Įkraunama...
Įkraunama...

KTUG

QUOTE(MELDA @ 2010 09 03, 13:00)


Skambinausi į gimnaziją ir kalbėjau su direktoriumi. Per tas pamokėles jie ne tik kals matematiką (mane būtent matematika domina), bet ir bendro pobūdžio temomis kalbės (apie mokslą), direktorius atsakinės į įvairius vaikams rūpimus klausimus ir pan. Žodžiu, neapsiribos vien matematika. O kursus ves pats direktorius B. Burgis.
Atsakyti
kiek truks pamokos? biggrin.gif
zinant jo pomegi pakalbeti apie ta pati ir nieko nepasakant, tai bijau kad gali vaikai nevalge visa diena likti...
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2010 09 03, 21:36)
kiek truks pamokos? biggrin.gif
zinant jo pomegi pakalbeti apie ta pati ir nieko nepasakant, tai bijau kad gali vaikai nevalge visa diena likti...


1 val. (60 min.). Teks vaikams prieš ar po užsiėmimo namie pavalgyti lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš mokausi šioje gimnazijoje ir galiu pasakyti, kad tai tikrai puiki gimnazija. Tų 600 lt per metus mokestis, palygint, yra mažas, kadangi KTUG'e dirba mokytojai, kurie išmano savo darbą. Taip pat, ten yra daug papildomos popamokinės veiklos, galima išmokti įvairių užsienio kalbų. Mokiniai ir mokytojai draugiški, o gandai, kad daugelis rūko ar vartoja narkotikus yra iš piršto laužti. Gai ir yra keli tokie, tačiau tikrai nesiskelbia ir nerūko klasėse ar už kampo. Beje, ten renginius organizuoja ne mokytojai, o mokiniai. Dėl konkurencijos, tai ji tikrai nėra didelė, pažymiai nėra patys svarbiausi. Pažymių knygelių nėra, tačiau lankomumas yra žymimas dienyne, bet nelabai kas ten į jį žiūri. Šiaip, tikrai šia gimnazija nenusivilsit ir tikrai verta čia stoti. Tokia mano nuomonė smile.gif
Atsakyti
laba vakara.gal kas nors zinote, ar tikrai siais metais yra formojuomas KTU progimnazija?ar cia tik pletku lygyje?
Atsakyti
QUOTE(Jolannta @ 2011 05 17, 20:41)
laba vakara.gal kas nors zinote, ar tikrai siais metais yra formojuomas KTU progimnazija?ar cia tik pletku lygyje?

nėra. Susiraskit temą apie Vaižganto mokyklą, ten rasit viską surašyta.
Atsakyti
oi kiek čia skirtingų nuomonių... aš šiemet baigiau šią mokyklą, tad, jei leisit, brūkštelsiu čia tokią "pakldodę".

čia norėjau įstoti nuo 8 klasės, labai domėjausi, vis skaičiau diskusijų lentą ir t.t. Įstojau nestebuklingai - berods 25. Pradžioj buvo taip, kaip čia kažkas rašė - šokas. Atrodė visi čia viską moka, o aš čia viena durnelė tokia.. tai truko na.. dvi savaites. po to visi kažkaip suvienodėjom. dėl konkurencingumo.. aš nejaučiau konkurencijos jokios. turbūt dėl to, kad niekada nebuvau viršūnėj. reitinguose maldavausi 13-35 vietoj (iš maždaug 76). Gal tą konkurenciją jautė ta viršūnėlė. Nors sėdėjau su absoliučia klasės pirmūne, tikrai puikiai sutariau su ja - geriau besimokantys tikrai neužriečia nosių. Klasėj taip pat sėdėjo pasaulinių biologijos, fizikos olimpiadų dalyviai ir laimėtojai, bet bendraujant to visiškai nesijausdavo.

krūvis... aš asmeniškai turėjau begalę veiklos - šokau, dainavau, buvau MT, dar "iš šalies" veiklos prisitraukdavau, bet niekad labai žemai nenusiritau (viskas priklauso nuo požiūrio, žinoma, bet mokyklą baigiau su 9,8 vidurkiu). Jei tau nereikia, namų darbų daugumoj pamokų gali nedaryt. nes juos darai sau. aš - darydavau, taip mažiau tekdavo mokytis prieš kontrolinius. bet tikrai buvo nemažai tokių, kurie nedarydavo ir vis tiek neblogai mokės, puikiai išlaikė egzaminus. taip, kad jei norės, vaikas tikrai spės ir mylima veikla užsiimti, ir mokytis.

