Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai

QUOTE(laumupė @ 2008 12 30, 19:06)
Sausainukai su aviečiu džemu


user posted image

ka tik iskepiau dvi skardas siu sausainuku..skanumelis thumbup.gif
tik be dzemo pas mane,neturejau,tai nelipinau ir vietoj slyvu idejau abrikosu dziovintu mirksiukas.gif
Atsakyti
Scottish butter fingers
user posted image

110g nesūdyto sviesto (ne margarino! ) kambario temperatūros
50g ryžių miltų
50g cukraus
150g kvietinių miltų
1/2 a š druskos (arba jei sviestas sūdytas - druskos nebereikia)


Sumaišyti birius produktus. Sviestą supjaustyti gabaliukais ir įmaišyti į miltus. Minkyti, kol pasidarys tesla. (čia gal geriau šaltą sviestą tarkuoti burokine tarka g.gif). Tešla gaunasi lyg plastelinas.
Tešlą dėti į 20cm diametro formą, pateptą sviestu ir išbarstytą mieltais, rankomis (arba kita šaukšto puse) išploti. Šakute dekoratyviai išbadyti skylutes. Pasižymėti pirštelių pjuvio vietas (bet ne pjauti).
Kepama 30-40min 160 laipsnių (tikrinausi keliose vietose - būtent tokioje temperatūroje) kol vos vos pagelsta (įgauna jiems būdinga spalvą - jokiu būdu neskrudinti !)
Ištraukti, supjaustyti, atvėsinti.

Pagrindinės šių sausainiukų proporcijos 3:2:1 - miltai, sviestas, cukrus.

Ryžių miltus galima maišyti su kukurūzų proporcija: 3:1

Cukrus dažnai imamas rudasis, kartais dedama kiaušinio (tuomet sviestas, cukrus, kiaušinis išsukamas iki kreminės konsistencijos ir tada maišoma su miltais).

Kartais sausainukų viršus būna pabarstytas cukrumi (kas jau labai saldžiai mėgsta).

Aš fingers'ius perku iš Marks Spencer parduotuvės, tai ant pakučio rašo, kad dar reikia ir kepimo miltelių... Dar patebėjau, kad pas juos yra miltų jau paruoštų kepiniams, t.y. nebereikia jokių sodų ar kepimo miltelių, tai vat, nžnau ar tik šiame recepte nebus tokie... Na, reikia pamėginti ir žiūrėti, kas išeis smile.gif

Naudotasi šiuo http://bakingforbrit...shortbread.html ir kitais šaltiniais.

Vienas iš receptų originalo kalba:
My ingredient quantities came from ‘A Cook’s Tour of Britain’, by the WI and Michael Smith (just a little more butter than Jane Grigson’s ratios), and the method I employed was from Marcus Wareing’s ‘How to Cook the Perfect...’

110g slightly salted butter (or unsalted butter with a pinch a salt) - use direct from fridge
50g caster sugar
150g plain flour
50g rice flour/ground rice

1. Sift the flour into a bowl (along with the salt if you are using unsalted butter), and stir in the ground rice and sugar.
2. Put the bowl of dry ingredients on the scales and return the dial/reading to zero and (here is the clever bit) grate in 110g butter from a chilled block .
3. Work the grated butter quickly into the flour by rubbing first with the fingertips, and then between the palms of the hands. Once the mixture resembles breadcrumbs, stop.
4. Press the mix into a 20cm by 20cm square baking tin and level the surface. Chill in the fridge for about an hour.
5. Heat oven to 160C/320F/Gas 3, and then bake shortbread until light golden (about 40 minutes, but keep an eye on it).
6. Remove from oven and prick all over with a fork, then mark out into pieces (squares or fingers) cutting through to the bottom of the tin. Dust liberally with caster sugar, and then leave to cool in tin.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mrs. R: 30 sausio 2009 - 13:39
QUOTE(*irma* @ 2009 01 24, 02:12)
kepiau vakar siuos sausainukus thumbup.gif tikrai labai skanus ir dekui uz receptuka,bet au trapus doh.gif siaubingai trupa,gal viesto per dauk idejau nors dejau kiek ir recepte nurodyta g.gif o gal jie tokie ir uri buti



Labai šaunu, kad patiko bigsmile.gif Kaip suprantu majonezas suteikia trapumą. Gal per plonai tešlą iškočiojot? Kuo plonesnis sausainis, tuo trapesnis gaunasi toks traškutis g.gif
Papildyta:
QUOTE(*B.A* @ 2009 01 28, 19:38)
ka tik iskepiau dvi skardas siu sausainuku..skanumelis  thumbup.gif
tik be dzemo pas mane,neturejau,tai nelipinau ir vietoj slyvu idejau abrikosu dziovintu  mirksiukas.gif



