Įkraunama...
Įkraunama...

bulimija - anoreksija

QUOTE(Ellenyte @ 2010 03 25, 18:32)
Aš toks sezoninis atvejis: žiemą turiu binge eating'ą ir depresiją, o vasarą - anoreksiją ir hiperaktyvumą, todėl esu vaikščiojantis jo-jo efektas.

beveik kaip as... tik pas mane jo- jo ne sezoninis, o vos ne menesinis. badauju po savaite ar daugiau priaugus svorio, pasiekiu mazdaug padoria riba ir vel paslystu, ir vel viska atgal uzsikraunu per pora sav, tada dar pora sav. labai depresuoju ir vel badas prasideda.

dabar... vemiu, bet palaikau ta pati svori jau trecia savaite, kas man yra labai didelis pasiekimas. gal del to, kad vemimai sumazejo iki 1karto per diena, ne 3, kartais 4riu.....

siandien nevemiau. dantiste baige visa burna tvarkyti. teliko geras isvalymas ir ziuresim ar ka galima padaryti, kad priekiniai dantys graziau atrodytu, jie darosi smulkiai dantyti apacioj nuo skrandzio rugsties. taigi... 10 dantu pabalnotu...

o tau, Ellenyte, turbut del mineralu trukumo dantys ne kokie.. taip pat esi labai teisi del saldumynu, jie tokie pat pavojingi kaip skrandzio rugstis del eduonies... butent del to man buvo uzdrausta valgyti kazka saldaus daugiau nei du kartus per savaite. kad ir torta vienu kartu, bet po 10min burnos skalavimas ir viskas... daugiau jokiu saldziu kasneliu... gal nusipirk skalavimo skyscio su fluoridu ir kiekviena karta suvalgius kazka saldaus labai gerai isskalauk, kad daugiau problemu neatsirastu laikui begant...
Atsakyti
Labai gerai, kad pacios kalbate apie tai kas su jumis vyksta ir net ivardinate tai kaip liga. Tai tikrai yra labai daug 4u.gif turiu drauge, kuri, deja, viska neigia: neigia, jog persivalgo, jog vemia, jog neturi burnoj ne kasnelio po pora savaiciu ir net norint jai padeti yra be galo sunku, kol ji pati to nepripazins...

Kiek laiko jau tesiasi jusu liga Ellenyte ir Mazhulinka?
Atsakyti
QUOTE(Hellė @ 2010 03 26, 13:08)
Labai gerai, kad pacios kalbate apie tai kas su jumis vyksta ir net ivardinate tai kaip liga. Tai tikrai yra labai daug  4u.gif  turiu drauge, kuri, deja, viska neigia: neigia, jog persivalgo, jog vemia, jog neturi burnoj ne kasnelio po pora savaiciu ir net norint jai padeti yra be galo sunku, kol ji pati to nepripazins...

gal drauge tiesiog gedijasi prisipazinti? supranta, bet neigia fakta, nes bijo buti pasmerkta. zinau, kvailai skamba, nes jei tau sakoma, kad sergi VS, artimiausi zmones tai mato, tai nebe paslaptis ir ne klausimas, tai faktas. bet paklauskit kiekvienos bulimikes ar anoreksikes kokia ju reakcija ir atsakymas butu i klausima ar jos turi valgymo sutrikimu?
yra mama paklausus ar vemiau, nes jautesi kvapas kambaryje, dievagojausi, kad ne. rado wc plaukiojancius maisto likucius, vel klausimas buvo atsakytas isverstomis akimis..

10metu sergu bulimija. aisku, tai ne istisas vemimas, buna pertrauku, bet visada ta mintis kirba... vakar 4val nakties sugebejau persivalgyti, tad niekada nezinai kas saus i galva..

geriu hoodia vel, jauciu, kad potraukis maistui labai zymiai mazeja. paimu i ranka kazka, bet pasamonej balsas klausia: ar tikrai to nori..? padedu atgal....
Atsakyti
QUOTE(mazhulinka @ 2010 03 25, 22:31)
taip pat esi labai teisi del saldumynu, jie tokie pat pavojingi kaip skrandzio rugstis del eduonies...

Žinau, mazhulinka, kad saldumynai VISKAM kenkia, o kas baisiausia, aš visai neturiu saiko jiems, todėl stengiuosi išvis į burną neimti unsure.gif Atsimenu, dar vaikystėj nešiodavausi šokoladą kišenėj, mama labai pykdavo, nes jis ištirpdavo ir sugadindavo rūbus...

QUOTE(Hellė @ 2010 03 26, 16:08)

niekada, kiek save atsimenu, neturėjau normalių valgymo įpročių, bet pirmą kartą pagalbos kreipiausi prieš aštuonis metus. Tikiuosi tavo draugė greitai išeis iš neigimo stadijos, nes kitaip jokia pagalba neįmanoma.

