Įkraunama...
Įkraunama...

Nuotykiai iš skrydžių lėktuvu

QUOTE(RoadWarrior @ 2010 02 06, 10:33)
Tuo, kad jie lėktuvo šeimininkai, ir privalo užtikrinti tvarką. Kodėl esame tokie pakantūs pažeidėjams, bet ne norintiems gyventi civilizuotai?

Pritariu 100% - lektuvo personalas visiskai nekompetetingas ir skrydis tragiskas. Karta teko skristi tokiu reisu, kai kapitonui teko priimti sprendima nutupti artimiausiam oro uoste is islaipinti triuksmautojus. Tas patriuksmavimas ir gresmes aplinkiniams bei personalui kelimas jiems kainavo nei daug nei mazai - bauda £200 000. Uz tai visas lektuvas plojo kapitonui, nes svarbesni yra tie 200 zmoniu lektuve nei pora idiotu.

Tos moters vietoje buciau issireikalavus, kad grazintu dali pinigu uz skrydi - moki uz maista, kurio negauni, tulikus, kuriais negali naudotis, o dar tavo daiktus sulieja srutomis, visiskai nepaisoma saugumo reilakavimu. Velavimas velavimu, tam yra daug priezasciu, bet netvarka lektuve tiesiog nedovanotina.
Atsakyti
QUOTE(RoadWarrior @ 2010 02 06, 06:49)
Taip. Jei neįmanoma - informuoti lėktuvo vadą, kad šis susisiektų su artimiausiu oro uostu, nutupdytų ten lėktuvą, atiduotų visiems atostogas gadinančius veikėjus vietos teisėsaugai, o už pertrauktą skrydį pateiktų jiems civilinį ieškinį.

Bent taip elgiamasi civilizuotose šalyse. Nes lėktuve - kaip laive: jei kas nors nesupranta, kad rizikuoja ne tik savo, bet ir kitų keleivių gyvybėmis, su juo nesicackinama.

Kita vertus, čia Flylal'as, o ir staiga išlaisvinti piliečiai dar niekaip nesuvokia, kad tvarkos reikia jiems patiems.

labai teisingai. stiuardeses yra juk pilnai apmokytos ka daryti su triuksmadariais ir koki protoola sekti. Ir jega panaudoti jei reikia jos gali, ir keleiviu pagalbos paprasyti, ir antrankius jos turi, ir t.t. O pilotas turi paskutini ir negincyjama zodi orlaivyje, ir paprastai jie nesiterlioja ir nesileidzia durninami pacuku visokiu.
Atsakyti
QUOTE(Edzcka @ 2010 02 04, 10:22)

Iš neturėjimo ką veikti perskaičiau šį straipsnį. Tikrai pasirodė keista dėl užsikišusio tualeto, juk bakai yra ištuštinami prieš skrydį, bent jau Vilniuje tai visada. Prie kiekvieno ką tik nusileidusio lėktuvo privažiuoja speciali mašina su užrašu "Lavatory waste" (tualeto atliekos) ir išsiurbia bako turinį. Mano seseriai yra tekę buvoti Bankoko oro uoste skrendant į Taipėjų su KLM ir tokių dalykų ji nepasakojo, reiškia ir ten viskas tvarkoje.
Man pačiai teko tik kartą skristi ilgą atstumą (apie devynias valandas), bet mus du kartus maitino karštu maistu: tik pakilus ir likus maždaug dviem valandom iki tūpimo. Nealkoholinius gėrimus nešiojo maždaug kas dvi valandas. O alkoholio davė valgant ir niekas neprisigėrė iki tiek, kad prasidėtų stumdynės ar muštynės. Visą laiką skridom be nutūpimo ir niekas lėktuve neužsikišo.
Grįžtant namo lėktuvas vėlavo gal 20 min, tačiau įgula mus informavo, kad vėlavimas yra dėl oro sąlygų, dėl blogo oro lėktuvas vėlavo išskristi iš Helsinkio, dėl to vėlavo ir atgal.
Beje lėktuvų vėlavimai yra gana dažnas reiškinys ir dėl to daryti tragediją... Juola, kad nereikia ir persėsti.
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2010 02 17, 13:09)
Beje lėktuvų vėlavimai yra gana dažnas reiškinys ir dėl to daryti tragediją...