Fantazijai nėra ribų mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dzestina @ 2008 10 08, 17:18)
patys musu seimos skaniausi sausainiukai Obuoliukai
TESLAI REIKES:
250gr kepimo margarino
1 pakelis varskes
1 stikline miltu
puse stiklines cukraus
YDARUI supjaustau stambesnem skiltelem obuolius, pabarstau cinamonu,ir cukrumi, ir kiekviena skiltele vynioju i tesla,o tesla susipjaustau rombais. neapsakomai skanus sausainmiai tiesiog burnoje tirpsta,mes taip visi megstam kad as visa laika darau is triju porciju lotuliukas.gif
O teslos produktus visus suminkote,ir valanda butinai palaikykite saldytuve,arba saldiklyje.Skarda pabarstome miltais,iskeptus sausainiukus pabarstome cukraus pudra thumbup.gif



Aš šitus sausainiukus bandysiu šiandien kepti. Tešla jau šaldytuve šala. Įdomu juos dukrytei jau būtų galima duoti paragauti? g.gif
Atsakyti
Nu va, superiniai sausainiukai. Patiko ir man, ir vyrui. Kita karta vel juos kepsiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos! Turiu toki receptuka:

TESLAI:
1 stikline - alaus
1 stikline- aliejaus
miltu tiek, kad tesla minksta butu
druskos ziopsnelis
Tesla iskociojama 3-4mm storio, supjaustoma kvardatukais, ant ju dedam idara, suformuojam vokeli ir kepam orkaiteje 30 min
IDARUI:
cia jau pagal jusu nora, as dejau smulkintus riesutus sumaisytus su medumi, dejau dzema, galima idet ir tarkuotu obuoliu.

Siaip paprasta ir skanu thumbup.gif
Atsakyti
Gal kuri turite receptuką sausainių,kurie yra daromi mėsmalės pagalba.
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 02 05, 00:52)
Gal kuri turite receptuką sausainių,kurie yra daromi mėsmalės pagalba.
Ačiū.


aha, mane irgi jie domina..
mergytes, o gal kuri kepate sausainiuskus, spaudziamus per mesos malimo masinele? mirksiukas.gif gal pasidalintumete receptu, kokios ten riebalu-cukraus-miltu-kt... proporcijos, nepamenu... g.gif


Atsakyti
Cukrinai biskvitiniai sausainiai

Jums prireiks :
225 g miltų,
200 g miltinio cukraus,
3 kiaušinio tryniai,
4 baltymai,
60 g cukraus,
kvapiųjų lašų.


Veiksmai :
Cukrų ir kiaušinius suplakite šluotele, karšto vandens vonelėje kol mišinys įkais iki 40 laipsnių. Paskui iškelkite iš vonelės ir dar paplakite kol šiek tiek pravės. Įlašinkite kvapiuosius lašus, supilkite miltus ir palengva išmaišykite.
Pagamintą tešlą šaukštu išdėliokite į riebalais pateptą skardą ir apbarstykite cukrumi. Tada pastatykite sausainius 1 – 2 valandoms šiltoje sausoje vietoje ir paviršiuje plutelė pasidarys trapi dėkite kepti į orkaitę ir kepkite kol sausainukai pasidarys gelsvi. Skanaus!

Papildyta:
Žvilgantys imbieriniai sausainiai Jums prireiks :
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
1 arbatinio šaukštelio cinamono;
pusės arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto;
pusė arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
žiupsnio smulkios druskos;
100-125 g sviesto arba margarino;
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.


Veiksmai :
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir ataušinkite sviestą . Atskirame inde suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite rankomis arba mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi ir pabarstykite miltais.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite 2,5 sm skersmens rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką delnu pavoliokite cukraus lėkštelėje, kad šis apliptų cukraus granulėmis. Kiekvieną rutuliuką dėkite į paruoštą kepimo skardą ir lengvai iš viršaus paspauskite, kad šis taptų meduolio formos. Kepkite apie 10-12 minučių, aušinkite pravertoje orkaitėje.
Papildyta:
Vaisiniai sausainiai Jums prireiks :
⅓ puodelio riebalų;
1 puodelis rudojo cukraus;
2 kiaušiniai;
1 arb. šaukštelis vanilės;
1¼ puodelio miltų;
1 puodelis maltų linų sėmenų;
1 arb. šaukštelis sodos;
½ arb. šaukštelio druskos;
1 arb. šaukštelis cinamono;
¼ arb. šaukštelio maltų gvazdikėlių;
½ arb. šaukštelio muskato riešuto;
½ puodelio avižinių miltų;
1 puodelis razinų;
½ puodelio pjaustytų cukruotų vaisių;
½ puodelio pjaustytų pekano riešutų (tinka ir kiti riešutai).


Veiksmai :
Dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, riebalus ir vanilę.

