Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

stai kokia turiu biggrin.gif tik prasau nesijuogt schmoll.gif ten kaskas bando lyst jei yziurit... lb bloga foto unsure.gif
Papildyta:
ir dar va tokia turiu blink.gif ka man su jom daryt......
Atsakyti
Ir as i nauja tema isirasau biggrin.gif . Bet ir greitos jus - vakar vakare dar tik pirmas psl. buvo, o siandie jau penktas blink.gif saunuoles thumbup.gif .
Vakar pas mama parvaziavau ir jos orche apziurejau. Leidzia is ziedastiebio, kuri mama buvo nupjovusi ties 4 nareliu, dvi sakeles thumbup.gif . Mama is laimes kone sokineja, nes greit metai kaip paskutini syki zydejo. Tik man nepatinka zeme, i kuria ji gelyte isodinusi g.gif . Persodinom, kai dar nesilankiau siame forume, tai zeme yra pirkta is parduotuves ir ten labai daug paprastos zemes. Bet gele auga ir lapai kokiu 30-35 cm ilgio ir platus (cia phalaenopsis). Tik vazono sieneles pazaliavusios ir apsamanojusios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristen: 09 balandžio 2008 - 12:10
liudna ta kur pirma delyte tai reikia reanimuoti, o antraja manyciau gali sodinti i substrata mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 04 09, 12:10)
liudna ta kur pirma delyte tai reikia reanimuoti, o antraja manyciau gali sodinti i substrata  mirksiukas.gif

bet ta pirma ar dar verta laikyt? su vienu lapu doh.gif a antroji tai tik su orinem saknim..... lapai suglebe, nezinau g.gif
Atsakyti
Kokie grazus namuciai wub.gif ir kaip susisteminta info... 4u.gif begu ieskoti, ka daryti, kad mano orchideja leistu nauja stieba.. taip tikejausi, kad isleis ir prazys blush2.gif
Atsakyti
Liudna as ta su vienu lapu mesciau lauk verysad.gif ta prasme tikiu, kad ikisus i reanimatoriu ji turbut imtu auginti naujas saknytes, gal ir nauja lapeli, bet ilgai truks, kol ja normaliai atgaivinsi ir galesi dziaugtis ziedais.

O del antros net nezinau... oriniu saknu yra, tai kaip ir reiktu reanimuoti, kad ir kitos (pozemines blush2.gif ) imtu dygti. O ka patars labiau patyrusios forumietes? g.gif
Papildyta:
QUOTE(kristen @ 2008 04 09, 13:07)
Ir as i nauja tema isirasau  biggrin.gif . Bet ir greitos jus - vakar vakare dar tik pirmas psl. buvo, o siandie jau penktas  blink.gif saunuoles  thumbup.gif .
Vakar pas mama parvaziavau ir jos orche apziurejau. Leidzia is ziedastiebio, kuri mama buvo nupjovusi ties 4 nareliu, dvi sakeles  thumbup.gif . Mama is laimes kone sokineja, nes greit metai kaip paskutini syki zydejo. Tik man nepatinka zeme, i kuria ji gelyte isodinusi  g.gif . Persodinom, kai dar nesilankiau siame forume, tai zeme yra pirkta is parduotuves ir ten labai daug paprastos zemes. Bet gele auga ir lapai kokiu 30-35 cm ilgio ir platus (cia phalaenopsis). Tik vazono sieneles pazaliavusios ir apsamanojusios.

Kristen, mano viena orchideja kuo graziausiai augo paprastoje zemeje (ta prasme specialioje orchidejoms lietuviskoje) 1,5 metu, augino saknis, tik va lapu nebuvo ir po perzydejimo ziedkociai - ne krust. schmoll.gif Butu galima jusu mamos gelyte ir toliau laikyti taip, juk ji ten auga bigsmile.gif bet vat, kad sieneles apsamanojusios... g.gif

Siaip as ka daryciau tokioje situacijoje, tai uzsisakyciau is skm ir pasodinciau i normalu substrata, kol ji dar ziedu neskleidzia. Tuo labiau - pavasaris, viso ko atgimimo laikas, gelyte greiciau adaptuosis ax.gif ir prisitaikiusi naujoje aplinkoje toliau sau augs.

Bet cia tik mano asmenine nuomone ir jos as nepersu schmoll.gif
Atsakyti
Aha tikrai pleputes, kiek temu seku - sita sparciausia, spek skaytyt biggrin.gif
Atsakyti
Gavau dovanų štai kokį grožį smile.gif Kažin kaip prižiūrėti g.gif nes vazonėlyje nėra skylučių (kur galėtų nubėgti vanduo), o visas viršus apdengtas sąmanomis. Esu pasimetusi, bijau perlieti, o kartu išdžiovinti. Patarkite merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cosma @ 2008 04 09, 14:40)
Gavau dovanų štai kokį grožį smile.gif Kažin kaip prižiūrėti  g.gif nes vazonėlyje nėra skylučių (kur galėtų nubėgti vanduo), o visas viršus apdengtas sąmanomis. Esu pasimetusi, bijau perlieti, o kartu išdžiovinti. Patarkite merginos 4u.gif

apdeliota kiminais. Atsargiai laistykite, o kas po kiminais slepiasi? Ar jos pasodintos vien tik i kiminus ar kiminais tik virsus apdeliotas?
Atsakyti
QUOTE(jurarami @ 2008 04 09, 11:50)
Ką aš ne taip darau, nes ant mano reanimuojamo palenopsio kaip ir pradėjo kaskoks pelėsis trauktis ar aš jį per drėgnai laikau net nezinau buvau išėmus pravedinti, bet niekas nesikeičia vėl aptraukia toks pelėsiukas. Vienu žodžiu niekog ero tik tiek kad dar toks leisgyvis nei atsigauna nei visai nusibaigia, na nesuprantu ką su juo daryti

per daug dregmes g.gif
reanimuojant kiminu visai nedrekinau (ta prasme, kaip patupdziau i dregnus taip ir laikos), aisku reikia silumos, tai kai pakurenam, padedu prie radiatoriaus ir dariau kelis sykius karsta dusa biggrin.gif dar pripuciu i maiseli oro ir palieku, va visa sav. jos nejudinau bigsmile.gif pas mane tai visada maisiukas aprasojes buna g.gif bet pelesio nera schmoll.gif

QUOTE(gotte @ 2008 04 09, 12:34)
As vienai reanimuojamai buvau nulauzusi viena toki lapa blush2.gif  nieko jai neatsitiko  schmoll.gif

na reiks ir man kazkaip ji nuskint g.gif

QUOTE(aneizza @ 2008 04 09, 12:48)
Oi kokios pleputes, tik kelias dienas neilendu pas jus ir pasivyti nebeimanoma  lotuliukas.gif

aha, as ir vos pasivijau biggrin.gif

QUOTE(Iiudna @ 2008 04 09, 13:07)
stai kokia turiu biggrin.gif  tik prasau nesijuogt schmoll.gif  ten kaskas bando lyst jei yziurit... lb bloga foto unsure.gif
ir dar va tokia turiu blink.gif ka man su jom daryt......

as abi ikisciau i reanimatoriu, o su pirmaja butu visai idomu paeksperimentuot g.gif
jei mesi tai, man geriau duok blush2.gif ax.gif
juk smagu kai atgaivini kazka toliau gyventi wub.gif
Atsakyti
[quote=cosma,2008 04 09, 14:40]
Gavau dovanų štai kokį grožį smile.gif

blink.gif O koks grozis thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2008 04 09, 14:56)
apdeliota kiminais. Atsargiai laistykite, o kas po kiminais slepiasi? Ar jos pasodintos vien tik i kiminus ar kiminais tik virsus apdeliotas?

O ką reiškia atsargiai blush2.gif į savaitę kartą?
bandžiau vazonėlyje paknisti, tai visur tie kiminai, viršuje labai sausi, o ant dugno, tai drėgnoki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cosma: 09 balandžio 2008 - 14:19