Įkraunama...
Įkraunama...

Auklė prižiūri savo ir kitą vaiką

idomi tema ir labai aktuali man smile.gif
as vedu vaika auklytei, kuri priziuri savo anuka - esu labai patenkinta ir jauciuosi saugiai thumbup.gif kadangi dabar susirasti aukle ir ja pasitiketi labai sunku, nerimo daug, tai as nuo pradziu ieskojau moters ziurincios savo vaika ir man pasiseke!
Ar aukle myles musu vaika labiau nei savo??? kvailas klausimas biggrin.gif aisku, kad ne, o aukle kuri ziures tik jusu vaika ar labiau ji myles nei savo paauglius ar net savo seima turincius vaikus? ar aukletoja darzely myles jusu vaikus taip pat kaip jus juos mylit? biggrin.gif visai kas kita prieziura, man rodos atsakomybe pries svetima vaika yra dar didesne, nes savas uzsigavo paguodei ir jam praejo, jusu uzsigavo, jam praejo, bet dar negerai jautiesi, nes tevai melynes mato smile.gif
del lauko, taip cia problema, kadangi mano vaikis pas auklyte bendrauja su beveik tokiu paciu dvieju metu neturinciu, tai i lauka iseiti su dviem tokiais kiekvienam i savo puse traukianciais - sunku, ta as zinojau, niekur nuo to nepabegsi, todel stengiuosi savo vakarinio "poilsio" saskaita pabut su vaiku lauke, jei vaikuciai didesni tai nematau problemos del ejimo i lauka, be to viskas priklauso ir nuo metu laiko - kai silta viskas paprasciau. del valgymo - visada gi bendrauji su zmogum, kuris priziuri tavo vaika, pasiderini, nuvezi savo pagaminto maisto, auklyte pagamina - problemos nera. valgymas ne valgymas - vaikai kartu valgo geriau, buna valgymo nevalgymo periodai, bet cia ir su mama buna smile.gif sunkiausia manau migdyti (cia kalbu butent apie 1-2 metu vaikus), kas dar - ligos, pora kartu jau vaikai pasikete bacilomis.. sito jau irgi neisvengsi... tada emiau nedarbinguma (5 dienos per puse metu), bet kai vaikas karsciuoja 39 tai bet kuriuo atveju sedeciau su juo. sloguodami vaikai sedejo kartu, viens kitam nosis vale biggrin.gif
tai va kiekvienos mamos reikalas kaip ji nori palikti vaika, man toks variantas priimtinesnis.
Atsakyti
QUOTE(rasulka @ 2008 03 20, 08:59)
idomi tema ir labai aktuali man smile.gif
as vedu vaika auklytei, kuri priziuri savo anuka - esu labai patenkinta ir jauciuosi saugiai  thumbup.gif  kadangi dabar susirasti aukle ir ja pasitiketi labai sunku, nerimo daug, tai as nuo pradziu ieskojau moters ziurincios savo vaika ir man pasiseke!

galiu pasakyt tą patį thumbup.gif
kadangi mūsų sūnus šiuo metu vienturtis, ir į darželį neina, tai auklė su savo anūkais yra didelis pliusas. be to su ja nekasdien, o tik keliskart savaitėj būna, tai pasiilgsta biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,gal ne i tema as cia parasysiu bet nezinojau kur rasyti. Priziuriu as mergyte pas save namuose ,nes auginu savo vaikuti tad nusprendziau uzsidirbti pinigeliu truputi o be to ir vaikuciams manau i nauda bendrauti kartu. Atveda man rta mergyte tokia purvina kad jus neisivaizduojat rubeliai visi purvini ir negana to dar suplysia ,nagai pas vaikuti ilgiausi ir panages brudnos uz ausyciu prisute sasai didziausi uzpakaliukas prisutes baisiausiai kai atveda man ja rite tai visada buna su pampersu didziausiu ,jin net jo nepakeicia matomai kai jin prabunda ir iskart veda ja pas mane .nu zodziu situacija baisi ,as dar nemaciau nei vienos mamos kuri taip vaika laikytu nesvariai ,pati mama atrodo kad myli ta savo vaikuti bet nesuprantu kodel ja taip rengia ? pti nenoriu as lysti prie tos mergytes nei ja maudyti ,nei jai nagus karpyti nei tu rubeliu skalbti ,manau kad pati mama supyktu jei as pradeciau savivaliauti ka jus galvojate mamytes apie tokia situacija? BEJE O KAS DEL kainu tai man moka 4lt i valanda ,kiek randu skelbimu tai ziuriu kad kitos 5lt ima . O del pliusu ir minusu tai aisku minusas tas kad saugomo vaikucio mamytes nera salia ,o del vaiku bendavimo tai cia priklauso nuo aukles ar jin vaiku neskyrsto ,baisu kad vaikas butu atstumtas sedetu ten kurnors kamputyje ir su juo nebendrautu o tik su savuoju zaistu blink.gif taciau asmeniskai as tai tikrai neskyrstau ,dar turbut ir daugiau su tuo saugomu vaikuciu uzsiemu kai jis yra negu su savu blush2.gif nes ta mergyte yra mazesne ,o mano vyrukas jau didesnis tai laksto kur jis nori ,bet aisku zaidziam visi trys bendraujam ir ttt.. mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
na as jusu wietoj pasakyciau mamytei,kad taip nedera elgtis.juk tai jos waikas..tegu aprengia kaip zmogu,nemanau,kad waikas ryte aprengtas naujais swariais drabuziais,kol daeina isipurwina susiplesia.bet baisu,kad mam taip elgias..
Atsakyti
As esu is tu, kurios su savo vaiku priziuri kita vaikuti.

