QUOTE(lasisa @ 2005 12 13, 11:34)
Nieko sudetingo cia nera ,vienas juokas,as zinok is tokios pacios teslos mielines kepu bulkutes,tik tesla ne tokia saldzia darau arba isvis nesaldzia,su lasinukais arba marmeladu,skanumelis.O mieliu cia yra sausu arba nesausu.Kokiu nusipirksi tokiu bus gerai.
Gal galetumei parasyti, kaip kepi bandeles su lasinukais?
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 12 13, 09:30)
Oho Lasisa kaip cia viskas sudetingai
Na reikes ieskot mieliu o kur jas rast nezinau
As megstu saldzius ir traskancius
Darysiu kazin ar cia man kas gausis bet bandysiu
Aciu Lasisa skamba labai viliojanciai ir skaniai 
Lasisa ziek turiu toki dar recepta, bet niekaip nesuprantu kaip ten viskas be mieliu
ZInau tiksliai kad mano mociute ju dedavo nes kitaip
ŠLIŽIKAI (KŪČIUKAI)
3 stiklinės miltų
stiklinė aguonų
2 kiaušinių tryniai
2 šaukštai cukraus
šaukštas sviesto
4 šaukštai grietinės
vanilino
cinamono
druskos
Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas ištirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrūstos aguonos. Viską gerai išsukus, dedama grietinė, truputis druskos, miltai ir užminkoma tešla (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberiama prieskonių (vanilino, malto cinamono).
Iš paruoštos tešlos daromi piršto storio voleliai, supjaustomi įstrižai nedideliais gabaliukais, sudedami į milatis pabarstytą skardą ir kepami, kol gražiai paruduos.
Iškepti šližikai atvėsinami ir duodant į stalą, užpilami aguonų pienu arba spanguolių kisieliumi. Valgomi ir vieni, užsigeriant mėtų arbata.
Cinamonas man slizikuose irgi neee
As noriu isbandytu receptu, todel Lasisa tavuosius bandysiu tikriausiai 
Lasisa ziek turiu toki dar recepta, bet niekaip nesuprantu kaip ten viskas be mieliu
ŠLIŽIKAI (KŪČIUKAI)
3 stiklinės miltų
stiklinė aguonų
2 kiaušinių tryniai
2 šaukštai cukraus
šaukštas sviesto
4 šaukštai grietinės
vanilino
cinamono
druskos
Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas ištirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrūstos aguonos. Viską gerai išsukus, dedama grietinė, truputis druskos, miltai ir užminkoma tešla (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberiama prieskonių (vanilino, malto cinamono).
Iš paruoštos tešlos daromi piršto storio voleliai, supjaustomi įstrižai nedideliais gabaliukais, sudedami į milatis pabarstytą skardą ir kepami, kol gražiai paruduos.
Iškepti šližikai atvėsinami ir duodant į stalą, užpilami aguonų pienu arba spanguolių kisieliumi. Valgomi ir vieni, užsigeriant mėtų arbata.
Cinamonas man slizikuose irgi neee
Oi ne ne cia kazkokie mandri naujoviski,senoviski yra su mielem,be vanilino ir cinamono.Cia ne mieline tesla.
QUOTE(lasisa @ 2005 12 13, 11:34)
O mieliu cia yra sausu arba nesausu.Kokiu nusipirksi tokiu bus gerai.
Kokiam skyriui ju ieskoti, tiksliau prie kokiu produktu jos buna dazniausiai, nes nesu ju gyvenime pirkus cia
QUOTE(lasisa @ 2005 12 13, 11:37)
Oi ne ne cia kazkokie mandri naujoviski,senoviski yra su mielem,be vanilino ir cinamono.Cia ne mieline tesla.
Aciu dievui kad nepabandziau o tai sss butu gavesi, darysiu tavuosius
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 12 13, 09:36)
Beja lasisa dar pasakyk kokio dydzio juos padaryt kad jie poto nebutu labai iskile nuo mieliu, nu zinai man patinka mazuciai tokie kaip parduotuvese budavo, tai kokio dydzio juos padaryt pries kepat, nes turbut jie dar pakils ar ne?
Ir kaip ilgai juos kepti,kokioj temperaturoj? 
