Įkraunama...
Įkraunama...

"Metų laikai" ( privatus ), Bendoriai

QUOTE(Mama_Uoga @ 2009 03 19, 10:39)
Paskutiniai komentarai turbut buvo akmenys i mano darza... Bet geriau i juos nekreipsiu demesio, nes visada buvo ir bus zmoniu, kurie niekuo nepasitiki ir viskuo nepatenkinti. Parase gera atsiliepima apie darzeli - vadinasi papirko, pagyre aukletojas - vadinasi sumokejo ir t.t. Tik kam tada klausti nuomones? Kad isgirsti neigiama atsiliepima? Tada turbut apsidziaugtumet. Deja, turiu nuvilti. Niekas man nieko nemokejo ir as esu eiline mama, vedanti savo atzala i si darzeli. O jei man patinka, tai ir rasau taip. Kitaip nemokeciau kas menesi tokius pinigus jau metus laiko.

P.S. Liudna, kad zmones mano, jog pagirti galima tik uz pinigus, kysius ar dovanas...  verysad.gif

suasmeninta niekur nebuvo,kaip ir sukonkretinta 4u.gif
Bet akivaizdu,kad butent sioje temoje yra nariu,kurie prisijunge tik tam,kad pagirti darzeli...daugiau zinuciu niekur neraso arba beveik neraso...tad manau naturalu,kad kyla tokios mintys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 19 kovo 2009 - 13:20
ogo kaip isvedziota nono.gif
Papildyta:
QUOTE(Mama_Uoga @ 2009 03 19, 13:39)
Paskutiniai komentarai turbut buvo akmenys i mano darza... Bet geriau i juos nekreipsiu demesio, nes visada buvo ir bus zmoniu, kurie niekuo nepasitiki ir viskuo nepatenkinti. Parase gera atsiliepima apie darzeli - vadinasi papirko, pagyre aukletojas - vadinasi sumokejo ir t.t. Tik kam tada klausti nuomones? Kad isgirsti neigiama atsiliepima? Tada turbut apsidziaugtumet. Deja, turiu nuvilti. Niekas man nieko nemokejo ir as esu eiline mama, vedanti savo atzala i si darzeli. O jei man patinka, tai ir rasau taip. Kitaip nemokeciau kas menesi tokius pinigus jau metus laiko.

P.S. Liudna, kad zmones mano, jog pagirti galima tik uz pinigus, kysius ar dovanas...  verysad.gif

blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos,

esu naujoke, niekad nerasiau i tokius forumus, tik paskaitydavau, bet si karta uzsiregistravau, nes labai aktuali tema. Mes savo dukrele 3,5m leidom i si darzeli, patys gyvenam Riesej, tai va, rugseji pradejom lankyt. Tikrai darzelis, labai gerai, irengtas, zaislai, baseinas ir tt. Bet nuo rugsejo men mnao vaikas i darzeli ejo 35 dienas is viso..Nes pastoviai sirgo, tikrai bent musu grupeje, pastoviai sergantys vaikai, as suprantu, kad tevai neturi kur palikti, bet gaunasi uzburtas ratas..Mes is vis buvom nesirge, o dabar neisbrendam is ligu!!! Pati maciau , kaip grupej prie vaiku rubeliu guli Vibrocil lasai, vadinas, atveda apgydytus vaikus. Ir siaip uz toki asuma sis darzelis neatidirba, tikrai forume daug tiesos ir apie kaledu svente, ir apie tai kad nera jokio bedravimo su valdzia ir paciais tevais..taip pavaduotoja labai maloni, bet kas is to? ji visada sutinka ka sakai, bet tai tik tiek. apie tai, kas galvoja, kad leisim i uzmiesti kvepuos grynu oru..tai va lauko jie isvis nemato, bent musu grupe iseina tik ketvirtadienisi kartais..jei speja..nes labai daug uzsiemimu yra..tai kaip ci agaunas, manau vienas is vaiko grudinimo elementu yra grynas oras, o cia..siaip aisku vaikas laimingas, nes ka jam daug zaislu, kamuoliuku kambarys..bet cia ir baigias viskas, o mes tai ieskom kito darzelio, nes zinot , moket kiekviena menesi 1200lt. o vaikas namie serga, tai ima nervas, paskaiciuokit kiek mes isleidom nuo rugsejo men pinigu, o realiai tai tik men palankem. nu nesamone gaunasi, ir maistas, zinot, kai uzrasinejom i darzeli sake jokiu desreliu, viskas tik vietoj gaminta, tai va ir desreliu ir visko ten gauna ir siaip kaip pastebejau , vakare blynai blynai blynai..porcijos mazos..vaiku jei nevalgo nepamaitina, atseit skatina viska daryt patiems, bet kaip nervuoja kai ateini ir randi pastoviai vaika su slepetem ne ant tu koju, pedkelnem atvirksciai uzmautom, golfu i kita puse uzvilktu..nu tai po velniu skatinkit jus tuos vaikus, bet priziuret tai reikia..tai va tiek

