Įkraunama...
Įkraunama...

Specialisto konsultacija. Kaip naudotis?

QUOTE(mirksiuke @ 2008 03 27, 22:09)
doh.gif tada nežinau.bet manau pabandit galima,o gal pades.
daktare išraše mum baseina,eisim kai atšils.gal nors biški išmes savo energija. 4u.gif


baseinas labai geras dalykas, patarciau ir jums lankyti, tikrai padeda atsipalaiduoti, nuima depresija 4u.gif
o pabandyt visada verta, gal tai kaip tik tai ko jam truko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kotrynka @ 2008 03 27, 23:23)
baseinas labai geras dalykas, patarciau ir jums lankyti, tikrai padeda atsipalaiduoti, nuima depresija  4u.gif
o pabandyt visada verta, gal tai kaip tik tai ko jam truko  wub.gif


butinai ejsim,bet i vaikiška baseina.vaikui bus geriau,o tada ir man pageres mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mirksiuke @ 2008 03 27, 22:59)
butinai ejsim,bet i vaikiška baseina.vaikui bus geriau,o tada ir man pageres

mirksiukas.gif
Atsakyti
Mielos mamos,ar susidurėt su tokiu vaiko elgesiu?
Mano mažoji paskutiniu laiku pradėjo ištisai prieštarauti.Išeinam į lauką,galim ten prabūti 2val.,su vaikais žaisti,bet kai ateina laikas eiti namo,prasideda isterijos.
Užsimerkia ir pradeda rėkti,žviegti,kad ji dar nori būti.Gali gražiuoju kalbinti ar piktuoju,ji net neklauso,o tik rėkia.Tas pats būna,kai grįžtam namo iš kur nors.Atrodo,kad namuose ją kažkas laiko uždaryta,mūša ir t.t.Jau nebesuprantu kaip ir elgtis.O piktumas baisus,tiesiog visa dreba.Ir taip ji nuo kūdikystės yra jautri,bet čia kaip nerviniai priepuoliai.Parašykit prašau,jei esat su tuo susidure. doh.gif Sakiau,jau vesiu pas psichologą.
Atsakyti
sos reikia pagalbos, 5 metuku mazyle visiskai neklauso, tik spek nusisukti tuoj ka nors iskrecia, koki men verke prase kaciuko, kai ji isigijom elgiasi kaip su zaisliniu, tai nuo laiptu numete, tai i stalciu ikisa, bandau aiskinti kad taip negalima bet atrodo kad vaikas nereaguoja, turiu tokio amziaus krikstasuni, jis visai kitoks vaikas, galima susitarti, o su manaja ne is tolo, ji tokia judri kad kartais nebezinau ka daryti, gal kuri buvot susidurus su tokia problema, kur kreipetes? prasau patarkit
Atsakyti
Kiekvienas vaikas individualus ir niekada nelyginkite savo vaiko su kaimyno ar draugės vaiku. Jis yra jūsų. Visada prisiminkite, kad kiekvienas vaikas kažkada savo atsiima; ar anskčiau , ar vėliau. prisimenu kaip sunkiai augo sūnus. Ir ant žemė griūdavo, ir dieną su naktimis gal tris metus buvo sumaišęs, o apie valgymą tai ir dabar paklausiu ką valgys, o ne iš bendro katilo duodu. Tiesiog susitaikiau ir supratau, kad ir aš ne visą laiką noriu tą ar aną daryti kaip pvz. plauti indus ar lyginti drabužius ir t.t. Ir nieko čia baisaus neįžvelgiu, kad visus darbus atliksiu vėliau, o galbūt net ir ryt. Geriau jau susitarkite, kad žaislus sutvarkysite abu vėliau, o dabar duokite vaikui indus plauti. Jis tikrai norės. Tai bus vaikui ir įtampos nuėmimas, ir savotiškas atsipalaidavimas. Patikėkite tai daug geriau negu stovėti su diržu. O paskui jam padėkite ir nepamirškite vaikui nematant indus perplauti. biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki!
Ir as turiu klausimeli.
Nuo rudens esu uzrasiusi vaika idarzeli. Bet planuojam nuo spalio lapkricio menesio persikelti i kita buta.
Ar man is kart pradeti vaika leisti ten kur gyvensim nuo lapkricio, ar kur dabar gyvenam. Ir ar isvis pradeti leisti i darzeli. Vaikui 2.6 metu.
Klausiu todel kad vaikas labai jau isskirtinis. Nebendrauja su kitais vaikais. Turi pora draugu kieme su kuriais zaidzia, bet visa laika turiu as salia buti. Bijo visokio triuksmo. Jei kuris vaikas suklykia maniskis issigasta ir rekia. Bijo jis svetimu zmoniu. Jis tikras laukinis, nors ir kas dien einam i parka, vaziuojam savaitgaliais aplankyti draugu su vaikais. Pas draugus buna kosmaras isklykia po valanda kol neisvaziuojam namo. Kai mes esam dviese tai kazkaip geriau, nors oi kiek visko buna. Bet daugiau nenoriu namuose sedeti su vaiku namie stogas jau ir taip pavaziaves, o aukle samdyti brangu ir neapsimoka, o mociuciu mes neturim.
