(4-iems)
Baziliko sviestas
15 šv. baziliko lapeliu
3 skilteles česnako
1/4 arb. š. kajeno pipirų
1/4 svaro nesudyto sviesto
keleta citrinos sulčių lašų
druskos ir baltųjų pipirų
Lašišos file
4 lašišos steikai (skersinis pjuvis; nors aš darau ir iš file - daugiau mesos

1/4 svaro baziliko sviesto
8 pomidoro griežinėliai (aš dedu žymiai daugiau - labai skanus garnyras gaunasi)
4 citrinos griežinėliai (irgi galima daugiau)
4 lauro lapai
druska, pipirai ir paprikos prieskoniai
Pagaminti sviestui, kombaine (food processor) sumalam sviestą ir česnaką, sudedam likusius ingredientus ir vel sumalam.
Užkaičiam grilį ant vidutinio karštumo.
Ant folijos gabalo dedam lašišos steika, ant jo - šaukštą baziliko sviesto, pomidorų, citrinos skilteles, lauro lapą. Paprieskoninam ir užvyniojam foliją.
Dedam folijos paketėlius ant grilio, uždengiam ir kepam 25-30 min.
* Norint, galima taip pat kepti orkaitėj 325 F (160 C) temperaturoj.