Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikiukai nevalgiukai

sveikos mamytes.pastebejau kad mano mazei sumazejo apetitas.jai du men su puse.iki dvieju men.valge daugiau negu dabar.misinukas tas pats.uz poros savaiciu eisim pas gydytoja gal svorio priaugsim normaliai.bet man neramu juk kuo didesnis kudikis tuo daugiau jis turi suvalgyti.arbatyte geria noriai bet misinuka neitin.norejau paklausti gal yra kokiu arbatyciu,homeopatiniu vaistuku kur kelia apetita?misinuko keist nesinoretu nes jis mums nekietina viduriuku.vaikas kaip ir sveikas.aciu kas pagelbesit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LISTUKE @ 2008 03 29, 17:40)
sveikos mamytes.pastebejau kad mano mazei sumazejo apetitas.jai du men su puse.iki dvieju men.valge daugiau negu dabar.misinukas tas pats.uz poros savaiciu eisim pas gydytoja gal svorio priaugsim normaliai.bet man neramu juk kuo didesnis kudikis tuo daugiau jis turi suvalgyti.arbatyte geria noriai bet misinuka neitin.norejau paklausti gal yra kokiu arbatyciu,homeopatiniu vaistuku kur kelia apetita?misinuko keist nesinoretu nes jis mums nekietina viduriuku.vaikas kaip ir sveikas.aciu kas pagelbesit  4u.gif

Prigeria arbatų, todėl nenori mišinuko- viskas paprasta. Tokiam amžiuj jokių papildomų skysčių nereikia, išskyrus mamos pieną arba mišinuką.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 03 29, 17:59)
Prigeria arbatų, todėl nenori mišinuko- viskas paprasta. Tokiam amžiuj jokių papildomų skysčių nereikia, išskyrus mamos pieną arba mišinuką.

bet anksciau tos arbatos zymiai daugiau isgerdavo negu dabar ir valgydavo misinuko daug. dabar kazkaip kitaip .arbatos jau mazai duodu bet visteik situacija nesikeicia.o ir be papildomu skysciu mes negalim nes tik sumazinu ir tada viduriukai uzkieteja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(LISTUKE @ 2008 03 29, 17:12)
bet anksciau tos arbatos zymiai daugiau isgerdavo negu dabar ir valgydavo misinuko daug. dabar kazkaip kitaip .arbatos jau mazai duodu bet visteik situacija nesikeicia.o ir be papildomu skysciu mes negalim nes tik sumazinu ir tada viduriukai uzkieteja  verysad.gif

panašiai buvo pas mus, atėjo toks metas, kad mišinuko suvalgydavo perpus mažiau, nei anksčiau, taip tęsėsi apie 1,5 mėn. Svorio priaugo normaliai. Bet nuo 4 mėn pradėjo mišinuko reikalauti dažniau, tad teko keist Nan į Milumil, kuris sotesnis, su viduriukais nieko neatsitiko. Gal paprasčiausiai vaikui pakanka tiek kiek suvalgo, žinoma, jei jis tampa irzlesnis, prasčiau miega, vadinasi mišinuke problema.
Atsakyti
nu ne.neirzlus.guguoja,juokiasi,viskas gerai.gal cia toks metas ir mums bus kaip jums blink.gif
ir rask vaika kuriam pankolio arbata skaniau uz piena g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LISTUKE: 29 kovo 2008 - 17:22
Mūsų problema ta pati ir amžius panašus -- metukai. smile.gif Bet kol kas turime tik du apatinius dantukus, o viršutinių vis nesulaukiam, nors ir seilės teka ir burbulai pučiasi ir rankytės kasdien kažko burnytėje ieško. schmoll.gif Tai manom, gal jam skauda kramtyti, tiksliau košelę burnytėje vartalioti? g.gif

