Įkraunama...
Įkraunama...

Nusprendusios nemaitinti krūtimi

del 'terorizavimo' ligonineje tai tikrai siaubas. is karto po cp, kai atnese vaikiuka, liepe maitint, graziai paaiskinau, kad nemaitinsiu, gi buvom jau prie cp apie tai kalbeje su daktarais. kaip ta bobele pasiuto doh.gif pasake 'man tai kas, tegu ir invalidas buna' bigsmile.gif kadangi esu nagla kaip tankas taaaaiip pasakiau, kad daugiau ir nebeuzejo nei kartelio lotuliukas.gif lotuliukas.gif

o del MB, na, is tikruju man tai net nebuvo svarbu kokia jo nuomone del maitinimo, gi cia mano kunas. bet kai pradejom kalbetis apie tai, jis ir pasake, kad cia mano reikalas ir kaip jau man atrodo taip kad ir daryciau, visais atvejais palaikys mane. kaip buvo fain, kad MB nakti keldavosi , maitindavo, ciuciuodavo smile.gif pirmus men keldavosi jis, veliau viena karta as , kita - jis thumbup.gif
man pienas taip ir neatsirado, is kart po cp isgeriau kazkokiu vaistu, geriau ir metu lasus ir taip apie pora savaiciu, tiesiog bijojau kad visgi neatsirastu.
Atsakyti
QUOTE(livetukė @ 2009 05 11, 20:45)
Nesupratau g.gif čia atsakymas ar klausimas?

na čia ir atsakymas ir klausimas. Nusitraukinėtum kaip Dineda - tik sumažinti skausmą, ekstra pienukas "perdega", o iš naujo neatsiranda, nes nėra stimuliacijos. Jeigu yra skausmingų guziukų, kuri neišnyksta, galima pačiai nutraukti pirmą pieną, kuris lengvai teką, o po to dėti mažiuką prie kruties - jis išsiurbs tai, ką neįmanoma nutraukti su rankom. Geriau dėti smakriuku prie guziuko.

O šiaip jeigu nuo pat gimimo vaikas ištisai prie kruties ir dažnai bei daug žindo jau priešpienį, pieno iš karto gaminsis tiek kiek reikia ax.gif

Atiprašau nežindančias mamas už offtopą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 05 12, 11:48)
na čia ir atsakymas ir klausimas. Nusitraukinėtum kaip Dineda - tik sumažinti skausmą, ekstra pienukas "perdega", o iš naujo neatsiranda, nes nėra stimuliacijos. Jeigu yra skausmingų guziukų, kuri neišnyksta, galima pačiai nutraukti pirmą pieną, kuris lengvai teką, o po to dėti mažiuką prie kruties - jis išsiurbs tai, ką neįmanoma nutraukti su rankom. Geriau dėti smakriuku prie guziuko. 

O šiaip jeigu nuo pat gimimo vaikas ištisai prie kruties ir dažnai bei daug žindo jau priešpienį, pieno iš karto gaminsis tiek kiek reikia ax.gif

Atiprašau nežindančias mamas už offtopą 4u.gif

sakyčiau aišku, ką turit omeny 4u.gif bet deja, mano atveju tai nepadejo schmoll.gif nusitraukti pačiai išeidavo vos 2 šaukštus, vienintelis palengvejimas kai vaikutis pilnai išsiurbdavo. bet jis visiškai pasisotindavo iš vienos krūties, o kita krūtis tuo tarpu degdavo, pilna guzeliu, karščiuodavau+ dar "nugraužti" speneliai. Per vieną žingsnį net keletą kartų buvau nuo skalpelio doh.gif Tai vat , pienuko kaip ir nemažėdavo, nes laaaabai jau norejau maitinti, neribojau skysčių ir pan. gal sakau reikėjo skysčius ribot?
Atsakyti
na ir koks gi skirtumas del ko nusprendziau nemaitint? buvo begale priezasciu. metykit jus mane akmenim ir smerkit, bet taip- ir del grozio biggrin.gif na ir kas?? ir kuom si priezastis maziau reiksminga negu kitos? man grozis svarbu, negerai? kodel?
tikrai TIKRAI nemanau, kad ji nuskriaudziau, sveikas, protingas linksmas vaikas. yra daugybe nezindanciu, net neabejoju, bet kitos tiesiog bijo cia pasisakyt, mat bus pasmerktos. nepradekim vel visko is pradziu. galit man parasyt i az, issakyt nepasitenkinima manim, bet nebeterskime dar vienos temos biggrin.gif
Atsakyti
nežindančiom mamoms siūlau pasiskaityti blush2.gif