man smagu, turejom drauge su kuria mano dukra amzium skyresi tik 20 dienu, labai super bendravo smile.gif
dabar Turim jaunesni bernioka. amziaus skirtumas jauciasi, bet mano panike ismoko but labai meili, Myli, apkabina, guodzia, zaislus nesa- jei kas negerai! super- vaikas ismoko Draugauti, Saugoti!

dar turejom metais vyresne pana (laikinai) tai jos dabar su mano dukra "geriausios drauges" ir visiems tai sako smile.gif

matau daug pliusiu tokiam aukliavime, nes patenkinamas vaiko poreikis bendrauti su bendraamziu.

man kaip auklei minusai keli:
namie lieka bardakas, nes 2-3 vaikai dirba sparciau, bet issigelbejimas- dulkiu siurblys...
maisto virimui aisku savos dujos, elektros, vanduo smile.gif
jei vaikas uzsigauna- jis uzsigauna tavo aplinkoje- didesne atsakomybe.
negali bet kur nulekt su savo vaiku..

pliusai:
laikas kuri praleidi tiek su savo vaiku tiek su "aukletiniu"- tas pats smile.gif

Ryte gali retkarciais pramiegoti- ir tave pazadina aukletinio mama smile.gif

nera streso rytais grustis i kita rajona..

Tvarkaisi- savo namus- o ne svetimus smile.gif

Del sirgimu- kai jau rimtai serga- tai mamos iesko iseiciu, Aciu Dievui problemu del to nekilo, o jei sirgimas nestiprus.. tai atseraga abu smile.gif juk reikia vaikams su bacilom susidraugaut- nori nenori- i darzeli kazkada eiti tures smile.gif

siuo metu nusamdem dar muzikos mokytoja, kuri ateis pora kart per savaite su instrumentu ir pamokys vaikucius muzikos.. vakar buvo pirma pamoka- manau labai sekminga.. tam mintis kilo tada, kai pagalvojau-kad sededama namie negaliu uzsiimti vaiko muzikiniu ugdymu-pati nesu muzikali smile.gif

seip tokiam aukliavime matau daugiau pliusu nei minusu ir jei prireiks-savo vaika leisiu tik pas "mamyte"... smagu kieme girdeti- paziurekit, kaip draugauja broliukas su sesyte- uz rankuciu susikibe vaiksto.. thumbup.gif

Atsakyti
as taip pat su savuoju kita priziuriu valandom, nera jokiu problemu is tikro, bet va mamu cia SM tokiu yra kad tikrai entuzijazmas atsoksta g.gif kodel jos tokios piktos ant tokiu kurios su savais ir kitu paziuri ax.gif jei kam reikia Klaipedoje as visada stengiuos padeti mirksiukas.gif az rolleyes.gif
kazkaip net svetimalabaiu atrodo daboji juk ne savas baime kad kas nenutiktu fiu fiu 4u.gif
Atsakyti
Nekreipkite demesi,visur buna piktu mamu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 02 liepos 2008 - 06:33
QUOTE(pukuotukas @ 2008 07 01, 20:55)
as taip pat su savuoju kita priziuriu valandom, nera jokiu problemu is tikro, bet va mamu cia SM tokiu yra kad tikrai entuzijazmas atsoksta  g.gif  kodel jos tokios piktos ant tokiu kurios su savais ir kitu paziuri ax.gif jei kam reikia Klaipedoje as visada stengiuos padeti mirksiukas.gif az rolleyes.gif kazkaip net svetimalabaiu atrodo daboji juk ne savas baime kad kas nenutiktu fiu fiu 4u.gif

