QUOTE(MELDA @ 2008 04 12, 23:08)
o maximinės orchidėjos į ką būna pasodintos, į kurį mišinį? maniškių phal šaknys išlipę, viršutinės apdžiūvę,nes labai sausas oras,

gal reiktų persodinti į didesnį vazoną?
Jeigu oras sausas ir orines saknys apdziuna, reikia per diena bent karta papurksti gelyte. Cia pagelbetu ir kiminai, kuriu uzklotum ant virsaus, papurkstum ir dregme ilgiau orinems saknims bei visam augaleliui laikytusi
O is skm gali is keletos rusiu substrato rinktis. Ten paspaudus raso, kokio tipo orchidejoms jis tinka
Parodyk savo gelyte, galesime daugiau patarti.
Papildyta:
QUOTE(Ra$a @ 2008 04 13, 17:14)
Laba
nu ir tempai jusu
Na kagi, as tik galiu pasidziaugt, kad abu mano parsinesti ,pries pora menesiu pirkti nukainuoti (po 3 Lt), beveik mire phalaenopsiai isleido ziedkocius ir ruosiasi zydeti

. Pernai pirktas dendrobiumas jau sukrove pumpurus ir zydes jau ketvirta karta

. Tiesa vienas grazuolis phalaenopsis vos nenumire, saknys visai ispuvo, ziedai nukrito net neprasiskleide, taigi atidaviau draugei, sake bandys reanimuot, gelbet. Tai jau sake, kad lapuka nauja leidzia
Na, o dabar kaip zadejau ana savaite, tai ikeliu nauju savo grazuoliu nuotraukyciu. Parsitempiau per savaite dendrobiuma, cymbidiuma, miltonija (atrodo, kad taip vadinasi), phalaenopsi ir du mazus phalaenopsiukus
Cymbidiumas (kainavo apie 30 Lt)

Nezinau ka su juo daryt, nes ryskiai per mazas vazonas, o sako negalima persodint kol zydi

Dendrobiumas (kainavo apie 15 Lt)

Atrodo miltonija (kainavo apie 15 Lt)

Phalaenopsis (atrodo irgi apie 15 lt)

Mazas Phalaenopsis atrodo, kad irgi 15 Lt

Ir visai maziukas phalaenopsiukas (apie 10 Lt)

Taigi, kaip matot, mano atveju pamisimas del orchiu nepagydomas

bet tik todel, kad kitos geles pas mane visiskai neauga
Sorry, kad foto nelabai kokybiskos
Oho kokios grazuoles!!!
O dar grazesne kaina
Is kur taip pigiai tokiu gelyciu gavai??????
Papildyta:
Rasai, kad perki taip nebrangiai gelytes is "Xflora". O kur tai yra? Vilniuje? Jeigu taip, tai koks adresas ir kaip ten nusibelsti?
"To take a photograph is to align the head, the eye and the heart. It's a way of life." ~ Henri Cartier-Bresson