Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis tėvams, kai vaikas mušasi?

mano vyrukas taip pat uzdrozia.. jei tik uzejo koks ozys.. tai jau ir ziurek atlekia kumsciais mosikuodamas.. ypac kai su pusesere pabendravo.. tai pradejo znaibytis ir kandziotis.. kaip laukinukas.. Buna jis man trenkia .. tai as jam atgal ir musames taip.. zinoma labai stipriai stengiuos nesuduot, bet kai kantrybe truksta.. tai griebiuosi i pagalba dirza..
Atsakyti
QUOTE(Twilight @ 2007 06 13, 16:22)
mano vyrukas taip pat uzdrozia.. jei tik uzejo koks ozys.. tai jau ir ziurek atlekia kumsciais mosikuodamas.. ypac kai su pusesere pabendravo.. tai pradejo znaibytis ir kandziotis.. kaip laukinukas.. Buna jis man trenkia .. tai as jam atgal ir musames taip.. zinoma labai stipriai stengiuos nesuduot, bet kai kantrybe truksta.. tai griebiuosi i pagalba dirza..

jei tu ji musi, kaip jam suprasti, kad to daryti negalima g.gif vaikai mokosi visko is musu thumbup.gif jie musu elgesio atspindys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 14, 16:12)
jei tu ji musi, kaip jam suprasti, kad to daryti negalima  g.gif vaikai mokosi visko is musu  thumbup.gif jie musu elgesio atspindys  4u.gif

Plaiukstelnu jam atgal, kad suprastu, jog man irgi skauda.. Juk ne visiem vaikam padeda pagrumojimas pirstuku ir pasakymas, kad niu niu niu taip negalima... Kiti susipranta tik patys savo kailiu pajute.. Gi netrankau as jo iki pamelynavimo, o tiesiog parodau koks jausmas kai tau trenkia...tik labai svelniai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Twilight: 15 birželio 2007 - 11:40
Mano panele irgi iprato mustis. Jei tik ko negauna ar supyksta iskarto musasi.
Kad is musu visko mokosi maziukai tai 100proc. Nes musiske katina visuomet glostidavo, o kai viena syki pamate, kad mociute katina su sluota nuslave ir stys paske, tai ji visad dabar taip ir daro.

Kai maniske tik puola ranka kelti pries mane, duodu jai labas. Apsimetu, kad supratau, jog ji sveikintis nori. Tuomet pradeda juoktis ir uzsimirsta.
Arba jei ir tas nepadeda, palieku viena kambaryje ir iseinu. Paiskinu, kad iseisiu kito vaiko geresnio, kuris nesimusa paieskoti.
Visai nenustojo mustis, bet tikiuosi, kad sitaip po truputi atpratinsiu.

Pora kartu ir as su ranka neistverusi kepstelejau. Bet rezultati tik blogesni, ziuri naglomis akimis ir kepsi sau toliau.

