QUOTE(regna @ 2010 08 26, 23:59)
Burokėlius išvirtus galima sudėti į stiklainį ir užpilti šaltu virintu vandeniu.
Jie šaldytuve išsilaiko nemažai laiko.
Ir patogu ir greita.
Išvirtus burokėlius galima rauginti{įdėjus dž juodos duonos}tik kai prasideda rūgimo procesas reikia įdėti į šaldytuvą.
Antras burokėliū raugimo būdas yra :.galima įdėti kmynų ir duonukės
Arba užpilti atvėsinta kmynų arbata,tik reikia stebėti,kad neperūgtų,nes pasikeičia skonis.
Taip rauginti burokėliai tinka salotoms{bet čia toms,kas mėgsta kmynus}
mm kaip skanu. seimyna mano nemegsta burokeliu, apart burokeliu sriuba ir saltibarscius. o man kartais net galva apsisuka kai apie burokeliu salotas ar misraines pagalvoju. savaitgali kaip tik issiviriau visa puoda buroku ir juos uzsiraugiau su juoda duonyte, trupuciu druskytes, pipiriuku ir lauro lapeliais. skanumelis!! puses puodo jau nebera
Papildyta:
QUOTE(mammka @ 2009 03 27, 21:44)
Uošvenė daro labai paprastai,bet skonis tai pasaka
.
Burokus išverda,sutarkuoja.Pakepina daaaug svogūno pjaustyto kūbeliais.Sumeta tarkuotus burokėlius,druskos,cukriuko,pipiriuko,lauro lapo,kmynus kelis ir patroškina.Mūsų šeimyna litrinį stiklainį sudoroja iš kart
.Tinka visur kaip garnyras.Netgi prie žuvies laabai skanu
aha, labai skanu.. as i pabaiga troskinimo dar pomidoru pastos koki sauksta idedu