Nes prieš kokį mėnesį suvalgydavo bent apie 100 gramų avižų košelės ir kokį 150 moliūgų su morkom bei mėsyte. Džiaugėmės nerealiai, o dabar -- visai blogai. Iš to nervo jaučiu, kad net pieniuko mažėja, tai naktį kai pradeda graudžiai srūbauti nėra net ką daryti. blink.gif

Literatūroje rašo, kad reikia kaip nors įdomiau tą maistą pateikti. Gal kas žino ką tai galėtu reikšti, jei valgome tik košeles, kukurūzus ir duoną su sviestuku (keletą gabaliukų -- tik pats) ax.gif
Atsakyti
mums tas pats buvo. klausiau gydytojos, kas galetu buti, bet mane nuramino ax.gif sako daznam vaikui buna toks periodas, kai mazoiau valgo, ir viskas veliau susitvarko mirksiukas.gif
Atsakyti
Nežinau ar kas bandėt duoti žaisti su maistu? Maniškis vakar tokiu būdu pusę virto obuolio ir keletą šaukštų daržovių košės suvalgė biggrin.gif Tik jau išsiterliojo doh.gif irmane išterliojo doh.gif . Lyg ir negražu, bet nors kiek valgo. kai savo rankom ištyrinėja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rumix @ 2008 04 01, 11:06)
Nežinau ar kas bandėt duoti žaisti su maistu? Maniškis vakar tokiu būdu pusę virto obuolio ir keletą šaukštų daržovių košės suvalgė  biggrin.gif  Tik jau išsiterliojo  doh.gif irmane išterliojo  doh.gif . Lyg ir negražu, bet nors kiek valgo. kai savo rankom ištyrinėja  ax.gif