Kitame inde sumaišykite miltus, maltus linų sėmenis, sodą, druską, cinamoną, gvazdikėlius ir muskato riešutus. Šį mišinį palaipsniui suberkite į išplaktus kiaušinius. Įmaišykite avižinius miltus, razinas, cukruotus vaisius ir pekano riešutus.

Suformuokite 2.5 cm kamuoliukus. Juos sudėkite į riebalais pateptą kepimo skardą, palikdami tarp kamuoliukų 5 cm tarpus.

Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių, kol sausainiai gražiai pagels.

Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir atšaldykite.

Papildyta:
Demerara širdys Jums prireiks :
(apie 40 vnt.)
Tešlai
200 g miltų
100 g Demerara cukraus
125 g sviesto
1 kiaušinio trynys
1 šaukštelį vanilės cukraus (su natūralia vanile)

Papuošimui
cukraus milteliai
žiupsnelis raudonų maistinių dažų
vanduo


Veiksmai :
Sumaišykite visus produktus ir užmaišykite tešlą. Sudėkite tešlą į plastikinį maišelį ir 1 valandai padėkite į šaldiklį.

Iškočiokite tešlą iki 2 mm storio ir išpjaukite širdies formas. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitės viduryje 200°C apie 5 minutes. Po to širdeles ant padėklo atvėsinkite.

Iš cukraus miltelių, sumaišytų su maistiniais dažais, ir vandens pasigaminkite glajų ir juo papuoškite širdis.

Papildyta:
Dvigubos širdys Jums prireiks :
(15 vnt.)
500g 1 lakštas šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos

Papuošimui
1 kiaušinio baltymas
100 g Demerara cukraus

Įdarui
200 g paprasto Filadelfijos sūrio arba galite naudoti varškės kremą
60 g cukraus miltelių
žiupsnelio raudonų maistinių dažų


Veiksmai :
Atšildykite ir iškočiokite tešlą. Išpjaukite 30 širdžių. Pusę širdžių patepkite baltymu ir apibarstykite Demerara cukrumi. Visas širdis sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 4 minutes kepkite orkaitės viduryje 225°C. Po to jas atvėsinkite ant padėklo.

Sumaišykite įdaro sudedamąsias dalis. Prieš pat patiekdami sutepkite širdis paruoštu įdaru taip, kad viršutinė širdis būtų pabarstyta cukrumi.
Papildyta:
Žvaigždutės Jums prireiks :
500 g miltų,
200 g sviesto arba margarino,
150 g miltinio cukraus,
5 g sodos,
1 pakelis vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai.





Veiksmai :
Visus produktus suminkykite ir tešlą 1 valandą palaikykite šaltai. Paskui ją iškočiokite 3 – 4 mm storio lakštais, formelėmis išpjaukite žvaigždutes, kurių paviršių aptepkite tryniu ir apibarstykite kristaliniu cukrumi. Sausainėlius kepkite, kol pageltonuos. Skanaus ! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 02 04, 23:52)
Gal kuri turite receptuką sausainių,kurie yra daromi mėsmalės pagalba.


QUOTE(Renatina @ 2009 02 10, 15:23)
aha, mane irgi jie domina..
mergytes, o gal kuri kepate sausainiuskus, spaudziamus per mesos malimo masinele? 



As nesuprantu, nejaugi sunku perziureti tema dry.gif lens.gif ir tik neradus, klausti g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nelle: 11 vasario 2009 - 14:48
Parašysiu receptą, pagal kurį kepdavau sausainukus formuojamus mėsmalės pagalba:
Smėliniai sausainiai

200g.margarino
1 stiklinė cukraus
1kiaušinis
2,5 stiklinės miltų
puse arbatinio šaukštelio sodos (nugesintos)

Užminkytą tešlą padėti valandai į šaldytuvą ir formuoti sausainukus.
Margariną nebeprisimenu kokioj formoj tiksliai reiktų dėt blush2.gif aš dėdavau vieną kart ištirpintą, kitą kart tarkuotą... Man labai skanu būdavo kai į tešlą įmaišydavau saulėgrąžų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2009 02 12, 21:32)
Parašysiu receptą, pagal kurį kepdavau sausainukus formuojamus mėsmalės pagalba:
Smėliniai sausainiai

200g.margarino
1 stiklinė cukraus
1kiaušinis
2,5 stiklinės miltų
puse arbatinio šaukštelio  sodos (nugesintos)

Užminkytą tešlą padėti valandai į šaldytuvą ir formuoti sausainukus.
Margariną nebeprisimenu kokioj formoj tiksliai reiktų dėt blush2.gif aš dėdavau vieną kart ištirpintą, kitą kart tarkuotą... Man labai skanu būdavo kai į tešlą įmaišydavau saulėgrąžų bigsmile.gif

na labai panasius kepu ir as
tik dar dedu 150g majonezo tada trapesni gaunas
Atsakyti