Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(mazhulia @ 2005 06 09, 17:35)
Pagaliau suradau ta foruma blush2.gif ir kaip as jo iki siol nemaciau blush2.gif
ismeginsiu ir as naujus receptukus thumbup.gif

Ir tu parasyk koki nors savo firmini receptuka ! ax.gif
Atsakyti
Ieshkojau -paveiksliuko krevechiu ir radau labai skaniai skambanti recepta - shiek tiek patobulintas krevechiu shoninej receptukas. Ir apie feta tuo pachius wink.gif

Krevetes
Atsakyti
QUOTE(lasisa @ 2005 06 10, 23:05)
Ir tu parasyk koki nors savo firmini receptuka ! ax.gif


Niu kad as nelabai ka gaminu paprastai. Manasis nei juros gerybiu nei zuvies, beveik nieko nevalgo. Pasibarbekina sau mesos nuolatos ir tiek. Baltos misraines jam padarau kai geras buna ir vsio. Dazniausiai vaziuojame pavalgyti out po darbu ir tiek blush2.gif
Jei ka darausi tai tik sau dazniausiai smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ax.gif
gal jus zinot kaip yra daromi saslykai ax.gif blush-anim-cl.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gete @ 2005 06 14, 09:06)
Sveikos  4u.gif  ax.gif
gal jus zinot kaip yra daromi  saslykai  ax.gif  blush-anim-cl.gif  rolleyes.gif

Chia mano mamos. Visuomet pagal ji darau, tik kartais dar alaus ikliuskinu i marinata, kad daugiau skyschio butu.

ŠAŠLYKAI

Mesos reikia apie 300 gr zmogui (ziurint kas kiek valgo).
Geriausiai tinka Kiauliena arba Versiena (pagal nora ir skoni). Jeigu Kiauliena, tai geriausiai tinka sprandine (ten kur baigiasi galva ir prasideda nugara). Jeigu Versiena, tai gali buti ir kumpis arba nugarine.
Pjautyti skersai raumenu 2-3 cm. kubeliais. Dedi i puoda arba bliuda, geriau su dangciu.
Pripjaustai arba pritarkuoji daug, daug svogunu (tada minkstesne mesa). Dedi pagal skoni ivairiu prieskoniu (juoduju pipiru, kvepianciu pipiru, susmulkintu lauro lapeliu,galima maltos kalendros ir druskos).
Vienas variantas deti iskarto supjaustytas arba isspaustas 1-2 citrinas.
Kitas variantas nedeti citrinos, o tik pries pat kepima, ipilti 3-4 saukstus acto, o gal ir daugiau, priklausomai nuo mesos kiekio.
Bet variantas su citrina svelnesnis ir sveikesnis.
Svogunu marinavimas: jeigu nori kad nebutu labai aitrus, 1-2 min. uzpilti verdanciu vandeniu. Po to nupilti vandeni ir uzpilti actu per puse atskiestu vandeniu, kad apsemtu, jeigu actas 9 proc.
IR Mesa ir Svogunai turi marinuotis ne maziau 12 valandu.
Mesa uzdengti ir laikyti saldytuve.
Kepant patartina slakstyti alum arba baltu vynu.
Priedai;agurkai,pamidorai, ketchupas, duona ir raudonas vynas.
Atsakyti
Na aciu tau Ode ax.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif kai iskepsiu i svecius prasom uzeiti essen.gif tourist5.gif
Atsakyti
QUOTE(Gete @ 2005 06 14, 16:36)
Na aciu tau Ode  ax.gif  4u.gif  4u.gif  thumbup.gif  kai iskepsiu i svecius prasom  uzeiti  essen.gif  tourist5.gif

"Ant'" shashlyku - visada drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nuskambejo labai skaniai ir paprastai.
Receptas kreveciu megejoms mirksiukas.gif

http://www.delfi.lt/....php?id=6898668
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kajote: 15 birželio 2005 - 21:13
Sveikutes visos mamytes. 4u.gif Idedu siek tiek kitoki bananu duonos recepteli, nors maciau panasu , bet sitas kur kas paprastesnis ir labai greitai gaminamas.

Bananu duona(banana bread)

1 1/2 puodelio cukraus
1 lazdele sviesto(kaip parsiduoda lazdelemis pokeliuose)
2 kiausiniai, gerai issukti
2 bananai, sutrinti
4 dideli saukstai grietines
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu
1 1/2 puodelio miltu
1 arbatinis sauktelis vanilos extracto arba milteliu

Ikaitinti orkaite iki 350 laipsniu temperaturos.Sumaisyti sviesta su cukrumi; ideti issuktus kiausinius ir vanila; ideti sutrintus bananus ir sumaisyti.Tada sudeti grietine , kepimo miltelius ir sumaisyti. Sudeti miltus ir viska gerai sumaisyti. Viska supilti i kepimo skardele istepta sviestu, kepti apie 45-50 minuciu.Patikrinti pyraga ar iskepes su medine lazdele(tinka ir dantu krapstukas).

