Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienių pliusai ir minusai

QUOTE(lil @ 2006 06 30, 03:51)
didziausias minusas tai, kad maisto parduotuves uzsidaro 18 val vakaro, savaitgali nedirba, o per sventes visia nedirba blink.gif

kur cia taip yra.... g.gif olandijoje.... g.gif sakes...

o tai visos maisto parduotuves uzsidaro taip.....ar tu gyveni didmiestyje ar mazesneiam mieste.....?

neitiketina... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Isabelle @ 2006 06 29, 23:03)
kur cia taip yra.... g.gif  olandijoje.... g.gif  sakes...

o tai visos maisto parduotuves uzsidaro taip.....ar tu gyveni didmiestyje ar mazesneiam mieste.....?

neitiketina... g.gif

Netik Olandijoje bet ir Vokietjoje taip buvo pries 2 metus jauciu ir dabar taip yra .sestad dirba puse dienos,o sekmad.visai nedirba.jei pameni Isabelle ir lietuvije prie ruso budavo setad,dirbdavo iki 5 berods,o sekmad.kai kurios iki pietu pertraukos 1valandos.dabar laikai pasikeite....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balselys: 30 birželio 2006 - 06:09
QUOTE(Isabelle @ 2006 06 30, 05:43)
a dar taip buna..... g.gif  sakes....... g.gif tai cia baisu..... g.gif amerikoje dominicke(cia parduotuves vardas) jei penki zmones stovi eileje..tai jau visi labai nepatenkinti buna...... smile.gif .........tada is karto girdisi per radija kad kviecia extra pardaveje....cia taip bent jau mano local dominicke...nes is karto apsidraudziu atsiras mamu kurios ta paneigs.......man tai issigelbejimas nuo eiliu kai yra "self scaner".....pati prekes issimusi....susimok....i susikrauni i maiseli ir iseini..... wink.gif

QUOTE(Isabelle @ 2006 06 30, 06:03)
kur cia taip yra.... g.gif  olandijoje.... g.gif  sakes...

neitiketina... g.gif

perkeliau ir is anso temeels. pas msu self servize kasu nera. pardavejos dirba letai, ramai , neskubedamos. taip cia olandijoj, gyvenu didziausime mieste- rotterdam, o kaime tai isvis su aprduotuvem breidas....tiesa dabar jau geirua nei pries 4 metus, dabar kai kurios parduotuves ir sestadieni dirba thumbup.gif nu trumpiau..... uztai primadieni tik 12 val atsidario blink.gif
Atsakyti
lil, mokiausi A'dame, tad puikiai prisimenu tas parduotuvių valandas. doh.gif Sunkiausia buvo, kol pripratom. Buvo tokių sekmadienių, kai atsikeliam ir suvokiam, kad neturim ko valgyti. lotuliukas.gif

Tiesa, lil, mažas prašymėlis ne į temą - gal gali truputį atidžiau rašyti, arba peržiūrėti savo žinutę parašiusi, nes kartais turiu šešis kartus perskaityti kokį nors žodį, kol suprantu, ką jis reiškia - tai raidės trūksta, tai jos sumaišytos neatpažįstamai... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Isabelle @ 2006 06 30, 05:43)
a dar taip buna..... g.gif  sakes....... g.gif tai cia baisu..... g.gif amerikoje dominicke(cia parduotuves vardas) jei penki zmones stovi eileje..tai jau visi labai nepatenkinti buna...... smile.gif .........tada is karto girdisi per radija kad kviecia extra pardaveje....cia taip bent jau mano local dominicke...nes is karto apsidraudziu atsiras mamu kurios ta paneigs.......man tai issigelbejimas nuo eiliu kai yra "self scaner".....pati prekes issimusi....susimok....i susikrauni i maiseli ir iseini..... wink.gif

uz toki dalyka ir as prabalsuociau smile.gif o siaip man jokiu problemu jau nesudaro parduotuviu darbo valandos. Visada perku 2-3d i prieki -racionalu. Siuo metu,su vaikais,as ir nenoreciau kasdien apsipirkineti. Darzoviu,uogu,prieskoniu turime savame sodukyje...gal del to man problemu nekyla. g.gif Nors 6 litrus pieno panesti galima ir vienu kartu,kam 2k vaikscioti biggrin.gif mirksiukas.gif