Atsakyti
Vis paskaitau, paskaitau... bet nutariau ir as savo nuomone pasakyt. Mes buvom pradeje lankyt si darzeli, tiksliau savaite ejau as su juo kartu, po biski pabut, kad pratintusi prie aplinkos. Mano vaikas alergiskas, buvo sutarta su valdzia, kad mokesiu daugiau, bet mes derinsime meniu kiekviena savaite ir jam bus pagaminta vietoj netinkamo patiekalo, atskirai kitas. Tiesa sakant suma nemaza tai mum butu kainave. Sutikau. Visa savaite kol buvau, nieko atskirai mano vaikui neatnese, o juk zinojo, kad as, mama, kartu su vaiku esu. Zinoma, mazai kam aktualus sis klausimas del alergijos, bet manau labai parodo poziuri i vaika. Taip, pavaduotoja labai maloni, bet kaip ir buvo rasyta, ji tik palinksi galva. Man bebunant su vaikais lauke, maciau kaip mazylis, is paciu maziausiu grupes, iskrito pro to "atrakciono" shona. Niekas man nepasakys, kad tas "atrakcijonas" pritaikytas maziausiems. O aukletojos prie pavojingu vietu tikrai nestovi. Zodziu ispudi sis darzelis man paliko nekoki.. Nors pavaduotoja pazadejo sprest si klausima, gal kas is lankanciu vaiku mamu pakomentuos, ar aptvere ten kanors ties vietom, kurios atviros... ? O galu gale toks ispudis kad jie ten tuos zaidimu kambarius, sporto sales, burbuliukus ir namukus pastate tik tam kad tuos vaikus ten nugrusti, o ne zmoniskai lavinti... Zinoma, ismoksta jie eilerastuku ir daineliu, dar to betruko kad nieko nemoketu. Bet as uz tai kad mano vaikas vietoj zaidimu kambario be langu, eitu i lauka. Pati isitikinau, kad lauke vaikai buna labai mazai. Uz tokius pinigus as kai ko kito tikiuosi.. ir galvojau kad galima susitarti su valdzia, deja, nuvyle...
Atsakyti
paskutiniai du komentarai viska pasako...bardakas buvo toje istaigoje ir liko. Trinu sia tema is favorite, tikrai nevesiu cia vaiko schmoll.gif
labai aciu mamom uz komentarus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 19, 13:19)
suasmeninta niekur nebuvo,kaip ir sukonkretinta 4u.gif
Bet akivaizdu,kad butent sioje temoje yra nariu,kurie prisijunge tik tam,kad pagirti darzeli...daugiau  zinuciu niekur  neraso arba beveik neraso...tad manau naturalu,kad kyla tokios mintys 4u.gif

Jei skaitet mano zinutes, tai tuejot matyti ir zinute, kur susinervinau del Kaledines sventes. Taigi sakyti, kad "kai kurie tik giria" neteisinga.

O visus nesusipratimus bandau spresti vietoj - su aukletoja ar valdzia. Kas is to, kad cia pradesiu skustis, kad vaikai to nedaro ar ano. Niekas nepasikeis, gal tik kai kuriom forumietem itiksiu. Be to, dar rugsejo 1 (po sventes) grupes susirinkime su aukletojomis buvo sutarta, kad kylus nesklandumams, viska spresim vietoj. T.y. tevai pasakys kuo jie nepatenkinti, o aukletoja (arba valdzia) bandys pagelbeti. Nu ir laikausi to susitarimo. Ir visai sekmingai jis vykdomas.