Tie 600Lt (2x300). Aš manau, kad absoliučiai verta juos mokėti. Mokykloj mokoma ispanų, italų, japonų kalbų, dramos studiją turi Dramos teatro aktorė, šokius veda Muzikinio teatro baleto trupės vadovas, ispanų ir italų kalbų moko šių šalių piliečiai (pati lankiau italų - puikus mokytojas buvo ir labai gražiai lietuviškai kalbėjo, miela ausiai labai smile.gif). jei nori kokio būrelio - surenki bendraminčius, eini pas direktorių ir tariesi. jei tik ras tinkamą mokytoją - gimnazijoj bus naujas būrelis. o menų būrelių vadovų dėka, Šimtadieniai - aukščiausio lygio.

Mokytojai ir "tiksliukų gimnazija".. na, yra keli tikrai nekokie mokytojai. tačiau mokiniai kasmet mokytojams rašo pažymius taip juos išreitinguodami ir direktorius situaciją žino. bent man pasitaikę mokytojai - nuostabūs. su lietuvių kalbos mokytoja kalba neretai apie gyvenimą pasisukdavo, šiaip mokytojai kalbėdavosi apie viską. pvz, fizikoj buvau dundukė, jos atsisakiau po 10 kl, bet labai sėkmingai su mokytoju susitikę pakalbėdavom, kaip sekasi ir t.t. Beje, gimnazijoje dirba keletas dėstytojų, kas taip pat yra labai įdomi patirtis. dėl tiksliukų - vėlgi, aš fizikoj visiškai nesigaudžiau, matematika sekdavosi labai banguotai. ir išgyvenau! ir tikrai ne viena tokia klasėj buvau. šiemet vienos paklausiausių specialybių - teisė ir politika. Istorijos egzaminą laikiusieji tikrai labai gerai išlaikė. yra tokių mokinių, kurie eina pas korepetitorius, bet aš tam poreikio nejaučiau, čia tikrai yra visos sąlygos tobulėt ir papildomai - mokytojai mielai duoda knygų, užduočių - tereikia kalbėti.

Dėl gimnazijos smukimo - mitas. Mūsų laidos vidurkis - geriausias per pastaruosius 5 metus - 91,01%, berods. Išvažiuoja žmonės ir į Cambridge, ir medicinos mokytis užsienyje (kas yra tikrai beprotiškai sudėtinga).

Nežinau, ką dar papasakoti. Neigiamus dalykus? hm.. aš jų daug neradau. na, dabar naujokai ateina TIK ištroškę žinių, smarkiai sumažėjus ta atmosfera laisvumo. taip pat krenta stojamieji į gimnaziją balai (aš su savo balu dabar būčiau pirmam penketuke stojančiųjų). tai gali sąlygoti kaina, arba bendra mokinių tendencija. ne man tai aiškintis.

šiaip žmonių čia yra labai įvairių - tikrai nemažai piešiančių, grojančių, labai įdomaus mąstymo žmonių. čia tikrai nėra ta "turtingų tėvelių gerų vaikelių" mokykla. yra ir tokių, kurie atleidžiami nuo to 600Lt mokesčio bei gauna maitinimą KTU valgykloje.

žinoma, galima mokytis ir kitur, bet aš žinau, kad tikrai nebūčiau gyvenus tokio pilnaverčio gyvenimo jei ne gimnazija. tikrai ne kiekvienoj mokykloj gali užsukti pas direktorių pasikalbėti šiaip. nes turi laisvą pamoką. išbandyta! o užėjus į raštinę - gauti arbatos. tai irgi išbandyta.

Reziume - KTUG nėra mokykla tik moksliukams. pavyzdys - prieš jūsų akis.
jei kam kyla kokių klausimų - prašom, galiu į juos atsakyti smile.gif
todėl manau, kad absoliučiai verta čia stoti.
Atsakyti
Smagu buvo skaityti attente posta... gaila, kad man tuoj 40 smile.gif
Atsakyti
attente ačiū, labai viską išsamiai aprašei 4u.gif Įdomu būtų sužinoti, koks maždaug konkursas stojant į šią gimnaziją g.gif
Atsakyti
na, konkursas yra ir nemažas. į 9kl - 5-6 į vieną vietą, į 10kl - 2-3 į vieną vietą..

QUOTE(Loren @ 2011 08 12, 09:18)
attente ačiū, labai viską išsamiai aprašei  4u.gif Įdomu būtų sužinoti, koks maždaug konkursas stojant į šią gimnaziją  g.gif

Atsakyti
Attente, tikrai labai ačiū už informaciją. Man dar būtų įdomu išgisrti apie MLT - ar teko pačiai dalyvauti, kas tai per turnyrai ir t.t.? Jeigu nori - gali ir į a.ž. parašyti.


Atsakyti
QUOTE(Amber1 @ 2011 09 13, 12:15)
Attente, tikrai labai ačiū už informaciją. Man dar būtų įdomu išgisrti apie MLT - ar teko pačiai dalyvauti, kas tai per turnyrai ir t.t.? Jeigu nori - gali ir į a.ž. parašyti.

Aš taip pat norėčiau daugiau apie MLT sužinoti smile.gif
Atsakyti