Marzde1. Man neaišku dėl laistytuvėlio. Juk su lygintuvu buvo kalbama, kad tvirtinami paveikslėliai prie žvakių, o tai tas laistytuvėlis vaškinis, nesuprantu, kad lyg ir ne? Ar gal prieš tai patrynei vašku paviršių?
2. Dar klausimėlis: jei noriu, kad lengviau būtų pašveisti, kada reikia vašku patrinti: prieš dažant pirmą tamsųjį sluoksnį dažų, ar prieš antrąjį - šviesųjį?
3. Beje ar Sadolin antigue galima tepti ant aliejinio dažo? Ar bandėt kuri? Aš bandžiau ant akrilinio- dispersinio ir viskas gavosi gerai, tik apatinis tamsus dažas blizgesnis nei viršutinis ( šį dėjau akrilinį), bet sakau, kai užsilakuos laku, nesimatys to skirtumo.
1. Taip, prisiminiau, buvo kalbėta apie žvakes.. bet yra toks būdas didesnius servetėlės plotus klijuot su lygintuvu, gaunas lygiai

tepi klijus, apdžiūna ir lygini

štai pvz. padėkliukas virtuvei, kamštinis.
2. vašką tepam ne tam, akd lengviau pašveist, o kad išryškėtų apatinė spalva. kokia ta apatinė (pirminė) spalva bus, tamsi, šviesi, kiekvieno noro reikalas. Eiliškumas: spalva; vaškas; spalva.
3. teoriškai kaip ir negalima, sako susivels. Bet esu aliejinių dažų pagalba pasendinus paviršių ir ant viršaus kraklių dariau su Sadolin antique, viskas labai gražiai gavos