Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Nu atskirti gal ir galima, tik man sakė, kad mažai šansų išgyvent, o ir mama dažnai miršta doh.gif
Pas mane vaikų krūva ir vis leidžia. O žiedu neatsimenu kada buvo, prieš 3 metus kai gavau dovanų..
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2008 04 02, 22:06)
Nu jie grūdosi tame vazone, tikrai jau nelabai tilpo. Paskaitinėjau vienur, kitur, kad pavasarį persodinti ir atskirti reikia, pasiklausinėjau, gavau tokį atsakymą ir atskyriau.
Dabar neatsiminsiu kur, bet tikrai skaičiau, kad jį atskiriant reikia stipriai sudrėkinti. nes jų šaknys labai susipina. Tai purškiau, kol jos pradėjo atsileidinėti. ir tuos vaikus sunku atskirti, ilgai aš ten juos kankinau.
O iš kitos pusės - kodėl negalima atskirti? O kaip kitaip juos daugina?

O tie vaikai turejo nors saknis? Nes as skaiciau kad vaikus atskirineti galima tik kai turi maziausiai 5 cm saknytes, kaip ir Phalaenopsis.
Papildyta:
QUOTE(Aga @ 2008 04 02, 22:08)
Nu atskirti gal ir galima, tik man sakė, kad mažai šansų išgyvent, o ir mama dažnai miršta doh.gif
Pas mane vaikų krūva ir vis leidžia. O žiedu neatsimenu kada buvo, prieš 3 metus kai gavau dovanų..

Na mano mama irgi turi dendrobi,kuris pastoviai pas ja vaikus augina,tai ji vis i didesni vazona persodinejam kas keleta metu.
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 04 02, 22:11)
O tie vaikai turejo nors saknis? Nes as skaiciau kad vaikus atskirineti galima tik kai turi maziausiai 5 cm saknytes, kaip ir Phalaenopsis.

O jei, po pusę vazono tos šaknys užėmė doh.gif Lapų nedaug, bet jau šaknų tai iki pažastų biggrin.gif
Atsakyti
O pas mane tie vaikai dažniausiai auga iš mamos šono stiebo g.gif tai jokių šaknų, kaip šakos beveik gaunas g.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2008 04 02, 13:44)
nu vo, o aš prisiskaičiau kad parsinešus nukainuotas, pirmiausiai reikia šaknų reviziją atlikti  unsure.gif Tai ko gero tas ir bus - sujudinau, susinervavo gėlė, tai dabar stovi apskurus. Nu ką, pjausiu tada kotą lauk cray.gif su 9 pumpurais ir net su šakele pumpuruota cray.gif

Labukas,
O parsinesus tau ji nebuvo nulepus? Gal reikejo uzmerkti kokiai valandai? Maniske viena is visai nuleipusios atgijo ir toliau zydi, nei vieno pumpuro nenumete, skleidziasi. O buvo tiek lapai, tiek ziedai kaip skudurai nuleipe...
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2008 04 02, 22:13)
O pas mane tie vaikai dažniausiai auga iš mamos šono stiebo g.gif tai jokių šaknų, kaip šakos beveik gaunas g.gif

Tai pas tave gal keikiai uzauga g.gif Skaiciau,kad jeigu brestant pumpuriukams pradedi per anksti laistyti,tai vietoj ziedu isauga keikiai.
Atsakyti
QUOTE(giedre77 @ 2008 04 02, 21:53)
Sveikutės, vis skaitinėjau skaitinėjau, pagaliau prisiruošiau parašyti. Man irgi labai patinka orchidėjos, turiu 4 phaleopsius, šiuo metu visi žydi, vieną neaiškios kilmės, net pavadinimo nežinau ir vieną cimbidį, kurio žiedų nesulaukiu kokie keturi metai, jau net žiedų spalvos neatsimenu blush2.gif . Gal žinote, kaip jį pražydinti?
Beje, gal kuri naudojate GUANO trąšas? Aš tai pamirkius gėlytes, įpilu šiek tiek šių trąšų ir keliom minutėm vėl sustatau į vandenį. O paskui tuo tirpalu dar ir kitas gėles palaistau smile.gif .
Dar būtų įdomu sužinoti, kokių sąlygų reikia, kad pradėtų auginti keikius.

Cymbidiumo zydejima labai teigiamai veikia nuo ankstyvo pavasario iki rudens laikymas lauke ir dar ji labai megsta trasas:)
Atsakyti
Va čia dabar nutraukiau savo dendrobį, paskutinės 2 fotkės ax.gif
Dendrobis

Atsakyti
Mielai išneščiau į lauką, bet balkonas į pietų pusę, tad greičiausiai iškeptų g.gif . Keletą kartų prausiau karštu dušu, jei nepadės, tai tikiuosi bent nepakenkiau.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2008 04 02, 22:22)
Va čia dabar nutraukiau savo dendrobį, paskutinės 2 fotkės ax.gif
Dendrobis

Na vaikai auga kaip ir pas mane g.gif neisivaizduoju kodelgali nezydeti unsure.gif O ramybes periodai pas juos irgi buna? g.gif
Atsakyti
Nu ką žinau, gal, kad pas mane labai šiltas butas, sakė reikia joms temperatūrų kaitos g.gif Pas mane žiemą +22-+25 g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2008 04 02, 22:28)
Nu ką žinau, gal, kad pas mane labai šiltas butas, sakė reikia joms temperatūrų kaitos g.gif Pas mane žiemą +22-+25 g.gif

Gal del to ir nezydi
Atsakyti