kokius patiekalus ar uzkandzius ruosiate valgymui prie degtinės?
Silkė dar! Ir būtinai patiest laikraštį. Kitaip tiesiog nekultūra

QUOTE(Noa @ 2005 04 23, 00:01)
O jei silke pashvinkusi, isvis super

QUOTE(Karbynė @ 2005 04 23, 16:08)
Ligos atveju labai gerai degtinė su pipirais. Tai čia taip išeina, kad pipirai irgi užkandis 

Tai čia jei atskirai degtinė, atskirai pipirai - tada užkandis. O jei komplekte - tada gal kokteilis?

privalo būt kokis vinegrietas ar mišrainė, na, blogiausiu atveju jovalo kibiras. Normali degtienės vartojimo kulminacija vadinasi "mordoj ob salat"
o jei rimtai, tai degtienė ledinė, iš kleboniškų, su mažais marinuotais baravykučiais užkandama, kornišoniukais, kepto kumpio riekelėm su krienų padažu, kokia šernienos dešryte vytinta, permatomai paraikyta... Nu, po nedaug, nes šiaip ne gėrimas... O gerą ruginę-kadaginę degustuot ne nusikaltimas.


o jei rimtai, tai degtienė ledinė, iš kleboniškų, su mažais marinuotais baravykučiais užkandama, kornišoniukais, kepto kumpio riekelėm su krienų padažu, kokia šernienos dešryte vytinta, permatomai paraikyta... Nu, po nedaug, nes šiaip ne gėrimas... O gerą ruginę-kadaginę degustuot ne nusikaltimas.
Sakyčiau, pirmiausia reik išsiaiškint, ko visi susirinko - pavalgyt ar išgert
Jei išgert, tai užkandai ir semkių pauostyt užteks
Jei pavalgyt, tai nėr ko gero daikto (degtinės) gadint - tegul valgo kopūstienę ir kugelį kokį (pigu, sotu
)
O jei ir pavalgyt ir išgert - tai tiktų kas nors rūgštaus, aštraus, sūraus: svogūnai - marinuoti, kepti tešloj; rauginti/marinuoti agurkai, marinuoti pomidorai, grybai, silkė kas be ko...

Jei išgert, tai užkandai ir semkių pauostyt užteks

Jei pavalgyt, tai nėr ko gero daikto (degtinės) gadint - tegul valgo kopūstienę ir kugelį kokį (pigu, sotu

O jei ir pavalgyt ir išgert - tai tiktų kas nors rūgštaus, aštraus, sūraus: svogūnai - marinuoti, kepti tešloj; rauginti/marinuoti agurkai, marinuoti pomidorai, grybai, silkė kas be ko...
Ikrai mhmhmh
vytintas kumpis, mazais gabaliukais supjaustyta zuvis apkepta su sezamu
suris, marinuoti agurkeliai, oi kaip uzsimaniau





QUOTE(Noa @ 2005 04 22, 23:01)
Pritariu

O man liuks prie degtinės citrina supjaustyta pabarstyta druska ir juodais stambiai maltais pipirais

Lasiniu, svoguno, ir rauginto rugstaus agurko
, o jei sito nera namuose, tada silkes uodega puostyt, irgi gerai