oi, aš bandžiau duoti ir jokio rezultato doh.gif Iš pradžių lyg ir puolė žaisti, bet kai pamatė, kad ten maistas, išmėtė viską ir baigėsi tuo verysad.gif Jam maistas dideliausias priešas, nors tu ką verysad.gif
Atsakyti
Sveikos visos nevalgiuku mamos! Pasisakysiu ir as, kaip berniuko -nevalgiuko mama, na tik mums jau sitas nevalgymas biski uzsitese, musu vyrukui jau 6,5metu, o vis dar neisaugom nevalgymo problemu.. Tik dabar kazkaip esu nusiraminusi, nes vaikas kaip ir visi, tik siek tiek smulkesnis. Na mes abu su vyru apetitu nesiskundziam ir nesam is maziausiu, tik va musu abieju tevai buvo siek tiek smulkesnio sudejimo, tai sunaus nevalgyma kazkaip dabar suvedem i genetika.
O musu berniuko- zirniuko nevalgymas prasidejo nuo 2 men amziaus, buvo apsirges, gavo antibiotiku, zarnynas issibalansavo ir augimui stop. Gerem visokias gerasias bakterijas, bet apetito kazkaip nebeatradom. Labai nervuodavausi, sverdavau vaika vos ne kas 2 dienas, nes pienuko isgerdavo per karta maksimum 90 ml......, kartais tik 60-80 ml.... Bandydavau dazniau kisti, paskui reciau, taciau kiekiai beveik nepasikeite. Girdydavau piena su zaisliuku pagalba (uzsiziuri ir suvalgo daugiau:))). Prasidejo koses- tai prikisdavau su zaidimais, veliau su teliku, filmukais, taip maitinomes beveik iki darzelio. Vaikas del to nenorejo mokytis valgyti pats, reikedavo maitinti. O darzelyje stebuklas, vaikas pradejo valgyti pats, negana to, aukletoja visuomet pagirdavo, kad viska suvalgo, tik ilgiau tas procesas pas vaikina uztrukdavo.....Namie vis tiek nevalgydavo, arba valgydavo su grasinimais iki apsivemimo.....Is baimes prisikimsdavo pilna burna, paskui nebesugeba sukramtyti ir viskas atsiduria ant zemes...Blogiausia, kad namie jo racionas labai vienodas, valgo blynus, makaronus, kotletukus, darzoviu sriuba, ryte varskyte, o svieziu darzoviu ar vaisiu jokiu, isskyrus obuoliuko skiltele..... (6 metu vaikas). Visa kita kaip maistas neegzistuoja, ragauti nenori, taciau su vaikais darzelyje ten jau ir tortus valge ir kazkokiu geltonu kosiu, net nezinau is ko padarytu ir kugelio.....Na darzelis tiesiog issigelbejimas. Dabar namie darome labai paprastai, duodam pasirinkti, ko noretu pvz vakarienei. Jei nevalgo ir to, tai ir nereikia, Bet po kazkurio laiko ateina i virtuve ir papraso- noriu desreles, arba noriu varsketuku ir pan. Valgo mazom porcijom, bet pats. Kramto ilgai, bet as dziaugiuosi, kad savo noru valgo. lotuliukas.gif
Mamos mielos, nemaitinkit vaiku su zaidimais, televizoriais ir pan. Is savo patirties zinau, kad taip yra blogiau, nei tai, kad vaikas mazai/arba nieko nevalgo. Jie taip maitinami net skonio nesupranta, jei praryja, tai beveik nesamoningai, kaip zasiukai gurkt, o ka nugurge ir nesupranta.... Leiskit vaikams ragauti. Jei naujas dalykas nepatinka, duokit tik palaizyti , arba tegul isspjauna 10kartu po pirma sauksteli, vienuolikta nurys, dvylikta karta jau du suvalgys. Juk prie nauju skoniu reikia laiko priprasti. Ar jus is karto pamegote alyvuoges, kai pirma karta paragavot? As asmeniskai pirma karta sita delikatesa pavadinau nesamone. O po n-tojo paragavimo pradejo patikti. Bet tai tikrai buvo labai daug kartu paragauta ir koki 15 ta karta turbut pajutau malonu skoni..... bigsmile.gif
Sekmes ir daug kantrybes nevalgiuku mamoms!
Atsakyti
QUOTE(girute @ 2008 04 10, 23:55)
Sveikos visos nevalgiuku mamos! Pasisakysiu ir as, kaip berniuko -nevalgiuko mama, na tik mums jau sitas nevalgymas biski uzsitese, musu vyrukui jau 6,5metu, o vis dar neisaugom nevalgymo problemu.. Tik dabar kazkaip esu nusiraminusi, nes vaikas kaip ir visi, tik siek tiek smulkesnis. Na mes abu su vyru apetitu nesiskundziam ir nesam is maziausiu, tik va musu abieju tevai buvo siek tiek smulkesnio sudejimo, tai sunaus nevalgyma kazkaip dabar suvedem i genetika.
O musu berniuko- zirniuko nevalgymas prasidejo nuo 2 men amziaus, buvo apsirges, gavo antibiotiku, zarnynas issibalansavo ir augimui stop. Gerem visokias gerasias bakterijas, bet apetito kazkaip nebeatradom. Labai nervuodavausi, sverdavau vaika vos ne kas 2 dienas, nes pienuko isgerdavo per karta maksimum 90 ml......, kartais tik 60-80 ml.... Bandydavau dazniau kisti, paskui reciau, taciau kiekiai beveik nepasikeite. Girdydavau piena su zaisliuku pagalba (uzsiziuri ir suvalgo daugiau:))). Prasidejo koses- tai prikisdavau su zaidimais, veliau su teliku, filmukais, taip maitinomes beveik iki darzelio. Vaikas del to nenorejo mokytis valgyti pats, reikedavo maitinti. O darzelyje stebuklas, vaikas pradejo valgyti pats, negana to, aukletoja visuomet pagirdavo, kad viska suvalgo, tik ilgiau tas procesas pas vaikina uztrukdavo.....Namie vis tiek nevalgydavo, arba valgydavo su grasinimais iki apsivemimo.....Is baimes prisikimsdavo pilna burna, paskui nebesugeba sukramtyti ir viskas atsiduria ant zemes...Blogiausia, kad namie jo racionas labai vienodas, valgo blynus, makaronus, kotletukus, darzoviu sriuba, ryte varskyte, o svieziu darzoviu ar vaisiu jokiu, isskyrus obuoliuko skiltele..... (6 metu vaikas). Visa kita kaip maistas neegzistuoja, ragauti nenori, taciau su vaikais darzelyje ten jau ir tortus valge ir kazkokiu geltonu kosiu, net nezinau is ko padarytu ir kugelio.....Na darzelis tiesiog issigelbejimas. Dabar namie darome labai paprastai, duodam pasirinkti, ko noretu pvz vakarienei. Jei nevalgo ir to, tai ir nereikia, Bet po kazkurio laiko ateina i virtuve ir papraso- noriu desreles, arba noriu varsketuku ir pan. Valgo mazom porcijom, bet pats. Kramto ilgai, bet as dziaugiuosi, kad savo noru valgo.  lotuliukas.gif
Mamos mielos, nemaitinkit vaiku su zaidimais, televizoriais ir pan. Is savo patirties zinau, kad taip yra blogiau, nei tai, kad vaikas mazai/arba nieko nevalgo. Jie taip maitinami net skonio nesupranta, jei praryja, tai beveik nesamoningai, kaip zasiukai gurkt, o ka nugurge ir nesupranta.... Leiskit vaikams ragauti. Jei naujas dalykas nepatinka, duokit tik palaizyti , arba tegul isspjauna 10kartu po pirma sauksteli, vienuolikta nurys, dvylikta karta jau du suvalgys. Juk prie nauju skoniu reikia laiko priprasti. Ar jus is karto pamegote alyvuoges, kai pirma karta paragavot? As asmeniskai pirma karta sita delikatesa pavadinau nesamone. O po n-tojo paragavimo pradejo patikti. Bet tai tikrai buvo labai daug kartu paragauta ir koki 15 ta karta turbut pajutau malonu skoni.....  bigsmile.gif
Sekmes ir daug kantrybes nevalgiuku mamoms!

