Įkraunama...
Įkraunama...

Ar norėtumete turtingo vyro/žmonos?

QUOTE(samanta* @ 2010 10 16, 11:52)
drinks_cheers.gif

o man atrodo kad kaip tik viduriniojo yra daugiausia g.gif ,gal man taip atrodo nes as pati  tokioje aplinkoje gyvenu g.gif

samanta jei jau sugebi naujus batus nusipirkti, tai tu turtuole...jei nesugebi,tai tu vargse.
nera, nera, jokios vidutinybes, buna tik balta arba juoda smile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 10 16, 12:30)
samanta jei jau sugebi naujus batus nusipirkti, tai tu turtuole...jei nesugebi,tai tu vargse.
nera, nera, jokios vidutinybes, buna tik balta arba juoda smile.gif lotuliukas.gif

aaaa lotuliukas.gif
Atsakyti
Prieš patyčias paskaitykite sociologinės literatūros. Lietuvoje labai sudėtinga apibrėžti vidurinįjį sluoksnį. Labai didelis atotrūkis tarp turtingųjų ir skurdžių. Kažkur buvau įdėjusi puslapį iš delfi, kad skursta bene 40 proc. gyventojų. Paskaitykite skurdo apibrėžimą.

http://www.delfi.lt/...s.d?id=37560193

Vien šis skaičius sako, koks mažas, dar nesusiformavęs yra tas vidurinysis sluoksnis. Yra ir daugiau socioginių straipsnių šia tema. Suprantu, tyčiotis maloniausia ir lengviausia, negu pasidomėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myliu tave: 16 spalio 2010 - 12:09
QUOTE(Myliu tave @ 2010 10 16, 13:07)
Prieš patyčias paskaitykite sociologinės literatūros. Lietuvoje labai sudėtinga apibrėžti vidurinįjį sluoksnį. Labai didelis atotrūkis tarp turtingųjų ir skurdžių. Kažkur buvau įdėjusi puslapį iš delfi, kad skursta bene 40 proc. gyventojų. Paskaitykite skurdo apibrėžimą.

http://www.delfi.lt/...s.d?id=37560193

Vien šis skaičius sako, koks mažas, dar nesusiformavęs yra tas vidurinysis sluoksnis. Yra ir daugiau socioginių straipsnių šia tema. Suprantu, tyčiotis maloniausia ir lengviausia, negu pasidomėti.

pirma niekas nesitycioja
antra prie ko priskirtumete tokia seima jei tarkim triju asmenu seimos pajamos 15tukst per menesi? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(samanta* @ 2010 10 16, 13:10)
pirma niekas nesitycioja
antra prie ko priskirtumete tokia seima jei tarkim  triju asmenu seimos pajamos 15tukst per menesi? g.gif  g.gif

Prie tikrai turtingos. Tokios sumos, kaip 15 tūkst. dar per savo 40 metų nesu mačiusi, net mano mama, per savo 66 metus nemačiusi.
Atsakyti
QUOTE(Myliu tave @ 2010 10 16, 13:11)
Prie tikrai turtingos. Tokios sumos, kaip 15 tūkst. dar per savo 40 metų nesu mačiusi, net mano mama, per savo 66 metus nemačiusi.

na as tai prie vidutinio sluoksnio tokia seima priskiriu g.gif
Atsakyti
QUOTE(samanta* @ 2010 10 16, 13:13)
na as tai prie vidutinio sluoksnio tokia seima priskiriu g.gif

Na matai, o aš prie tikrai smarkokai turtingos. Neįsivaizduojama man tai suma. Todėl ir siūliau pasiskaityti mokslinės literatūros ir pan. Už tai ir rašoma ten, kad pas mus tik pati pradžia viduriniojo sluoksnio, pati formacija dar tiktai.
Atsakyti
na mano nuomone zmones uzdirbantys po 3000lt-4000lt yra vidutiniokai smile.gif(per 2 = 8000lt)
zmones uzdirbantys 5000-10 000lt jau turtingi smile.gif (15 -20 000lt)
bet realiai pragyvebnimui atskaicius mokescius ir islaidas netokios jau ir dideles sumos smile.gif
o tie poreikiai visiems skirtingi.
Maniskis programuotojas, todel jam mirtinai butina tureti 2 kompus, laptopa, ir 3monitorius ant vieno stalo( http://images.bit-te...head_2_go/1.jpg ),kitas zmogus ir be kompo issiverstu.Jam beto reik ir 200lt( cia minimum) kainuojanciu programavimo knygu smile.gif, o apsirengti, jam nereik, nejaucia stimulo buti madingam smile.gif

kiekvienas skirtingai suvokia...

