Įkraunama...
Įkraunama...

Latentinė tuberkuliozės forma

QUOTE(Rykliuke @ 2011 04 28, 15:52)
Na stai,perskaiciau begalybes moksliniu straipsniu,jusu komentarus ir dabar papasakosiu savo istorija: <...>

vajej, užjaučiu Jus unsure.gif
matyt TUB gydytojai nebeturi pacientų, kad tiek sveikus vaikučius siuntinėja vieni pas kitus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Motina @ 2011 04 13, 08:17)
pabandysiu isdestyti kodel as rinkausi gydyma...

O sakykit, jei po pusmečio jūsų vaikas vėl pagaus bacilą, tai jūs vėl suduosite vaistus ir taip kaskart? Tai gydysit nuo ligos, kurios gal ir nėra. Po to gydysit nuo kitų ligų dėl kritusio imuniteto, po to nuo skrandžio ir kepenų ligų (nes vaistai nuo tbc labai smarkiai pažeidžia vidaus organus ir t.t.)... Sakykit, miela mama, ar jūs nemylite savo vaiko? Jei po tokio gydymo vaikas daugiau niekad nesirgtų arba įgytų imunitetą, tuomet gydymui pritarčiau 100%. Kadangi situacija tokia, kad po trumpo laiko tarpo vaikas vėl gali tapti "latentininku", verta susimąstyti dėl gydymo.
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2011 04 28, 16:59)
vajej, užjaučiu Jus  unsure.gif
matyt TUB gydytojai nebeturi pacientų, kad tiek sveikus vaikučius siuntinėja vieni pas kitus  doh.gif

Sociai turi pacientu, ligonines perpildytos. As uz tai, kad jei jiems kas neaisku(o gal ir aisku, bet nenori gasdinti mamytes, tad ramina, guodzia, drasina), tai istirtu visapusiskai, nei paleistu vaika, kuris paskui po kokio menesio atsiguls ir porai metu su aktyvia forma 4u.gif

QUOTE(TheBest @ 2011 04 28, 17:02)
O sakykit, jei po pusmečio jūsų vaikas vėl pagaus  bacilą, tai jūs vėl suduosite vaistus ir taip kaskart? Tai gydysit nuo ligos, kurios gal ir nėra.

