Turim vieną firminį, prie kurio jokių kitų užkandžių nebereikia:
Ant prancūziško batono riekučių tepame natūralaus sviesto, dedame sūdytos (galima ir rūkytos, bet skaniau sūdyta prie arielkėlės) lašišos ploną griežinėlį ir (būtinai) citrinos gabalėlį. Na tiesiog jau taip tinka taip tinka, kad geresnio užkandžio nebežinau. Dar mes mėgstame Nikolašką, tikras arielkėlės gurmanas turėtų žinoti, kas tai yra
Į sveikatą
QUOTE(brashke77 @ 2006 02 23, 19:27)
Turim vieną firminį, prie kurio jokių kitų užkandžių nebereikia:
Ant prancūziško batono riekučių tepame natūralaus sviesto, dedame sūdytos (galima ir rūkytos, bet skaniau sūdyta prie arielkėlės) lašišos ploną griežinėlį ir (būtinai) citrinos gabalėlį. Na tiesiog jau taip tinka taip tinka, kad geresnio užkandžio nebežinau. Dar mes mėgstame Nikolašką, tikras arielkėlės gurmanas turėtų žinoti, kas tai yra
Į sveikatą
Ant prancūziško batono riekučių tepame natūralaus sviesto, dedame sūdytos (galima ir rūkytos, bet skaniau sūdyta prie arielkėlės) lašišos ploną griežinėlį ir (būtinai) citrinos gabalėlį. Na tiesiog jau taip tinka taip tinka, kad geresnio užkandžio nebežinau. Dar mes mėgstame Nikolašką, tikras arielkėlės gurmanas turėtų žinoti, kas tai yra
Į sveikatą
O kas gi per žveris-Nikolaška? Gal būt galima sužinoti?
o mes kartais surengime "rusishka" vakareli su degtinaite. tik ji turi buti klaikiai atsaldyta, o prie jos "uzkandai":
reik ishkepti mazu (vieno kasnio) mieliniu blyneliu ir pasiruosti "padaza". Padazui reikia 40% grietines (turi buti labai tirsta), i ja reik pripjaustyti smulkiai svoguniuko ir ideti ikru, laisvai gali buti sintetiniai. Padazas turi buti labai tirstas, taigi, pavyzdziui, as - negailiu ikru ir svoguno.
O procesas turi vykti stai taip: imi blyneli i ranka, ant jo dedi sauksteli padazo, griebi taurele saltos degtines, maktelni ja ir uzkandi blyneliu. Pabandykit - superinis dalykas! Kol kas niekas nenusivyle!!!
reik ishkepti mazu (vieno kasnio) mieliniu blyneliu ir pasiruosti "padaza". Padazui reikia 40% grietines (turi buti labai tirsta), i ja reik pripjaustyti smulkiai svoguniuko ir ideti ikru, laisvai gali buti sintetiniai. Padazas turi buti labai tirstas, taigi, pavyzdziui, as - negailiu ikru ir svoguno.
O procesas turi vykti stai taip: imi blyneli i ranka, ant jo dedi sauksteli padazo, griebi taurele saltos degtines, maktelni ja ir uzkandi blyneliu. Pabandykit - superinis dalykas! Kol kas niekas nenusivyle!!!
QUOTE(nikaa @ 2006 08 22, 12:10)
Nikolaska, jei neklystu yra citrina padengta kava ir cukrumi
100 %
QUOTE(brashke77 @ 2006 08 22, 20:20)
100 %
O tai kaip ji vartojama nelabai supratau???
QUOTE(Jurgitele @ 2005 04 25, 21:06)
Lasiniu, svoguno, ir rauginto rugstaus agurko , o jei sito nera namuose, tada silkes uodega puostyt, irgi gerai
labai butu skanu suri sutarkuoti plonais siaudeliais, supjaustyti poro balta dali irgi plonai, prideti raudonu ikru( galima ir dirbtiniu ), majonezo, jei reikia skonio, galima vegetos. Viska ismaisyt ir uztept ant batono riekeliu. Na, o jeigu turit kur uzsilikusios lasisos, suraitykit rozytes ir uzdekit ant virsaus.Pasaka. Ir skanu, ir grazu.
TIK JOKIU GRYBU PRIE DEGTINES ,NES TAIP GALIMA LABAI SMARKIAI APSINUODYTI!!! GRYBAI + DEGTINE SUDARO KAZKOKI ZMOGAUS ORGANIZME NUODA VOT ATSARGIAI.
P.S. KALBA ISMINTIS IR PATYRIMAS
P.S. KALBA ISMINTIS IR PATYRIMAS
QUOTE(scorpioneeee @ 2006 11 03, 16:37)
O tai kaip ji vartojama nelabai supratau???
aiškinu: :
1. įsipili stikliuką degtinės ir pasidedi dešinėje pusėje (jei dešiniarankė)
2. į kairę rankytę imi citrinos griežinėlį, pabarstai jį cukrumi ir kava- vienas 'takelis' cukriuko, kitas- kavutės.
3. imi stikliuką, geri iki dugno (čia jau būtinai ) ir greit meti paruoštą citriną į burnytę ir kramtai kramtai....
aišku? ar dar smulkiau paaiškint ?
QUOTE(brashke77 @ 2006 11 23, 23:11)
aiškinu: :
1. įsipili stikliuką degtinės ir pasidedi dešinėje pusėje (jei dešiniarankė)
2. į kairę rankytę imi citrinos griežinėlį, pabarstai jį cukrumi ir kava- vienas 'takelis' cukriuko, kitas- kavutės.
3. imi stikliuką, geri iki dugno (čia jau būtinai ) ir greit meti paruoštą citriną į burnytę ir kramtai kramtai....
aišku? ar dar smulkiau paaiškint ?
1. įsipili stikliuką degtinės ir pasidedi dešinėje pusėje (jei dešiniarankė)
2. į kairę rankytę imi citrinos griežinėlį, pabarstai jį cukrumi ir kava- vienas 'takelis' cukriuko, kitas- kavutės.
3. imi stikliuką, geri iki dugno (čia jau būtinai ) ir greit meti paruoštą citriną į burnytę ir kramtai kramtai....
aišku? ar dar smulkiau paaiškint ?
liux reiks pabandyti
QUOTE(brashke77 @ 2006 11 23, 23:11)
aiškinu: :
1. įsipili stikliuką degtinės ir pasidedi dešinėje pusėje (jei dešiniarankė)
2. į kairę rankytę imi citrinos griežinėlį, pabarstai jį cukrumi ir kava- vienas 'takelis' cukriuko, kitas- kavutės.
3. imi stikliuką, geri iki dugno (čia jau būtinai ) ir greit meti paruoštą citriną į burnytę ir kramtai kramtai....
aišku? ar dar smulkiau paaiškint ?
1. įsipili stikliuką degtinės ir pasidedi dešinėje pusėje (jei dešiniarankė)
2. į kairę rankytę imi citrinos griežinėlį, pabarstai jį cukrumi ir kava- vienas 'takelis' cukriuko, kitas- kavutės.
3. imi stikliuką, geri iki dugno (čia jau būtinai ) ir greit meti paruoštą citriną į burnytę ir kramtai kramtai....
aišku? ar dar smulkiau paaiškint ?
Man tai siaubingai visas šis reikalas sugadina degtinėlės skonį
Skaniausias yra tas variantas su mieliniais pyragėliais ir tirštu padažu su ikrais