Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

ach koks grozis ploja.gif ploja.gif ploja.gif wub.gif O tokiu kainu uz tokias gelytes isvis neesu macius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2008 04 12, 23:08)
o maximinės orchidėjos į ką būna pasodintos, į kurį mišinį? maniškių phal šaknys išlipę, viršutinės apdžiūvę,nes labai sausas oras, doh.gif  gal reiktų persodinti į didesnį vazoną?

Jeigu oras sausas ir orines saknys apdziuna, reikia per diena bent karta papurksti gelyte. Cia pagelbetu ir kiminai, kuriu uzklotum ant virsaus, papurkstum ir dregme ilgiau orinems saknims bei visam augaleliui laikytusi mirksiukas.gif

O is skm gali is keletos rusiu substrato rinktis. Ten paspaudus raso, kokio tipo orchidejoms jis tinka mirksiukas.gif

Parodyk savo gelyte, galesime daugiau patarti.
Papildyta:
QUOTE(Ra$a @ 2008 04 13, 17:14)
Laba
nu ir tempai jusu  doh.gif
Na kagi, as tik galiu pasidziaugt, kad abu mano parsinesti ,pries pora menesiu pirkti nukainuoti (po 3 Lt), beveik mire phalaenopsiai isleido ziedkocius ir ruosiasi zydeti  thumbup.gif . Pernai pirktas dendrobiumas jau sukrove pumpurus ir zydes jau ketvirta karta  thumbup.gif . Tiesa vienas grazuolis phalaenopsis vos nenumire, saknys visai ispuvo, ziedai nukrito net neprasiskleide, taigi atidaviau draugei, sake bandys reanimuot, gelbet. Tai jau sake, kad lapuka nauja leidzia  thumbup.gif
Na, o dabar kaip zadejau ana savaite, tai ikeliu nauju savo grazuoliu nuotraukyciu. Parsitempiau per savaite dendrobiuma, cymbidiuma, miltonija (atrodo, kad taip vadinasi), phalaenopsi ir du mazus phalaenopsiukus  doh.gif
Cymbidiumas (kainavo apie 30 Lt)
user posted image
Nezinau ka su juo daryt, nes ryskiai per mazas vazonas, o sako negalima persodint kol zydi  unsure.gif
user posted image
Dendrobiumas (kainavo apie 15 Lt)
user posted image
Atrodo miltonija (kainavo apie 15 Lt)
user posted image
Phalaenopsis (atrodo irgi apie 15 lt)
user posted image
Mazas Phalaenopsis atrodo, kad irgi 15 Lt  lotuliukas.gif
user posted image
Ir visai maziukas phalaenopsiukas (apie 10 Lt)
user posted image
Taigi, kaip matot, mano atveju pamisimas del orchiu nepagydomas  lotuliukas.gif  bet tik todel, kad kitos geles pas mane visiskai neauga  ax.gif
Sorry, kad foto nelabai kokybiskos  blush2.gif

Oho kokios grazuoles!!! wub.gif wub.gif wub.gif
O dar grazesne kaina blink.gif blink.gif blink.gif
Is kur taip pigiai tokiu gelyciu gavai?????? g.gif blink.gif

Papildyta:
Rasai, kad perki taip nebrangiai gelytes is "Xflora". O kur tai yra? Vilniuje? Jeigu taip, tai koks adresas ir kaip ten nusibelsti? blink.gif g.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
googlej irašius xflora ir paspaudus kad rodytų tik iš lietuvos viską rašo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(viva @ 2008 04 13, 17:27)
Fikusas Pumila - Senukuose atskirai mažas vazonėlis apie 4 lt kainuoja, vadinamas šliaužiančiu fikusu, mėgsta drėgmę, kartais prie baseinėlių sodinamas.

Dėkui smile.gif Reiks pasižiūrėti, nes nelabai man patinka ta plika žemė prie stiebo smile.gif

Rasa (su doleriu) - tu ko gero viso namo pažiba bigsmile.gif O kaimynkos tai musiet baigia nagus nusigraužti, tavo palanges matydamos bigsmile.gif Nes aš tai tikrai nukramtyčiau, rankų irgi doh.gif O dabar guodžiuosi tik tuo, kad nematau iš tikro: kad ten montažas, paveiksliukai iš interneto... nu iš pavydo aš čia taip topsecret.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ra$a @ 2008 04 13, 17:38)
'Imu viska is geliu bazes "Xflora". Kiekviena pirmadieni ten didelis vazoniniu geliu uzvezimas.

Rytoj varau ax.gif
Atsakyti
nu jūs palaukit, pasisitaupysiu ir aš tų popieriukų - pinigais vadinamų, o po to priversiu savajį mane nuvežt kur man reikia ir jau be pilnos komplektacijos orchų negrįšiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Pasigirsiu blush2.gif šiandien namo parsinešiau tokią gėlytę wub.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Kaip faina! gražutė dalmantinukė orchytė wub.gif
Atsakyti
Per kiek laiko atsiunčia prekes iš orchidėjos.lt? Beje, tų miniukų, kur Žalioj stotelėj yra, man šaknys itin prastos pasirodė, tarp kiminų įkištos, žiedai labai gražūs, bet...
Atsakyti
Cymbidiumas (kainavo apie 30 Lt)
user posted image
Nezinau ka su juo daryt, nes ryskiai per mazas vazonas, o sako negalima persodint kol zydi unsure.gif
user posted image
Dendrobiumas (kainavo apie 15 Lt)
user posted image
Atrodo miltonija (kainavo apie 15 Lt)
user posted image
Phalaenopsis (atrodo irgi apie 15 lt)
user posted image
Mazas Phalaenopsis atrodo, kad irgi 15 Lt lotuliukas.gif
user posted image
Ir visai maziukas phalaenopsiukas (apie 10 Lt)
user posted image
Taigi, kaip matot, mano atveju pamisimas del orchiu nepagydomas lotuliukas.gif bet tik todel, kad kitos geles pas mane visiskai neauga ax.gif
Sorry, kad foto nelabai kokybiskos blush2.gif
[/quote]

Bet jau grozis thumbup.gif
Atsakyti
Grazios wub.gif wub.gif wub.gif
Bet kainos kokios blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ra$a @ 2008 04 13, 21:38)
'Imu viska is geliu bazes "Xflora". Kiekviena pirmadieni ten didelis vazoniniu geliu uzvezimas.

Kuriam cia mieste ta baze? ax.gif
Atsakyti