O jus nebijote eiti i gatve? O jei masina jus nutrenks? O jei namuose ant galbvos paveikslas nukris-gal vertetu juos nukabinti?
Jei vaikui gripas ar koks bronchitas, kam ji gydyti, juk po trumpo laiko jis vel gali pasigauti ir vel sirgti, nes imunine tai nusilpusi irnesakyk.gif
Latentine tuberkulioze-tai letine liga, be jokiu "gal". Siandien ji letine, rytoj jau ji gali buti aktyvi, ir tada jau bus skaiciuojamos valandos del vaiko gyvybes.
Atsakyti
O sakykite,kas esate susidure su TBC tyrimu eiga,kokia tvarka,eiliskumu atliekami visi musu aptartieji tyrimai?: 1.Teigiamas mantu tyrimas; 2.Tuomet daroma plauciu nuotrauka; 3.Dar veliau gilesne plauciu pjuvine nuotrauka ((tomograma)regis sitaip vadinasi ax.gif ) ir kas veliau? Ar jums po siu tyrimu pasake,kad jusu vaikelis turi TBC bakterija,bet sakykime neserga ir paleidzia jus namo?Po to jus profilaktiskai kas metai ar kas puse metu tiriami ar si bakterija jusu vaikelio organizme nepradejo veikti?Man is pradziu sitaip ir buvo aiskinama,kad seka yra tokia.Buvo paaiskinta,kad po pjuvines plauciu nuotraukos viskas aiskiai matyti.Kiekviena plauciu skanele,sienele ir t.t.Buvo paaiskinta,kad jai mato kokiu pakitimu,tai sako,kad vaikas bakterija turi,bet serga arba neserga TBC ir arba paleidziami namo,ir stebimi arba gydomi.Dabar mes padarome visas nuotraukas ir gydytojas net nesako,kad matyti pakitimai,jis sako,kad nuotraukos grazios,pakitimu nera ir tik del teigiamai sureagavusio mantu,sprendzia apie galima TBC bakterija organizme,bei siuncia i ligonine tam,kad gydytoju konsiliumas patvirtintu,kad pakitimu nera arba,jai kuriam atrodys,kad ju yra,tai nusprestu,jog yra.Stai kas man kelia nerima unsure.gif Jai pats pulmonologas nemato nieko blogo nuotraukoje,po kurios tvirtino viskas bus matyti,kaip ant delno,tai kam mums gultis i ligonine tarp serganciuju.Pati skaiciau nuotraukos isvadas-aprasyma,pakitimu parasyta niekur nera.As sakau atvirai,nors mane gydytojas tikino,kad jai organizmas bent kiek sureaguoja i mantu tyrima (nes musu reakcija nebuvo ryski.Vos ,vos paraude apie mazdaug 1cm),tai jau galima tvirtinti,jog TBC bakterija organizeme yra,taciau as buciau linkusi kiek suabejoti.Perskaiciau kiek galejau medicinines literaturos apie mantu tyrima ir suzinojau,kad Vokietijoje,Prancuszijoje ir kt.salyse sio turimo yra apskritai atsisakyta,nes pasitaiko nemazai atveju,kai teigiamas mantu tyrimas rodo klaidingas isvadas nustatant TBC liga zmogaus organizme.Be to,sis tyrimas nera galutinis ligai nustatyti.Na,tuomet atliekamos plauciu rentgeno nuotraukos.Sis procesas yra atliekamas tam,kad patvirtinti arba paneigti TBC bakterijos egzistavima zmogaus organizme.Man keista tai,kad gydytojas kaip ir mato lyg viskas gerai,bet negali padeti tasko istorijoje vienas.As manau,kad jai kas butu blogai,tai man butu pasakyta,kad pas jus yra matomi pakitimai plauciuose ir jums butu tikslinga atlikti kazkokius dar papildomus tyrimus ar sakykime gydytis.Kai as pasiteiravau kodel mes turetume gultis i ligonine,jai nuotraukos geros,tai gydytojas paaiskino,kad tam,jog butu patvirtinta diagnoze.Zinote,as permasciau ir nusprendziau visa turima info tiesiog pateikti dar keliems pulmonologams,kaip ir dirbantiems ligonineje ir suzinoti ju nuomones.Manau,kad tai ir bus kazkas panasaus i gydytoju konsiliuma,tik ne ligonineje.Jai ju nuomone bus,kad kazkas jiems neaisku,kelia nerima,abejones del vaikiuko sveikatos,tai tuomet pasinaudosiu siuntimu i ligonine.Na,o jai didzioji dalis tvirtins,kad viskas cia matoma gerai,tai manau gydytojo siuntimo i ligonine atsisakysiu.Labai tikiuosi,kad mano nuojauta ir dar keliu gydytoju isvados,manes ir svarbiausia mano dukrytes, nepaves smile.gif Stiprybeles visoms ir sveikatytes musu visu vaikuciams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2011 05 02, 14:40)
Dabar mes padarome visas nuotraukas ir gydytojas net nesako,kad matyti pakitimai,jis sako,kad nuotraukos grazios,pakitimu nera ir tik del teigiamai sureagavusio mantu,sprendzia apie galima TBC bakterija organizme,bei siuncia i  ligonine tam,kad gydytoju konsiliumas patvirtintu,kad pakitimu nera arba,jai kuriam atrodys,kad ju yra,tai nusprestu,jog yra.Stai kas man kelia nerima  unsure.gif Jai pats pulmonologas nemato nieko blogo nuotraukoje,po kurios tvirtino viskas bus matyti,kaip ant delno,tai kam mums gultis i ligonine tarp serganciuju.