http://www.delfi.lt/...php?id=22155976
Atsakyti
Statūs papai pas paaugles ir silikoniniai. Vsio 4u.gif Soske, nu juk ne tik dėl papų nežindai vaiko cool.gif
Atsakyti
na pas mane B, silikonu del didumo nesideciau, nebent jei su mazium siap kas pasikeistu, ar nukartu- tada tikrai pakelima daryciau. didesniu tai nenoriu, pati mazute esu, b jau ir tai ant manes tikrai normaliai lotuliukas.gif
o nestuke.gif metu kad man nebuvo padideje schmoll.gif visas tas pacias liemeneles nesiojau, nebuvo jokiu priespieniu, nieko g.gif gal cia nuo nusiteikimo kad nemaitinsiu, nors nemanau, gi daug kam pieno dar nebuna kai pagimdo. o man CP buvo, tai jo net ir neatsirado.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 05 22, 20:15)
gal cia nuo nusiteikimo kad nemaitinsiu, nors nemanau, gi daug kam pieno dar nebuna kai pagimdo. o man CP buvo, tai jo net ir neatsirado.

Jūs lyg sakėt, kad kažkokį vaistą išgėrėt pagimdžiusi g.gif
O šiaip tai pieno būna pas visas. Po CP taip pat, taip kad tas tikrai įtakos neturėjo padaryt. Nusiteikimas - gali būti.
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2008 03 19, 14:25)
ši tema tik konkretiem patarimam, be moralizavimų ir paniekinimų
Papildyta:
Parlodel (bromocriptine)
Bromocriptine is also sometimes used to prevent or stop milk production for medical reasons following childbirth, miscarriage or abortion. Prolactin is the hormone that stimulates the production of breast milk, hence decreasing the production of prolactin with bromocriptine stops milk production.

