Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

Lašiša "en Papillote" su baziliko sviestu
(4-iems)

Baziliko sviestas
15 šv. baziliko lapeliu
3 skilteles česnako
1/4 arb. š. kajeno pipirų
1/4 svaro nesudyto sviesto
keleta citrinos sulčių lašų
druskos ir baltųjų pipirų

Lašišos file
4 lašišos steikai (skersinis pjuvis; nors aš darau ir iš file - daugiau mesos wink.gif )
1/4 svaro baziliko sviesto
8 pomidoro griežinėliai (aš dedu žymiai daugiau - labai skanus garnyras gaunasi)
4 citrinos griežinėliai (irgi galima daugiau)
4 lauro lapai
druska, pipirai ir paprikos prieskoniai

Pagaminti sviestui, kombaine (food processor) sumalam sviestą ir česnaką, sudedam likusius ingredientus ir vel sumalam.
Užkaičiam grilį ant vidutinio karštumo.
Ant folijos gabalo dedam lašišos steika, ant jo - šaukštą baziliko sviesto, pomidorų, citrinos skilteles, lauro lapą. Paprieskoninam ir užvyniojam foliją.
Dedam folijos paketėlius ant grilio, uždengiam ir kepam 25-30 min.

* Norint, galima taip pat kepti orkaitėj 325 F (160 C) temperaturoj.
Atsakyti
O lašišą sūdau taip. Apipilu gabalą lašišos daug daug druskos - per daug tikrai nebus. Ir dar truputi cukraus. Palaikau dieną, kitą šaldytuve, kol druska 'susigeria', išsiskiria sultys. Tuomet tas sultis nupilu ir dedu į šaldymo kamera. O po to, kai norisi, išsitraukiu, plonai pasipjaustau ir ant baltos duoneles su citrinuke essen.gif Jei lašiša pakankamai buvo palaikyta šaldytuve ir spėjo įsisūdyti, tai ji bus pakankamai minkšta ir 'su skoniu'. Jei bus pritruke, tai pats viduriukas bus neįsisūdęs ir sušalęs į ledą. Bet manes tas nesulaikydavo nuo valgymo biggrin.gif
Atsakyti
Ode, labai skaniai tavo lasisos receptukas atrodo... jami.. jami.. As lasisa bent jau karta i savaite gaminu.. o del sausumo, as vietol ledo dedu sviesto "kvoteri" ir i gala krapu..mmm..

Lasisa, o sudom lasisa mes irgi pastoviai (druskike, cukriukas, krapiukai) - balta bulka, sviestukas, citrina.. super sumustiakai biggrin.gif

Ode, niekada nedejau i kamera, visada tekdavo ismesti, nes po kleiu dienu pfeee.. Dabar taip ir darysiu thumbup.gif
Atsakyti
Vakar dariau Odes lasisa ir mango salsa. Tiesiog skanumelis!!! MMMMmmm. Vyras mano niekada komplimentais nesizarsto, bet pasake, kad skanu taip, lyg butu geram restorane puiku patiekala pataikes uzsisakyti ax.gif (supraskit, kad jam ne visada pavyksta su restoranu meniu susidoroti...) Tik i mango salsa as kalendru nedejau, po paskutinio karto Big Bowl restorane man taip jos nepatikt eme schmoll.gif , dejau pomidora, skanus derinys thumbup.gif
Atsakyti
LABAI LABAI SKANUS IR PAPRASTAS VARSKES APKEPAS....

500g varskes(ricota cheese)
3 kiausiniai
5 saukstai manu kruopu(samolina)
puse stiklines pieno
3 saukstai sviesto(nedekit margarino...skaniau sus sviestu)
3 saukstai cukraus...

Priedai(razinos,cinamonas,riesutai..pagal jusu skoni...)

Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpili su pienu.Kiausiniu trynius atskiri nuo baltymu ir istrini su cukrumi,supili i varske,supili ismirkusias kruopas su pienu,lydyta sviesta,gerai ismaisyti ir pabaigoje-splaktus baltymus(iki baltumo)(tada gali deti i mase razinas,riesutus cinamonas...KEpam apie 30-45 min.350% temp.jau mano vaikai tai valgo sita apkepa kai koki torta...ir as dar padedu jiems...

skanaus
Atsakyti
QUOTE(groom @ 2005 06 03, 20:07)

3 kiausiniai
5 saukstai manu kruopu(samolina)
puse stiklines pieno
3 saukstai sviesto(nedekit margarino...skaniau sus sviestu)
3 saukstai cukraus...

Priedai(razinos,cinamonas,riesutai..pagal jusu skoni...)

Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpili su pienu.Kiausiniu trynius  atskiri nuo baltymu ir istrini su cukrumi,supili i varske,supili ismirkusias kruopas su pienu,lydyta sviesta,gerai ismaisyti ir pabaigoje-splaktus baltymus(iki baltumo)(tada gali deti i mase razinas,riesutus cinamonas...KEpam apie 30-45 min.350% temp.jau mano vaikai tai valgo sita apkepa kai koki torta...ir as dar padedu jiems...

skanaus
Na ir skanu, begsiu siandien pirkt varskes
essen.gif ,man atrodo pas mus yra pirkt ricota varskes thumbup.gif
Atsakyti
As irgi Odei padekosiu uz receptuka. mano vyras gyvenime lasisos nevalgo, o jei valgo tai raukydamasis.. Vakar padariau vakariene, tai sulapnojo, ir isgyre! Dar karteli aciukas Odei!
Atsakyti
As irgi padekosiu uz receptukus! Lashishos dar negaminau, bet reikes pabandyti, nes visos taip giria 4u.gif
Atsakyti
AUDRUTE o kaip daryt mango salsa? Gal kur nors jau buvo rasyta bet matyt praziopsojau,o ja valgai tik su zuvim ar ji ir su cipsais tinka?
Atsakyti
QUOTE(groom @ 2005 06 03, 20:07)

...skanaus

O tai prasau pasakykit man, tai tas ricota suris tinka kaip varskes vietoj, nes kazkaip pas mus tai nera varskes pirkti, o kai ragavau ta ricota, tai ji man ne is tolo nenese ant varskes schmoll.gif g.gif aciu. As tai visada kazko nesuprantu, sorry, bet dar su uzsieniniais produktais stipriai nesusiduriau, stengiausi daryt tai kas butu bent kiek panasu i lietuviska ax.gif tai uztai ir neismanau dar su tokiom imantrybem... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2005 05 31, 23:17)
"Salsa" pazhodzhiui ishvertus reishkia "padazhas". Gali buti pagaminta 'shiltai' arba sumaishyta ish zhaliu produktu. Neretai ji buna ashtri. Valgoma kaip uzhkandis arba patiekalo garnyras.
Manishkes ingredientai tai mangas, kalendros lapai, raudonas svogunas, laimo sultys, alyvu aliejus, druska, pipirai. Va kaip atrodo:
user posted image

Krashte, kur gyvenu, salsa kai kam yra kasdienine duona, todel ash su ja shiek tiek ir susipazhinus  smile.gif

jeigu Ode nesupyks, salsa perkelsiu cia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sirduze @ 2005 06 04, 13:58)
jeigu Ode nesupyks, salsa perkelsiu cia  ax.gif

Geras labai skaniai atrodo !!! thumbup.gif ir skaniai skamba,reikes butinai pabandyti.
ODE o kokia tu sauni kulinare ir is kur pas tave tiek ideju gaminimui smile.gif
Atsakyti