Privacios kepyklos dirba net ir sekmadieniais pora valandu.Butiniausiu produktu visada galima isigyti benzino kolonelese. O musu rajoniukyje -kas sestadieni vyksta savaitgalinis turgus...tai dar ir sekmadieniui sis tas lieka biggrin.gif
Atsakyti
na nebera taip baisiai toj Vokietijoj, kaip anksciau budavo. Dauguma maisto parduotuviu dirba jau iki 19-20 val. darbo dienomis ir sestadieni berods iki 18 val. Pas mane aplinkiniuose kaimuose nedirba joks kepejas sekmadieniais, o ir sekanciame miestelyje tik tada, kai buna laisvos prekybos sekmadieniai, bet tik po pietu tada, nors retai tokiu sekmadieniu pasitaiko, dazniausiai per miesto svente kokia.
Atsakyti
QUOTE(lil @ 2006 06 30, 00:08)
perkeliau ir is anso temeels. pas msu self servize kasu nera. pardavejos dirba letai, ramai , neskubedamos. taip cia olandijoj, gyvenu didziausime mieste- rotterdam, o kaime tai isvis su aprduotuvem breidas....tiesa dabar jau geirua nei pries 4 metus, dabar kai kurios parduotuves ir sestadieni dirba thumbup.gif  nu trumpiau..... uztai primadieni tik 12 val atsidario blink.gif

Aš tavo vietoje rimtai pagalvočiau apie naują biznį bigsmile.gif Nebent ten uždrausta dirbti ilgiau nei iki 18 val. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 06 30, 06:57)
lil, mokiausi A'dame, tad puikiai prisimenu tas parduotuvių valandas.  doh.gif Sunkiausia buvo, kol pripratom. Buvo tokių sekmadienių, kai atsikeliam ir suvokiam, kad neturim ko valgyti. lotuliukas.gif

Tiesa, lil, mažas prašymėlis ne į temą - gal gali truputį atidžiau rašyti, arba peržiūrėti savo žinutę parašiusi, nes kartais turiu šešis kartus perskaityti kokį nors žodį, kol suprantu, ką jis reiškia - tai raidės trūksta, tai jos sumaišytos neatpažįstamai...   blush2.gif

as labai labai issiblaskius blush2.gif
nu tada tokiais sekmadieniais pusryciai McD, po to fri bulvytes, vakare kavine doh.gif
mes ka tik padarem viena reika i parduotuve, parsinesem savaitgaliui darzovius ir meso, dar antras reisas kitiems pirkinaims ir pasiruose savaitgaliui thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(aura3 @ 2006 06 30, 09:45)
uz toki dalyka ir as prabalsuociau  smile.gif o siaip man jokiu problemu jau nesudaro parduotuviu darbo valandos. Visada perku 2-3d i prieki -racionalu. Siuo metu,su vaikais,as ir nenoreciau kasdien apsipirkineti. Darzoviu,uogu,prieskoniu turime savame sodukyje...gal del to man problemu nekyla.  g.gif Nors 6 litrus pieno panesti galima ir vienu kartu,kam 2k vaikscioti  biggrin.gif  mirksiukas.gif

