Burokėlius išvirtus galima sudėti į stiklainį ir užpilti šaltu virintu vandeniu.
Jie šaldytuve išsilaiko nemažai laiko.
Ir patogu ir greita.
Išvirtus burokėlius galima rauginti{įdėjus dž juodos duonos}tik kai prasideda rūgimo procesas reikia įdėti į šaldytuvą.
Antras burokėliū raugimo būdas yra :.galima įdėti kmynų ir duonukės
Arba užpilti atvėsinta kmynų arbata,tik reikia stebėti,kad neperūgtų,nes pasikeičia skonis.
Taip rauginti burokėliai tinka salotoms{bet čia toms,kas mėgsta kmynus}
zinau ir as viena skanias burokeliu salotas
pakepinti pjaustytus svogunus su tarkuotais obuoliais ir pjaustyta raudona paprika. sudeti virtus tarkuotus burokelius. aisku prieskoniai: pipirai, druska ir ideti siek tiek pomidoru padazo.
sita misraine galima ir ziemai vakuoti
pakepinti pjaustytus svogunus su tarkuotais obuoliais ir pjaustyta raudona paprika. sudeti virtus tarkuotus burokelius. aisku prieskoniai: pipirai, druska ir ideti siek tiek pomidoru padazo.
sita misraine galima ir ziemai vakuoti
[quote=megasun,2010 08 10, 14:33]
na, o man žiauriai patinka tokia burokėlių mišrainė:
Burokėlių mišrainė su medumi
1.700 g burokėlių,
svogūnas,
po 2 šaukštus sviesto ir medaus,
šaukštas citrinos sulčių,
žiupsnelis cinamono,
šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių,
druskos
O sita misraine ziemai gali stoveti ar reik valgyti is karto? Truputi didelis kiekis sumaise
na, o man žiauriai patinka tokia burokėlių mišrainė:
Burokėlių mišrainė su medumi
1.700 g burokėlių,
svogūnas,
po 2 šaukštus sviesto ir medaus,
šaukštas citrinos sulčių,
žiupsnelis cinamono,
šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių,
druskos
O sita misraine ziemai gali stoveti ar reik valgyti is karto? Truputi didelis kiekis sumaise
Gal kas galit burokeliu salotu su silke recepta parasyt?
QUOTE(Takje @ 2010 12 14, 20:54)
Gal kas galit burokeliu salotu su silke recepta parasyt?
As tai gaminu:silke,burokeliai,majonezas ir svogunai.
Silke supjaustau svogunus irgi,burokelius sutarkuoju ir pagardinu majonezu
QUOTE(Takje @ 2010 12 14, 20:54)
Gal kas galit burokeliu salotu su silke recepta parasyt?
As sluoksniuoju dviem budais:
1.Virtos,griezineliais pjaustytos,bulves,sudyta silke juostelem,virti tarkuoti burokeliai,majonezas(kiti pertepa kiekviena sluoksni majonezu).
2.Virtos pupos,sudyta silke juostelem,virti tarkuoti burokeliai,majonezas
[quote=pienia,2010 09 15, 05:04]
[quote=megasun,2010 08 10, 14:33]
na, o man žiauriai patinka tokia burokėlių mišrainė:
Burokėlių mišrainė su medumi
1.700 g burokėlių,
svogūnas,
po 2 šaukštus sviesto ir medaus,
šaukštas citrinos sulčių,
žiupsnelis cinamono,
šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių,
druskos
O sita misraine ziemai gali stoveti ar reik valgyti is karto? Truputi didelis kiekis sumaise
[/quote]
Kažkur radau seniai internete ir norėdama paįvairinti pabandžiau Tiesą sakant tiek burokėlių nenaudoju Dedu maždaug visko iš akies ir ragauju. Kai pasidarau ją ir suvalgom iškarto, man prie jos praktiškai nieko nereikia. Aš asmeniškai, ką galiu padaryti šviežiai, niekad nevakuoju
[quote=megasun,2010 08 10, 14:33]
na, o man žiauriai patinka tokia burokėlių mišrainė:
Burokėlių mišrainė su medumi
1.700 g burokėlių,
svogūnas,
po 2 šaukštus sviesto ir medaus,
šaukštas citrinos sulčių,
žiupsnelis cinamono,
šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių,
druskos
O sita misraine ziemai gali stoveti ar reik valgyti is karto? Truputi didelis kiekis sumaise
[/quote]
Kažkur radau seniai internete ir norėdama paįvairinti pabandžiau Tiesą sakant tiek burokėlių nenaudoju Dedu maždaug visko iš akies ir ragauju. Kai pasidarau ją ir suvalgom iškarto, man prie jos praktiškai nieko nereikia. Aš asmeniškai, ką galiu padaryti šviežiai, niekad nevakuoju
Burokėlių salotos su feta sūriu
Čia mano mėgstamiausios
Virti arba orkaitėje kepti burokėliai
Pomidoras
Keli salotų lapai
Feta sūris
Česnakas
Alyvuogių aliejus
Medus (arba cukrus)
Actas
Supjaustom kokiomis norime dydžio riekelėmis burokėlį ir pomidorą, suplėšom salotas, pamėtom feta sūrio.