Lietuviškai

Bromocriptin-Richter®Bromocriptinum
ATC kodas: G02C B01, N04B C01
Gamintojas: Gedeon Richter LTD
Registracijos numeris: 94/1193/8
Vaisto tipas: Bereceptinis
Tinkamumo laikas (mėn.):
Tinkamumo laikas (atplėšus pakuotę):
Farmacinė vaisto forma: Tabletės
Farmakoterapinė grupė: Dopaminomimetikas
Vaisto aprašymas:
Sudėtis,dozės.Tabletėje - 2,5 mg bromokriptino (bromokriptino mezilato
pavidalu).
Farmakologinės sąvybės
Veikimo mechanizmas.
Bromokriptinas veikia dopaminerginius procesus pogumburyje ir hipofizėje,
slopina padidėjusį prolaktino susidarymą, šalina vaisingumo ciklų sutrikimus, susijusius su hiperprolaktinemija, blokuoja skatinamą pieno liaukų laktaciją, slopina jau prasidėjusią laktaciją.
Akromegalija sergantiems ligoniams mažina augimo hormono koncentraciją
plazmoje ir taip mažina klinikinius akromegalijos simptomus bei pagerina organizmo toleranciją gliukozei.
Farmakodinamika.
Farmakokinetika.
Klinikinės sąvybės
Indikacijos.
Menstruacinio ciklo sutrikimai ir nevaisingumas, susiję suprolaktino apykaita (hiperprolaktinemija arba normalus prolaktino kiekis kraujyje). Amenorėja kartu su galaktorėja arba be jos, oligomenorėja, geltonkūnio funkcinis nepakankamumas. Su hiperprolaktinemija susiję įvairūs sutrikimai, sukelti psichotropinių bei antihipertenzinių vaistų.
Nevaisingumas, nesusijęs su prolaktino apykaita: kiaušidžių policistozė,
anovuliaciniai ciklai (kaip papildoma priemonė, gydant antiestrogenais, pvz., klomifenu).
Be to, bromokriptinas vartojamas sergant hipofizės prolaktinoma (mikro-adenoma ir makroadenoma), kai gaminama daug prolaktino. Skiriama prieš chirurginę operaciją siekiant sumažinti naviko apimtį ir palengvinti pašalinimo operaciją, taip pat pooperaciniu laikotarpiu, jei prolaktino koncentracija kraujyje išlieka padidėjusi.
Sergantiesiems akromegalija bromokriptino vartojama vieno (monoterapija)
arba kaip papildoma priemonė skiriant chirurginį bei spindulinį gydymą.
Kontraindikacijos.Vartoti Bromocriptin® endokrinologijoje ab-so-liučių
kontraindikacijų nėra.
Apie vartojimą nėštumo laikotarpiu žr. Įspėjimai.
Nepageidaujami reiškiniai.Vartojant bromokriptiną, gydymo pradžioje gali
būti pykinimas, vėmimas, galvos skausmas ir svaigimas, bendras silpnumas. Šios pašalinės reakcijos nėra pagrindas nutraukti gydymą. Kad nesvaigtų galva ir nepykintų, 1 val. prieš geriant bromokriptiną, patariama išgerti vaistų nuo vėmimo (Thiethylperazinum, Metoclopramidum preparatų).
Kai kuriems pacientams gali pasireikšti ortostatinė hipotenzija, todėl
ambulatoriniams pacientams rekomenduojama periodiškai tikrinti kraujospūdį.
Vartojant bromokriptiną didelėmis dozėmis, gali būti haliucinacijų,
psichozių, regos sutrikimų, diskinezijų, sausumas burnoje, vidurių užkietėjimas, kojų raumenų traukuliai. Visos šios pašalinės reakcijos priklauso tik nuo dozės dydžio. Ilgai vartojant bromokriptiną, gali atsirasti baltų dėmių ant rankų ir kojų pirštų. Nuo šalčio pirštai pabąla laikinai ir dažniausiai tiems pacientams, kurie anksčiau yra turėję Reino ligos simptomų.
Ypatingi įspėjimai.
Vaisingo amžiaus moterys, vartojančios bromokriptiną, privalo naudoti
kontracepcijos priemones, tačiau negalima vartoti hormoninių kontracepcinių preparatų. Jeigu moteris pastoja ir nori išsaugoti nėštumą, gydymas bromokriptinu turi būti nutrauktas. Nutraukus bromokriptino vartojimą, persileidimai nėra dažnesni kaip kitoms nėščiosioms. Bromokriptino vartojimas per pirmąsiais 8 nėštumo savaites neturi įtakos nėštumo eigai
ir gimdymui.
Jei moteris vartojo bromokriptiną dėl hipofizės adenomos ir nutraukė gydymą dėl nėštumo, būtina per visą nėštumo laikotarpį nuolat tikrinti nėščiosios sveikatą ir tirti akipločio kitimus. Jei hipofizės prolaktinoma didėja, gydyti bromokriptinu reikia toliau, nepaisant nėštumo.
