Įkraunama...
Įkraunama...

Mokamas skiepas nuo vėjaraupių

Pušūne, o kam gi mažiuką skiepyt? Jei prasirgs - imunitetas visam gyvenimui, galėsit nebesukti galvos.
O vyrą, ko gero, geriau paskiepyt.

Pas mus analogiška situacija buvo, tik kad nesirgus esu aš. Dabar kaip tik mažasis serga. Aš prieš metus pasiskiepijau. Tikiuosi nesusirgt. Bet ramiau būtų buvę, jei vaikystėj būčiau prasirgus. Nes girdėjau kad tas vaikas, kuris maniškio darželyje pirmasis susirgo, buvo skiepytas nuo vėjaraupių sad.gif

Na, užtai vaikui ramu bus: išbertas - vidutiniškai, temperatūra - tik pirmom dienom apie 37,2 laikėsi, antialerginių vaistų daviau nuo pat pirmos ligos dienos - tai nei ten jam niežėjo, nei kasėsi labai. Ir viskas, apie skiepą galėsim negalvot thumbup.gif

Atsakyti
Aciu uz patarimus, jauciu siusiu savo vyra pirkt skiepu ir begte pas gydytoja. Nes pati esu prasirgusi ir maziuko neskiepysiu, lai igyja imuniteta.
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 28, 09:20)
. Zinau pavyzdziu kas pasiskiepyjes prasirgo labai sunkiai  mirksiukas.gif

O jei nebūtų pasiskiepijęs, prasirgtų dar sunkiau. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bebenčiukė @ 2011 11 28, 10:24)
O jei nebūtų pasiskiepijęs, prasirgtų dar sunkiau.  bigsmile.gif

Neirodyta mirksiukas.gif
Tai maniske neskiepyta turejo sunkiai sirgt, kazkodel nesirgo.
O ir skiepai gi ne visiems suveikia mirksiukas.gif gal taip pat butu sirges ir neskiepytas bigsmile.gif
Atsakyti
ypač kai žinai, kad tas virusas lieka organizme ir išlįsti gali net suaugusiam juostine pūsleline

Deja, skiepas kaip tik suaugusiesiems tos ramybės ir negarantuoja sad.gif
Kažkodėl sako, kad jis visam gyvenimui. Bet realiai, kiek žinau, ne visai taip.
Aš pati pasiskiepijau, bet nesirevakcinavau (skiepas dar buvo naujovė, taigi manęs tiesiog neinformavo apie tai, kad reikia revakcinuotis). Ir ką gi, po 6 metų nuo to skiepo atlikau serologinį kraujo tyrimą - imuniteto nė padujų nebelikę doh.gif Nors, sakyčiau, turėjo bent jau šiek tiek jo susidaryti, ar ne?
Tai dabar skiepijausi antrą kartą, su revakcinacija. Bet ir tai netikiu, kad skiepas galios ilgam - na, gal 10 metų ir truks tas imunitetas, bet kažin ar daugiau.

Tai va, neprasirgau vaikystėj - dabar su kiekvieno vaiko liga stresas, ar skiepas tikrai apsaugos.
Užtai vaikams leidau prasirgt. Abu prasirgo lengvai. Ir ramu ramu.

Juostinė pūslelinė - nusilpusio imuniteto liga. Taip, ji gali pasireikšti. Bet kažin, kas geriau - ar ta juostinė pūslelinė, ar, nusilpus imunitetui, garbiame amžiuje susirgti vėjaraupiais, kuriais neprasirgai vaikystėje, kai kažkada darytas skiepas nustos galioti...
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2011 11 28, 16:32)
Deja, skiepas kaip tik suaugusiesiems tos ramybės ir negarantuoja sad.gif
Kažkodėl sako, kad jis visam gyvenimui. Bet realiai, kiek žinau, ne visai taip.
Aš pati pasiskiepijau, bet nesirevakcinavau (skiepas dar buvo naujovė, taigi manęs tiesiog neinformavo apie tai, kad reikia revakcinuotis). Ir ką gi, po 6 metų nuo to skiepo atlikau serologinį kraujo tyrimą - imuniteto nė padujų nebelikę  doh.gif  Nors, sakyčiau, turėjo bent jau šiek tiek jo susidaryti, ar ne?
Tai dabar skiepijausi antrą kartą, su revakcinacija. Bet ir tai netikiu, kad skiepas galios ilgam - na, gal 10 metų ir truks tas imunitetas, bet kažin ar daugiau.