juk skelbimams skirtas kitas skyrelis g.gif

Nepyktos..tiesiog bandau modelioti ivairias situacijas...
Situacija pirma:pvz Jusu vaikas dar nemoka pats valgyt o mano vaikas ka tik neseniai ismoko bet jis toks ziopliukas dar kad jei pastoviai jo nepriziuresi tai jis ir nepavalgys praktiskai... kaip viena suksites maitindama du vaikus? juk keturiu ranku neturit...o jei maitinti paeiliui bus nuskriaustas arba vienas arba kitas vaikas..
Situacija antra: Pasivaiksciojimas lauke...Jusu vaikas bega i viena puse mano i kita..bandant rast kompromisa abu verkia..kas tada? nes dvieju panasiu vaiku nebuna..vienam idomu pvz suptis supinese o kitas tuo metu nores ciuozti ar dar kazka aktyviai veikti..

Situacija trecia: popietinis miegelis..mano vaikas sakykim uzmiega tik pasuptas savo lovytej..nesakau kad tai gerai,artimiausiu metu bandysim atpratinti...bet visgi..juk reikia abu ir pasupt ir pamyluot ir padainuot..velgi visi vaikai skirtingi..beto rezimas vaiku irgi skirtingas.

O kur dar valgio gaminimas...ka veiks vaikai kol Jus gaminsit jiems valgi? O jei jie budami vieni zaidymu kambaryje be Jusu prieziuros uzlips kur nereikia susipesh ir susizalos?????
O kur dar mokymas sedeti ant puoduko ir dar galybe visokiu dalyku... per daug sudetinga manyciau.

Mama su vaiku galetu nebent porai valandu priziureti kita vaika, zaisti kartu, skaityti knygeles ar zaisti lauke bet uzdaroje teritorijoje...

Sakykim as ne pries tokias mamas bet turi buti antras zmogus, mamos pagalbininkas kuris bent viena akimi priziures vaikus.. Ir sakykim mini-darzeliu ideja kai dviese priziuri 2-3 vaikus man yra labiausiai priimtina. thumbup.gif

P.S. dabar paziurejau kad Jusu lelyte visai mazute...taigi Jus ja maitint krutimi turit kas 2-3 valandas! ir tuo paciu norit priziureti kita vaika???? absurdas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stellute: 02 liepos 2008 - 12:40
aš tik už 4u.gif mano mergytė pas auklę ir vaikščiot išmoko, ir valgyt, ir gerti, ir ant puodo daryti wub.gif didelis jai ačiū 4u.gif puikiai moteris susitvarko thumbup.gif ir vaikučiai ne vienas ir ne du tongue.gif gal kažkam sudėtinga (man tikriausiai būtų), o kitam yra vienas juokas prižiūrėti kelis vaikučius mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo markse: 08 liepos 2008 - 09:54
Miela, Stellute, juk tau mamytės atsakė, kas ir kaip būna auginant savo ir prižiūrint svetimą. Iš savo patirties atsakė, ne šiaip prisigalvojusios būtų ir nebūtų dalykų. Aš pati, jei tik turėčiau pinigų, leisčiau savo mergytę pabendrauti pas kitą lelių panašaus amžiaus. man graudu žiūrėt kaip jai vienai neįdomu, kaip aš jau jai atsibodau, kaip jai reikia VAIKŲ... Pati siūliausi pažiūrėti kokį mažylį kartu su Grėtute, bet nelabai kas atsiranda sad.gif o jai tai būtų tik į naudą. Kitam mažyliui, manau, irgi. Matau kaip sesuo savo vaikus augina, nuolat su ja, kitų nemato, todėl net paaugusių niekam negali palikt, darželyje kartu būna, jau dešimt metų nebedirba pati doh.gif
O iš jūsų matau kažkokį pasipriešinimą. Tai ir neduokit savo vaikiuko, žiūrėkit pati, nieks juk nesiperša. Aš tikiuosi, jog labai klystu įžvelgus kandžią ir nedraugišką gaidelę... blush2.gif Ir maitina kita motina savo leliuką ar ne, ne jūsų reikalas ir tai tikrai negali būt priekaištas. Aš nemaitinu nuo pusantro mėnesio, nebebuvo pieno, nors labai stengiausi. O ta pastaba, matau, duota mamytei, kurios vaikiukas jau daugiau nei metų. Tikrai ne vietoj, ne vietoj... schmoll.gif
Atleiskit, aš tikrai ne piktai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stellute @ 2008 07 02, 13:36)
juk skelbimams skirtas kitas skyrelis g.gif