Taip jie pakils ir gana nemazai ,taip kad i pagalba pasisauk savo sunaiteli
Sausos mieles buna prie kepimui skirtu produktu ten kur vanilinis cukrus ,kepimo milteliai,cukraus pudra ir ttttt O minkstos mieles saldytuve,pas mus pardoj prie pieno produktu.
QUOTE(Naglica @ 2005 12 13, 09:36)
Bandeles su lasinukais darau pagal antra mielines(sliziku teslos recepta) tik cukraus idedu kokia puse puodelio ir druskos truputi daugiau ,tik niekada negalima druskos pilti ant grynu mieliu ,nes mieles uzgesina ,nekils jos,del to ir reik pirma sudet mieles, piena ,kiausinius ir dali miltu ir tik tada deti druska ir likusius miltus. Ta mieline tesla universali ka nori gali su ja daryt tik atskiras receptas turi dar savo mazyciu smulkmeneliu ,bet pagrindas tas pats.
QUOTE(lasisa @ 2005 12 13, 11:42)
Taip jie pakils ir gana nemazai ,taip kad i pagalba pasisauk savo sunaiteli
as irgi megstu maziukus,taip kad padarai rankom viena "gyvate" ir susipjautai mazdaug tokio dudzio nu inkim kaip pupeles,jie truputi pakils ir bus kak raz. Iskepa jie greitai ,nes maziukai,10- 12 min. matysi kaip graziai geltoni bus ,kepti 350 temp.
Sausos mieles buna prie kepimui skirtu produktu ten kur vanilinis cukrus ,kepimo milteliai,cukraus pudra ir ttttt O minkstos mieles saldytuve,pas mus pardoj prie pieno produktu.
Sausos mieles buna prie kepimui skirtu produktu ten kur vanilinis cukrus ,kepimo milteliai,cukraus pudra ir ttttt O minkstos mieles saldytuve,pas mus pardoj prie pieno produktu.
Ok aciu LABAI!!!!Jau dabar uzejo noras kepti, taip noriu kad negaliu
QUOTE(lasisa @ 2005 12 13, 11:48)
Bandeles su lasinukais darau pagal antra mielines(sliziku teslos recepta) tik cukraus idedu kokia puse puodelio ir druskos truputi daugiau ,tik niekada negalima druskos pilti ant grynu mieliu ,nes mieles uzgesina ,nekils jos,del to ir reik pirma sudet mieles, piena ,kiausinius ir dali miltu ir tik tada deti druska ir likusius miltus. Ta mieline tesla universali ka nori gali su ja daryt tik atskiras receptas turi dar savo mazyciu smulkmeneliu ,bet pagrindas tas pats.
Dekoju
Pagal ideja senovinis kaimieciu tradicinis pagal taisykles sliziku receptas yra tik mieles, vanduo,cukrus ,aguonos ir miltai.Cia jau ponu ismislas vandeni keisti pienu ir dadet kiausiniu ir sviesto As kepiau ir tokius ir visai skanus gavosi.
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 12 13, 09:49)
Ok aciu LABAI!!!!Jau dabar uzejo noras kepti, taip noriu kad negaliu
Kiekvienais metais mama atsiuncia tai zinai maisiuka kaip dedam nesulaukia kuciu su vyru per vakara graziai prie tv

O dabar kaip prisikepsi tai valgysit dar savaite po nauju
Naglica i sveikatyte!!
QUOTE(lasisa @ 2005 12 13, 19:48)
Bandeles su lasinukais darau pagal antra mielines(sliziku teslos recepta) tik cukraus idedu kokia puse puodelio ir druskos truputi daugiau ,tik niekada negalima druskos pilti ant grynu mieliu ,nes mieles uzgesina ,nekils jos,del to ir reik pirma sudet mieles, piena ,kiausinius ir dali miltu ir tik tada deti druska ir likusius miltus. Ta mieline tesla universali ka nori gali su ja daryt tik atskiras receptas turi dar savo mazyciu smulkmeneliu ,bet pagrindas tas pats.
As kai tingiu su mielemis terliotis, tai naudoju Pillsbury "crescent dinner rolls"(http://www.pillsbury.com/recipes/ShowRecipe.aspx?rid=15518) ir juos idarau lasinuku ar grybu su svogunais idaru