As matau, kad jus labai bijote tu zodzio junginio-siuncia i ligonine 4u.gif Bet tiesiog Tuberkuliozines poliklinikos nera biggrin.gif Yra tik ligonine. Bet tai nereiskia, kad jus GULDYS. Ne, tiesiog uzsiregistruosit, nuvaziuosit su savo nuotraukom, sueis grupe fiziastru ir apziures nuotraukas. O tada spres-sveiki ar sergantys vis tik esate. Ir jei nuspres, kad sergate latentine forma-ir tada niekas jusu neguldys, nu nusiraminkit jus biggrin.gif 4u.gif Ne taip lengva dar patekti i ja, uzsiregistruoti pries pora savaiciu reikia,o sergancius, t.y. gulincius ligonineje, is viso grieztai izoliuoja nuo patalpu, kur ateina tikrintis vaikai is gatves, tad apsikresti ten is viso nera sansu.
Matau, jus is Kauno. Mus Vilniuj irgi siunte(dave siuntima daktaru konsiliumui) i Tuberkuliozine LIGONINE. Ir net jei pripazino, kad gydymas mums reikalingas, vis tiek NIEKAS negulde, dave pasirinkti: gydytis namie ar pora menesiu ligoninej. Pasirinkom namus-ir nesigailim, nes daug ka reiskia vaikui savos sienos. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 02 gegužės 2011 - 14:05
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 04 29, 10:53)
Sociai turi pacientu, ligonines perpildytos. As uz tai, kad jei jiems kas neaisku(o gal ir aisku, bet nenori gasdinti mamytes, tad ramina, guodzia, drasina), tai istirtu visapusiskai, nei paleistu vaika, kuris paskui po kokio menesio atsiguls ir porai metu su aktyvia forma 4u.gif
O jus nebijote eiti i gatve? O jei masina jus nutrenks? O jei namuose ant galbvos paveikslas nukris-gal vertetu juos nukabinti?
Jei vaikui gripas ar koks bronchitas, kam ji gydyti, juk po trumpo laiko jis vel gali pasigauti ir vel sirgti, nes imunine tai nusilpusi irnesakyk.gif 
Latentine tuberkulioze-tai letine liga, be jokiu "gal". Siandien ji letine, rytoj jau ji gali buti aktyvi, ir tada jau bus skaiciuojamos valandos del vaiko gyvybes.

O ko čia taip pikti? Vien tik dėl to, kad aš tiesą parašiau, tiek emocijų. Jūs net negalite būti 100% tikra, jog jūsų vaiko organizme yra TBC bakterija. Vien tik "GAL"? Ir dėl to "GAL" šerti vaiką tokia chemija? O po kokių metų nueiti ir sužinoti, kad mantu vėl teigiamas? Yra parodymai gydyti vaiką nuo TBC, gydykime. Nėra - tai ir nėra reikalo skirti tokių stiprių vaistų (lygiai kaip ir su gripu, su bronchitu ir su kitom ligom).
Jūs sudavėte vaikus vaistus ir galite tuo didžiuotis (nors tai nesuteikia jokios garantojos, kad ateityje jūsų vaiko organizme neras TBC). Aš galiu džiaugtis/didžiuotis, kad aš pasirinkau kitą variantą - neduoti vaikui tuos vaistus. smile.gif
Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(TheBest @ 2011 05 02, 15:54)
O ko čia taip pikti? Vien tik dėl to, kad aš tiesą parašiau, tiek emocijų. Jūs net negalite būti 100% tikra, jog jūsų vaiko organizme yra TBC bakterija.

