QUOTE(Dan79 @ 2008 04 16, 09:31)
Gal galit pakonsultuoti is profesionalios puses del siu dalyku:
- ar praktiska rinktis trisluoksnes parketlentes jei is svetaines bus isejimas i teresa, t.y. tiketina, kad i namus is lauko pateks ir zemes grumstu, ir akmenuku, kurie gali braizyti parketlentes (namuose yra mazu vaiku);
- kokios spalvos parketlentes yra praktiskiausios? Ar ant tamsiu parketlenciu nesimato dulkiu ir kitu nesvarumu labiau nei ant vidutinio tamsumo parketlenciu.-
- ar zinote kokiu praktiniu atveju del laminato ir parketlenciu vaiksciojimo esant sildomoms grindims. Vakar kalbejome su konsultantu parduotuveje, tai jis priesingai sake, kad laminatas ant sildomu grindu turetu maziau vaikscioti nei parketlentes (parketlentes juk gyvas medis, kuris traukiasi veikiamas temperaturu skirtumu ir .t.t )
- jus sakete rinktumetes trisluoksnes parketlentes. Bet jas alyvuotumete ar lakuotumete?
Atsiprašau, kad užtrukau su atsakymu

ir dabar jau pakeliui į lovytę
-Suklojus parketlentes prie įėjimų visada rekomenduojama dėti kilimėlius. Be to kai yra vaikai, tai yra rizika ir grindims ir sienoms bet kuriu atveju

Bet šiaip parketo pranašumas lyginant su laminato yra daug didesnis, nes jo išsinešiojimo sluoksnis storesnis. Laminato juk neįmanoma atnaujint. Gal jis ir atsparesnis akmenukams, bet jai pavyzdžiui ką nors išmesit ir įdaušit, tada jau beliks tik lupt lauk.
-praktiškiausio yra vidutinio tamsumo grindys, nei per šviesios, nei per tamsios. Čia kaip pavyzdyd galėtų būti lietuvaičių ne veltui mėgstamas ąžuolas.
-...sunku šiais laikais su konsultantais... Daug tų konkrečių atvejų, kad sudėtas parketas ir žmonės juo patenkinti. Esmė, kad parketą reikia priklijuoti ir tai padidina kainą. O laminatą iš esmės neapsimoka klijuoti, nes neapsimoka tiek investuot į tokią dangą.
-aš jums siųlyčiau pirkti visisškai išbaigtas trisluoksnias parketlentes. Tai yra jos pilnai pagamintos ir jas belieka tik sukloti. Ar tokias esat apžiūrėję?
Ir rinktis alyvuotą parketą.
Papildyta:
QUOTE(ilonux @ 2008 04 16, 08:59)
Norit pasakyt, kad ant šildomų grindų galima dėti masyvo parketą? Nes kiek aš esu klausinėjus ir skaičius, tai kaip tik sakoma, kad nerekomenduojama, jei parketas, tai tik trisluoksnis

tikrai niekur nė žodžiu neužsiminiau apie masyvą

kalbu apie
trisluoksnias parketlentes

[/url]