Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų baimės

sveikos mamytes.turim didele beda,toki "naktini bauba".uzmiega mano mazyle ivairiai,kartais 22h.,kartais 23.pamiega valanda ar dvi,tada pradeda blaskytis,nubunda ir pradeda verkti.Laksto po kambari ratais ir saukai,kartais net taip stipriai,kad net apsivemia verysad.gif bandziau internete ieskoti informacijos,na tai atseit yra toks dalykas kaip "naktinis baubas",viskas aprasyta kaip ir mano dukrytei buna tik be to vemimo.buvom ir pas daktarus,vieni sako,kad nekreipti demesio-isaugs,kiti gavas pakraipo ir nezino ka pasakyti.nezinau,jau prisigalvoju begales dalyku g.gif kad kas nuziurejo ir pan....patarkit prasau,gal ka esat apie tai girdejusios ar pacios susidurusios.buciau labai dekinga uz bet koki patarima unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernoja: 13 kovo 2012 - 16:44
Su niekuo panašaus nesusidūriau dar, o jinai tik šiaip be priežasties klykia ir blaškosi ar gal ir pasako, kad kažko išsigando, kažką sapnavo ar matė? Gal jinai kažką šiurpaus susapnuoja, ar kiekvieną naktį dedasi tokie dalykai, gal truputuką plačiau aprašyk, gal atsiras daugiau mamyčių susidūrusių su panašiais dalykais ir visos gal kažkaip rasim kokį būdą g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varvara_ilgakasė: 10 balandžio 2008 - 19:17
Jeigu labai stipriai verkia,ko issigasta ar susinervina,tai gali buti,kad net iki vemimo g.gif O ar daznai tokios naktys buna? Ar daznai vemia?
Jeigu radai info apie baubus,tai gal raso,kaip juos isvaryt? Nes kaip kitaip,tai as nezinau g.gif
Atsakyti
Sveiki,
Mano mazius turi panasu dalyka... Mane jau ir buvo gasdinti pradejes. Jis tai ivardina kaip "bacila", kuri ji puola.. Uzmiges, praejus kokiai valandai, prabunda ir rekia. Raminimai nepadeda, turi praeiti kokios 10-15 min, kol "atsigauna", t.y. sugrizta i realybe. Iki tol rekia, akys atmerktos, bet manes nemato.
Tiesa sakant, ka daryti, radau SM puslapyje. ax.gif
Skamba mistiskai, bet padeda. "Bacila" pazabota. Buvo atsiradus, kai as uzsimirsau ir neatlikau bacilos "isvarymo" (buvom trumpam isvaziave is namu - atsirado svetimoje vietoje, paskui savuose namuose).
Ka darau: kasdien uzdegu zvakele (geriausia tam kambaryje kur buna ir miega). Deginu nesventinta, sventinta geriau, itariu butu.
Dar: KIEKVIENA diena vizualizuoju, kad ant namo duru (iejimo angos) yra auksinis tinklas. Aplink ta tinkla sviecia violetine sviesa. Sitas dalykas ne mano sugalvotas. Kokia prasme, galiu tik nuspeti. Kieno "autoryste", galiu nurodyti, jeigu domina, per AZ. smile.gif

Atsakyti
tokios musu nakteles prasidejo is niekur.nuo antrojo gimtadienio,budavo, kad nubundam 2kartus per nakti,mazyle klykia,verkia vemia,po to paretejo nubudimai-karta per nakti,po to buvi ivairiai-nubusdavo 3kart per savaite,zodziu,uzmiega mazoji,o as guliu ir laukiu,ar nubus ar ne.jei iki 1h.nenubunda,tai ramiai uzmiegu ir as schmoll.gif vat,kaip sake obuoliux,nubunda ir toks jausmas,kad nieko aplink nemato,lyg miegotu atmerktom akim.kai klykia,bandau ant ranku paimt,priglaust,bet stumia mane nuo saves,kazka sako,tik nesuprantu ka verysad.gif Obuoliux,parasyk ka daugiau,matau,kad mus kankina panasi problema blink.gif verysad.gif aciu
Papildyta:
beje,dekoju ir kitoms mamytems 4u.gif
Atsakyti
Ir mums aktualus šis klausimas, tik maniškė nelaksto, stipriai nerėkia ir nevemia. Bet pradeda blaškytis, dažniausia sėdasi, paskui stipriai prisiglaudžia ( vos ne ant manęs atsigula ), kviečia tai dieduką, tai mane. Kartais kalbinama nenusiramina. Aš galvojau, kad kaltas jos padidėjęs jautrumas doh.gif .