Nei as pikta, nei ka irnesakyk.gif Tiesiog taip visada reaguoju i nepagrista sarkazma, kitu mamu, kurios apsisprende gydyti vaistais, durninima. cool.gif
As 100 procentu buvau tikra, kad mano vaike gyvena ta bjaurybe-ta parode mantu, ta patvirtino nuotrauka, ta parode nusilpes kraujas, nusilpusi imunine sistema, ta pasake ne vienas, o keli daktarai, baige aukstuosius mokslus ir mate visko.
Ir dabar 100 procentu esu tikra, kad tos bjaurybes nebeturime jau treti metai thumbup.gif Imunine sistema sustiprejo, vaikas prazydo, net jei ikveps ateityje tos bacilos, tiesiog jo organizmas sugebes jau susidoroti su ja pats, be vaistu pagalbos. drinks_cheers.gif
Beje, fiziastru nuomone vaikas ne ikvepe tos bacilos(nes nebuvo jokio kontakto su serganciais, visuomeniniu transportu nevazinejam, o pro sali einancio bomzo nepakanka pasigauti bakterijai), o tiesiog paragavo-ar smelio dezeje(kas zino, kas spjaude i ja), ar rankomis prisiliete prie kokio apkresto daikto, o paskui tom paciom rankom neplautom ka nors isidejo i burna-stai ir puikus kelias bacilai atkeliauti i organizma. O dabar jau stipriai paauges, isugdes visai kitokius higienos igudzius, skrupulingai plauna rankas po lauko, tad baimes tikrai nebera. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 05 02, 17:35)
Nei as pikta, nei ka irnesakyk.gif  Tiesiog taip visada reaguoju i nepagrista sarkazma, kitu mamu, kurios apsisprende gydyti vaistais, durninima. cool.gif
As 100 procentu buvau tikra, kad mano vaike gyvena ta bjaurybe-ta parode mantu, ta patvirtino nuotrauka, ta parode nusilpes kraujas, nusilpusi imunine sistema, ta pasake ne vienas, o keli daktarai, baige aukstuosius mokslus ir mate visko.
Ir dabar 100 procentu esu tikra, kad tos bjaurybes nebeturime jau treti metai thumbup.gif Imunine sistema sustiprejo, vaikas prazydo, net jei ikveps ateityje tos bacilos, tiesiog jo organizmas sugebes jau susidoroti su ja pats, be vaistu pagalbos. drinks_cheers.gif
Beje, fiziastru nuomone vaikas ne ikvepe tos bacilos(nes nebuvo jokio kontakto su serganciais, visuomeniniu transportu nevazinejam, o pro sali einancio bomzo nepakanka pasigauti bakterijai), o tiesiog paragavo-ar smelio dezeje(kas zino, kas spjaude i ja), ar rankomis prisiliete prie kokio apkresto daikto, o paskui tom paciom rankom neplautom ka nors isidejo i burna-stai ir puikus kelias bacilai atkeliauti i organizma. O dabar jau stipriai paauges, isugdes visai kitokius higienos igudzius, skrupulingai plauna rankas po lauko, tad baimes tikrai nebera. drinks_cheers.gif

