Įkraunama...
Įkraunama...

Mokamas skiepas nuo vėjaraupių

QUOTE(Taikute @ 2010 10 06, 20:12)
Jei israstu skiepa nuo vezio ivairiu formu, negi jus nesiskiepytumete, kai aplink ir girdi jog tas ir tas mire nuo sios baisios ligos  sad.gif

nes vejaraupiu virusas dabar issigimsta i kazkokia BAISIA liga, nuo kurios gaunasi n....komplikaciju ir tikrai ne ka mazesniu nei paskiepijus wink.gif

Šiaip tai jau nebe pusbalsiu, o o plačiai patys gydytojai garsiai pamąsto ir kodėl gi iki šiol taip ir neišrandami vaistai nuo vėžio, ir dažniausia peršasi tokios mintys, kad visgi už tai stovi didžiuliai farmacinių kompanijų pelnai, susiję su didžiuliais vaistų įkainiais, paslaugų gydymo įstaigose įkainias, brangiomis slaugos priemonėmis ir t.t. Aišku, tai viena iš priežąščių ax.gif

Vėjaraupius sukelia virusas Varicella-zoster , jei paskiepysi nuo viruso, kaip ir nuo gripo, beje, gali ir sveikas vaikas tuoj pat susirgti vėjaraupiais. O kam vaikui dar papildomas skiepas, jis ir taip begaliniai jų daug gauna iki 1.5 metų, kas silpnina imunitetą, ir dantų dygimai tokiame amžiuje taip pat silpnina imunitetą. Be to jau moksliškai įrodyta, kad skiepuose esantys sunkieji metalai sukelia vaikams autizmą, vaiko vystymosi raida sutrinka ir viskas važiuoja atgal.
Atkreipiau dėmesį į tai, kas nemažai į ligoninę patenka vakų 2 - 2,5 metų, atsiųsti neurologo magnetiniam galvos smegenų rezonansui, diagnozė ta pati - sutrikęs raidos vystymąsis, su tėvais pakalbam -nekalba, linkę į autizmą, daro tokius brangius tyrimus, ieško priežąščių unsure.gif
Mano mergytė labai sunkiai sirgo vėjaraupiais 1.5 metų, užsikrėtė nuo senelio, kuriam buvo juostinė pūslelinė(sukelėjas tas pats kaip ir vėjaraupių). Kai taip sunkiai sirgo, ir aš mąsčiau, kad gal geriau jau būtų buvęs skiepas, bet dabar tikrai taip negalvoju. Geriau jau reikia sulaukti iki 7 metų, jei nepersirgs natūraliai, vyresni vaikai serga lengviau, nei mažiukai, tada ir galvokit apie skiepą, bet jei jis tegalioja 15 metų, kokia išvis prasmė juo skiepyti, paskui visą gyvenimą reiks daryti revakcinacijas, o gal užaugę mūsų vaikai turės kitokią nuomonę apie skiepus ir nesirevakcinuos, kas tada?
Atsakyti
QUOTE(MaiMa @ 2010 06 07, 09:05)
Kadangi pradejom lankyti darzeli, tai pries ji dukryte vis delto paskiepijau. Manau, kad skiepo zala (jei tokia yra) bus mazesne, nei zalos gali pridaryti sunki liga. Linkiu visiems sirgti kuo lengviau wink.gif