Net bijau isivaizduoti kaip bus darzely. Dar direktore pasake, kad pirmomis dienomis neleidzia mamytems pasilikti, nes visi vaikai pradeda reikalauti savo mamyciu. Is tikruju man tas pats koks darzelis: ar salia ar kitrur, kad tik priprastu. Tik va dabar klausimas kaip man geriau ji paruosti einan i darzeli ir kaip elgtis pirmomis dienomis.
Atsakyti
Mūsų šešiametė dukrytė ožiukų pilna būna tik namie,o darželyje geras vaikas smile.gif Bet turim problemėlę- vos ne kas naktį prisisioja lovytę verysad.gif Ji nejaučia,kad prisysina,tik ryte atsibudus pamato ax.gif Prieš 2 metus ėjom pas psichologę- ji pasakė,kad iki 7 metų vaikas gali siusiot į lovą.Bet man atrodo,kad tai nenormalu.Ką patartumėt daryt?
Atsakyti
Erikute, tai nera normalu, bet, gali buti du variantai:
Vienas, kad fiziologiskai ji greitai eprsala ir buna slapimtakiu uzdegimas ar pan. T.y. reiktu labai saugoti, kad koju nepasaltu, nesedu ant grindu ir pan.
Antras, gali buti psichologinis..siuo atveju, baimes, stresas kazkada patirtas, cia jau tikrai reikia psichologo pagalbos. Ta nakti kai neprisisina, butina pagirti, kad vaikui tiesig teigiama emocija tvirtintusi...gal tiesiog ji labai kietai miega ir saves nekontroliuoja. reiktu, kad gal pries nakti daug negertu, butinai nueitu i tualeta prie miega...zodziu ieskoti variantu..
tiesa gal kiek ne i tema, bet tave galiu paguosti, kad yra vaiku, kurie turi kakojimo baime ir sakysim iki 7 metu daro i kelnes doh.gif menka paguoda, bet manau, kad sisiojima gal bus lengviau ispresti, nei kakojima..sekmes
Atsakyti
Laba diena,neradau niekur panasios temos,tai isdrisau parasyt gal sulauksiu atsakymo,turiu sunu kuriam tuoj 6 metai,galbut prie klausimo reiketu pamineti ir tai kad jis gimes po sunkios traumos,dekui dievui is visu bedu kiek turejom liko tik rankytes pareze,pati patyriau ka reiskia sunki pogimdyvine depresija,pirmus 4 jo gyvenimo menesius pragyvenom ligonineje,man budavo tiesiog kancia buti su juo nakti,isaugom is to jis nera ramus bet jautrus vaikas,kovojam su dar kitokiais dalykais be kitu,vienas is tokiu butu tai kad taip galima manyt kad jis neturi kur padet ranku,tai nosi nukrapsto,tai nagus kramto nors jie ir apkirpti,arba maikute vis i prieki tampo lyg jam nuolat butu nepatogu,ar koki raisteli tampo,nesuprantu tokiu veismuir kaip kovoti su tuo,gal but tai as kalta ir vaiko taip pasireiskia vidus,jo gimimas buvo sunkus tiek jam tiek man,ir dabar kai turim broli pati save pagaunu kad nevienodai su jais elgiuosi, labai myliu juos abu bet tos meiles skirtingos,galbut jis tai jaucia,nors bandau tai kompensuoti kai save pagaunu.Nezinau ar tai klausimas bet busiu dekinga jei pakomentuosit,labai aciu.
Atsakyti
pdekite nezinau ka daryti.vaikai pradejo eiti i mokykla ir negaliu su jais susitvarkyti kaip pareina namo.mnes visiskai neklauso.kai subaru tai jiems lyg atrodytu, kad as juokauju.sypsosi su ironija ir tiek.nezinau nuo ko pradeti ir kaip pabegti is sios situacijos.
Atsakyti
Sveiki.
Gal aš ir pasikartosiu dėl pasikeitusio vaiko,bet nebežinau ką daryti.
Pas mus situacija tokia:
Turiu sūnų pirmoką ,dukrą penktokę ir galim sakyti auginu viena nes MB dirba užsienyje.
Yra taip kad gryžęs vyra vaikus numyluoja be abejo juos palepina,išliaupsina ir palieka man.
Nu ir prasideda nesutarimai tarp mūsų su vaikais.Nes aš reikalauju,neleidžiu,liepiu o mat tėtis viską daro gerai.Ir aš palieku vaikų akyse ragana. verysad.gif
Bet norėdama juos išmokyti tvarkos,pareigos kaip mylinti mama juos noriu užauginti juos padoriais žmonėmis.Tad net nežinau ką bedaryti?
Mėginau ir vyrui sakyti bet kur tau jug jis per metus su jais susitinka vos kelis mėnesius. verysad.gif
Atsakyti