pradedu manyti, kad jusu kaimynas "milijonierius" eilinis zmogelis uzdirbantis truputi daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 16 spalio 2010 - 12:20
QUOTE(Reika @ 2010 10 16, 13:17)
na mano nuomone zmones uzdirbantys po 3000lt-4000lt yra vidutiniokai smile.gif
zmones uzdirbantys  5000-10 000lt jau turtingi smile.gif
o tie poreikiai visiems skirtingi.
Maniskis programuotojas, todel jam mirtinai butina tureti 2 kompus, laptopa, ir 3monitorius ant vieno stalo(http://images.bit-tech.net/content_images/2006/04/matrox_triplehead_2_go/1.jpg ),kitas zmogus ir be kompo issiverstu.Jam beto reik ir 200lt( cia minimum) kainuojanciu programavimo knygu smile.gif, o apsirengti, jam nereik, nejaucia stimulo buti madingam smile.gif

Matai, subjektyvia nuomone. Tavo sumą priskiriu tikrai turtingiems (3000 - 4000), tokios algos aš niekada nesvajoju gauti, net turėdama mokslinį laipsnį, o toliau labai labai turtingiems. Daugumas gi dabar dirba, ir mano tėvas, pvz. už 800 lt "ant popieriaus". Mano aplinkoje niekas net 1000 lt "į rankas" negauna. O tokių tikrai daug. Va, mano pasiūlytas populiarusis delfi straipsnis tą patį sako. Beje, dėl kaimyno: kaip ten bebūtų, jis tikrai kvailys ir chamas. O pas mus jau šilta, viską sutvarkėme pusę devynių ryto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myliu tave: 16 spalio 2010 - 12:21
blink.gif
mes turtingi? bln, nebuciau pagalvojus, o mes net buto nusipirkti neisgalim doh.gif
Atsakyti
as parasiau PAJAMOS,o islaidos dar plius,ta gal tais eimai nelieka labai jau daug to pelno ,na tarkim atskaicius mokescius ir t.t. ant reikalingiausiu daiktu - maisto,drabuziu,vaiko reikmenu lieka apie 6 tukstanciai,tai man tokia seima prie vidutinioku visvien g.gif
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 10 16, 13:22)
blink.gif
mes turtingi? bln, nebuciau pagalvojus, o mes net buto nusipirkti neisgalim doh.gif

Lietuvos skurdžiosios visuomenės dalies, pagal delfi, 40 proc. mastu tikrai net ir labai turtingi. Jeigu pasakytum, kad mažai gauni, daugelis nesuprastų tikrai.
Papildyta:
QUOTE(samanta* @ 2010 10 16, 13:22)
as parasiau PAJAMOS,o islaidos dar plius,ta gal tais eimai nelieka labai jau daug to pelno ,na tarkim atskaicius mokescius ir t.t. ant reikalingiausiu daiktu - maisto,drabuziu,vaiko reikmenu  lieka apie 6 tukstanciai,tai man tokia seima prie vidutinioku visvien g.gif

O kaip atrodo 6000 vienoj vietoj? Nemačiau ir tų. Fantastiškai didelė suma. Kai dirbau, tai bene pusės metų alga ar net daugiau, daugiau, nes gaudavau 800 Lt. Tai gal 8 mėnesių.

Beje, statistikos departamentas rašo, kad vidutinis atlyginimas Lietuvoje, čia senesniais duomenimis, berods 1100 Lt. Taigu 6000 lt yra labai turtingo žmogaus alga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myliu tave: 16 spalio 2010 - 12:26