Del sumaisytu slepeciu galiu tik pasiulyti pakalbet su aukletoja, kad skirtu daugiau demesio siam reikalui. Man si problema neaktuali, nes maniskis jau pats gerai moka apsirengti ax.gif Tiesa, daznai kojniu kulnai buna virsui, bet del to nesijaudinu smile.gif

Nu ir aktualiausias klausimas - ligos. Kai sunui suejo 3 metukai pradejom lankyti privatu darzeli (ne Metu laikus - jo dar tada nebuvo) Mano vaikas maksimum istemdavo savaite - po to 2-3 savaites namie sirgo ir po to vel savaite darzelyje ir 2-3 sergam. Taip pralankem puse metu, po to meciau darba ir sedejau su sunum namie. Visos ligos baigesi ir naturaliai nusprendziau, kad kaltas buvo darzelis. Po to su vyru nusprendem isbandyti Metu Laikus (vaikui kaip tik suejo 4). Ir bijau prisisneketi, bet kazkaip visai neblogai mums cia sekesi, nors kitos mamos ir skundziasi, kad ju vaikai daug serga. Bet, jei neklystu, serga pagrinde tie vaikai, kurie anksciau isvis i darzelius neejo. Tai gal cia adaptacija tokia? Gal jei mes nepakeistume darzelio, tai ir musu vaikas taip pat nesirgtu senam darzelyje? g.gif Cia tik mano subjektivi nuomone. Gal but klaidinga.
Atsakyti
Del lauko, tai tikrai labai mazai vaikuciai buna - manau pagrindine sirgimo priezastis. Man tas labai nepatinka. Aukletojos atsako, jog nespeja. Kaip galima nespeti? Juk turi sudaryti tokia dienotvarke, jog spetu.
Dar visu mamyciu norejau pakausti del puoduko reikalu? Ar yra palaikymas is aukletoju puses, jog greiciau atprastu nuo sauskelniu? Nes sis reikalas man irgi labai nepatinka, bet gal tik man vienai?
Atsakyti
QUOTE(Mama_Uoga @ 2009 03 19, 17:23)

Nu ir aktualiausias klausimas - ligos. Kai sunui suejo 3 metukai pradejom lankyti privatu darzeli (ne Metu laikus - jo dar tada nebuvo) Mano vaikas maksimum istemdavo savaite - po to 2-3 savaites namie sirgo ir po to vel savaite darzelyje ir 2-3 sergam. Taip pralankem puse metu, po to meciau darba ir sedejau su sunum namie. Visos ligos baigesi ir naturaliai nusprendziau, kad kaltas buvo darzelis. Po to su vyru nusprendem isbandyti Metu Laikus (vaikui kaip tik suejo 4). Ir bijau prisisneketi, bet kazkaip visai neblogai mums cia sekesi, nors kitos mamos ir skundziasi, kad ju vaikai daug serga. Bet, jei neklystu, serga pagrinde tie vaikai, kurie anksciau isvis i darzelius neejo. Tai gal cia adaptacija tokia? Gal jei mes nepakeistume darzelio, tai ir musu vaikas taip pat nesirgtu senam darzelyje?  g.gif  Cia tik mano subjektivi nuomone. Gal but klaidinga.

schmoll.gif tikrai ne visuose darzeliuose taip sergama schmoll.gif ir tokios ilgos adaptacijos nereikia 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Smiltele @ 2009 03 20, 14:11)
Del lauko, tai tikrai labai mazai vaikuciai buna - manau pagrindine sirgimo priezastis. Man tas labai nepatinka. Aukletojos atsako, jog nespeja. Kaip galima nespeti? Juk turi sudaryti tokia dienotvarke, jog spetu.
Dar visu mamyciu norejau pakausti del puoduko reikalu? Ar yra palaikymas is aukletoju puses, jog greiciau atprastu nuo sauskelniu? Nes sis reikalas man irgi labai nepatinka, bet gal tik man vienai?

