Svarstome kokias deti grindis. Kloti parketlentes ar deti kokybiska laminata. Grindys bus sildomos.
Kiek teko girdeti apie parketlentes, jos daug kam patinka (sako malonu basomis vaikscioti), bet vaikstant su bateliais ant kulniuku lieka kulniuku zymes, matosi visi ibrezimai, jei parketlenetės alyvuotos lieka įvairiausios dėmės.
Renkantis kokybiska laminata (turime galvoje toki, kurio kaina yra apie 100 Lt ir jis yra skirtas intensyvaus naudojimo patalpoms) minetu problemu (ibrezimu, idubimu nuo kulniuku) kaip ir nelieka. Nebent gali likti kauksejimas, nes laminatas klojamas plaukiojanciu budu, nėra klijuojamas prie grindu. Be to, kaip supratau laminatas traukia dulkes.
Nezinom kas praktiskiau, geriau. Gal galite pasidalinti savo patirtimi ka jus rinkotes? Mes linkstame rinktis kokybiska laminata. Turetume iskloti visa nama, taigi isklojus paskui persigalvoti nebus taip jau paprasta.
QUOTE(Dan79 @ 2008 04 12, 17:08)
Svarstome kokias deti grindis. Kloti parketlentes ar deti kokybiska laminata. Grindys bus sildomos.
Kiek teko girdeti apie parketlentes, jos daug kam patinka (sako malonu basomis vaikscioti), bet vaikstant su bateliais ant kulniuku lieka kulniuku zymes, matosi visi ibrezimai, jei parketlenetės alyvuotos lieka įvairiausios dėmės.
Renkantis kokybiska laminata (turime galvoje toki, kurio kaina yra apie 100 Lt ir jis yra skirtas intensyvaus naudojimo patalpoms) minetu problemu (ibrezimu, idubimu nuo kulniuku) kaip ir nelieka. Nebent gali likti kauksejimas, nes laminatas klojamas plaukiojanciu budu, nėra klijuojamas prie grindu. Be to, kaip supratau laminatas traukia dulkes.
Nezinom kas praktiskiau, geriau. Gal galite pasidalinti savo patirtimi ka jus rinkotes? Mes linkstame rinktis kokybiska laminata. Turetume iskloti visa nama, taigi isklojus paskui persigalvoti nebus taip jau paprasta.
Laminatą turiu bute, dar prieš 12 metų susidėjom kaina tada buvo oj oj oj. Gerai atrodo, iškada keisti, bet norėčiau. Na galiu pasakyti nešiojasi gerai jokių problemų, bet laminas turi bjaurią ydą elektrinasi.
Dabar rinkčiausi parketą ir tik jį, tik ne lakuotą, bet spec. alyva impregnuotą. Gyvas medis yra medis.
Pačiai parketas nelabai tinka tik jei trisluoksnis, tada nuo šilumos mažiau deformuosis, nes medis juda, jis gyvas, o ir tikram parketui reikia didesnio pakloto, o tai reiškia, kad tavo šilumą nueis į apačią, nes mediena turi gerą šiluminę varžą.
Aš pirmam aukšte susidėjau keramo granitą, antram trisluoksnį parketą.
Siuo metu laminato tekstura yra labai panasi parketlenciu teksturai. Kartais net sunku atskirti kur laminatas ir kur parketlentes. Taciau ar fiziskai jus jauciate skirtuma tarp parketlenciu ir laminato. Ar posakis "gyvas medis" nera tik prestizo ar mados reikalas. Kuris variantas yra praktiskesnis? Gal kas turite vaiku ir esate isbande abi dangas?
QUOTE(Dan79 @ 2008 04 13, 00:33)
Gal kas turite vaiku ir esate isbande abi dangas?
Esam išbandę lakuotą parketą, alyvuotą parketą ir laminatą. Tai labiausia žavi alyvuotas, nes mažai matosi įbrėžimai, labai malonus ir šiltas kojoms ant nešildomų grindų. Ant lakuoto labai matosi visi įbrėžimai, šaltas, o laminatas - atsparus įbrėžimams, bet neatlaiko "įmušimų"

QUOTE(Dan79 @ 2008 04 13, 00:33)
Siuo metu laminato tekstura yra labai panasi parketlenciu teksturai. Kartais net sunku atskirti kur laminatas ir kur parketlentes. Taciau ar fiziskai jus jauciate skirtuma tarp parketlenciu ir laminato. Ar posakis "gyvas medis" nera tik prestizo ar mados reikalas. Kuris variantas yra praktiskesnis? Gal kas turite vaiku ir esate isbande abi dangas?
as jauciu fiziskai, kur laminatas, kur parketlentes, ar parketas. Siuo metu gyvenu turedama parketa (is tu mazu lentuciu eglute sudeta), tai per 10 metu lakas kai kuriose vietose yra nusitrynes (pvz po rasomuoju stalu, koridoriuje prie duru). Kitavertus, pries tai gyvenau bute, kur sudetas laminatas, tai nezinau, kaip "siu metu gamybos" bet per kelis metus bute laminato sudurimai pajuodavo, matyt nuo dregmes, ypac koridoriuje, kur su batais vaiksciojama buvo. Kauksejimas- nuolatinis draugas, saltumas ir jausmas, kad eini ant kazkokiu kietu slidziu grindu, ant parketo as vaikstau basa, nes tai tikrai labai malonu kojai