Atsakyti
Mamos,patarkit kaip reikejo pasielgti tokioj situacijoj. Mano dukrytė 1,7 mėn. jau kuris laikas mušasi,ir vaikams,ir man vis nori pliaukšteli su ranka.Kaskart sureaguoju ir visaip bandau išaiškinti, kad negalima šitaip daryti,kad skauda ir t.t.Visaip bandžiau,buvo,kad ir nesusitvardžius atgal pliaukšteldavau,nes prieš kitas mamas labai nepatogu,kai ju vaikus muša unsure.gif . Tai vat, šiandien buvom vieno berniuko gimtadienyje,ten buvo daug vaikučių,ir aišku manoji norėdama atkreipti kieno nors dėmesi prieina ir pliaukšteli jam. Aš tikrai reagavau i kiekvieną mušimą ir vis stebėdavau,kad užbėgčiau už akiu jos poelgiams. Aišku ne visada pavykdavo. Tai viena mano draugė,kai mano dukra uždavė jos vaikui,sudavė per rankas mano mažajai,ir aš tikrai susinervinau ant draugės ir aišku ant savo mažosios,kad ji šitaip mušasi. Na nebučiau nė truputi supykusi jei ji butu paauklėjusi aukštesniu tonu.Na aš jai neparodžiau,kad susinervinau tik išėjau su savo mažąja namo,kad visiems būtu ramu.Na ir norėjau patarimo,kaip jūs reaguotumėte į tokį draugės poelgį ir kaip elgiatės kai šitaip mažieji muša kitus vaikus.Beje mano mažąją anksčiau ir mušdavo vienas draugės berniukas,bet nė karto nekilo mintis jam suduoti,tik sudrausmindavau jį kai jo mama nepamatydavo,kad jos mažasis mušasi. Na ir prirašiau aš blink.gif ,na tik noriu,kad aiškesnė situacija butu,nes esu pasimetusi ir tiesiog nežinau kaip elgtis su aplinkiniais kai tavo vaikas mušasi.
Atsakyti
Man nepatiktų schmoll.gif Nepatinka, net kai draugė atvažiavusi auklėja mano vaikus: "taip nedaryk, dabar palauk" ir pan. Tokiu atveju viduje būnu susierzinusi, tačiau nutyliu. Bet jei užduotų per rankas mano vaikui, tikrai supykčiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 05 25, 10:10)
skaiciau straipsni kad vaiku elgesys yra tiesioginis atspindys tevu elgesio
paziurekit is sono kaip jus patys elgiates su vyru tarpusavyje ir kaip bendraujate su vaikais - tik reikia labai jau savikritiskai paziureti

pateiksiu paprasta pvz, mano mazius 4 m vis musdavo suni, tai uzlipa ant kojos tai per galva duoda...aisku mum tai nepatiko ir galvoju ko gi jis taiop daro nors suni myliu ir kartu zaidzia ir maitina ji

bet paziurejau i viska is sono ir ka as pamaciau - MB suni bausdavo (duodavo i kaili) uz bloga elgesi - kad sugrauze kazka ar lipo ant stalo ir tt, bet visa tai dare prie vaiko  g.gif jis viska mate ir paskui pats sugalvodavo suniuka nubausti dazniausiai be priezasties  doh.gif

taigi dabar jau biski atpranta, nes jei tai nori daryti buna sudrausmintas ir paaiskinta kad negalima, ir MB taip daugiau prie vaiko nebesielgia.

taigi isvada, kad reik paziuret kaip mes patys elgiames, gal vaiaks mato kaip jus pasibarat, ar kaip sese pabarat ir jis tada nori ja paaukleti  doh.gif

Na ne visada vaikai yra tevu atspindys,kartai ismoksta is kitu vaiku,jei kasdien bendrauja mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš išbandžiau tokį metodą, labai suveikė - tik užvoždavo man arba vyrui, tuoj pradėdavom graudžiai "verkti", tai iškarto puola bučiuoti ir pradėjo suprasti, kad kitam skauda.
Atsakyti
mano vaikas jau kokia savaite pradejo mustis blink.gif prieina ir su ranka trenkia per veida blink.gif tokiu vaizdu jis namie tikrai nemato. Nezinau kaip elgtis, ar nekreipti demesio? bandziau barti, bet jis tada vel ateina ir bando suduoti.
Atsakyti
Maniškis kai pradėjo muštis gavo atgal, aišku nemalonu vaikui į kailį krėst blush2.gif , bet suveikė daugiau nesimuša thumbup.gif
Atsakyti
as manyciau,reikia ieskoti priezasciu kodel jis taip daro,nei barimas,nei davimas atgal nepades,juk ir kieme gali bet kam uzduoti g.gif g.gif
Atsakyti
Pas mus ta pati beda. Maze musasi ziauriai. Ir kandziojasi, jei tik kazkas nepatinka... Ir ypac, kai pavrgsta ir nori jau miego...
Turbut yra kazkokios priezastys, tik neaisku, kokios... Tokios praktikos pas mus namie nera...
Atsakyti