Įkraunama...
Įkraunama...

Specialisto konsultacija. Kaip naudotis?

QUOTE(Aurėja @ 2005 04 18, 12:40)
Konsultacijų centras – tai :
· Profesionalų konsultacijos, kurias Jums geranoriškai teikia savanoriai įvairių sričių specialistai, bendradarbiaujantys su mūsų forumu be jokio atlygio, laisvu nuo savo tiesioginio darbo metu.
· Atsakymai į jūsų pateiktus klausimus: tiksli, patikima informacija, faktai, žinios, patarimai, kurių Jums gali tekti palaukti nuo 1-3 dienų iki 2-3 savaičių.

Dėmesio! Norėtume, kad suprastumėte tokios bendravimo formos su specialistais-konsultantais forume specifiką ir jos skirtumą nuo sveikatos priežiūros įstaigų, Greitosios Medicinos Pagalbos ar Juristo kontoros;


Forume konsultuojantys specialistai:

·  nebudi visą parą, atsakinėja į jūsų užduotus klausimus laisvalaikiu; todėl sudėtingais atvejais: nelaimingo atsitikimo, traumos, ūmios būklės, pirmosios medicininės pagalbos klausimais turėtumėte nedvejodami kviesti Greitąją Medicinos Pagalbą ar važiuoti į ligoninės priimamąjį, o ne rašyti forumo konsultantui. Atsiprašome, jei dėl didžiulio klausimų kiekio gydytojai negalės atsakyti į jūsų užduotą klausimą iškart.

· Forumo specialistai konsultantai gali padėti ne tokiais skubiais atvejais, kai nereikia priimti “ekstra” sprendimo; patarti vaiko priežiūros, mitybos, vaistų, vitaminų vartojimo klausimais, įvertinę aprašytą situaciją, nukreipti pas specialistus, tačiau  atminkite, kad internetinė specialisto konsultacija niekada neatstos vizito pas gydytoją! Primename, kad gydytojų atsakymai internetinėse konsultacijose negali būti laikomi oficialiomis rekomendacijomis gydymui ar gydymo skyrimu.

· Visa informacija, skelbiama šiame skyrelyje, yra pažintinio pobūdžio.
Taikant svetainėje aprašomus vaikų priežiūros ar gydymo būdus Jums BŪTINA pasitarti su gydančiuoju gydytoju. Atsakymus gydytojai paruošia remdamiesi jūsų atsiųsta informacija, kuri ne visada yra išsami, tiksli ir teisinga. Išsamiai konsultacijai ar gydymo skyrimui būtina paciento apžiūra pas gydytoją.
Kaip naudotis konsultacijų centru?
Prieš užduodami klausimą specialistui, būtinai pasinaudokite paieška.
Mūsų svetainėje yra sukaupta tūkstančiai atsakymų, todėl gali būti, jog į tokį ar panašų klausimą jau atsakyta. Specialistai neprivalo atsakinėti į klausimus, į kuriuos jau atsakinėjo anksčiau.

Atsakyti
Labas,noreciau psichologo patarimo,nezinau net nuo ko pradeti,mano sunui 7m.,siais metais pradejo lankyti pirma klase,pastebejau kad prasidejo kazkokios nepaaiskinamos baimes,eidamas mokyklos koridoriais eina susiguzes ,lyg bijotu kitu vaiku,vengia iseiti i lauka,ir visa pamoku laika stengiasi neiseiti is klases,kai pabandziau issiaiskinti,kodel jis bijo vaiku,ar ji kas nuskriaude,jis man sako kad ju nebijo,veliau po kurio laiko,pats nezymiai,pradejo prasitarti kad bijo didesniu vaiku ir manas kad jie gali ji nuskriausti,kai paklausiau o ar jie tave kada nors uzgavo sako kad ne,tai aiskinu jam kad nereikia bijoti ju,bet sunus vistiek laikosi savo, as tiesiog matau kaip ji stipriai veikia si baime,pasidare labai dirglus,perdetai jautrus,i bet kokia smulkmena reguoja labai jautriai ir tuoj pradeda verkt.kai bandau paguost ar nuramint ,dar labiau isiaudrina,tas pats ir mokykloje,mokytoja sako jei jam kas nutinka,na pavyzdziui nukrito ir susitrenke,tai verkia gan ilgai,nenori nieko girdeti ir klausyti.tiesa jau dar mazesnis budamas jis jau turedavo savo gan idomia nuomone visais klausimais ,jis i viska ziuredavo kiek kitaip nei jo amziaus vaikai,labai anksti pradejo skaityt, rasyt,turi labai gera atminti,mokslai sekasi labai gerai,ismano ir zino daug dalyku kur jo amziaus vaikai tikrai tuom dar nesidomi ir nezino,bet kas keisciausia kad kartais jis tampa toks naivus,kad niekaip negali perprast tokiu paprasciausiu,elementariu dalyku.taigi nebeismanau kaip padeti savo vaikui,ar sia tik psichologines kazkokios bedos,ar jau rekia kreiptis i specialistus patarkite prasau
Atsakyti
pasekite vaika einanti i mokykla ir suzinosite jo baimes problema g.gif
Atsakyti
Sveiki,
Reikalinga psichologo konsultacija :