O musu tyrimai, apart Mantu, visad budavo neigiami. Ir gydytoja, siulydama mums gydyma, kalbejo neitikinamai, abejodama ar mums reikia skirti vaistus. Galiausiai, tik pasiteiravo ar mes sutinkame gydytis? Net nereikejo jokiu popieriu pasirasyti, kad atsisakau. Tai kaip galima sutikti, jei pati gydytoja nesa 100 proc. tikra. Todel as laikausi tokios pozicijos, jog gydyma reikia skirti pagristai, o ne vien tik, kad kaip kai kurie gydytojai megsta, kad apsidrausti. smile.gif
Atsakyti
mamos, pati issiaiskinau viena esmini dalyka del vaiku gydymo, todel noreciau pasidalinti sia informacija su jumis. zodziu mano istorija tokia, pries pora menesiu man rado atvira tbc, o vyrui ir mazylei nustate tik infekavima (latentine forma), mazyle buvo liepta gydyti, o vyrui nulis demesio. tada ir susidomejau, kodel vaikai yra gydomi, o suauge ne. pasirodo vaikuciams iki 2-3 metuku tuberkuliozes bakterijos issiseja po visa organizma su krauju, uzkemsa limfmazgiukus ir ji 100% tampa aktyvi ir pazeidzia daugiau nei plaucius (kaulus, smegenis, k.t. organu) tokiu vaikuciu organizmai dar nesugeba apsiginti, todel jie gydomi butinai. didesni vaikuciai sia bakterija gali nesiotis iki tam tikru dideliu stresu (gero gripo, plauciu uzdegimo ar paauglystes), tai nereiskia, kad jie butinai susirgs, bet paauglyste yra antras kritinis laikotarpis sei ligai. kodel nezinau? gal del to, kad paaugliai pradeda visokiu dietu laikytis, sportuoja, keiciasi hormonine pusiausvyra. o suauge sia bakterija gali nesiotis ir iki mirties, nes yra stipresni uz vaikus, bet turi save visa gyvenima labai prisiziureti, nes kaip rodo mano patirtis, cia guli moteriskes pvz. po sutuoktiniu mirties, arba as po gimdymo ir vaikelio auginimo, na truputis streso ir si liga puola... zodziu tai kiekvienu tevu pasirinkimas, bet mano nuomone geriau gydyti 3 menesiu latentine forma, negu 6 menesius aktyvia forma, po kurios dar lieka ir randai plauciuose
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 05 02, 15:03)
As matau, kad jus labai bijote tu zodzio junginio-siuncia i ligonine 4u.gif Bet tiesiog Tuberkuliozines poliklinikos nera biggrin.gif Yra tik ligonine. Bet tai nereiskia, kad jus GULDYS. Ne, tiesiog uzsiregistruosit, nuvaziuosit su savo nuotraukom, sueis grupe fiziastru ir apziures nuotraukas. O tada spres-sveiki ar sergantys vis tik esate. Ir jei nuspres, kad sergate latentine forma-ir tada niekas jusu neguldys, nu nusiraminkit jus biggrin.gif  4u.gif Ne taip lengva dar patekti i ja, uzsiregistruoti pries pora savaiciu reikia,o sergancius, t.y. gulincius ligonineje, is viso grieztai izoliuoja nuo patalpu, kur ateina tikrintis vaikai is gatves, tad apsikresti ten is viso nera sansu.
Matau, jus is Kauno. Mus Vilniuj irgi siunte(dave siuntima daktaru konsiliumui) i Tuberkuliozine LIGONINE. Ir net jei pripazino, kad gydymas mums reikalingas, vis tiek NIEKAS negulde, dave pasirinkti: gydytis namie ar pora menesiu ligoninej. Pasirinkom namus-ir nesigailim, nes daug ka reiskia vaikui savos sienos. drinks_cheers.gif

Aciu uz issamesni paaiskinima smile.gif Nes ,kai gydytojo paklausiau koks tas vadinamasis "gulimosi i ligonine" procesas,tai jis man realiai nieko nesugebejo paaiskinti.Tai vadinasi uzsiregistravus nueini su poipieriais ir ta pacia diena vyksta gydytoju konsiliumas?Na,as ,kaip ir sakiau man is ties ligoniniu sienos nemielos ax.gif . Jai is ties neguldoma i ligonine,tai visai kas kita.Nesuprantu tuomet as to musu aplankyto pulmonologo,nes jis kazkodel is pradziu sake nezino kokie procesai vyksta ligonineje,po to jau sake,kad gal truks tris dienas,o jus dabar sakote,kad is viso nereikes guleti.Na,jai jus teisi,tai nesuprantu kodel jis sitaip klaidingai informuoja pacientus g.gif
Tiesa,o pries jus siunciant i ligonine,gal galetumete pasakyti ar ankstesni tyrimo procesai buvo tokie patys ,kaip musu?Ir jai ne paslaptis,kokios jusu buvo isvados,paaiskinimai pries gaunant siuntima ligonine?Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rykliuke: 03 gegužės 2011 - 19:45
QUOTE(Rykliuke @ 2011 05 03, 20:41)
Nesuprantu tuomet as to musu aplankyto pulmonologo,nes jis kazkodel is pradziu sake nezino kokie procesai vyksta ligonineje,

Tiesa,o pries jus siunciant i ligonine,gal galetumete pasakyti ar ankstesni tyrimo procesai buvo tokie patys ,kaip musu?Ir jai ne paslaptis,kokios jusu buvo isvados,paaiskinimai pries gaunant siuntima ligonine?Aciu  4u.gif