Užpilas: česnaką smulkiai supjaustom ir pakepinam alyvų aliejuje, Tuomet dubenėlyje sumaišom medų (galima cukrų), actą ir pakepintus česnakus su visu ten esančiu aliejumi.
Šiuo užpilu pagardinam salotas ir pasigardžiuojant valgom
Nenurodau tikslių kiekių, nes ir pati visada visko dedu iš akies ir ragaudama
Čia mano mėgstamiausios
Virti arba orkaitėje kepti burokėliai
Pomidoras
Keli salotų lapai
Feta sūris
Česnakas
Alyvuogių aliejus
Medus (arba cukrus)
Actas
Supjaustom kokiomis norime dydžio riekelėmis burokėlį ir pomidorą, suplėšom salotas, pamėtom feta sūrio.
Užpilas: česnaką smulkiai supjaustom ir pakepinam alyvų aliejuje, Tuomet dubenėlyje sumaišom medų (galima cukrų), actą ir pakepintus česnakus su visu ten esančiu aliejumi.
Šiuo užpilu pagardinam salotas ir pasigardžiuojant valgom
Nenurodau tikslių kiekių, nes ir pati visada visko dedu iš akies ir ragaudama
QUOTE(regna @ 2010 08 26, 23:59)
Burokėlius išvirtus galima sudėti į stiklainį ir užpilti šaltu virintu vandeniu.
Jie šaldytuve išsilaiko nemažai laiko.
Ir patogu ir greita.
Išvirtus burokėlius galima rauginti{įdėjus dž juodos duonos}tik kai prasideda rūgimo procesas reikia įdėti į šaldytuvą.
Antras burokėliū raugimo būdas yra :.galima įdėti kmynų ir duonukės
Arba užpilti atvėsinta kmynų arbata,tik reikia stebėti,kad neperūgtų,nes pasikeičia skonis.
Taip rauginti burokėliai tinka salotoms{bet čia toms,kas mėgsta kmynus}
Jie šaldytuve išsilaiko nemažai laiko.
Ir patogu ir greita.
Išvirtus burokėlius galima rauginti{įdėjus dž juodos duonos}tik kai prasideda rūgimo procesas reikia įdėti į šaldytuvą.
Antras burokėliū raugimo būdas yra :.galima įdėti kmynų ir duonukės
Arba užpilti atvėsinta kmynų arbata,tik reikia stebėti,kad neperūgtų,nes pasikeičia skonis.
Taip rauginti burokėliai tinka salotoms{bet čia toms,kas mėgsta kmynus}
apipelyja?
siemet kaip niekad atsakingai ruosiuosi ziemai. atejo burokeliu metas reik kaip nors skaniai ju uzsidaryti nes tikrai geriau tureti rusi nei skubet nusipirkt i parduotuve ir skaniau aisku ir pigiau nelabai randu kokio skanaus tradicinio recepto gal kas galite pasiulyti koki gera tradiciska recepta.dekui
QUOTE(redusele @ 2012 09 10, 17:49)
siemet kaip niekad atsakingai ruosiuosi ziemai. atejo burokeliu metas reik kaip nors skaniai ju uzsidaryti nes tikrai geriau tureti rusi nei skubet nusipirkt i parduotuve ir skaniau aisku ir pigiau nelabai randu kokio skanaus tradicinio recepto gal kas galite pasiulyti koki gera tradiciska recepta.dekui
Siūlau pasidaryti labai puikią burokėlių - cukinijų mišrainę žiemai. Yra konservavimo temoj.