Atsakyti
pries kelias sav,mano mazaja labai isgasdino kaimynu suo, na ji lb myli sunis, taj nuejo pas kaimynu, o sis staiga taip garsiai sulojo, ji laaaabia issigando, labai sunkiai nuraminau, db net bijo pro ta nama eiti :unsure:ta pacia nakti prabudo klykdama, taip kartojasi jau kokias 3 sav.nakty taip suklykia, kad mes prabundam is miegu, buna laaabai sunku nuraminti, ir uzmiega tik ant manes verysad.gif paprasiau kad mama atveztu kokios raminancios arbateles, nes drauge sake jos dukrtei vaiksciodavo naktim, ir verkdavo kartais, taj jai padejo...ziuresim kaip bus.
o as pati atsimenu, savo vaikystes bauba - tarakonus doh.gif man vis atrodydavo , kad jie ateina, mane pasiima ir nusinesa po lova, rytais atsibusdavau tevu lovoi, miegodavau ant mamos, ten manes tarakonai neliesdavo.....tevai pykdavo ir liepdavo taip nedaryt, bet as tikriausiai per meigus pas juos lovoj atsidurdavau, nes nieko neatsimindavau.viskas siusitvarke kai vasara praleidau pas mociute, ten tarakonu nebuvo, o po to persikraustem i nauja buta, ir ten nebebuvo mano baubu thumbup.gif
Atsakyti
sati ka radau vienoje knugoje (pirmieji kudikio metai)

puse dvylikos nakties jusu trimetis sunus atsiseda lovyteje isgascio iskreiptu veidu ir is siaubo isplestomis akimis.jus bandote ji nuraminti, jis musasi ir stumia jus salin.apytikraiai po 10 min.vel uzmiega, ryte mazylis visiskai nieko neprisimena.
tai klasikinis naktines baimes pavyzdys.tokie naktines baimes priepoliai atsiranda gilaus miego fazeje.tai, kas atrodo kaip baime, is tikruju nera sukelta vaiko samoneje gimstanciu gasdinanciu vaizdu - giliai imigus , samone nekuria ryskiu vaizdiniu, nei baisiu, nei kokiu nors kitokiu.ta reiskini sukelia kitu smegenu daliu - tu, kurios valdo baime- veikla.del siu smegenu veiklos ima dauzytis vaikelio sirdis, prakaituoti delnai ir plestis vyzdziai.vaikai dazniausiai neprisimena savo baimes.
daugelis vaiku, net ir labai mazu ir visiskai sveiku patiria tokius naktinio siaubo priepolius.daugeli vaiku sis reiskinys liaujasi kenkines sulaukus 6- 7 metu amziaus.
tokie naktines baimes priepoliai nepavojingi.nuo tokiu priepoliu apsaugoti sunku, nes jie prasideda giliojo miego fazeje.jei vaikutis nesoka is lovos ar nesiblasko taip, kad gali susiizeisti - geriausia ji palikti ramybeje.jei bando keltis, taj geriau palaikyti, kad nesusizeistu i baldus.
jei naktines panikos priepoliai uzeina mazdaug tuo paciu metu, pabandykite pazadinti mazyli mazdaug pries ta laika.daznai reikia tik nutraukti miego cikla- ir naktinaii priepoliai isnyksta.itin sunkiais atvejais gali prireikti vaistu.verta pagalvoti apie tai, kas jusu vaiko gyvenime gali sukelti itampa ir kaip galetumete tuos veiksnius pasalinti.kai kada tai isvaduoja nuo naktiniu isgasciu .