oho blink.gif net nežinau ir ką sakyti verysad.gif Vadinas mums dar nėra taip baisu, kaip man kad ir šįryt atrodo - pusiau miegota naktis eilinį kartą, nes mažius (tam mažiui jau metukai), bunda kas valandą pienuko mano gerti doh.gif O dieną irgi nieko nieko, tik mano pieną, pastoviai taip... Dieve, jei man reiks taip kankintis iki šešerių ar ilgiau doh.gif Aš tikrai nepavešiu, jau dabar sunkiai bepavežu, nusprendžiau imti ir nutraukti maitinimą, nes nebegaliu, aš nebeturiu jau jėgų kovoti su savo vaiku... Kiek gali žmogus - metus laiko tempiau... Bent naktį išmiegotų po tris valandėles, tuomet maitinčiau jį savo pienu ir maitinčiau, ką daryti, bet dabar nebegaliu verysad.gif
Išsisakiau, nes jau šįryt sprogo kantrybės taurė verysad.gif
Atsakyti
mano dukrytei vel uzejo baisioji nevalgymo krize - vel tik pienelis ir nieko daugiau verysad.gif lyg jau buvo pradeje gereti, net nezinau nuo ko, gal kad orai atsilo, bet stai tau....vel tas pats.o jau taip dziugavau kai sriubytes suvalgydavo ar kosytes ax.gif o dabar vel verkt norisi, valgio metas - karas namuose. mano brangusis sako kad as per jautriai reaguoju ir kad nekisciau cia jai visko, sako ateis laikas ir prades valgyt, jam mano asaros atrodo visiskai bereiksmes ... doh.gif
Atsakyti