Sveiki, bandau ieskoti pagalbos savo vaikuciui. Maniskis jau 10 men., taciau turi tik du apatinius dantukus. As nezinau, ar reikia labai jaudintis, kad taip veluoja dantukai. Bet ne tai man rupi. Nezinau ka daryti, nes labai skausmingai dygsta kiti, kurie iki galo neprasikala. Tepu ir dantenox geliu ir vibirkolio zvakute dedu, bet naktimis pakyla temperatura, vaikutis nervingas, neramus. Temperatura buna ir diena. Gal yra kas nors efektyvaus nuo tokio alinancio dantuku dygimo. Aciu uz paterima.
Deja- dantukų dygimas indvidualiai skausmingas ir labai stipriai pagelbėti būtų sunku. Galėtumėte pabandyti pagerti kalcį, dėl dozių pasitarę su pediatru. Kažkiek padeda minkštinančios žele, bet jei dantenėlės pakankamai tamprios- tai vis tiek nemalonus procesas
. Geriausia kuo galėčiau pagelbėti- tai palinkėti kantrybės išlaukti šį sunkų periodą.

QUOTE(jasiliucija @ 2005 04 18, 14:27)
Sveiki, bandau ieskoti pagalbos savo vaikuciui. Maniskis jau 10 men., taciau turi tik du apatinius dantukus. As nezinau, ar reikia labai jaudintis, kad taip veluoja dantukai. Bet ne tai man rupi. Nezinau ka daryti, nes labai skausmingai dygsta kiti, kurie iki galo neprasikala. Tepu ir dantenox geliu ir vibirkolio zvakute dedu, bet naktimis pakyla temperatura, vaikutis nervingas, neramus. Temperatura buna ir diena. Gal yra kas nors efektyvaus nuo tokio alinancio dantuku dygimo. Aciu uz paterima.
Patepk nuskausminanciazele ir kai ji suveiks ,po minutes kitos,stiprokai masazuok tas vietas,kur negali pralysti dantukas. Kuo dazniau taip darysi tuo geriau. taipsiek tiek ploneja dantenu sluoksnis virs dantuko ir jam lengviau prasikati.
QUOTE(jasiliucija @ 2005 04 18, 15:27)
Uzjauciu mes taip pat kakinames del dantuku siaubas kaz koks kaip skausmingai lenda

mano sesei labai sunkiai auga dantys , vaistu nu kalciu israseme , tai susitvarko po biski .
Sveikos mamytes,
Mano dukrytei irgi sunkiai dygsta dantukai. Jai dabar 1 m. ir 2 m. Vakar nakti tai uzmigom apie 3 nakties... Tik ant ranku miegojo, arba kai as salia. Siap dukryte miega viena kambary ir savo lovyteje. Dantenas as patepu Kamistad tepaliuku, jis yra saldancio poveiko, su ramunelemis ir medumi, mazajai tinka, ir apramina ja. Galima tepti kuo dzniau, nekenkia o tik padeda greiciau dantukui prasiskverbti per dantena. Dar dedu zvakute nakciai Viburcol, jis mazina skausmus, vaikas geriau miega. Galima net kelis kart per nakti deti ta zvakute, nes ji homeopatine ir nekenkia vaikui. Siaip girdejau kad skausmingiausiai "lenda" priekiniai (susije su smegenu nervais) ir iltiniai dantukai.
Sekmes visoms mamytems!
Mano dukrytei irgi sunkiai dygsta dantukai. Jai dabar 1 m. ir 2 m. Vakar nakti tai uzmigom apie 3 nakties... Tik ant ranku miegojo, arba kai as salia. Siap dukryte miega viena kambary ir savo lovyteje. Dantenas as patepu Kamistad tepaliuku, jis yra saldancio poveiko, su ramunelemis ir medumi, mazajai tinka, ir apramina ja. Galima tepti kuo dzniau, nekenkia o tik padeda greiciau dantukui prasiskverbti per dantena. Dar dedu zvakute nakciai Viburcol, jis mazina skausmus, vaikas geriau miega. Galima net kelis kart per nakti deti ta zvakute, nes ji homeopatine ir nekenkia vaikui. Siaip girdejau kad skausmingiausiai "lenda" priekiniai (susije su smegenu nervais) ir iltiniai dantukai.
Sekmes visoms mamytems!
Mums irgi siaubingai sunkiai tie dantukai dygsta
Mums jau 2 metukai, o mes dar tik 12 dantuku turim
Vienas dantys 2 savaites kalasi...labai sunkiai, su sloga, temperatura ir t.t. Gal mums irgi reikietu vitaminu pagerti...tai ir norejau paklausti gal koki konkreciai vaikiska kalci galite parekomenduoti, kuris padejo?

Dėl kalcio ar kitų papildų davimo vaikučiui reikėtų pasikonsultuoti su pediatru. Ne viskas, kas tinka vieniems, tinka ir kitiems.
Mamytems galiu parekomenduoti labai geru vaistuku. Mano suneliui dabar 1metai ir 4 menesiai. Jau turime 16 dantu... Siaip lietuvos vaistinese ju ne su ziburiu nerasi, bet as siunciuosi juos is anglijos per tarpininke. Vienu metu jie buvo pasibaige, ir naujas siuntinukas dar nebuvo atkeliaves, tai galvojau isprotesiu su mazojo skausmais... naktim nemiegodavo... visa laika tik ant ranku ir zyzdavo...
Jie vadinasi NELSONS teething granules TEETHTA , arba ASHTON &PARSONS INFANT'S POWDERS. Tai miltukai ramuneliu pagrindu... Mums tie vaistukai tikras issigelbejimas
o dantukai dabar labai grazus
Jie vadinasi NELSONS teething granules TEETHTA , arba ASHTON &PARSONS INFANT'S POWDERS. Tai miltukai ramuneliu pagrindu... Mums tie vaistukai tikras issigelbejimas

Sveikos. Suneliui jau antra diena laikosi temperatura, nukrenta ir vel pakyla, toks jausmas, kad dantukai dygsta. Labai nervingas, buna uzsigauna su zaislais, tai labai verkia... Jau turime du dantis apatinius, jie isdygo be vargo... Sakykite, po kiek laiko reiketu sunerimti, jei temperatura vis laikysis o dantuku nebus? Gal cia visai ne dantukai?
QUOTE(zivile.as @ 2012 02 01, 15:42)
Mano suneliui is niekur nieko pakilo temp. 38,5
nieko nei slogos nei kosulio tai itariu dantukus, galinius. Jam dabar metukai turim 8 dantis. Norejau paklausti mamyciu kiek dienu laikesi temperatura ir iki kiek ji pakildavo? pirma karta mums taip pries tai kalesi itin lengvai 

Papildyta:
QUOTE(zivile.as @ 2012 02 01, 15:42)
Mano suneliui is niekur nieko pakilo temp. 38,5
nieko nei slogos nei kosulio tai itariu dantukus, galinius. Jam dabar metukai turim 8 dantis. Norejau paklausti mamyciu kiek dienu laikesi temperatura ir iki kiek ji pakildavo? pirma karta mums taip pries tai kalesi itin lengvai 

laba, mano dukrytei ir taip buvo, auksta temp. ir nei kosulio nei nieko, o pasirodo gerklyte buvo, temp. laikesi tris dienas, tai teko vaziuoti pas gydytojus, laiku skyre vaistus, pripazino angina...