Pulmonologas ir fiziastras-tai du skirtingi daktarai, nesikisantys vienas i kito darba mirksiukas.gif Nors abu lyg ir atsakingi uz plaucius, bet ligu matymas, diagnozavimas ir gydymas ju visiskai skirtingas.
Mano sunus turejo(sakau, turejo, nes jau isaugom) bronchine astma. Tad pulmonologas buvo pazistamas, darbo metodas irgi buvo pazistamas. drinks_cheers.gif Kai susirgo vaikas bronchitu trecia karta is du menesius, pediatre nusiunte mus pasidaryti plauciu nuotraukos(ieskojo ji plauciu uzdegimo is tiesu), gavusi atsakyma ir pasiziurejus ji iskart kitai dienai liepe darytis mantu. Mantu buvo teigiamas, apie 15mm. Tada ji pasake, kad plauciuose matosi ne vien bronchitas, bet padideje limfmazgiai(ar jie patamseje-to dabar tiksliai nepasakysiu, nes vis tik pries trejus metus viskas vyko) ir nori ji, kad mes nueitume pasitikrinti pas fiziastrus. Paklausiau, gal pas pulmonologa geriau blush2.gif Ji atsake, kad cia ne jo sritis ir kad geriau lai visas nuotraukas pasiziuri fiziatrai. Aprase ji matytus pakitimus(tai mums buvo pakitimai-ir tai niekas negulde jokiems tyrimams, o pas jus ir to nera, jei tiketi pulmonolu), dave siuntima ir liepe registruotis i Tuberkuliozine ligonine konsultacijai. Taloneli gavom tik po poros savaiciu. Nuvykom, islaukem eile, fiziastrai padare, itariu, ir mums ta pjuvine nuotrauka, nes ten aparatai tai jezusmarija kokie, padare pas save kraujo tyrima ir tada pasikviete dar viena fiziastra(va ir visas konsiliumas tongue.gif ) ir sprende vietoj, matydami rezultatus. Kaip sakiau, mums skyre gydyma, bet NAMUOSE, nors namuose tuo metu augo trecias mano vaikas, visai kudikis dar, gal tik pusmecio, gal maziau. Patikino, kad sunus negali nieko uzkresti.
Stai ir viskas. Israse kompensuojamu vaistu, reikejo rodytis kas menesi, ateidavom, darydavo kraujo tyrimus, ismaigydavo, isgniauzydavo, isklausydavo ir vel israsydavo vaistu iki kito susitikimo. Paskutini karta padare vel pjuvine nuotrauka, pasveikino, kad pasveikom ir pasiule nebesusisitikti drinks_cheers.gif Po gydymo ne tik kad bronchitai nesibaigiantys issigyde, bet ir bronchine astma baigesi, fiziastrai sake, kad tiesiog imunine sistema susireguliavo, vietoj to, kad skirtu visas pastangas kovoti su TBC bacila, dabar ji jos neturi ir gali kovoti su kitais isiverzeliais puikiausiai.
Beje, nevienai draugei mano irgi buvo siuntimas i TBC ligonine, bet ju vaikams neskyre net vaistu 4u.gif
Tiesiog nebijokit tu fiziastru, tikrai neguldys(nebent ten jau aktyvi forma butu), ir arba pasakys, kad sveiki, arba sakys, kad turit latentine forma, bet nedidele, arba skirs vaistus vartoti, bet namuose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 05 04, 06:10)
.......Tiesiog nebijokit tu fiziastru, tikrai neguldys(nebent ten jau aktyvi forma butu), ir arba pasakys, kad sveiki, arba sakys, kad turit latentine forma, bet nedidele, arba skirs vaistus vartoti, bet namuose 4u.gif

Viespatie,na stai kiek daug reskia issikalbejimas smile.gif Aciu jums.Ka gi,pabandysime mes tuomet uzsiregistruoti su tuo siuntimu ir paziuresime ka mums tiksliau pasakys. mirksiukas.gif Taip noretusi,kad pradziugintu patvirtinant,kad viskas gerai ax.gif
Atsakyti