As labai juo patenkinta. Vaizdas toks koki matai, nes esu prasta fotografe

QUOTE(asaraa @ 2008 05 13, 10:32)

QUOTE(asaraa @ 2008 05 13, 15:37)
As emiau tik sveikus langelius. Manau jei paprastu rastu nersi, tai ir gausis apvalesnis meskis, ir pledukas mazesnis.
Dabar as apsiuvineju atskiras detales, kad butu aiskesnis.
Dabar as apsiuvineju atskiras detales, kad butu aiskesnis.
Gal kvailas klausimas

as siaip irgi svarstau galimybe antroj pusej prisiuti medziagyte
tik jei labai grazus gausis is abieju pusiu tai gal ir nesiusiu. dar neapsisprendziau.
ir negaliu apsispresti kuri meskiuka nerti
jie visi tokie grazus
jauciu teks MB parodyti, gal jam kazkuris bus pats paciausias
labai aciu asaraa uz puikius paveiksliukus

ir negaliu apsispresti kuri meskiuka nerti

labai aciu asaraa uz puikius paveiksliukus

sveikos
nu va užsimaniau ir aš nerti, nors iš manęs tokia nėrėja, kad
noriu paklausti jūsų kaip išmanančių - kokius siūlus naudojate pledukams nerti? kokio storumo, sudėties? nes nusipirkau kažkokius storokus, kad greičiau nertųsi
, bet jaučiu sunkus tas pledas gausis

nu va užsimaniau ir aš nerti, nors iš manęs tokia nėrėja, kad

noriu paklausti jūsų kaip išmanančių - kokius siūlus naudojate pledukams nerti? kokio storumo, sudėties? nes nusipirkau kažkokius storokus, kad greičiau nertųsi

na as tai ketinu nerti is vilnos. sudetis tai sudetis, bet vat del storumo tai jo, cia geras klausimas. nesinori kad po to tas pledukas butu baisiai sunkus
bet jei pasirinksi plonus siuliukus tai pvz neriant pagal paveiksliuka jis po to gali mazesnis gautis tas pledukas nei tikejaisi. tai as dar nesugalvojau kai pdarysiu.
gausiu avansa sakiau eisiu siaubti siulu parduotuves
beje, klausimukas mergytems, kurios antroj pusej pleduko medziagyte prisiuvinejot. ar jus prisiuvinejot tik palei krastus ar ir kitose vietose prisiuvot kad jis neatsokinetu nuo mezginio?
ir ar isskalbus po to nebuna deformaciju pleduko?

beje, klausimukas mergytems, kurios antroj pusej pleduko medziagyte prisiuvinejot. ar jus prisiuvinejot tik palei krastus ar ir kitose vietose prisiuvot kad jis neatsokinetu nuo mezginio?
QUOTE(syu @ 2008 05 14, 11:03)
na as tai ketinu nerti is vilnos. sudetis tai sudetis, bet vat del storumo tai jo, cia geras klausimas. nesinori kad po to tas pledukas butu baisiai sunkus
bet jei pasirinksi plonus siuliukus tai pvz neriant pagal paveiksliuka jis po to gali mazesnis gautis tas pledukas nei tikejaisi. tai as dar nesugalvojau kai pdarysiu.

Aš dar irgi procese... bet manau su megztu sunkiau pridaigstyti nei su nertu, nertą galima sudygsniuoti rankomis ar mašina kvadratais kokiais.... gal net pašiltinimą kokį įsiūti jei iš plonesnių siūliukų nerta

QUOTE(Saulėgrąža @ 2008 05 14, 12:22)
Aš dar irgi procese... bet manau su megztu sunkiau pridaigstyti nei su nertu, nertą galima sudygsniuoti rankomis ar mašina kvadratais kokiais.... gal net pašiltinimą kokį įsiūti jei iš plonesnių siūliukų nerta 

as tai nersiu, cia tik siaip mezginiu pavadinau nes man tai bendresnis zodis kazkaip atrodo apimantis tiek nertus tiek megztus dalykus...

QUOTE(syu @ 2008 05 14, 12:25)
as tai nersiu, cia tik siaip mezginiu pavadinau nes man tai bendresnis zodis kazkaip atrodo apimantis tiek nertus tiek megztus dalykus... 

aga

PS syu- o mes tik 2 sav skirtumu pilvinukus nesiojam

QUOTE(Saulėgrąža @ 2008 05 14, 12:27)
aga
sutinku, bet čia prieš tai mamytė megztą pleduką rodė su prisiuta medžiagyte... Man labai gražu su vini puchu arba su tigriuku
vaikystės filmukai ... Tik neapsisprendžiu dėl siūlų, kad nebūtų per plonas ir per storas, ir , kad dydis geras būtų

aha, geras

vat del siuliuko storio tai ir as sau galva suku suku... kazkaip nesinori per storu siulu, kad nesigautu kietas tas pledukas ir labai sunkus

gal kas is jau patyrusiu mamyciu galetu patart kaip issirinkti siulo storuma?
Papildyta:
QUOTE(asaraa @ 2008 05 13, 07:54)
Siulus naudojau "Teksrena" pusvilnoniai verpalai. Svoris 100g, Sudetis: vilna 90, akrilas 10.
Neriau 160 stulpeliu ir 160 eiluciu su vienu uzmetimu, manau kad kita daryciau tai be uzmetimu (paprastu rastu). Meskiukas putlesnis butu
, na atitinkamai ir mazesnis pledukas.
Neriau 160 stulpeliu ir 160 eiluciu su vienu uzmetimu, manau kad kita daryciau tai be uzmetimu (paprastu rastu). Meskiukas putlesnis butu

turiu toki klausimeli. gal netycia isivaizduoji kiek mazesnis gautusi pledukas neriant paprastu stulpeliu?

Nerti reikėtų iš plonų siūlų, aš esu nusinėrusi pledą sofai užtiesti iš Verpsto pusvilnonių siūlų, tai sofos uždengimui labai gerai, gavosi toks tvirtokas, laiko formą, tačiau kūdikėliui būtų per storas ir per kietas. Savo sūnui buvau numezgusi iš 100 proc. medvilnės, tai buvo labai geras - minkštas, švelnus ir natūralaus pluošto. Nerti kūdikių pledukai tai man atrodo daugiau dėl grožio ar lauke vežimuke apkloti, o jei norisi prie kūnelio - siūlyčiau megzti kokiu nors paprastu rašteliu.
QUOTE(Jūržolė @ 2008 05 14, 14:39)
Nerti reikėtų iš plonų siūlų, aš esu nusinėrusi pledą sofai užtiesti iš Verpsto pusvilnonių siūlų, tai sofos uždengimui labai gerai, gavosi toks tvirtokas, laiko formą, tačiau kūdikėliui būtų per storas ir per kietas. Savo sūnui buvau numezgusi iš 100 proc. medvilnės, tai buvo labai geras - minkštas, švelnus ir natūralaus pluošto. Nerti kūdikių pledukai tai man atrodo daugiau dėl grožio ar lauke vežimuke apkloti, o jei norisi prie kūnelio - siūlyčiau megzti kokiu nors paprastu rašteliu.
tai taip, apkloti, patiesti.. patiesti tai gali ir tvirtesnis but, bet pvz apkloti su kietoku manau jau nelabai faina

bet cia siaip klausimas apie siulus: jie yra kaipnors numeruojami pagal storuma???

as kazkaip niekad neatkreipiau i tai demesio, nes mezgant niekad man nebudavo problemos su mezginio kietumu