Privacios kepyklos dirba net ir sekmadieniais pora valandu.Butiniausiu produktu visada galima isigyti benzino kolonelese. O musu rajoniukyje -kas sestadieni vyksta savaitgalinis turgus...tai dar ir sekmadieniui sis tas lieka  biggrin.gif

tai prie ro peino reikai ire duonos ir surio, mesos, na zuvies, darzoviu. o gyvenu meiste, keimo neturim, balkoen derliaus neuztenka lotuliukas.gif Kepyklos patikek sekmadieni NEDIRBA doh.gif , o benznimo kolonelses galima isigyti paurostu usmustiniu, na po 2-4 eurus uz 1 vnt, bet ne DUONOS.
Papildyta:
QUOTE(TauRe @ 2006 06 30, 17:18)
Aš tavo vietoje rimtai pagalvočiau apie naują biznį  bigsmile.gif  Nebent ten uždrausta dirbti ilgiau nei iki 18 val.  doh.gif

nu cia profsajungos neleidiza zmoniu isnaudot g.gif , dar itesa yra NIGHT SHOP, zinau rotermane netgi 2, jos dirba po darbo valandu iki 2 val nakties, kainos mazdaug trigubaos ir lietuviksu kiokeliu asotimenats- alus, vynas, prie alaus, pieno ir higienso produktai. siaip viskas puiku, tik man sunku kad svieziu vaisiu ir darzoviu negali nusipirkt kada nori.
Atsakyti
QUOTE(lil @ 2006 06 30, 09:27)
nu tada tokiais sekmadieniais pusryciai McD, po to fri bulvytes, vakare kavine doh.gif

Taip taip, žinant viešojo maitinimo įstaigų Olandijoje kainas, tik kavinėse ir maitintis... doh.gif

Mes irgi paprastai prekinamės 'urmu', bet vis tiek būna momentų, kai tai to, tai ano pritrūksti. Žinoma, jei gyventumėm tokioj vietoj, kur parduotuvės anksti užsidarinėtų ir sekmadieniais neveiktų, tai priprastum ir vargo nematytum. Bet kol kas labai džiaugiuosi, kad galiu nors ir vidurnaktį važiuot ir apsiprekint...
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 06 30, 19:32)
Taip taip, žinant viešojo maitinimo įstaigų Olandijoje kainas, tik kavinėse ir maitintis...  doh.gif

Mes irgi paprastai prekinamės 'urmu', bet vis tiek būna momentų, kai tai to, tai ano pritrūksti. Žinoma, jei gyventumėm tokioj vietoj, kur parduotuvės anksti užsidarinėtų ir sekmadieniais neveiktų, tai priprastum ir vargo nematytum. Bet kol kas labai džiaugiuosi, kad galiu nors ir vidurnaktį važiuot ir apsiprekint...

tai va ir yra problema kad geroj kab=viej per brangu, tai eini i snack bara gretito maisto doh.gif , o jis pigiau nei parduotuvej paciai mesa pirkt doh.gif .... nu bet sis savaitgalis bus bent jau su sviezia mesa ( partisau jaucio kumpi, vista ciela), vaisiais ( arbuzasm, nektarianai, bananai, obuoliai) ir darzovemis( pomidorai, paprikos, agurkai, svogunai, kalafioras, brokolaii, sapragai ....) nu vaiaki dar prikrove limonado ir cipsu....zodziu i MCD neisim bigsmile.gif
Atsakyti
Kai mes atsikraustėm į Airiją (prieš 4metus) irgi panašiai buvo, 6val visos parduotuvės užsidarydavo. reikėdavo per galvą verstis, kad spėt apsipirkt po darbo. O dar mašinos tada neturėjom, tai išvis bėda buvo doh.gif Dabar kai padavė imigrantų iš rytų europos tūkstančiais, darbo jėgos yra, tai didieji supermarketai dirba iki vėlumos, o pats didžiausias visą parą thumbup.gif O gyvenu visai nedideliam miestelį.
Atsakyti
Jus pasiguoskit toms kas Graikijoj, Italijoj gyvena, kur parduotuves ir pietums uzsidaro savininkams patogiu laiku, visuotinis pietu miego metas laugh.gif
Atsakyti