Jau savaite kaip musu mazoji guldoma miegoti vakare verkia. Verkia iki valandos su pertraukomis kol nuluzta. Vakar dar tik pristuminejau lovyte prie musu lovos, o ji jau verkti pradejo. Mes bunam kambaryje, kai ji migdosi. Gulim savo lovoje, o ji savo (vienos nepaliekam, ijungiam naktine lempa). Dar pries einant miegot ji praso skaityt tuzinus knyguciu, uzsireikia, valgyt, gerti ir tt. tolina miego akimirka. Iki siol ji puikiai migdesi ir net pati lipdavo i lovyte atejus miego laikui. Dabar kardinaliai viskas pasikeite. Jei paimciau pas save, manau, greiciau uzmigtu, bet tada su grizimu i lovyte butu tikriausiai labai sunku veliau (nes anksciau miegojo visa nakti lovytej, po to puse, o dabar po keleto valandu ilipa pas mus miegoti, taciau uzmiega savo lovyteje). As galvoju gal ji tiesiog nenori atsiskirti nuo musu, taip pasireiskia stiprus prisirisimas. Idomu, kodel taip viskas pasikeite ir kaip reiketu elgtis tokioje situacijoje, nepadarant zalos dukrytei.
Pietu miega migdosi greitai ir be verksmu. Aciu 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,
Noriu pasikonsultuoti su psichologe. Mano berniukui 2,5 metukų. Jis pakankamai pagal savo amžių žingeidus, judrus, kalbantis. Tačiau labai irzlus ir piktas. Kartais tiesiog isterikas. Į darželį eina jau pusė metų, pratinosi sunkiai, dar ir dabar paliekamas apsiverkia. Nesiprašo sisio, pagaunam jau "varvant" arba matom, kad kenčia. Kartais kalbinamas neatsiliepia, lyg visai negirdėtų, nors klausos problemų tikrai nepastebėjau, bet va toks jo nusistatymas. O pykčiai gali kilti, kai sakom eit nusipraust, nosį išsipūst, tada prasideda "nenoriu", "nereikia", ima ginčytis, stumdytis, muštis, tuomet susibaram, nors stengiuosi gražiai įveikt, net pažadu, kad kažką duosiu, jei padarys taip ar taip, arba ateis nykštukas ir atneš dovanų, jei būsi geras. Labai retai kada tai suveikia (aišku gauna kas pažadėta, jei įvykdo prašymą). Bet retai šie triukai padeda. Ir šiaip pazyzaut mėgsta. Miega irgi nelabai ramiai. Pradėjau duot Neuro sirupėlį, kol geria - pagerėja, kai nebeduodu - prėjus porai savaičių vėl užeina. Pavyzdžiui vakar kas buvo, man net baisu pasidarė - rėkia isteriškai, spardosi, duodasi, šeria, net gražios kalbos nebegirdi. Palikom ramybėj, kol apsiramino, tada po truputį prisipratinom, kol vėl girdėt pradėjo. Ar čia kaltas darželis? Lyg ir su jo lankymu viskas prasidėjo, bet dar nebuvo taip labai. Ar amžius toks? Gal mes tėvai ką ne taip darom? Ar reikėtų apsilankyti pas kokią gydytoja? Ačiū iš anksto.
Atsakyti
Sveiki, sunui 14 metu. Turi problemu mokykloje. Konfliktuoja su kitais mokiniais. Namie su broliais ir seserimi. Kai rasau konfliktuoja tai turiu omenyje ne tik kalbomis, bet ir fiziskai. Pazymiai labai blogi. Nuolat mums meluoja, kad neuzduota namu darbu, kad galima atsiskaityti kita diena, kad mokytoja sake, kad neirasys dvejeto, o irase... prie pamoku sedi praktiskai visa laika, na bent jau kiek mes matom, kai griztam is darbo 17val. Kai ramiai su juo kalbam jis nesupranta ir netgi atsikalbineja, kai uzrinkam apsiverkia ir toliau irodineja savo tiesa, kokie mokytojai yra blogi ir jam vargsui nepelnytai raso dvejetus. Pradedu manyti, kad jis tikrai tiki tuo ka sako... Ar gali buti, kad pasauli mato "nerealu"? Ar tai tik izuli ginyba, galbut manipuliacija, kad jis del nieko nekaltas??? Patarkit kur kreiptis? Nes manau, kad mums reikia rimto specialisto, kuris pasakytu ar ji gydyt, ar vaiksciot kartu i visas pamokas ir uzsirasineti kas uzduota namu darbu?
Atsakyti
Sveiki,

turiu mergaite 2 metuku ir 6 menesiai, nuo rudens lankom darzeli ir viskas buvo gerai, bet kovo 25 diena, pavalgius pietus po kurio laiko ji pradejo vemti, aukletojos issigandusios paskambino man ir as pasiemiau ja namo.

