Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai

Burokėlius išvirtus galima sudėti į stiklainį ir užpilti šaltu virintu vandeniu.

Jie šaldytuve išsilaiko nemažai laiko.

Ir patogu ir greita.

Išvirtus burokėlius galima rauginti{įdėjus dž juodos duonos}tik kai prasideda rūgimo procesas reikia įdėti į šaldytuvą.

Antras burokėliū raugimo būdas yra :.galima įdėti kmynų ir duonukės

Arba užpilti atvėsinta kmynų arbata,tik reikia stebėti,kad neperūgtų,nes pasikeičia skonis.
Taip rauginti burokėliai tinka salotoms{bet čia toms,kas mėgsta kmynus}
Atsakyti
zinau ir as viena skanias burokeliu salotas smile.gif
pakepinti pjaustytus svogunus su tarkuotais obuoliais ir pjaustyta raudona paprika. sudeti virtus tarkuotus burokelius. aisku prieskoniai: pipirai, druska ir ideti siek tiek pomidoru padazo.
sita misraine galima ir ziemai vakuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=megasun,2010 08 10, 14:33]
na, o man žiauriai patinka tokia burokėlių mišrainė:

Burokėlių mišrainė su medumi
1.700 g burokėlių,
svogūnas,
po 2 šaukštus sviesto ir medaus,
šaukštas citrinos sulčių,
žiupsnelis cinamono,
šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių,
druskos
O sita misraine ziemai gali stoveti ar reik valgyti is karto? Truputi didelis kiekis sumaise g.gif
Atsakyti
Gal kas galit burokeliu salotu su silke recepta parasyt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Takje @ 2010 12 14, 20:54)
Gal kas galit burokeliu salotu su silke recepta parasyt? 4u.gif


As tai gaminu:silke,burokeliai,majonezas ir svogunai.
Silke supjaustau svogunus irgi,burokelius sutarkuoju ir pagardinu majonezu rolleyes.gif
Atsakyti
mano mylimos ir megiamos burokeliu salotos 4u.gif

1 vnt burokelis ( virtas)
3 saukst. raugintu kopustu
1 vnt virtas kiausinis
1vnt mazo svoguno
puse indelio sprotu(tuno), kartais dedu tiesiog uzsigulejusios zuvies.

viska supjaustome ir pagardiname aliejumi.
Sveika ir skanu!

Atsakyti
QUOTE(Takje @ 2010 12 14, 20:54)
Gal kas galit burokeliu salotu su silke recepta parasyt? 4u.gif

As sluoksniuoju dviem budais:
1.Virtos,griezineliais pjaustytos,bulves,sudyta silke juostelem,virti tarkuoti burokeliai,majonezas(kiti pertepa kiekviena sluoksni majonezu).
2.Virtos pupos,sudyta silke juostelem,virti tarkuoti burokeliai,majonezas
Atsakyti
[quote=pienia,2010 09 15, 05:04]
[quote=megasun,2010 08 10, 14:33]
na, o man žiauriai patinka tokia burokėlių mišrainė:

Burokėlių mišrainė su medumi
1.700 g burokėlių,
svogūnas,
po 2 šaukštus sviesto ir medaus,
šaukštas citrinos sulčių,
žiupsnelis cinamono,
šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių,
druskos
O sita misraine ziemai gali stoveti ar reik valgyti is karto? Truputi didelis kiekis sumaise g.gif
[/quote]
Kažkur radau seniai internete ir norėdama paįvairinti pabandžiau smile.gif Tiesą sakant tiek burokėlių nenaudoju smile.gif Dedu maždaug visko iš akies ir ragauju. Kai pasidarau ją ir suvalgom iškarto, man prie jos praktiškai nieko nereikia. Aš asmeniškai, ką galiu padaryti šviežiai, niekad nevakuoju ax.gif
Atsakyti
Burokėlių salotos su feta sūriu

Čia mano mėgstamiausios smile.gif

Virti arba orkaitėje kepti burokėliai
Pomidoras
Keli salotų lapai
Feta sūris
Česnakas
Alyvuogių aliejus
Medus (arba cukrus)
Actas

Supjaustom kokiomis norime dydžio riekelėmis burokėlį ir pomidorą, suplėšom salotas, pamėtom feta sūrio.
Užpilas: česnaką smulkiai supjaustom ir pakepinam alyvų aliejuje, Tuomet dubenėlyje sumaišom medų (galima cukrų), actą ir pakepintus česnakus su visu ten esančiu aliejumi.
Šiuo užpilu pagardinam salotas ir pasigardžiuojant valgom smile.gif

Nenurodau tikslių kiekių, nes ir pati visada visko dedu iš akies ir ragaudama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 08 26, 23:59)
Burokėlius išvirtus galima sudėti į stiklainį ir užpilti šaltu virintu vandeniu.

Jie šaldytuve išsilaiko nemažai laiko.

Ir patogu ir greita.

Išvirtus burokėlius galima rauginti{įdėjus dž juodos duonos}tik kai prasideda rūgimo procesas reikia įdėti į šaldytuvą.

Antras burokėliū raugimo būdas yra :.galima įdėti kmynų ir duonukės

Arba užpilti atvėsinta kmynų arbata,tik reikia stebėti,kad neperūgtų,nes pasikeičia skonis.
Taip rauginti burokėliai tinka salotoms{bet čia toms,kas mėgsta kmynus}

apipelyja? verysad.gif
Atsakyti
siemet kaip niekad atsakingai ruosiuosi ziemai. atejo burokeliu metas reik kaip nors skaniai ju uzsidaryti nes tikrai geriau tureti rusi nei skubet nusipirkt i parduotuve ir skaniau aisku ir pigiau nelabai randu kokio skanaus tradicinio recepto gal kas galite pasiulyti koki gera tradiciska recepta.dekui
Atsakyti
QUOTE(redusele @ 2012 09 10, 17:49)
siemet kaip niekad atsakingai ruosiuosi ziemai. atejo burokeliu metas reik kaip nors skaniai ju uzsidaryti nes tikrai geriau tureti rusi nei skubet nusipirkt i parduotuve ir skaniau aisku ir pigiau nelabai randu kokio skanaus tradicinio recepto gal kas galite pasiulyti koki gera tradiciska recepta.dekui

Siūlau pasidaryti labai puikią burokėlių - cukinijų mišrainę žiemai. Yra konservavimo temoj.
Atsakyti