Mastalgiją, pieno liaukų mazgelius ir fibrocistozę gydyti bromokriptinu
reikia pradėti tik įsitikinus, kad patologiniai pakitimai yra nepiktybiški.
Vartojant bromokriptiną laktacijai slopinti po gimdymo, pirmąją gydymo
savaitę būtina dažnai tikrinti kraujospūdį. Jei pasireiškia hipertenzija ir stiprus galvos skausmas su regos sutrikimais arba be jų, būtina skubiai nutraukti gydymą ir ištirti pacientės sveikatą.
Kai bromokriptinas vartojamas akromegalijai gydyti ir paaiškėja, kad sergama opalige, būtina pakeisti gydymą. Jei gydymas bromokriptinu tęsiamas, reikia įspėti pacientą, kad nedelsiant praneštų gydytojui apie sutrikusią skrandžio ir žarnyno veiklą.
Kai yra psichikos sutrikimų arba sunkios širdies ir kraujagyslių ligos,
didelių bromokriptino dozių vartoti nepatartina.
Jei ligos metu prolaktino kiekis kraujyje nepadidėja, reikia vartoti
minimalias gydomąsias dozes, kad prolaktino koncentraciją kraujyje dar sumažėtų ir būtų užkirstas kelias galimiems geltonkūnio funkcijos sutrikimams.
Preparato negalima vartoti krūtimi maitinančioms motinoms ir vaikams iki
15 metų.
Pavartojus per didelę dozę, būtina skirti metoklopramidą (vartoti parenteraliai, peroraliai vartoti nepatartina).
Vartojant bromokriptiną, gali sutrikti rega. Alkoholis padidina pašalinių
reakcijų galimybę.
Vartojimas nėštumo ir maitinimo krūtimi metu.
Sąveika.
Bromokriptiną atsargiai vartoti su eritromicinu (didina bromokriptino koncentraciją kraujyje), dopaminoblokatoriais, pvz., butirofenonai, fenotiazinai, kurie slopina bromokriptino veikimą.
Negalima vartoti kartu su kitais skalsių alkaloidų preparatais.
Dozavimo, vartojimo būdas.
Bromocriptin® tabletės geriamos valgant. Paros dozė ir vartojimo būdas priklauso nuo patologinio proceso ir vartojimo paskirties.
Menstruaciniai sutrikimai ir moterų nevaisingumas. Paros dozė - 2,5-3,75
mg (po 1/2 tabletės 2-3 kartus per parą), jei reikia, dozė didinama dvigubai. Gydoma tol, kol menstruacijų ciklai sunormalėja ir sunormalėja ovuliacija. Gydymo rezultatams įtvirtinti preparatą galima vartoti dar kelis ciklus.
Prolaktinoma. Paros dozė - 2,5-3,75 mg (po 1/2 tabletės 2-3 kartus per
parą), pamažu didinant dozę, kol prolaktino koncentracija kraujyje sumažėja iki fiziologinės normos.
Akromegalija. Gydymo pradžioje skiriama po 1/2 tabletės 2-3 kartus per
parą (paros dozė - 2,5-3,75 mg). Atsižvelgiant į gydymo efektą ir pašalines reakcijas, dozę galima padidinti iki 10-20 mg per parą (4-8 tabletės).
Laktacijos slopinimas. Skiriama 14 dienų iš eilės po 5 mg per parą (po 1
tabletę 2 kartus). Gydyti reikia pradėti kuo greičiau, tačiau ne anksčiau kaip praėjus 4 val. po gimdymo arba aborto. Baigus gydymo kursą, po 2-3 dienų gali pasirodyti nedaug pieno išskyrų. Tada reikia tęsti gydymą
bromokriptinu dar savaitę tomis pačiomis dozėmis.
Pieno liaukų sukietėjimas po gimdymo. Išgeriama 1 tabletė (2,5 mg). Jei
reikia, po 6-12 val.
galima išgerti dar vieną tabletę, bet ne daugiau, kad nebūtų sutrikdyta
pieno sekrecija.
Po gimdymo prasidėjęs mastitas. Bromokriptinas vartojamas tokiomis pat
dozėmis ir tokiu pat būdu kaip ir laktacijai slopinti. Kartu būtina vartoti antibiotikus.
Nepiktybinė pieno liaukų patologija. Vartojama po 1/2 tabletės 2-3 kartus
per parą (paros dozė - 2,5-3,75 mg). Jei reikia, dozė pamažu didinama iki dvigubos.
Perdozavimo, toksiniai reiškiniai.
Ypatingos atsargumo priemonės.
Poveikis sugebėjimui vairuoti automobilį, valdyti mechanizmus.
Farmacinės sąvybės
Nesuderinamumas.
Tinkamumo laikas.
Laikymo sąlygos.
Pakuotė (dydis, dozuotė, tipas).30 tablečių po 2,5 mg.
Platintojas.
Ypatingos likučių nukenksminimo (atsargumo) priemonės.
Papildoma informacija