Problema, kad dabar visa savaite nevalgo darzelyje (kai tik aukletojos pasiulo jai pavalgyti ji iskart pradeta verkti) verysad.gif ir net nenori vaziuoti i darzeli, o grizusi namo vakare kuo puikiausiai suvalgo sriubyte, mesos, agurkelio atsigeria arbatos ir valgo be jokiu prasymo pasodi ir suvolgo. verysad.gif

Ka turetume padaryti, kokiu imtis veiksmu, kad vaikas pradetu valgyti darzelyje?

Labai laukiu atsakymo rfedulova@gmail.com
Aciu smile.gif
Atsakyti
Labadiena. Noriu psichologo konsultacijos. Esu nervinga,greit pratrukstu. Stengiuosi valdytis,bet nevisada pavyksta. O vaikas atrodo kartais lyg tycia erzina. Kartais taip pasiuntu,kad saukiu ant jo,ji kaltinu. Paskui labai blogai jauciuosi,net verkiu. Jauciuosi kalta,ir noriu jo atsiprasyti. Vaikui 9metai. Prasau patarkit,kaip man jo atsiprasyti, bet kartu ir nenusizeminti mamai pries vaika, kad jis gerbtu mama. Ir kad nepajustu,kad mama galima erzinti?
Atsakyti
Laba diena.
Gal galėtumėte patarti dėl mano keturmečio?
Gimė pridusęs, gal todėl dabar išryškėja įvairios blogybės. Iki pusantrų metų keldavosi kasnakt po kelis kartus, verkdavo, zirzdavo.Ir dienomis tas pats -be galo aktyvus ir piktas. Tačiau dabar prasideda isterijos priepuoliai, jei ko nors nęįvykdome - spardo, daužo viską aplink, svaido daiktus. Įpykęs pradeda šaukti tokiu pagiežos pilnu balsu, koks nebūdingas keturmečiui..Kalbamės gražiai, bet vis dažniau paimame jam dirželį. Rezultatų jokių..
Ar išaugs visa tai, ar reikia kreiptis pagalbos į specialistus? Ačiū.
Atsakyti
laba diena,
norėjau pasiteirauti,
kaip reaguoti į faktą, kad 8 mėnesių kūdikis
siaubingai "daboja" tėvelį?
pati būnu visą dieną su vaiku, pati maitinu,
bet toks jausmas, kad vaiko ryšys stipresnis
su tėčiu, aš iš kambario galiu eiti ir išeiti,
o išėjus tėveliui prasideda vos ne isterijos
priepuolis.
jau imu pykti dėl to ant savęs ir kitų.
gal ką darau negerai, kad tatsirado tokia siuacija?
Atsakyti
sveiki..mano dukra penktoke. jinai rasydama i sasiuvini,palieka tuscius lapus.kazkiek paraso,o tada vercia ir nauja tema raso naujam lape,nors senajam dar pakankamai vietos..gal galetumet paaiskinti ka tai reiskia,toks jos elgesys..aciu
Atsakyti
QUOTE(mika73 @ 2010 12 09, 15:20)
Labas,noreciau psichologo patarimo,nezinau net nuo ko pradeti,mano sunui 7m.,siais metais pradejo lankyti pirma klase,pastebejau kad prasidejo kazkokios nepaaiskinamos baimes,eidamas mokyklos koridoriais eina susiguzes ,lyg bijotu kitu vaiku,vengia iseiti i lauka,ir visa pamoku laika stengiasi neiseiti is klases,kai pabandziau issiaiskinti,kodel jis bijo vaiku,ar ji kas nuskriaude,jis man sako kad ju nebijo,veliau po kurio laiko,pats nezymiai,pradejo prasitarti kad bijo didesniu vaiku ir manas kad jie gali ji nuskriausti,kai paklausiau o ar jie tave kada nors uzgavo sako kad ne,tai aiskinu jam kad nereikia bijoti ju,bet sunus vistiek laikosi savo, as tiesiog matau kaip ji stipriai veikia si baime,pasidare labai dirglus,perdetai jautrus,i bet kokia smulkmena reguoja labai jautriai ir tuoj pradeda verkt.kai bandau paguost ar nuramint ,dar labiau isiaudrina,tas pats ir mokykloje,mokytoja sako jei jam kas nutinka,na pavyzdziui nukrito ir susitrenke,tai verkia gan ilgai,nenori nieko girdeti ir klausyti.tiesa jau dar mazesnis budamas jis jau turedavo savo gan idomia nuomone visais klausimais ,jis i viska ziuredavo kiek kitaip nei jo amziaus vaikai,labai anksti pradejo skaityt, rasyt,turi labai gera atminti,mokslai sekasi labai gerai,ismano ir zino daug dalyku kur jo amziaus vaikai tikrai tuom dar nesidomi ir nezino,bet kas keisciausia kad kartais jis tampa toks naivus,kad niekaip negali perprast tokiu paprasciausiu,elementariu dalyku.taigi nebeismanau kaip padeti savo vaikui,ar sia tik psichologines kazkokios bedos,ar jau rekia kreiptis i specialistus patarkite prasau

įtariu, kad jum pirmiausia reikia vaiko psichologinio įvertinimo, o tada psichologas nukreips, jei dar kur reiks smile.gif
Atsakyti