Ir dar idedu super skanius sumustinius!Pabandykit gal ir jum patiks greita ir labai skanu.

Tomatoe sandwich

Jums reikes 1 sumustiniui:

2 riekeliu whole wheat bread
majonezo Helmanz (pagal skoni, kaip megstat daugiau ar maziau)
Baziliko svieziu lapeliu
Pomidoro

Paimame duonos riekeles idedam i tosteri ir paskrudinam kad butu apskrude, tada paliekame atvesti 2 minutem, nes kitu atveju majonezas kaip ji uztepsime istezzz:)Kada duonyte atves, tada imkit pagal skoni uztepkit ant vienos duonytes majonezo ir ant kitos(jas poto sulipinsime), majonezo nepagailekit, nes jeigu bus per mazai bus labai sausa...Tada ant kiekvienos duonytes imkit baziliko lapelius plesykit maziukais lapeliais ir isdeliokita po visa duonyte ant vienos ir ant kitos.Tada nulupkite pomidoro odele ir supjaustykite griezineliais isdeliokite ant vienos duonytes riekeles ir ant kitos.Sulipinkite ir galite jas palaikyti sulipusias kad geriau majonezas isigertu, isukite i servetele ir valgykite.

Man taip skanu kad net nera laiko palaikyt kad isigertu ten tas majonezas mmm thumbup.gif wub.gif

Del skonio nesigincyju gal kam nors ir nepatiks.Bet as kadangi nelabai megstu pomidorus, o tokiu budu man jie tikrai labai skanu.Idomiai skamba sumustinis ir be mesos! g.gif bet labai sotus ir skanus thumbup.gif
Atsakyti
Mergaites siulau pabandyti viena alkoholini gerima,man labai patiko,jis tinka ypac vasarai. biggrin.gif JELLO CHAT
Tam reikalau reikia vienkartiniu stikliuku,pokelio zele su skoniu( cia jau koks patinka) ir degtines,tekilos ar romo irgi kas ka megsta. Paimi pokeli zele ,istirpini zele ketvirtadali puodelio verdancio vandens,tada vietoj likusio vandens reik pilt degtine ( ant vieno pokelio zele reik 2 puodeliu vandens) ,vadinasi degtines pili 1 3/4 puodelio,as pilu 1,5 puodelio kietesne zele gaunas,supylstai gauta skysta zele i stikliukus ir uzsaldai,gaunasi labai skani alkoholine zele ,vasara skaniai geriasi.Skanaus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lasisa @ 2005 06 21, 23:22)
Mergaites siulau pabandyti viena alkoholini gerima,man labai patiko,jis tinka ypac vasarai. biggrin.gif  JELLO CHAT    
Tam reikalau reikia vienkartiniu stikliuku,pokelio zele su skoniu( cia jau koks patinka)  ir degtines,tekilos ar romo irgi kas ka megsta. Paimi pokeli zele ,istirpini zele ketvirtadali puodelio verdancio vandens,tada vietoj likusio vandens reik pilt degtine ( ant vieno pokelio zele reik 2 puodeliu vandens) ,vadinasi degtines pili 1 3/4 puodelio,as pilu 1,5 puodelio kietesne zele gaunas,supylstai gauta skysta zele i stikliukus ir uzsaldai,gaunasi labai skani alkoholine zele ,vasara skaniai geriasi.Skanaus. 4u.gif

Lašiša,mano brangiausias irgi ištisai Juos gamina,beje,labai geri vienkartiniai stikliukai iš greito maisto užkandinių(tie ,kuriuos kečupams naudoja-popieriniai ) blush2.gif drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raseliote: 21 birželio 2005 - 23:48
QUOTE(Raseliote @ 2005 06 21, 13:48)
Lašiša,mano brangiausias irgi ištisai Juos gamina,beje,labai geri vienkartiniai stikliukai iš greito maisto užkandinių(tie ,kuriuos kečupams naudoja-popieriniai )  blush2.gif  drinks_cheers.gif  mirksiukas.gif

Taip taip bet is kur ju gaut nusipirkt ?! Kiba pries darant reik eit pavalgyt ir...... mirksiukas.gif Patogu labai su dangtukais butu gaut jai kur i gamta veztis,gal turi ideju kur galima butu nusipirkt.Mes tai pas draugus amerikonus pirma kart paragavom thumbup.gif bet jie is baro uzsisakinejo tai buvo su dangtukais.
Atsakyti