina savais keliais ir kystkeliais. Tegu sau eina. O jei nesuprantama, tai ir nesuprantama, gal nereikia tada smerkti, o tiesiog arba praeiti pro šalį, arba pasistengti suprasti, kad tobulų mažiau. Ir visokių keistybių pilna.

Papildyta:
Džiaugiuosi. Tikrai.

O kur jūs matot smerkimą? Nepritarimas dar nereiškia smerkimą.
Nelaikau ir nerašiau niekur apie savo ar savo šeimos tobulumą, neklystančių nėra ir su atmintim man viskas super biggrin.gif Tik va reikalas tame , kad mano mama mokė mus nevokti, neapgaudinėti ir nemeluoti ir t.t., to paties mes mokėm ir savo vaikus, dabar jau mokom anūkus. Man geriau jau bet kokia tiesa, tik nemelas. Visad sakau, kad ypač moterys turi būti savarankiškos, baigti mokslus, būti nepriklausomomis, kad net kokiu gyvenimo atveju, galėtų būti atsakingos ne tik už save, bet ir už savo vaikus. Net skyrybų atveju, gerbiu žmones , kurie išsiskiria garbingai, nesidrąskydami dėl kiekvieno šaukšto g.gif
Beje , niekur nerašiau, kad visi turi gyventi ir biudžetus tvarkyti pagal nabo šeimos modelį, kaip tik rašiau, kad priimtini visi sąžiningi susitarimai g.gif
http://www.laikas.lt...vadovas-vyrams/
Čia į temą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 06 rugsėjo 2012 - 20:29
QUOTE(Molė @ 2012 09 06, 21:03)
O kur jūs matot smerkimą? Nepritarimas dar nereiškia smerkimą.
Nelaikau ir nerašiau niekur apie savo ar savo šeimos tobulumą, neklystančių nėra ir su atmintim man viskas super  biggrin.gif  Tik va reikalas tame , kad mano mama mokė mus nevokti, neapgaudinėti ir nemeluoti ir t.t., to paties mes mokėm ir savo vaikus, dabar jau mokom anūkus. Man geriau jau bet kokia tiesa, tik nemelas. Visad sakau, kad ypač moterys turi būti savarankiškos, baigti mokslus, būti nepriklausomomis, kad net kokiu gyvenimo atveju, galėtų būti atsakingos ne tik už save, bet ir už savo vaikus. Net skyrybų atveju, gerbiu žmones , kurie išsiskiria garbingai, nesidrąskydami dėl kiekvieno šaukšto g.gif

bet laikai keičiasi. Baigimas mokslų ir seniau negarantavo nei gero darbo. Dabartinis išsilavinimas negarnatuoja net to, kad tave apskritai išmokė to, ko tau atrodo kad mokeisi. Greit nebus net valytojos be universitetinio išsilavinimo. Lygis ne tas. Ne kiekviena ir gali susikurti tą savo darbo vietą, nes net kreditą gali gauti ne kiekviena. Siekti reikia- ir pasiekė yra netapatu.
Viską vadinti melu- neverta. Ne visi nutylėjimai yra melas. Turiu pažįstamą kolegę kuri irgi nesako kiek gi ji uždirba. Na ne viską. IR sėkmingai taupo. Nes, kaip ji sako- jam tik pasakyk, tai reikia tuoj visko- tai š į mašiną, tai dabar pasikeičiam šaldytuvą, tai kompiuterį, tai televizorių. Neturi ir neturi- labai gerai apsienta su tuo kas yr ir iš esmės nieko ir neturim- ištaškyta. O aš va sutaupysiu- reiks tam ar anam ir bus. O vyras tikrai puikus. Daugiau jokių priekaištų- tik išlaidautojas. Aišku, galima imti ir pasisakyti- ir savo ir jo gyvenimą paversti pragaru. Jį mokyti to ko jis negali išmokti, o jai klausytis nuolatinių priekaištų. Čia jau kaip kam atrodo patogiau. Kam skirtis, kam pyktis. Kiekvienam savo.
Atsakyti
Visi pinigai bendri, manau, kad taip ir turetu buti g.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 09 06, 18:26)
Turiu pažįstamą kolegę kuri irgi nesako kiek gi ji uždirba. Na ne viską. IR sėkmingai taupo. Nes, kaip ji sako- jam tik pasakyk, tai reikia tuoj visko- tai š į mašiną, tai dabar pasikeičiam šaldytuvą, tai kompiuterį, tai televizorių. Neturi ir neturi- labai gerai apsienta su tuo kas yr ir iš esmės nieko ir neturim- ištaškyta. O aš va sutaupysiu- reiks tam ar anam ir bus. O vyras tikrai puikus. Daugiau jokių priekaištų- tik išlaidautojas. Aišku, galima imti ir pasisakyti- ir savo ir jo gyvenimą paversti pragaru.

vat apie ka bandau ir as vis parasyti thumbup.gif

subjektyvi, taip pat drinks_cheers.gif
Atsakyti