Įkraunama...
Įkraunama...

Vijokliniai augalai

Vargu ar suaugus vijokliams tą sieną galėsit pastumti..Esu auginusi balkone nemažai vienmečių "daržovinių" vijoklių, tai tokias džiungles padaro, tiek už visko kabinasi, kad apie patraukimą nei minčių..
Manau, planuokit kur mažiausiai ką gali užstoti, į tą pusę ir traukit ir iki rudens nieko kito nelaukit..
Aš auginau siendriekę, svaidenį, afrikietišką agurką-melotriją, dygmoliūgį-ciklanterą.
Tik melotrijos nuotrauką radau..ir ta labai prastos kokybės. Kitos matyt jau ištrintos..Va taip gali atrodyti:
user posted image
Atsakyti
Ir aš manau, kad nepristumdysit Jūs tų sužėlusių augalų.. Rudeniop bus didelis svoris ir tikimybė nulaužti stiebus. Aš taip pat svajoju apie "žalias sienas" balkone ir pernai jau ėmėmes apželdinimo, tačiau rinkomės didelius stacionarius vazonus ant žemės dėl to, kad juose ne taip greitai perdžiūna žemė ir bus lengviau prižiūrėti (įmaišytos drėgmės granulės + ilgalaikės trašos visam sezonui). O jei norisi stumdomo ir jis kaip suprantu ant kažko pakabintas, tai gal gražiau būtų rėmas, ant kurio ištemptas šiltnamio tinklas bespalvis... Nors nesu tikra ar tikrai gražiau
Atsakyti
Cha, graži nuotrauka ir smagu kad vešliai auga - toks ir tikslas smile.gif
Kaip tik klausia mergaitė - kuo jai apsodinti 8-to aukšto balkoną??? (tinklą įrengiau, bet be visokių ten ratukų) smile.gif
Vienmečius bijo net persodinti iš kambario užaugintų didžiųjų nasturčių, pelėžirnių (ypač liaunai atrodo), pupelių raudonžiedžių, tumbergijų ir sukučių (daugiau nieko negalėjau pasiūlyti). Dėl vėjo ir galvoja, kad persodinimų vienmečiai nemėgsta.
http://zaliauzuolaid...uzsakymas-nr-1/
Mano galva, jos atveju - geriausiai augtų vinvytis penkialapis smile.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(ejagela @ 2015 05 12, 12:12)
Ir aš manau, kad nepristumdysit Jūs tų sužėlusių augalų.. Rudeniop bus didelis svoris ir tikimybė nulaužti stiebus. Aš taip pat svajoju apie "žalias sienas" balkone ir pernai jau ėmėmes apželdinimo, tačiau rinkomės didelius stacionarius vazonus ant žemės dėl to, kad juose ne taip greitai perdžiūna žemė ir bus lengviau prižiūrėti (įmaišytos drėgmės granulės + ilgalaikės trašos visam sezonui). O jei norisi stumdomo ir jis kaip suprantu ant kažko pakabintas, tai gal gražiau būtų rėmas, ant kurio ištemptas šiltnamio tinklas bespalvis... Nors nesu tikra ar tikrai gražiau

Kai daugiau pastumdai tokią užuolaidą - tada viršūnės pačios nusikerpa (trosas ir skriemulys viršuje) smile.gif
O kad važiuos dėl svorio tai šimtas procentų. Vien 30 litrų krepšys pirmoj foto kiek sveria, tai prilaikai viena ranka ir eina - ratukas gi rieda balkono grindimis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Herbertasa: 14 gegužės 2015 - 19:18
Gal kas žinote, ar paprastasis apynys apsivytų betoninį stulpą? Ar per stora jam tokia atrama?Tikslas- užmaskuoti betoninį elektros stulpą... biggrin.gif Kas dar tiktų tokiam tikslui? Vynvyčio nelabai noriu... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo swarcas: 18 birželio 2015 - 08:51
QUOTE(swarcas @ 2015 06 18, 09:48)
Gal kas žinote, ar paprastasis apynys apsivytų betoninį stulpą? Ar per stora jam tokia atrama?Tikslas- užmaskuoti betoninį elektros stulpą... biggrin.gif Kas dar tiktų tokiam tikslui? Vynvyčio nelabai noriu... ax.gif

Na pas mane ta pati situacija,tai pasodinus esu 2 raganes is sonu, ir tvoros segmentines atkirpus dali ,ir pridejus prie stulpo ,kad raganes kabintis turetu i ka.Tai vaizdas visai neblogas,nors dar tos raganes tik antri metai auga.Aisku viso stulpo nepasleps,bet manau kai jos zydes ,tai demesys ne i stulpa,o i ziedus kreipsis.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Antri metai auginu raganes, bet kazko nelabai auga g.gif ir lapai geltonuoja, kazin kas joms yra cool.gif
Atsakyti
Kas žino, kaip per žiema išlaikyti Ipomoea batata gumba?
Atsakyti
Vazone namuose.
Atrodo yra tokia tema.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2015 05 11, 15:30)
Vargu ar suaugus vijokliams tą sieną galėsit pastumti..Esu auginusi balkone nemažai vienmečių "daržovinių" vijoklių, tai tokias džiungles padaro, tiek už visko kabinasi, kad apie patraukimą nei minčių..
Manau, planuokit kur mažiausiai ką gali užstoti, į tą pusę ir traukit ir iki rudens nieko kito nelaukit..
Aš auginau siendriekę, svaidenį, afrikietišką agurką-melotriją, dygmoliūgį-ciklanterą.
Tik melotrijos nuotrauką radau..ir ta labai prastos kokybės. Kitos matyt jau ištrintos..Va taip gali atrodyti:
user posted image

Oho kokios ilgos šakos bigsmile.gif Norėčiau tokio.
Atsakyti