Įkraunama...
Įkraunama...

valgiai prie degtinės

QUOTE(Scarlett_MaMa @ 2005 07 05, 22:53)
Svogūnų žiedeliai
user posted image

Reikės :1 svogūno, 1 kiaušinio, 1 šaukštas grietinės ir sviesto, 3-4 šaukštai miltų, pipirų, druskos pagal skonį ir aliejaus kepimui.

Supjaustyti, nuplykiti verdančiu vandeniu
user posted image

Tešlai suplakti kiaušinį, įdėti grietinės, miltų, sviesto, druskos, pipirų.
user posted image

Aliejų sukaitinti, mirkyti žiedelius į tešlą ir kepti kol pagels.
user posted image

Keptus žiedelius sudėti ant sevetėlės, kad susigertų nereikalingas aliejus.
Geriausia pateikti šiltus


Labai graziai atrodo, o ar neastrus tie svogunai buna? ax.gif
Atsakyti
Kažkada Bernelių užeigoj prie degtienės atnešė tokių svogūnų, tai buvo tokie sakyčiau saldoki. Ir dar kol išsiaiškinau kas čia per patiekalas.
O aš prie degtienės patiekiu: lašinukų, marinuoto agurkėlio, svoguniuko, juodos duonos ir į vidurį lėkštės įpilu kečupo
Atsakyti
pritariu erinai-kaip tekila negeriama be citrinos taip degtinė-be agurkėliu gathering.gif
taigi kaip senais gerais laikais.o ka prie balto vyno ,kurio tik karta ragavau, ka patiekti
Atsakyti
užkandis prie degtinės gali būti labai įvairus. Be jokios abejones Nr. 1 - tai agurkeliai. Bet derėtų stengtis vartoti naminius arba geriausia - šviežiai paraugintus, kokiu 3-jų dienų. Su rupia duona. Parduotuviniai agurkeliai didžiąja savo dauguma taip trenkia actu, kad užmuša bet kokį kitą aromata burnoje. O po to susuka skrandį. Nors yra mėgstančių ir tokius.
Kadangi šviežiai raugintų nevisada gausi, o smarkiai actuotų valgyti nesinori, paskutiniu metu tenka keisti juos į alyvuoges. Arba raugintus kopūstus, nors nuo jų būna kiti nemalonumai.
Šalia to, labai neblogai prie degtinėlės lašiša ir jos giminaičiai T.y. vadinamoji raudona žuvis. Taip pat blyneliai su ikrais. Karališkas užkandis - šviežiai rukytas ungurys, vėlgi, su šviežiai raugintasi agurkais, arba šviežiais pomidorais.
Iš mėsų tinka beveik bet kokia. Labiau rekomenduočiau virtą, prie jos pridedant krienų ir garstyčių. Kepta ir rūkyta labiau apsunkina virškinimą. Bet tai ne taisyklė. Tas pats karpačio kuo puikiausiai tinka, tik nereikia pridėti sūrio.
Labai geras yra karštas užkandis - ta pati mėsa ir bulvių košė, bet darant be pieno; tačiau ilgiau sėdint prie stalo, karšti patiekalai atvėsta. Man labai patinka šaltiena su bulvių koše, tačiau sunku išlaikyti vieną patiekalą karštą, o kitą šaltą.
Visiškai netinka pieno produktai, todėl nerekomenduočiau duoti užkandai sūrio, įvairių mišrainių užtaisytų grietine. Geriau tada aliejumi.
O užgerti rekomenduočiau paprasčiausiu vandeniu.
Ir, aišku, degtinaitės temperatūra turi būti apie +4 laipsnius. Pochliobkinas rekomenduoja gerti po 20 ml per kartą - tai nepadauginkit. Ir nebus jokio veido salotose.
Skanaus
Atsakyti
ash tai kai netingiu ir is anksto zinau apie busima pijokavima, tai ruošiu plikytos tešlos pyragėlius su visokiais įdarais. pvz. parmezano arba rukytos vistienos...
niam niam kaip skanu.

jei kam bus idomu - parasysiu receptuka.
Atsakyti
Labai įdomu būtu sužinoti. ax.gif
Atsakyti
taigi...

Plikyti pyragaičiai prie degtines (labai tinka ir prie alaus )

100 g. sviesto
stiklinė vandens
stiklinė miltų
4 kiaušiniai
biški druskos ir cukraus

