Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai

QUOTE(RRamune @ 2008 10 26, 01:47)
Mielos mamytes
noriu paprasyti Jusu recepto (seno,kuri rode per tv pries 17-10 metu)tai buvo lyg ir  riebus biskvitas kuris sulipdomas kondecuoto ir sviesto misiniu). g.gif  g.gif  gaunasi kaip riesutukai

mano dukryte mane tereirzuoja .... nori kepti ka as kepiau  vaikysteje


vargiai ar kas toki tures.... labai daug meteliu prabego. Ieskok kokio kitokio vaikystes receptuko smile.gif Mes tai su dukra nuo tinginio pradejom smile.gif
Atsakyti
Sveikutes kulinarės 4u.gif

sugalvojau savaitgaliui išsikepti migdolinių sausainukų, niekada nesu bandžiusi, radau receptuka žurnale, bandysiu savo kulinarinius sausainių kepimo sugebėjimus.
Receptas:
250g migdolų
300g rudojo cukraus
1 v.š. skysto medaus
pusės citrinos tarkuota žievelė
žiupsnelis vanilės
1 kiaušinio baltymas
1 stiklinė miltų
žiupsnelis kepimo miltelių
50g. juodojo šokolado
2 v.š. grietinėlės

Migdolus susmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi, medumi, tarkuota citrinos žievele, vanile, miltais, kepimo milteliais ir iki putų išplaktu kiaušinio baltymu. Iš gautos masės iškočiokite maždaug 2 cm. storio lakštą. Supjaustykite maždaug 7cm ilgio ir 4cm pločio juostelėmis. Sausainius išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir maždaug 15 min. pašaukite į karštą orkaitę. Tiekdama aptepkite su grietinėle sumaišytu lydytu šokoladu ir apibarstykite migdolais.


Receptas nesudėtingas, tik porcija čia turėtų būti maža, reikės daryti iš didesnių normų.
essen.gif essen.gif essen.gif
Gal žinote kitokių receptų?
Atsakyti
nepavyko man issikepti sausainuku verysad.gif, gal zinot kitokiu receptuku kas nors? Taip noreciau tu sausainiu blush2.gif
Atsakyti
Radau recepta internete, bet nesu bandzius, nezinau kaip pavyktu smile.gif

Ingredientai:

3 kiaušinio baltymai,
truputis druskos,
vienos citrinos sultys,
50 g šokolado,
šaukštas sviesto.
100 g miltų,
200 g cukraus,
200 g migdolų,


Aprašymas

Baltymus su cukrumi ir druska išplakite iki kietų putų ir atsargiai sumaišykite su miltais, puse kapotų riešutų, citrinos sultimis. Kočiokite lakštą, pjaukite iš jo įvairias figūras ir kepkite 15-20 minučių 100 laipsnių C temperatūros orkaitėje. Iškeptus sausainius padalykite poromis, vieną jų ištepkite ištirpintu šokoladu ir sulipdykite. Patepkite tirpintu sviestu ir apibarstykite smulkintais riešutais.

Skanaus!
Atsakyti
Sausainukai su aviečiu džemu

100 g. sviesto
100 g cukraus
kiausinis
150 g majonezo
150 g. dziovintu slyvu
400 g miltu
kepimo mlteliu (as dejau nugesinta grietineje sodos sauksteli)
avieciu dzemo

Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniu. Sudėti majonezą, smulkiai pjaustytas džiovintas slyvas ir gerai išmaišyti. Suberti mltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkyti tešlą, padaryti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai.
Iš atšaldytos tešlos iškočioti ploną lakštą, iš jo formelėmis išspausti norimos formos figūrėles. Aš neturiu formelių, tai viską atlikau su stikline. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Iškepusius sausainius pertepti aviečių džemu ir sulipdyti.
Tokie paprasti ir gana skanūs sausainiai bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumupė: 30 gruodžio 2008 - 19:07
QUOTE(laumupė @ 2008 12 30, 20:06)
Sausainukai su aviečiu džemu

Manau kad skanus receptas bigsmile.gif nes ir patys sausainiai saunus thumbup.gif Butinai pabandysiu iskepti siuos sausainiukus, nes baisiai megstu tokius wub.gif
Atsakyti
Sausainiukai-200gr.sviesto,200gr.majonezo,1 kiausinis, 150gr.cukraus, 450gr. miltu, saukstelis nep. kepimo milteliu, zemes riesutu.Sviesta sutarkuoti burokine tarka, sudeti visa kita i sviesta gerai suminkyti, isspausti sausainius, pabarstyti riesutais.As abrikosu dzemu kitus tepiau. kepti 200l. apie 15 min.
user posted image
Atsakyti
user posted imageuser posted image........superiniai sausainukai ,o jau blizga , kaip nulakuoti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 01 03, 23:07)
Sausainiukai-200gr.sviesto,200gr.majonezo,1 kiausinis, 150gr.cukraus, 450gr. miltu, saukstelis nep. kepimo milteliu, zemes riesutu.Sviesta sutarkuoti burokine tarka, sudeti visa kita i sviesta gerai suminkyti, isspausti sausainius, pabarstyti riesutais.As abrikosu dzemu kitus tepiau. kepti 200l. apie 15 min.
user posted image

labai graziai atrodo,susigundziau ir bandysiu iskept bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 29, 19:43)
Ką tik išsikepiau skanių ragelių smile.gif

user posted image

VARŠKINIAI RAGELIAI

200 g varškės
100 g sviesto
1/4 a. š. druskos
150 g miltų

200-250 g marmelado (karščiui atsparaus, kepiniams)

Užminkyti tešlą, padalinti į du rutulius. Kiekvieną iškočioti į apskritimą, apipjauti kraštus naudojant didelę lėkštę. Padalinti į 12 dalių. Dėti po 1 a. š. marmelado ir atsargiai suvynioti.
Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol pagels.
Kai atauš, pabarstyti cukraus pudra.

P. S. žinoma, tokio marmelado neturėjau, naudojau paprastą džemą, tai praktiškai visas išbėgo, na bet vistiek labai skanu smile.gif

Receptukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , tešlos paprastumas irgi toks pats, o sausainiai, šeimos nuomone, nepakartojami.
Aš pirkau aviečių uogienę skirtą kepimui, išties neišbėgo, o štai naminė vyšnių buvo schmoll.gif , nes išbėgo visa.
Šiek tiek patobulinau receptą: į tešlą dėjau vanilinio cukraus ir paprasto cukraus, kai nededama šių ingridientų, galima daryti su visokiausiais įdarais (mėsos, dešrelių, troškintų kopūstų ir pan.)

Va kokia buvo mano sausainukų forma:
1 - keturkampėliai su uogienės gabaliuku
2 - gal nelabai dailūs, bet suformuoti krepšeliai
3 - nuotrauka iš kepimo proceso ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogiux: 05 sausio 2009 - 20:04
R.Ramune,ar galetume truputeli placiau pakomentuoti apie ta senoka recepta,as pasiruosusi paieskoti savo kulinarijos lobynuose.
Bet,man reiktu vaizdziau parasyti,ar,tie riesutu kamuoliukai nebuvo saldainiu"irisu" derinys.
jeigu,galite parasykite.
Atsakyti
Sveikos,
gal zinot, kur naminiu sausainiu recepta rast - mano mama kepdavo anksciau tokius, kur daug sviesto ir kai suminko tesla, ja pro malimo masina su formelem prasuka ir gaunasi pailgi... Mama recepto nepamena, o MB mama juos kazkodel su mielem kepdavo. Gal kas galit primint receptuka? smile.gif
ACIU!
Atsakyti