Na, sioj situacijoj manau ne velavimas buvo pagrindinis nepatogumas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(svete @ 2010 02 17, 19:43)
Na, sioj situacijoj manau ne velavimas buvo pagrindinis nepatogumas  biggrin.gif

Tai aš tai supratau.
Atsakyti
Mano skrydžiai tai visi taip daug maž ramiai praeidavo.. Tik kartą parskridus į Vilnių iš Belgijos lėktuve buvo girtas vyras (nesupratau, ar jis sugebėjo į lėktuvą girtas įlipt ar jau kelionės metu nusigėrė), kuris sėdėjo vienoj iš pirmų eilių. Žmonės jau stojos lipt o jis kaip tik buvo vienas pirmųjų, taigi atsistojęs kažkaip puiausvyros nebeišlaikė ir nugriuvo ant praėjimo. Kaip ir sakiau, jis buvo vienoj iš pirmesnių eilių taigi užstojo "eismą" daugumai žmonių.
Iš pradžių stiuadesės bandė kažkaip jį šnekint ir prikelt, paskui iškvietė policiją(apsaugą). Atėjo policininkė moteriškė. Žinoma jai irgi nieko doro padaryt su juo nepavyko, tai pasikvietė du vyrukus policininkus ir ištempė tą vyrą kažkaip...
Taigi jau nusileidę dar valandą prabuvom lėktuve dėl šio mažo incidento.... doh.gif
Atsakyti
papasakosiu ir as toki maza nutikima, nors nutiko jis ne man asmeniskai. sausio pradzioje skridau i osla (viena pati, pirma karta). salia manes sedejo lietuvaitis, tai mes su juo truputi pasipliurpem, bet jis, matyt, dar po nauju metu (vis gi sausio pradzia) neissipagiriojes buvo, nes ir kvapelis buvo nekoks... lektuve jis ten truputi maives, pinigine vis issitraukinejo, bet as kazkaip nekreipiau demesio. jau atskridus, pasiemiau savo bagaza ir laukiu ant suoliuko, kol manes atvaziuos pasiimti, ziuriu mano kompanijonas slankioja su bagazu nosi nukabines. sakau, ar pasiklydai? sako, taigi pasa lektuve palikau, o atgal nebeileidzia doh.gif va va, pagalvojau, prisimaivei. juk pasa turi saugot kaip savo aki, kazin kaip jam ten besibaige...
Atsakyti
Mes vakar skridom iš Osakos į Frankfurtą- tai kai vienu momentu pataikėm ant turbulencijos zonos- tai žmonės net meldėsi. Rodės, kad tuoj lėksim žemyn, bet tai truko vos keletą min, bet to pakako, kad aš apsipilčiau vynu, o sesuo kava, nes ką tik buvo išdalintas maistas. ax.gif
Atsakyti
Aš papasakosiu vieną iš pirmųjų savo skrydžių, gyvenime, tiksliau antras. Prieš šešis metus skridau į Egiptą. Labai laukiau tos kelionės, nes nebuvau skridus. Deja, nors ir viskas buvo nepriekaištinga, mane iki šiol kamuoja paniška skrydžių baimė. unsure.gif Na, bet na apie tai, nes iš Sharm El Sheiko po kelių dienų mes skridome į Kairą, su siaubu laukiau to. Taigi apie Egipto oro linijas doh.gif
Ankstų rytą nuvykstam į oro uostą, ten kaip ir visuose normaliuose oro uostuose "užsibukinam" ir gaunam bilietus. Bet juose parašyta tik kryptis ir laikas, ir ant šono nupiešta raudona juostelė, mano kolegos skraide nemažai, sunerimsta, nes daugiau jokios info. Paskui pastebim, kad kitų bilietai kitokių spalvų. (čia vietinių skrydžių salė) Sulaukiam savo laiko, tada atsidaro durys, prie jų stovi darbuotojas ir šaukia: "Red tickets please, red tickets, please!" na, čia mūsų, einam. Įipam į autiką, nuveža mus iki propelerinio lėktuvo, ir visi kas pirmesnis tas gudresnis užsiimti lėktuve geresnę vietą blink.gif Žodžiu pabaigai dar, kad pilotas ir stiuardas buvo tas pats žmogus, jis mums ir arbatos papilstė biggrin.gif Iš Kairo grįžinėjom tą pačią dieną, bet nebeatsimenu, bilietai lygtais jau normalūs buvo smile.gif
Atsakyti
Buvo man toks epic fail į Ameriką skrendant. Atsisėdau, pasiėmiau ausines, pledą, pultelį ect. ir niekaip nerandu, kur įkišti ausinių kabelį. Pasikviečiau stuiardesę ir klausiu kur jas įkišti, tik vartoju žodį put, o ne plug in, nes visai užkrito. O ta ir rodo man į ausis biggrin.gif sėdžiu ir jau pati raitausi iš juoko. Ačiū D padėjo tokios moterėlės su kuriomis kol laukėm įsodinimo susibendravom. Bet ir pati stiuardesė labai susinepatogino.
Atsakyti