Nepyktos..tiesiog bandau modelioti ivairias situacijas...
Situacija pirma:pvz Jusu vaikas dar nemoka pats valgyt o mano vaikas ka tik neseniai ismoko bet jis toks ziopliukas dar kad jei pastoviai jo nepriziuresi tai jis ir nepavalgys praktiskai... kaip viena suksites maitindama du vaikus? juk keturiu ranku neturit...o jei maitinti paeiliui bus nuskriaustas arba vienas arba kitas vaikas..
Situacija antra: Pasivaiksciojimas lauke...Jusu vaikas bega i viena puse mano i kita..bandant rast kompromisa abu verkia..kas tada? nes dvieju panasiu vaiku nebuna..vienam idomu pvz suptis supinese o kitas tuo metu nores ciuozti ar dar kazka aktyviai veikti..

Situacija trecia: popietinis miegelis..mano vaikas sakykim uzmiega tik pasuptas savo lovytej..nesakau kad tai gerai,artimiausiu metu bandysim atpratinti...bet visgi..juk reikia abu ir pasupt ir pamyluot ir padainuot..velgi visi vaikai skirtingi..beto rezimas vaiku irgi skirtingas.

O kur dar valgio gaminimas...ka veiks vaikai kol Jus gaminsit jiems valgi? O jei jie budami vieni zaidymu kambaryje be Jusu prieziuros uzlips kur nereikia susipesh ir susizalos?????
O kur dar mokymas sedeti ant puoduko ir dar galybe visokiu dalyku... per daug sudetinga manyciau.

Mama su vaiku galetu nebent porai valandu priziureti kita vaika, zaisti kartu, skaityti knygeles ar zaisti lauke bet uzdaroje teritorijoje...

Sakykim as ne pries tokias mamas bet turi buti antras zmogus, mamos pagalbininkas kuris bent viena akimi priziures vaikus.. Ir sakykim mini-darzeliu ideja kai dviese priziuri 2-3 vaikus man yra labiausiai priimtina. thumbup.gif
P.S. dabar paziurejau kad Jusu lelyte visai mazute...taigi Jus ja maitint krutimi turit kas 2-3 valandas! ir tuo paciu norit priziureti kita vaika???? absurdas!

o kaip tada tvarkytis mamoms, turinčioms dvynukus? hihihi.gif
o auklėtojai darželyje? vaikų dešimt ir jie visi į skirtingas puses lekia.
o auklės vaikai gi nebūtinai to paties amžiaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 09 liepos 2008 - 20:56
QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 09, 20:55)
o kaip tada tvarkytis mamoms, turinčioms dvynukus?  hihihi.gif
o auklėtojai darželyje? vaikų dešimt ir jie visi į skirtingas puses lekia.
o auklės vaikai gi nebūtinai to paties amžiaus.

drinks_cheers.gif
Pati išauginau saviškius bernužėlius (skirtumas tarp jų 2 m.) - ir į lauką išeidavome,ir pažaisdavau su abiem, ir valgyt pagamindavau, ir namus sutvarkydavau, dar ir dirbti spėdavau tongue.gif ...na, gyvi ir vaikai, ir aš biggrin.gif

Matyt Stellutei anksti būtų apie kitą savo leliuką pagalvoti hihihi.gif
Beje, nelabai supratau teiginio apie maitinimo eiliškumą - jei vienas vaikiukas pavalgo 5 min.anksčiau nei kitas, tai jau čia problema? g.gif Be to, kompanija tik į naudą - vaikai patys noriau valgo,mokosi savarankiškai naudotis įrankiais ir pan. (tik reikia mokėti juos paskatinti mirksiukas.gif )
Atsakyti