Supili vandenį į puodą, sudedi sviestuką ir visa šita marmalą užverdi. Į užvirusį vandenį su sviestu pili miltus ir su mediniu šaukštu labai maišai tol kol tešla atšoka nuo puodo sienelių ir pasidaro vientisa (man sakė maišyti ~2 minutes, bet pas mane viskas atšoko gal po 10 sekundžių, tai aš dar dėl vaizdo pamaišiau biški, bet tikrai ne 2 minutes.... ). atvėsini truputį tešlą (sakė ~5 minutes). tada PO VIENA (nežinau kodėl, bet man tai pabrėžė kad po vieną) muši kiaušinį ir maišai tol kol pasidaro vientisa masė (pas mane imušus kiaušinį tešla į gabalus sušoko, bet šiaip ne taip išsimaišė). žodžiu taip povieną sumuši 4 kiaušinius. galutiniam variante turi gautis tokia tirštoka tešla (kaip man sakė grietinės tirštumo, bet pas mane gaunasi tikrai daug tirštesnė, nes tokio tirštumo grietinės nesu mačiusi ) žodžiu tešla turi gautis tokia kad padėjus tešlos ant blėkos ji neišskystų.
tai va tešla kaip ir paruošta. dabar ištiesi blėką kepimo popierium arba ištepi kokiais riebalais ir dėlioji po puse šauštelio tešlos. jei prieš kiekvieną dėjimą pamirkysi šaukštelį i vandenį, tai tešla lengviau atšoks. ai dar tiesa reikia daryti tarpus tarp tešlos gabaliukų, nes kepdami, jei plečiasi.
visą šitą džiaugsmą pašauni i 220 C orkaitę ir kepi kol gražiai pagelsta (kadangi man gavosi 2 blėkos tai aš dėjau i 180 C orkaite ir kepiau su ventiliatorium). dar vat liepė pirmas 10 minučių neatidarinėti orkaitės. Man kepė ~ 15-20 minučių (tiksliai nepažiūrėjau)

kai iškepa, biški pravėsta arba visai atvėsta prapjaudinėji pyrožkus ir dedi į vidų įdariukus (kas turi švirkštą tai turėtų būti paprasčiau su švirkštu).

Įdarai gali būti visokie, kokie tik į galvą šauna.
pvz aš dažniausiai darau rūkytą višta+česnakas+majonezas (višta išspaudžiau su česnakų spaustuku, kad būtų smulki).
dar man labai patiko su parmezano sūriu, česnaku ir majonezu (česnako galima ir nedėti smile.gif ).
dar galima daryti su rukyta žuvimi ar su kuo tik šaus į galvą.

pyragiukai gaunasi nedideli, tai įdaras turėtų būti smulkiai supjaustytas.
kas nori saldžiau gali į vidų dėti plaktą grietinėlę (tik reiktų gal didesnius pyragelius kepti), saldžią varškę ar kazka tokio panašaus.
žodžiu man patiko ir darbo tikrai nėra tiek daug kiek gali atrodyti.. PAbandykit - pamatysit drinks_cheers.gif
Atsakyti
Oi kaip norėčiau išsikepti šitų pyragėlių, bet man kažkaip baisu, kad gali nesigauti. Man plikytos tešlos darymas ir iš jos kepimas kažkoks x failas ax.gif

Ar yra vilčių, kad iš pirmo karto gausis?
Ir ką daryti, jei tešla bus per skysta ar galima dar šiek tiek miltų pridėti? Kiek čia jų gaunasi iš tiek tešlos?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 01 24, 15:27)
Oi kaip norėčiau išsikepti šitų pyragėlių, bet man kažkaip baisu, kad gali nesigauti. Man plikytos tešlos darymas ir iš jos kepimas kažkoks x failas  ax.gif

Ar yra vilčių, kad iš pirmo karto gausis?
Ir ką daryti, jei tešla bus per skysta ar galima dar šiek tiek miltų pridėti? Kiek čia jų gaunasi iš tiek tešlos?

ne x failas, ne x failas mirksiukas.gif papildomai miltų dėti nepatarčiau, nes jie jau būna nuplykyti su vandeniu ir sviestu puode drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 01 24, 16:27)
Oi kaip norėčiau išsikepti šitų pyragėlių, bet man kažkaip baisu, kad gali nesigauti. Man plikytos tešlos darymas ir iš jos kepimas kažkoks x failas  ax.gif

Ar yra vilčių, kad iš pirmo karto gausis?
Ir ką daryti, jei tešla bus per skysta ar galima dar šiek tiek miltų pridėti? Kiek čia jų gaunasi iš tiek tešlos?


vilčių tai žinok daug yra, nes man gavosi iš pirmo karto, o aš šiaip esu linkusi į virtuvinius "pravalus". o miltų tai gal nedėk, nu nebent labai jau skysta tešla gautųsi. Svarbu kad tešla stovėtų "kauburėliu" o ne kaip blynas. Ir pabandymui gali iš pusė normos daryti, nes iš visos normos gaunasi ~ 2 blėkos.
Atsakyti
svarbiausia, kad būtų šalta ir agurkai rauginti netoliese voliotųsi, na dar lašinukai, duonelė ir medžio šešėlis karštą vasaros dieną - fantastika.
Atsakyti
QUOTE(mantema @ 2006 02 10, 11:50)
svarbiausia, kad būtų šalta ir agurkai rauginti netoliese voliotųsi, na dar lašinukai, duonelė ir medžio šešėlis karštą vasaros dieną - fantastika.


Gal geriau nuo pavakarių ptradėti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti