Traskus aviziniai sausainiai:Ingridientai:
1. 100 ml tirpinto sviesto;
2. 250 ml avižinių dribsnių;
3. 80 ml cukraus;
4. 1 kiaušinis;
5. 3 š. miltų;
6. 0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;
7. žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
( As darau taip: ) Pirmiausiais susimalu avizinius dribsnius su KOKTEILINE lotuliukas.gif, tik ne per daug smulkei. Manau, galima ir su kavamale. Tada issitirpiname sviesta kartu su cukrumi. I inda sudedame maltus aviznius dribsnius, vanilini cukru, druska, miltus ir uzpilame siltu tirpintu sviestu, gerai ismaisome. Isplakame kiausini iki putu, supilame i inda ir dar karta gerai ismaisome. Skarda isklojame kepimo popieriumi, formuojame kokia norime sausainiu forma ir dedame ant skardos, graziai paskleidziame.
Kepame ikaitintoje orkaiteje, 180-200C temperaturoje, apie 10-15 min. Isemus palikti apie 10 min, kad atvestu ir sukietetu.

Mano pastebejimai
: Sausainiai gaunasi labai skanus ir labai greit paruosiami
Zodziu, tik kepk ir valgyk
O siaip si karta pamirsau istirpint kartu cukru su sviestu, tai dar galit pastebet cukraus kruopelyciu
nu bet nieko. Ai, dar iberiau kokosu drozliu, kokius 2 v.s.
Reikes kada susimalt avizinius dribsnius ir vien tik is ju pabandyt issikept tikrus avizinius sausainius