pakeliau pirmą temos autorės MODERATORĖS postą

mamytės, daugiau pagarbos moderatorėms ir pašnekovėms 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 25 gegužės 2009 - 09:20
įpūsiu truputį aš į šią temelę optimizmo mamytėms, kurioms nesisekė maitint vaikiukų savo (tikiuosi bent jau)...mano draugė pirmo vaikiuko nemaitino, nes pienelio nebuvo...štai mano draugytė pasigimdė sūnelį antrą ir ką gi manote bigsmile.gif pienelio yra 4u.gif ir maitina sau patenkinta bigsmile.gif prieš tai daug kalbėjomės ir priežastis buvo paprasta...su pirmu sūnumi buvo padaryta labai prasta pradžia verysad.gif iš šono jokios pagalbos, informacijos ir t.t.Ir vaikiukas labai neramus buvo..viskas susidėjo ir pirmo net dviejų sav. neišmaitino verysad.gif taigi, manau viskas įmanoma... bigsmile.gif jei pirmo nemaitinote, nenusiminkit...tas nereiškia, kad ir antram pieno nebus ax.gif O jei kokio patarimėlio reikia, kaip žindyti dirbant klauskite...dirbu ir iki šiol žindau smile.gif gal kam būsiu naudinga ax.gif

P.S. manau ši tema skirta ne diskusijoms su soske, o patarimams bei informacijos tiekimui mamoms, kurioms nesisekė maitint...taigi, mamytės maitinančios vaikelius, suprantu jūsų pyktį, nes ir pačiai sunku šią temą skaityt, bet susilaikykite, nes tos beprasmiškos diskusijos nevertos nei jūsų laiko nei nervų 4u.gif
Atsakyti
Sveikos nemaitinancios mamytes.
Turiu pora klausimu. Nuo kada reikia pradeti gerti tuos vaistus- po gimdymo iskart, ar jau nestumo pabaigai? Ir koks yra geresnis misinukas, kurio galima maitinti kudiki jau nuo pirmos dienos ? Gal koks antialerginis, o gal kelis nusipirkti skirtingus, jeigu vienas nepatiks ? Similakas pan nesuteikia pasitikejimo.
Atsakyti
QUOTE(visata8 @ 2009 05 26, 19:08)
Sveikos nemaitinancios mamytes.
Turiu pora klausimu. Nuo kada reikia pradeti gerti tuos vaistus- po gimdymo iskart, ar jau nestumo pabaigai? Ir koks yra geresnis misinukas, kurio galima maitinti kudiki jau nuo pirmos dienos ? Gal koks antialerginis, o gal kelis nusipirkti skirtingus, jeigu vienas nepatiks ? Similakas pan nesuteikia pasitikejimo.

vaistus pradejau gert is karto po cp. man pieno nei priespienio neatsirado. bet dar geriau ir metu lasus del visa ko.
misinuka davem is pradziu aptamil, paskui skysta tutteli.
Papildyta:
QUOTE(vikusedo @ 2009 05 27, 13:44)
lotuliukas.gif  jo jo nusipirk visokiu  hah.gif nepyk, bet kazakip keistokai tas tavo postas skaitosi  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif

kas cia keistoko? g.gif
nu visiska kaimete ,mergele, busite.
Atsakyti