QUOTE(mazhulinka @ 2010 03 26, 17:04)
vakar 4val nakties sugebejau persivalgyti, tad niekada nezinai kas saus i galva..

Aš šiandien lygiai tokiu pat metu užkandžiauju unsure.gif
Atsakyti
Sveikos. As noreciau paklausti, o kiek jus sveriat?

As buvau 45 kilogramu kai kreipiausi pagalbos. Turiu pasakyti kad per 4 menesius priaugau iki 53. Grieztai esu priziurima kad valgyciau. jei tik pajuntu laisve , maiste metu laukan. Galiu isbuti nevagius dienu dienas.
Atsakyti
QUOTE(TamsiMergaite @ 2010 03 27, 02:58)
Sveikos. As noreciau paklausti, o kiek jus sveriat?

sveriu 59kg. sergant bulimija svoris dazniausiai nebuna mazas. bulimikes buna normalaus kuno sudejimo arba su antsvoriu... labai retas atvejis, kad bulimike svertu gresmingai mazai. 168cm ugiui 59kg tikrai nera daug, bet tas skaicius mane gasdina. negaliu i save ziureti. viskas ka matau- storos slaunys ir rynkes ant pilvo.
Atsakyti
zinau kaip jautiesi.. tarp kitko , GP labai rimtai ziuri i ta liga. Gal reikia pagalbos?
Atsakyti
QUOTE(TamsiMergaite @ 2010 03 27, 15:40)
zinau kaip jautiesi..  tarp kitko , GP labai rimtai ziuri i ta liga. Gal reikia pagalbos?

Laukiu... turi is ligonines laiskas ateiti...
Nezinau, bent pas mane (Barnet'e), viskas tiesiai per aplinkui. GP siunte info i Psichiniu sutrikimu skyriu, jie paskambino, susitikom, viska uzrase, bande itikinti, kad ne bulimike (bent jau man taip skambejo, jei nebuciau tokioj kryzkelej turbut buciau pasakius, kad man nereikia jokios pagalbos), dabar jie sius viska i ligonine su mitybos sutrikimu skyrium. Jau trys savaites praejo, jokiu ziniu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazhulinka: 27 kovo 2010 - 19:15
na taip.. tempiasi. tik tu nepasiduok. rek kad sergi ir viskas. mat dabar labai populiaru depresija sirgti ak panasiom ligom kad gauti nedarbingumo lapeli. kai praeisi visa sita , bus rimciau. buna daug susirinkimu kur sutiksiu tokiu paciu. kalbedabom apie maista , pojucius.. faina is tikro
Atsakyti
QUOTE(TamsiMergaite @ 2010 03 27, 05:58)
Turiu pasakyti kad per 4 menesius priaugau iki 53. Grieztai esu priziurima kad valgyciau.

Kaip jautiesi sveikimo kelyje?? turėtų būt mažiau silpnumo ir nuolatinio šalimo...
Atsakyti
Sveikos...
ilgai nebuvau čia užėjus. Norėjau atsiribot nuo įprastos veiklos, bendravimo dietų skyreliuose,o lengviausia buvo išvis kuo mažiau prie kompiuterio sėdėti. Na ką, viskas po trupučiuką ėjo į gerą. Nebegalvojau tiek apie maistą,nebeskaičiavau kaloriojų ištisai ir tų apsivalgymų nebuvo. Tačiau vakar - vel milžiniškas apsivalgymas. Suvalgiau tiek, kad net sunku įsivaizduoti. Fiziškai jausmas bjaurus,o psichologiškai dar bjauresnis, akd nesugebu atsilaikyt. manaiu,akd viskas dėl to,akd sau drausdavau maistą. O dabar maitinausi normaliaia, valgiau ką norėjau, svoris tiesa buvopadidėjęs porą kilogramų kai pradėjau normalaiia valgyt,bet nesijaučiau nei blogai dėl to. ir ką vėl tas apsivalgymas, šiandien vėl bado diena. iš tiesų man jau baisu apsidaro,kai pagalvoju jog nuo lapkričio mėnesio nesugebu išsivaduot iš šitų nesamonių. Jaučiuos apgailėtinai ir nebežianu ką daryt ;/ Ketvirtadienį grįš sesė namo atostogom, jai pasakojau viską, taigi tikiuosi,kad bus į naudą man. Reikia, kad kas mane prižiūrėtų,kad slapčia pasislėpus naktimis nesigaminčiau ir nevalgyčiau viską be saiko. Gal taaip sugebėčiau eit tinkamu keliu. Nors dabar manau,akd man reikia tikrai profesinalų pagalbos. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kamius @ 2010 03 28, 22:20)
Sveikos...

Sveika prisijungus smile.gif o kaip gyvenai iki lapkričio? Jei dar tik pusė metų kaip turi sutrikimų, tai yra palyginus neilgas laikotarpis ir manau, kad susitvarkysi (kaip, tikiu, padarysim visos čia esančios smile.gif ). Tau būna naktiniai persivalgymai?
Atsakyti