Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

Sveikos. Gal kas labiau išmano, kaip auginti karališkąsias pelargonijas. Jos nuo paprastų skiriasi, kad neturi stipraus kvapo, šiek kitokie lapai, ir labai gražūs žiedai. Kas joms labiausiai patinka -- tiesioginė saulė ar pusiau pavėsinga vieta, ar mėgsta purškimą, kaip gausiai laistyti. Kaip geriau dauginti -- laikyti šakelę vandenyje, kol šaknis išleis, ar iškart sodinti. Jau turiu vieną, panašiais į našlaitę alyviniais žiedais, kurių viduriukas tamsus, o vakar nusipirkau fantastišką, raudono vyno spalvos, tarsi aksominiais žiedais. Bet kadangi pardavėja pasitaikė susiraukusi kaip žiežula ir nieko nežinanti, tai tenka kreiptis patarimų į jus, forumietės 4u.gif
Atsakyti
Aš pernai auginau tokias pelargonijas balkone pietinėje pusėje. Gėlės tikrai nelepios, nebijo saulės spindulių. Nepurškiau. Laisčiau tada, kai pradžiudavo žemė.Tręšiau Biopon trąšomis. Gėlininkė iš kurios aš perku, tai daugina paprastai: nuskabo šakeles ir sodina į žemę, vandenyje nelaiko.
Atsakyti
Aš irgi šiemet turiu dvi pelargonijas, tik man įdomu kaip jos žiemoja, ar tiesiog auga kaip augusios ar būna kokie ramybės periodai ar dar kas nors ? ax.gif
Atsakyti
Ir aš turėjau, jegu čia šnekam apie tas svyrančias ax.gif Tik nežinau kodėl bet pas mane jos neišilaiko... cry.gif Ir šiemet buvau nusipirkus daigiuką wub.gif bet numiro verysad.gif labai šalta pas mus..O kai mama kažkada turėjo tai irgi kažkas netiko, lapeliai pradėjo ruduot, ir vėl tas pats likimas sad.gif
Atsakyti
Aš taip pat turėjau pernai į lovelį ant balkono pasisodinus, grožis neišpasakytas, o bjauraus kvapo nėr thumbup.gif galiu pasakyti, kad drėgmės tai tikrai nemėgsta, geriau šiek tiek sausiau laikyti, o iš šakelės man tik viena prigijo ir tikriausiai kažką ne taip dariau, nes išstypo ir žiedų dar nesukrovė, nors visa žiemą ant pietinio lango laikiau ir saulės cool.gif turėjo pakakti. gal kas irgi susidūrė su panašiu reikaliuku g.gif
Atsakyti
Ir aš turiu tokią tamsiais vyšninės spalvos žiedais ir persodinau ir prižiūriu atrodo, oji lapelius meta nors tu ką...Pasidalinkit informacija, žiniukės tongue.gif
Atsakyti
Auginu įvairias pelargonijas. Jų visų priežiūra panaši - ir karališkųjų, ir svyrančių. Visos nelepios, nereikalauja ypatingos priežiūros. Drėgmės geriau per mažai, negu per daug. Visos jos dauginamos auginiais, rodos, visai neblogai prigyja. Žiemą reikėtų laikyti šviesioje, bet vėsioje vietoje.
Atsakyti
As ziema saviskes laikau namie kur nors vesesneje vieteleje. Laistau kaip ir kitas, gal siek tiek maziau. Vasara laikau lauke dideliuose vazonuose.
Kol kas dar nezydi, bet jau ruosiasi ax.gif
Atsakyti
Man pelargonijos geriausiai žiemoja laiptinėje, po to vasario pabaigoje aš jas nukerpu, palikdama po kokias 2-3 akutes, tai kokios gražios atauga ir žydi visą vasarą. Žinoma jos labai mėgsta trašas, naudoju specialas pelargonijoms. Tačiau svyrančios pelargonijos per žiemą išlaikyti nepavyko, nunyko dar rudenį. tačiau manau, kad pakenkė persodinimas rudeninis. Šiemet įsigijau svyrančių pilnavidurių. Pirkau daigelius Senukuose, tačiau dar nelabai paaugo, gal buvo per šalta, nes laikiau balkone. Dabar jau tręšiu ir laukiu žiedų, žiedai turėtų buti gražūs.
Atsakyti
Pelargonijas galima dauginti ne tik pavasarį, bet ir maždaug rugpjūčio pabaigoje - rugsėjo pradžioje, iki vidurio. Daigeliai labai greitai įsišaknija. Žiemą juos laikome kaip ir visas pelargonijas - šviesioje ir vėsioje vietoje. Pavasarį krūmeliai būna daug didesni ir gražesni, negu kad padauginti vasario - kovo mėn.
Atsakyti
O mano pelargonijos šiemet nežydi g.gif . Žiemą laikiau kambaryje. Dabar išnešiau į balkoną. Pradėjau tręšti, bet žiedų nesimatao, nors aplinkiniuose balkonuose net raudona nuo žiedų. Kame reikalas?
Atsakyti
Mano irgi dar nežydi, bet žiedus jau krauna. Kantrybės Makarska, tavo irgi sužydės drinks_cheers.gif
Atsakyti