Puiki mamyte tau kakava ir susoko delto,kad ja reik pirma su cukrum ismaisyt ir tada pylti i kondensuota piena ir geriausia salta ,kakava ismaisius su cukrum niekada nesusoks i kamuoliukus.
QUOTE(lasisa @ 2005 10 27, 14:35)
Puiki mamyte tau kakava ir susoko delto,kad ja reik pirma su cukrum ismaisyt ir tada pylti i kondensuota piena ir geriausia salta ,kakava ismaisius su cukrum niekada nesusoks i kamuoliukus.
Turbut Lasisa, as mat nesu saldumynu super gera gamintoja, Tinginys mano gaminamas tikrai 3 karta mano gyvenime, na bet kita kart zinosiu, aciu




Aš tinginį darau irgi su kondensuotu pienu, bet nededu cukraus... Jau be cukraus būna ganėtinai saldus, o jei dar cukraus įdėtčiau...
Darau labai panašiai, kaip Puiki mamytė
indelis kond.pieno
400g. sausainių (kadangi sausainukai, kuriuos dedu yra lengvis, tai gal kiekis realiai ir gaunasi, kaip sunkesnių 500g
)
apie 200g sviesto
2v.š. kakavos.
Beje, kad kakava nesušoktų, ją reikia išmaišyti ištirpusiame svieste, o tik po to pilti kond.pieną
Riebaluose miltiniai produktai kažkaip išsisklaido
(aišku, jei tų riebalų ne per mažai)
Čia dar kažkas klausė, kaip raugti kopūstus...
Aš negaliu parašyti tikslių kiekių, nes paprastai darau "iš akies", bet galiu papasakoti gaminimo procesą
Taigi, suspjaustyti smulkiai kopūstą. Prisitarkuoti morkų. Morkas sumaišyti su druska, šiek tiek cukraus, galima dar kmynų įmest. Kopūstus maišyti su morkom ir gerai juos daužyti, kol atsiranda sulčių. Aš dedu dalimis po truputį į kibirą ir kumščiais daužau. Suslėgti kopūstus (ant apviršiaus atsiranda sulčių) ir padėti kambario temperatūroj kelioms dienoms, kad pradėtų rūgti. Kai parūgsta- padėti šaltai. Aš susidedu į stiklinius indus ir į šaldytuvą
Darau labai panašiai, kaip Puiki mamytė
indelis kond.pieno
400g. sausainių (kadangi sausainukai, kuriuos dedu yra lengvis, tai gal kiekis realiai ir gaunasi, kaip sunkesnių 500g

apie 200g sviesto
2v.š. kakavos.
Beje, kad kakava nesušoktų, ją reikia išmaišyti ištirpusiame svieste, o tik po to pilti kond.pieną


Čia dar kažkas klausė, kaip raugti kopūstus...
Aš negaliu parašyti tikslių kiekių, nes paprastai darau "iš akies", bet galiu papasakoti gaminimo procesą

Taigi, suspjaustyti smulkiai kopūstą. Prisitarkuoti morkų. Morkas sumaišyti su druska, šiek tiek cukraus, galima dar kmynų įmest. Kopūstus maišyti su morkom ir gerai juos daužyti, kol atsiranda sulčių. Aš dedu dalimis po truputį į kibirą ir kumščiais daužau. Suslėgti kopūstus (ant apviršiaus atsiranda sulčių) ir padėti kambario temperatūroj kelioms dienoms, kad pradėtų rūgti. Kai parūgsta- padėti šaltai. Aš susidedu į stiklinius indus ir į šaldytuvą

QUOTE(Letta @ 2005 10 28, 02:40)
Aš tinginį darau irgi su kondensuotu pienu, bet nededu cukraus... Jau be cukraus būna ganėtinai saldus, o jei dar cukraus įdėtčiau...
As irgi taip maniau kad bus labai labai saldu ko as nemegstu, bet ne velnio idejau tik 3 valgomus didelius saukstus tik ne su kaupu o tokius nubrauktus, gavosi super geras saldumas


QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 10 28, 17:05)
Nezinau gal priklauso nuo kondencuoto pieno, as pirkau pasaldinta, bet jis nebuvo labai jau saldus kaip buna vienas cukrus 

Kondensuotą pieną dedu su cukrumi "Nestle" firmos.

QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 28, 19:14)
Gal priklauso ir nuo to, ar kakava saldi
As visad dedu nesaldinta, tai jei nedeciau cukraus ar saldaus pieno, su tokia kakava ir kalnu sviesto butu ne saldumynas, o pirmas patiekalas 


Kakavą dedu paprastą- ne saldintą


O kokius sausainius "Tinginiui" naudojat? As tai negaunu cia pirkt jokiu "Gaideliu" ar "Spraktuku", kaip Lietuvoj, tai naudoju tuos Water Wafels, bet tai tik is bedos...Mastau dar riesutu idet, kiti dziovintu vaisiu, bet as ju nelabai

QUOTE(Letta @ 2005 10 28, 11:36)
Kondensuotą pieną dedu su cukrumi "Nestle" firmos. 
Kakavą dedu paprastą- ne saldintą


Kakavą dedu paprastą- ne saldintą


Hmm as lygiai taip pat ta pati nesaldinta kakava ir tas pats Nestle kondencuotas saldus pienas, siaip as saldziai isvis nemegstu bet Tinginys nesigavo labai saldus, na matyt kiekviena gaminam vistiek kitaip

QUOTE(linyte @ 2005 10 28, 15:23)
O kokius sausainius "Tinginiui" naudojat? As tai negaunu cia pirkt jokiu "Gaideliu" ar "Spraktuku", kaip Lietuvoj, tai naudoju tuos Water Wafels, bet tai tik is bedos...Mastau dar riesutu idet, kiti dziovintu vaisiu, bet as ju nelabai 

O sausainius tai as perku picenije SLAVIANOCKA


Halloween vakarėliui padariau tokį vorą -

Super paprastas, bet visiem svečiam jis atrodė labai įspūdingas ir visai skanus
.

Super paprastas, bet visiem svečiam jis atrodė labai įspūdingas ir visai skanus

QUOTE(delfinas @ 2005 10 30, 06:48)
Halloween vakarėliui padariau tokį vorą -

Super paprastas, bet visiem svečiam jis atrodė labai įspūdingas ir visai skanus
.

Super paprastas, bet visiem svečiam jis atrodė labai įspūdingas ir visai skanus



