Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

TITIA, nusipirkau zurnala ir radau receptuka is moliugu, ten tokie kaip burbuliukai kepti aliejuje. Is pradziu kepi orkaitej, tada mali su priedais, laikai saldytuve ir galiausiai kepi. Parasyk ar ne per daug darbo - nurasyciau kai vaikas uzmigs.
Atsakyti
toks ten ir receptas 4u.gif mazdaug 400-500 g susimaisau su pora saukstu kakavos. As maisau sausai, tai tirpstant ji nesusoka guzais, nes as dedu ta kakava, kaip panasi tarybiniais laikais buvo Sidabrine etikete mirksiukas.gif tada suverciu indeli kondensuoto pieno ir mazdaug apmaisau, tada matau kiek man reiks sviesto. Tirpinu sviesta, kartais idedu koki sauksta cukraus, o kartais visai nededu. Suverciu i sausainius, permaisau, bet jau mediniu saukstu, nes tie paprasti tai man linksta doh.gif ir i maiseli ir i saldytuva nakciai. Kartais, valandai biggrin.gif priklauso nuo to kaip norim biggrin.gif Malonu, jei padejau 4u.gif Skanaus
Atsakyti
Sirduze, nemanau, kad yra didelis skirtumas tarp šviežios ir šaldytos-atšildytos file. Galų gale, net ir parduotuvėse parduodama neretai jau buna atšildyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 25 spalio 2005 - 00:35
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 24, 15:37)

Mergaites is JAV, o pas jus rusiska duona kur buna pagaminta? As visad maniau, kad ja veza, bet pas mus parduotuvej viskas "made in new york" unsure.gif

Del sviestuko tai kazkaip sudetingai jus g.gif biggrin.gif Iseis, svarbu sviestas... Spec.tinginiui perku nesudyta, bet jei turiu namie sudyto tai irgi neteikiu reiksmes.



Zinok rusiska duona tai kepa pas mus Brooklyne, netgi Lithuanian bread iskepta irgi brooklyne, maniau kad ja veza, bet paziurejau kur pagaminta sako Brooklyn sad.gif Aisku ir ne tokia skani , bet kaip pasirinkimo nera tenka pirkti ir tokia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 24, 17:47)
TITIA, nusipirkau zurnala ir radau receptuka is moliugu, ten tokie kaip burbuliukai kepti aliejuje. Is pradziu kepi orkaitej, tada mali su priedais, laikai saldytuve ir galiausiai kepi. Parasyk ar ne per daug darbo - nurasyciau kai vaikas uzmigs.


Aciu, bet manau, kad tokiai tinginei, kaip as tai per daug sudetinga ax.gif
O ir vireja is manes tokia, kad doh.gif Jei kas nesudetingo, tai bandau, jei kazkas mandriau praleidziu.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 10 25, 00:40)
Zinok rusiska duona tai kepa pas mus Brooklyne, netgi Lithuanian bread iskepta irgi brooklyne, maniau kad ja veza, bet paziurejau kur pagaminta sako Brooklyn sad.gif Aisku ir ne tokia skani , bet kaip pasirinkimo nera tenka pirkti ir tokia ax.gif


As ir ta pastebejau, todel ir paklausiau sad.gif
Atsakyti
Baltic*girl as labai noreciau moliugu receptuko,reiktu padaryt ka nors su jais kol voveres galutinai nesuede.
Atsakyti
LASISOS pageidavimu, nurasau moliugu receptuka. Porcijos 4 zmonems ax.gif

Produktai:
* 1 vid.didumo moliugas, perpjautas per puse, su isimtom seklom.
* 1 cinamono lazdele, sulauzyta i didelius gabalus.
* 1/4 svaro sviesto (svarai JAV, ne anglu - kas gamins Europoj mirksiukas.gif )
* 1/4 puodelis tamsaus rudo cukraus.
* druskos pagal skoni.
* 1.5 puodelio "half and half" (prie grietineliu buna pirkti su tokiu pav., pieno ir grietineles kombinacija)
* 1.5 pakelio beskonio zelatino.
* 2 puodeliai miltu.
* 5 kiausiniai (pilni), plius 5 tryniai, suplakti.
* 4 puodeliai duonos dziuveseliu trupiniu, be prieskoniu.
* 2 puodeliai augalinio aliejaus.

Darbo eiga:

1. Ikaitinti orkaite iki 350F. Ideti moliuga and kepimo skardos. I vidu padalinus sudeti cinamono lazdeles gabaliuku, sviesto bei cukraus misini. Padruskinti ir kepti apie 30-40 minuciu, arba kol suminkstes. Isimti is orkaites ir atausinti.

2. Isimti cinamono lazdele (visam), isskuobti moliugo "mesa" ir patalpinti i i dideli puoda. Supilti "half-and-half" ir viska uzvirinti. Atausinti, tada suplakti su blenderiu pakol konsistencija pasidarys tolygi.

3. Ideti zelatina, vel paplakti. Viska perkosti per smulku kostuva i 8*8 coliu dydzio kepimo skarda, i kuria pries tai patiesti sviestinio popieriaus. Pilti pakol supiltos mases storis bus apie 1 coli. (Likuti galima suvalgyti kaip sriuba.) Ideti i saldytuva ir laikyti apie dvi valandas.

4. Kai mase sutvirtes, isimti is saldytuvo ir supjaustyti i 1 colio storio kvadratukus (aukstis jau bus tokio storio). Kiekviena kvadratuka pavolioti miltuose - kiausinyje - dziuveseliuose (viska atlikti greitai). Apvoliotus palaikyti saldytuve puse valandos.

5. Uzkaitinti alieju and aukstos, 400F, ugnies. Kvadratukus isimti is saldytuvo, dar karta kiekviena pavolioti kiausinyje bei dziuveseliuose, tada kepti aliejuje pakol paruduos aukso spalva. Isemus palaikyti apie tris minutes ir valgyti essen.gif


LASISA, atrodo sudetinga, bet kol rasiau supratau, kad daugiau laukimo nei darbo rolleyes.gif Parasyk jei gaminsi ar skanu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu Baltic*girl reikes pabandyt,savaitgali pasidaryt.
As tai vakar kepiau miltinius blynus su moliugu,labai geri gavosi.
Atsakyti
O kaip juos kepei, kaip kad cukinija tarkavai?

PUIKI MAMYTE, tai bus tinginys sianakt saldytuve? As vakar galvojau pasigaminti cia prisiskaicius, bet paskui apsistojau ties sausainiais.
Atsakyti
Aga, tarkavau moliuga kaip cukinija.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 25, 09:43)
O kaip juos kepei, kaip kad cukinija tarkavai?

PUIKI MAMYTE, tai bus tinginys sianakt saldytuve? As vakar galvojau pasigaminti cia prisiskaicius, bet paskui apsistojau ties sausainiais.



Zinok rytoj geriausiu atveju nes tik ryt vaziuosiu i ta parduotuve siandien visa diena taip slyksciai lijo bijojau ir nosi iskist i lauka....darysiu muset su kondencuotu pienu nes ir taip ir taip galvoju vis bijau kad nesustings.Pabandysiu su kondencuotu pienu gal visai nieko bus.Nesu saldumynu megeja todel man jie tiesiog nesigauna o visa kita gaminu super gerai... wub.gif
Atsakyti