Aš ryte valausi šepetėliu ir skalauju su skysčiu. Vakare - su siūlu, šepetėliu ir skysčiu
Mano stomatologė patarė skalavimui naudoti specialų antibakterinį skystį(saugo dantenas), o ta, kur apnašas visokias valo (higienistė?

) sakė, kad reikia su fluoru.
Kiek žinau, patartina karts nuo karto jį pakeisti kitu (aš kaskart perku vis kitokį, nes dar neatradau man malonaus

). Taip pat po dantų balinimo, ar turint plombų priekiniuose dantyse reikia vengti raudonos spalvos skysčių, nes dantys gali nusidažyti
O kaina

Na, butelaitį (8 lt) sunaudoju per kokias 10 dienų
Bet kai pamąstai, tai dantenų apipjovimas (prasidėjus paradontozei) apie vieną dantį 60-100 lt, viena gera plomba - iki 140 kainuoja
Jei nors truputį apsaugo, tai jau ir apsimoka

Bet aš klausiau mūsų odontologės. Tai ji patarė taip: ryte, vakare valyti dantis su dantų pasta ir šepetuku, o dienos metu naudoti siūlą ir skystį. Tai aš supratau kad po kiekvieno valgio reikia skalauti burną ir valyti su siūlu. Tai to skysčio reikėtų nemažai
Kiek žinau, tarp valgių nėra didelės prasmės valyt dantis - dieną gaminasi nemažai seilių, kurios juo ir "apvalo" (pilnai galima išsivers kramtoma guma

). Svarbiausia šyrai išsivalyti prieš einant gulti, nes naktį seilių daug mažiau ir jei tarpdančiai pilni visokių mėsgalių , tai mikrobam tikra puota gaunasi