Ir as taip manau, todel nusprendziau skiepyti. Manau abu variantai (skiepyti ar ne) turi ir pliusu ir minusu. Renkuosi mazesne blogybe is dvieju.
Atsakyti
paskiepijau suneli nuo vejaraupiu, po savaites pakilo temperatura ir pabere pilviuka ir nugara. Gydytoja sako, kad gerai, skiepas prisieme g.gif
Atsakyti
musu grupeje darzely vejaraupiu karantinas, maniskis vaiksciojo, bet nesusirgo, o viena mergaite buvo paskiepyta nuo vejaraupiu ir jais susirgo. As pati asmeniskai sirgau budama 15 metu, turejau maza broliuka, kuris nuo manes apsikrete ir mes abu persirgome lengvai, tad saviskio irgi njeplanuoju skiepyti. teisingai sako, vaikai ir taip gauna labai daug skiepu, mano nuomone skiepai tai tik papildomas daktaru ir farmacininku uzdarbis. mano daktare (labai gerai su ja sutariu) as paklausiau del skiepu, tai ji nesako ar taip ar ne, tiesiog pasake, kad jei tai butu mano anukas as jo neskiepyciau. blush2.gif
Atsakyti
Gal kas žinote, ar yra koks tyrimas sužinoti ar esi prasirgęs vėjaraupiais?Mama neprisimena, kad būčiau sirgusi, o man trisdešimt, labai bijau, kai vaikas parneš tą virusą iš darželio unsure.gif Kažkaip ir skiepas man nėra priimtinas, tai gal yra galimybė sužinoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2011 02 01, 18:37)
Gal kas žinote, ar yra koks tyrimas sužinoti ar esi prasirgęs vėjaraupiais?Mama neprisimena, kad būčiau sirgusi, o man trisdešimt, labai bijau, kai vaikas parneš tą virusą iš darželio unsure.gif Kažkaip ir skiepas man nėra priimtinas, tai gal yra galimybė sužinoti g.gif

Taip.Atlikite antikūnių tyrimą (varicella zooster IgG) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 02 02, 08:41)
Taip.Atlikite antikūnių tyrimą (varicella zooster IgG)  4u.gif

Dėkui 4u.gif , o gal žinote, kur tą tyrimą daro g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2011 02 02, 15:22)
Dėkui 4u.gif , o gal žinote, kur tą tyrimą daro g.gif

Jei Vilniuje- AIDS centro laboratorija, visa eilė privačių laboratorijų(sorpo, kardiolita, endemikas).Poliklinikose neatlieka, tačiau paima kraujo mėginį ir nugabena atlikti į tą laboratoriją, su kuria turi sutartį.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 02 02, 16:55)
Jei Vilniuje- AIDS centro laboratorija, visa eilė privačių laboratorijų(sorpo, kardiolita, endemikas).Poliklinikose neatlieka, tačiau paima kraujo mėginį ir nugabena atlikti į tą laboratoriją, su kuria turi sutartį.

Labai ačiū 4u.gif Bėgsiu darytis tyrimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2011 02 02, 18:26)
Labai ačiū 4u.gif  Bėgsiu darytis tyrimo smile.gif

Turiu tyrimo atsakymą - NEIGIAMAS verysad.gif Ar tai reiškia, kad aš nesu sirgusi vėjaraupiais.
Varicella zoster viruso IgG (AI)
Rezultatas 8,76
Norma <9 .
Pilka zona 9.1-11
Antikūnų titro padidėjimas >11.1
VZV IgG interpretacija
NEIGIAMAS
Atsakyti
Taip, tai reiškia, kad Herpes Zoster viruso neturite, tad ir imuniteto vėjaraupiams - taip pat.
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2011 02 15, 10:20)
Turiu tyrimo atsakymą - NEIGIAMAS verysad.gif  Ar tai reiškia, kad aš nesu sirgusi vėjaraupiais.
Varicella zoster viruso IgG (AI)
Rezultatas 8,76
Norma <9 .
Pilka zona 9.1-11
Antikūnų titro padidėjimas >11.1
VZV IgG interpretacija
NEIGIAMAS

gal galit plačiau pakomentuoti, kur darėtės ir kiek kainavo ax.gif , nes ir man reiktų šito tyrimo sau rolleyes.gif , mama sako ,kad nesu sirgusi vėjaraupiais, bet esu nemažai turėjus kontakto su sergančiais dar jaunystėje ir neužsikrėtusi g.gif , kažkaip man šviečiasi,kad esu sirgusi tik lengva forma , o jei nesirgus turbūt tuomet pasirinkčiau skiepą rolleyes.gif
Atsakyti