taigi...
Plikyti pyragaičiai prie degtines (labai tinka ir prie alaus )
100 g. sviesto
stiklinė vandens
stiklinė miltų
4 kiaušiniai
biški druskos ir cukraus
Supili vandenį į puodą, sudedi sviestuką ir visa šita marmalą užverdi. Į užvirusį vandenį su sviestu pili miltus ir su mediniu šaukštu labai maišai tol kol tešla atšoka nuo puodo sienelių ir pasidaro vientisa (man sakė maišyti ~2 minutes, bet pas mane viskas atšoko gal po 10 sekundžių, tai aš dar dėl vaizdo pamaišiau biški, bet tikrai ne 2 minutes.... ). atvėsini truputį tešlą (sakė ~5 minutes). tada PO VIENA (nežinau kodėl, bet man tai pabrėžė kad po vieną) muši kiaušinį ir maišai tol kol pasidaro vientisa masė (pas mane imušus kiaušinį tešla į gabalus sušoko, bet šiaip ne taip išsimaišė). žodžiu taip povieną sumuši 4 kiaušinius. galutiniam variante turi gautis tokia tirštoka tešla (kaip man sakė grietinės tirštumo, bet pas mane gaunasi tikrai daug tirštesnė, nes tokio tirštumo grietinės nesu mačiusi ) žodžiu tešla turi gautis tokia kad padėjus tešlos ant blėkos ji neišskystų.
tai va tešla kaip ir paruošta. dabar ištiesi blėką kepimo popierium arba ištepi kokiais riebalais ir dėlioji po puse šauštelio tešlos. jei prieš kiekvieną dėjimą pamirkysi šaukštelį i vandenį, tai tešla lengviau atšoks. ai dar tiesa reikia daryti tarpus tarp tešlos gabaliukų, nes kepdami, jei plečiasi.
visą šitą džiaugsmą pašauni i 220 C orkaitę ir kepi kol gražiai pagelsta (kadangi man gavosi 2 blėkos tai aš dėjau i 180 C orkaite ir kepiau su ventiliatorium). dar vat liepė pirmas 10 minučių neatidarinėti orkaitės. Man kepė ~ 15-20 minučių (tiksliai nepažiūrėjau)
kai iškepa, biški pravėsta arba visai atvėsta prapjaudinėji pyrožkus ir dedi į vidų įdariukus (kas turi švirkštą tai turėtų būti paprasčiau su švirkštu).
Įdarai gali būti visokie, kokie tik į galvą šauna.
pvz aš dažniausiai darau rūkytą višta+česnakas+majonezas (višta išspaudžiau su česnakų spaustuku, kad būtų smulki).
dar man labai patiko su parmezano sūriu, česnaku ir majonezu (česnako galima ir nedėti
).
dar galima daryti su rukyta žuvimi ar su kuo tik šaus į galvą.
pyragiukai gaunasi nedideli, tai įdaras turėtų būti smulkiai supjaustytas.
kas nori saldžiau gali į vidų dėti plaktą grietinėlę (tik reiktų gal didesnius pyragelius kepti), saldžią varškę ar kazka tokio panašaus.
žodžiu man patiko ir
darbo tikrai nėra tiek daug kiek gali atrodyti.. PAbandykit - pamatysit