QUOTE(Pikute22 @ 2008 10 29, 19:58)
Prasau patarimo
Nusipirkau palmyte pavad. raso : Livistona rotundifolia , panasi i Vasingtonija, bet ne ji. Tiksli jos nuotrauka yra Rojaus soduose, kai atsidaro tema palmes (virsutine, desineje puseje). Bet visa esme, kad apie jos stiebelius vazono pavirsiuje yra kaip kokie kokoso riesutukai, cia sake pardaveja tipo saknys ir ju uzkasti negalima

Bet niekur nuotraukose nematau tokiu jos saknu

Gal kas auginat tokia palme ? Patarkite, kaip je persodinti reikes ???
Na ir isitaisiau augaleli
Labuka,
Turiu ir aš Livistona Rotundifolia nes labai ilgai norėjau palmės.. Kažkokią buvau nusižiūrėjęs prie viešbučio ir išsikasęs parskraidinau iš Kipro, - LT supūdžiau šaknis

ir iš Kretos nudžiūvo

Tai užmatęs LT Livistona Rotundifolia išsirinkau iš 9 vnt. gražiausią ir parsinešiau, o po 4 dienų jau visos buvo parduotos

.. Tikrai l.gražus palmiukas.
Deja apie priežiūrą: šviesos poreikį, šilumą ir oro drėgmę, laistymą nerandu VIENAREIKŠMIŠKOS INFORMACIJOS...
http://www.sodospalv...s-393-LIVISTONA priežiūros skiltis tokia nyki, kad vietoje atsakymų man tik iškilo klausimų: ką reiškia ne per gausiai??? Ar 15*C riba ir oro drėkinti nereikia visoms Livistonoms ar tik tai L. Chinensis? Ar dirva turi būti vos drėgna, biri, ar drėgna tiek, kad purvintų rankas? O kada tręšti? Ir kiek? Kodėl staiga ėmė džiūti lapai, - neruduoja, kaip paprastai palmėms, bet džiūna žali ir styro
Nesu biologas:(
HELP PLEASE!
Merginos, PADĖKIT gal kas žinot atsakymus į klausimus? Gal kam buvo pradėjusi džiūti ir žinot kaip ją atgaivinti?