Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek sunaudojate elektros?

Tai kad labiau domina ne Lt, o kWh kiekis mirksiukas.gif Lesto siūlo kelis planus, yra keli tarifai, kas su dujom, kas su dviem tarifais, kas su planais...taip kad suma nelabai pasako apie suvartojimą mirksiukas.gif
Atsakyti
Na pas mus 5 asmenu seima..elektrinis boileris,mikrobange,virdulys,du TV,du PC..tai paskutinius 3 menesius po 600kW prisukam... dry.gif
Atsakyti
du suauge ir du vaikai, tv, du kompai, el.virdulys, visur taupiosios lemputes, el virykle ir planas elektros su ja. Vientarifis. 400-500kW, priklauso nuo skalbimo kiekio,nes ""skalbianke tik 3.5kg.
Kai gyvenenom tik dviese, prisukdavom 150-200. Todel man tikrai kosmosas 40kW per menesi. (tikrai nesakau,kad meluojama, tiesiog labai keista smile.gif )
Atsakyti
Aš padariau eksperimentą, 4 dienas nebuvome namie, tai viskas buvo išjungta iš rozečių apart mažo šaldytuvo ir nedidelio šaldiklio (4 stalčių). užsirašiau visus rodiklius, kiek bus, va ir rezultatas:

elektros dieninis gavos 2,2 kw, naktinis 4,1 (nes buvo savaitgalis, tai dvigubai). tai paskaičiavau vienai dienai ir padauginau iš 30 dienų, sužinoti kiek iš vis per mėn paima šaldytuvas ir šaldiklis ir gavos
16,5 kw dienos+30,75 nakties, tai

bendroj sumoj 47,25 kw vien už šaldytuvą pustuštį, ir puspilnį šaldiklį.
per mėn. mes prisukam apie 170-180 kartais ir 200 kw. tai reiškias visa kita iš tv, kompų, skalbimo, indaplovės, lempų ir pan.

tai realiai pagalvojau, kad jei ir labai taupytume, turbūt kokį 50 kw tik galėtume sutaupyt. pažiūrėsiu galutiniam rezultate kiek bus už šį mėn. aišku tos 4 d. išsiima, plius vasaris trumpesnis, bus mažiau, bet visai šį mėn nenaudotas stacionarus, kai įsigijom antrą laptopą, tai turėtų dėl to ir pasijust skirtumas. jei ne šį, tai kitą mėn tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 27 vasario 2013 - 13:33
Pas mus per dieną vidutiniškai 5 kWh. čia vidutiniškai +-, per mėnesį kaip jau ir rašiau gaunas apie 150-160 Kwh (du suaugę, du vaikai, du beveik nuolat veikiantys TV (vienas senas, kitas naujas)).
Atsakyti
100-150, 2 kamb. butas, taupios lemputes, du laptopai (kartais ijungiu stacionara), indaplove, skalbimo masina, saldytuvas, mikrobange, elektrine orkaite ir t.t.

p.s. miegoti einame anksti tongue.gif
Atsakyti
Na čia jau buvo užsimezgęs kažkada pokalbis dėl to kaip mes mokam už elektrą ir nieks nepatikėjo. Čia išėmiau iš "vienasaskaita" sistemos mūsų mokėjimus už 4 mėn (kovo mėn nežiūrėkit, ten bendros elektros sąskaitos dar negavom). Na bet rodikliai tokie ir tikrai nieko nevagiam smile.gif 2 žmonės, 1 kambario butukas. Aš dirbu, vyras nuolat namie bet naudoja tik kompą ir mažą teliką

IKI / NUO / SKIRTUMAS / TARIFAS / MOKĖTI

user posted image

sausis:
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Site @ 2013 03 15, 16:31)
Na čia jau buvo užsimezgęs kažkada pokalbis dėl to kaip mes mokam už elektrą ir nieks nepatikėjo.

na būna stebūklų thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Komilfo*: 15 kovo 2013 - 17:22
QUOTE(*Komilfo* @ 2013 03 15, 16:21)
na būna stebūklų  thumbup.gif

tikrai kad stebuklai, man tai nedaeina niekaip kaip taip įmanoma ir matant skaičius..

gi rašiau, paskaičiavau kelių dienų šaldytuvo ir šaldiklio ėmimą, padauginus gavos 42 kw per 30 d. tai jau imkim pusiau, tik už šaldytuvą, ir tai gaunas 20 kw. o čia dar ir kažką priedo naudojant (kaip kad lempa, tv, kompas..) gaunas tik šiek tiek daugiau. nu stebuklai ne kitaip. rolleyes.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Nu bet moterytės, šaldytuvuose gi yra reguliatoriai bigsmile.gif Nusukat ant minimumo ir nenaudos tos elektros daug smile.gif Pas mus A klasės šaldytuvas ant minimumo tikrai nedaug naudoja
Atsakyti
biggrin.gif nu jo, pas mane ant 2 stovi, einu ant 1 padarysiu, bet saau nešaldys gal taip gerai, dabar dar nieko, bet vasarą,.,
Atsakyti
turiu įtarimą, kad jūsų pagrindinė linija bus kaimynui pajungta hihihi.gif

Rimtai, jūsų vietoj pasekčiau, ar tikrai skaitikliai sukasi atskirose zonose, nes jei po kiek metų paaiškės, kad už jus net ne dėl jūsų kaltės kaimynai mokėjo unsure.gif
Draugas darėsi remontą kapitalinį namie, išjunginėjo elektrą zonomis, išjungė miegamajam, ateina kaimynas, sako tu man laidus nutraukei, nes dingo elektra blink.gif
Aiškinosi kartu su lesto, tai gavosi taip, kad kažkokiu būdų kaimynas jo sąskaita laimingai švietėsi namie kambarį, WC, vonią ir tualetą blink.gif gavo draugas paskaičiavimus iš lesto, kiek jam kaimynas turi atseikėti per n metų cool.gif sumelė buvo nemaža rolleyes.gif

Aišku, puiku, jei jūsų tokie stebuklingi gebėjimai tik tiek prisukti, nu bet jei papultumėt į tokią situaciją unsure.gif eina peklon unsure.gif
Atsakyti