Atsakyti
aga,Joviliukste,buvau skaicius si straipsniuka g.gif siek tiek nuramino,bet konkreciai mane i nevilti varo ta dukrytes baime.tas vemimas,baisu matyt savo vaika tuo momentu.siaip buna issigandus,rekia,o kai pradeda vemti,dar labiau issigasta(turbut to vemimo).ryte nubudus prisimena,kad veme ir parodo,kurioj vietoj veme verysad.gif tokia bejege jauciuos,kai vaikui blogai,net nezinai,kas yra ir kaip padeti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijora @ 2008 04 11, 18:18)
aga,Joviliukste,buvau skaicius si straipsniuka g.gif siek tiek nuramino,bet konkreciai mane i nevilti varo ta dukrytes baime.tas vemimas,baisu matyt savo vaika tuo momentu.siaip buna issigandus,rekia,o kai pradeda vemti,dar labiau issigasta(turbut to vemimo).ryte nubudus prisimena,kad veme ir parodo,kurioj vietoj veme verysad.gif tokia bejege jauciuos,kai vaikui blogai,net nezinai,kas yra ir kaip padeti verysad.gif

suprantu tave , Vijora, tik kazin ar dar kuo galeciau padeti, kai turesiu laiko paieskosiu daugiau informacijos. suprantu kokia bejege jautiesi , man taip buna kai raminu maziuke po panasiu prabudimu, labai sunku nuraminti verysad.gif bet kiek atveju man beteko girdeti, pirma karta girdziu, kad vemtu g.gif vienos pazistamos maziuke, keldavosi ir pradedavo rekti ir apsisysiodavo, problemele issprende zadindami ir vis vesdami i tuoleta panasiu metu.db jau lyg tai nebedaro, dar sake pirko kazkokia raminancia arbata, sake labai padejo ta arbatele (lygtai melisu g.gif bet nesu tikra)
butinai paskonsultuok su gydytojais.gal jai blogai skranduki, gal ji prabunda nuo kazkokio skausmo pilvely, na ka gali zinoti....juk taip negali testis schmoll.gif issivaizduoju kaip tau neramu, tikrai suprantu 4u.gif
Atsakyti
Vijora, kaip suprantu gyvenate kaune prie dainavos poliklinikos netoli, ar bent jau ji jum priklauso?? galeciau rekomenduoti "auksine" gydytoja, ji nelieka abejinga ne vienam vaikeliui.kaskart kai gristam i lt ji mus priima, nors nera musu gydytoja, bet pasitikiu tik ja, ir atsiliepai telefonu, nors vidury nakties skambink, ir pataria, paaiskina viska.nu zodziu gydytoja is didziosios G mirksiukas.gif ji dirba suaugusiu ten tam pastate, jei neklystu 7 aukste. gyd.Audrone Dautartiene.galbut jei nueitumet, gal priimtu , gal bent nukreiptu kokia linkme, kokius tyrimukus padaryti.
nors pries tai mes lankemes pas kitus gyd,ir airijoj buvo daznai apziurima mano mazoji,taciau tik si gyd.vienintele pastebejo, kad mano dukryte turi sirdies uzesiukus .ji tikrai nelieka abejinga maziukam.
daugiau nebezinau kuom padeti, tikiuosi kad situacija pageres.
stiprybes jum 4u.gif
Atsakyti
aciu,joviliukste 4u.gif ag,mes netoli Dainavos poliklinikos gyvenam,aciu uz patarta gydytoja,butinai reikes pasidometi biggrin.gif na va,pvz,sianakt buvo ramu,miegojom be nubudimu lotuliukas.gif as taip pat turejau minciu,kad gal mano maziukei su skranduku kas negerai g.gif pasakiau vienai daktarei,tai ji liepe man ligu neieskot,nusiramint ir laukt verysad.gif tada pas kita daktare ejom,israse raminamuju "sedalia",bet be rezultatu verysad.gif .gerem melisu arbatele-nieko verysad.gif na,nazinau,jau neturiu ko prarasti,kita savaitele keliausim i poliklinika,gal pavyks su Tavo parekomenduota gydytoja susitikti mirksiukas.gif aciu darkart smile.gif 4u.gif
Atsakyti