Ar galima deti alyvuotas parketlentes? ar tokiu nebuna?
vyras irgi uz grindimi sildyma visame name, tad jis siulo parketlentes.
QUOTE(kycia @ 2008 04 13, 12:10)
noreciau kitame name alyvuoto, tik nesu tikra del jo prieziuros sudetingumo.
Kadangi pas mus tiek pat laiko išklotas alyvuotas ir lakuotas parketas, labiau nusidėvėjo lakuotas.
[quote=kycia,2008 04 13, 12:10]
Kitavertus, pries tai gyvenau bute, kur sudetas laminatas, tai nezinau, kaip "siu metu gamybos" bet per kelis metus bute laminato sudurimai pajuodavo, matyt nuo dregmes, ypac koridoriuje, kur su batais vaiksciojama buvo. Kauksejimas- nuolatinis draugas, saltumas ir jausmas, kad eini ant kazkokiu kietu slidziu grindu, ant parketo as vaikstau basa, nes tai tikrai labai malonu kojai
Kadangi planuojame deti sildomas grindis tai jausmo, kad laminatas yra saltas kaip ir neturetu likti.
O lyginant lakuotas parketlentes su kokybisku laminatu abi grindu dangos turbut butu slidzios ir kietos, ar ne?
Kitavertus, pries tai gyvenau bute, kur sudetas laminatas, tai nezinau, kaip "siu metu gamybos" bet per kelis metus bute laminato sudurimai pajuodavo, matyt nuo dregmes, ypac koridoriuje, kur su batais vaiksciojama buvo. Kauksejimas- nuolatinis draugas, saltumas ir jausmas, kad eini ant kazkokiu kietu slidziu grindu, ant parketo as vaikstau basa, nes tai tikrai labai malonu kojai

Kadangi planuojame deti sildomas grindis tai jausmo, kad laminatas yra saltas kaip ir neturetu likti.
O lyginant lakuotas parketlentes su kokybisku laminatu abi grindu dangos turbut butu slidzios ir kietos, ar ne?
QUOTE(Nonce @ 2008 04 13, 12:28)
Kadangi pas mus tiek pat laiko išklotas alyvuotas ir lakuotas parketas, labiau nusidėvėjo lakuotas.
aisku

del laminato, na del grindu siltumo as nezinau, nes nevaiksciojau nei ant tokiu, nei ant tokiu sildomu, bet as esu uz kokybe ta prasme, kad ne kaina diktuoja salygas, o naturalumas. Jei laminatas butu daug "sustresnis", as vis tiek rinkciausi naturalia mediena, kaip ir su baldais. O ypac, jei jie naturaliai "lakuoti", t.y.- alyvuoti. Medi gera liesti...nezinau, man tai svarbiausia, jei pinigine prasme yra salygos neskaiciuoti centu, tai as tik uz medines grindis.
Na niekaip nesuprantu kaip jūs planuojat paprastą parketą dėti ant šildomų grindų?
Ar aš čia ko nors nesuprantu?
Ant šildomų grindų mano žiniomis iš medinių tinka tik trisluoksnis parketas. Jei aš neteisi, tai prašau pataisykit, nes dabar man vienas diždiausių galvos skausmų kokią dangą pasirinkti svetainėje
Plytelės būtų efektyviausia, bet aš jų taip nenoriu

QUOTE(kycia @ 2008 04 13, 14:32)
aisku
o alyvuoti is naujo kas tam tikra laika jo nereikia? na, kas metus ar kas keleta?
del laminato, na del grindu siltumo as nezinau, nes nevaiksciojau nei ant tokiu, nei ant tokiu sildomu, bet as esu uz kokybe ta prasme, kad ne kaina diktuoja salygas, o naturalumas. Jei laminatas butu daug "sustresnis", as vis tiek rinkciausi naturalia mediena, kaip ir su baldais. O ypac, jei jie naturaliai "lakuoti", t.y.- alyvuoti. Medi gera liesti...nezinau, man tai svarbiausia, jei pinigine prasme yra salygos neskaiciuoti centu, tai as tik uz medines grindis.

Labai gero laminato ir paprastesniu parketlenciu kaina yra beveik tokia pati (apie 100 Lt), tik daugiau lesu reiktu skirti parketlenciu sudejimui ir nulakavimui nei laminato sudejimui plaukiojanciu budu.
Papildyta:
QUOTE(ilja @ 2008 04 13, 18:46)
Na niekaip nesuprantu kaip jūs planuojat paprastą parketą dėti ant šildomų grindų?
Ant šildomų grindų mano žiniomis iš medinių tinka tik trisluoksnis parketas. Jei aš neteisi, tai prašau pataisykit, nes dabar man vienas diždiausių galvos skausmų kokią dangą pasirinkti svetainėje

Ant šildomų grindų tinka dvisluoksnės ir trisluoksnės parketlentės. Dvisluoksnės geriau praleidžia šilumą. Taip, plytelės būtų turbūt praktiškiausia, bet aš ir jų labai nenoriu, ypač svetainėje. Todėl ir svarstom tarp parketlenčių ir laminato.
QUOTE(ilja @ 2008 04 13, 18:46)

na dabar kur gyvenu, grindys nesildomos, yra sudetas tas vienetinis parketas, ar kaip jis, is mazu lentuciu ant lagiu.
O as galvoju irgi grindini sildyma darytis ir deti parketlentes, kur is esmes yra tas pats parketas is mazu lentuciu

QUOTE(Nonce @ 2008 04 13, 12:28)
O kas tas alyvuotas parketas, nu kazkaip pirma kart isgirdau