jei vaikuciai,kaip rase viena mama,vedami karta savaiteje i lauka,tai naturalu,kad sergama dazniau,arba jei lauke nera tinkamai priziurimi,(jei jau viduje nesugeba sutvarkyti vaikuciu rubu-tada kyla klausymas kiek grupeje vaiku ir kiek aukletoju,kiek pagalbininkiu?).O del nespejimo,tai absurdas doh.gif juk elementariausia dienotvarke turi buti 4u.gif i kuria itraukas laukas,maziausiai valanda laika turetu buti(ziema)
Atsakyti
mes givenam netoli darzelio,bet net nesvarstem vest vaika i ji ar ne...ir taip viskas aisku...problemos kaip ir kituose darzeliuose...svarbiausia yra valdzios ir aukletoju poziuris...cia kaip loterija,mes nesenai pakeitem viana valstybini darzeli...labai pergyvenom,kad vel neuzsiraut ant tokios aukletojos,kai senam...aciu Devui si kart pasiseke...negalim atsidziaugt aukletoju poziuriu,kuribiskumu,darzelio politika ir baseine 2 treneriai dirba(viskas iskaiciuota i 160 Lt.suma)...o privaciuose kol kas svarbiausia pelnas...gal kokia gera aukletoja ir uzsuka i si darzeli...kai is to,jei jai nesumokama ir pan...yra tu darzeliu... galiausia nukencia musu vaikai ir mums nervai gadinami...dar uz toki mokesti doh.gif
Atsakyti
sveikos mamos,

nutariau ir as parasyti i si forumeli.manau tam ir skirtas sis forumas kad issakyt savo nuomone o nesutikt visiems su vieno zmongaus nuomone smile.gif
kadangi mes nesenai persikelem i riese tai ieskojom darzelio savo vaikiukui....tai nutarem apsizvalgyti siame "metu laikai" darzelije..... mano dukryte lanke pries tai vilniuje valstybini darzeli... ir galiu pasakyt kad valstybiniuose darzeliuose daugiau pliusiu nei siame privaciame.... mano pastebeti minusai ,kai vede pavaduotoja aprodyt darzeli taigi nepatiko kad visiems vaikams tik vienas ranksluostis nusisluostyti rankomis( valdiskame kiekvienas vaikas turi savo ranksluoti) .... vaiku su slogom ir su kosuliais yrta tikrai daug.... mus asmeniskai i valdiska darzeli neleisdavo su kosuliu.... o kai paziurejau ant kokiu lovu vaikai miega tai pagalvojau jei vesciau vaika is si darzeli tureciau ir jam patogesne nors kiek lova atnest blink.gif o kai vede aprodyt valgyklele kaip tik papuolem ant pietu meto tai vaikiukai valge tai aukletojos nevisos tokios mielos viena ant vaiko barasi kad jam netycia kotletukas nukrito kita sedi su kita aukletoja kalbesi o maziukai sedi ir vienas i kita su sakutemis badosi tai man labai nepatiko.... seip ir dar minusu daug yra grupese daug trukumu
tai nusprendeme geriau toliau vaika nuvesim i darzeli ir zinosim kad jam geriau nei i si privatu darzeli kuris lyginant su valstybiniu yra su dideliais trukumais 4u.gif tai va issakiau savo nuomone
Atsakyti
QUOTE(labonita @ 2009 03 23, 14:14)
...kai vede pavaduotoja aprodyt darzeli  taigi nepatiko kad visiems vaikams tik vienas ranksluostis nusisluostyti rankomis( valdiskame kiekvienas vaikas turi savo ranksluoti)....

ten ne tik vienas ranksluostis, o ir viena stikline vandenukui atsigerti ant visos vaiku grupes blink.gif
Atsakyti
QUOTE(monikucia @ 2009 03 23, 13:40)
ten ne tik vienas ranksluostis, o ir viena stikline vandenukui atsigerti ant visos vaiku grupes  blink.gif

numirt vietoje galima doh.gif blink.gif .....pati dirbu su vaikais,tad kuo puikiausiai zinau ka reiskia higiena ir elementarus dalykai doh.gif paaugusiai dukrai ieskojau darzelio,kuriame butu baseinas,geros aukletojos,bureliai ir uzsiemimai......visada paskaitau sia tema....nes kazkada patiko sis darzelis...bet paskaicius giliau cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 23 kovo 2009 - 19:06