Tai va, neprasirgau vaikystėj - dabar su kiekvieno vaiko liga stresas, ar skiepas tikrai apsaugos.
Užtai vaikams leidau prasirgt. Abu prasirgo lengvai. Ir ramu ramu.

Juostinė pūslelinė - nusilpusio imuniteto liga. Taip, ji gali pasireikšti. Bet kažin, kas geriau - ar ta juostinė pūslelinė, ar, nusilpus imunitetui, garbiame amžiuje susirgti vėjaraupiais, kuriais neprasirgai vaikystėje, kai kažkada darytas skiepas nustos galioti...

Salsa, ar tuo laikotarpiu, tarp vakcinavimosi ir antikūnių tyrimo buvote kontakte su sergančiu vėjaraupiais ?
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 11 28, 16:41)
Salsa, ar tuo laikotarpiu, tarp vakcinavimosi ir antikūnių tyrimo buvote kontakte su sergančiu vėjaraupiais ?

Taip. Praėjus 2 metam po tos pirmos vakcinos vėjaraupiais sirgo mano dukra. Turėjau glaudų kontaktą - ji net miegojo mūsų lovoje sirgdama. Tai, matyt, tam kartui skiepai mane buvo apsaugoję... Seroliginį kraujo tyrimą dariausi praėjus 4 metams po to kontakto ir iš viso 6 po pirmojo skiepo, prieš leisdama sūnų į darželį. Dabar kaip tik prieš 4 savaites jis prasirgo vėjaraupiais, vėl buvo kontaktas, bet, panašu, inkubacinis periodas man jau praėjo, tai antrasis, taisyklingasis skiepas vėlgi apsaugojo...

Bet kai anūkai sirgs - nesu tikra, kad jis tebeveiks biggrin.gif
Atsakyti
Na , nezinau, pasiskiepijo mano vyras, nes nesirges vejeraupiais. Mazylis eina i darzeli ir as jo neskiepysiu, lai prasirgs naturaliai. Jei nesirgs, vadinasi turi igimta imuniteta, nes nei mano vyro brolis nesirgo, nei tevas, nei senelis, nors vyras ir brolis lanke darzeli. Arba ju stiprus imunitetas ir tos infekcijos neprisileidzia. Mazylis ir tik pora kart sirgo stipria sloga. Tai ziuresim kaip bus, o skiepas tipo 10 metu garantuoja ramybe(kaina 185 lt)
Atsakyti
QUOTE(Pušūnė @ 2011 11 09, 16:25)
Esu pati prasirgusi ir mazius jau pradeda eiti i darzeli. Beda ta, kad mano vyras nesirges ir jis ziauriai bijo tos ligos. Norsjuk jei nesusirgo iki30 metu, tai gal imunitetas stiprus. Nezinau nei ka daryti ar skiepyt maziuka. Visi labai gydytojai rekomneduoja, bet kaina skiepo 200 lt. Tai jei ir vaikai ir teva skiepyti, tai iseis apie 400 lt, nu jo, kaip ir daug. Nors del sveikatos negaila. Dilema, net nezinau ka daryt.

Mano vyras (panasiu metu) neseniai prasirgo vejaraupiais, bet gan lengvai, net temperaturos nebuvo.
Atsakyti
o kiek skiepuku buna vienas ar du?
Atsakyti
QUOTE(blankute @ 2011 12 14, 23:12)
o kiek skiepuku buna vienas ar du?

Vaikams - vienas, suaugusiesiems - du.
Atsakyti
Prisiskaiciau apie skiepus as jau visai pasimeciau ar skiepyti ar ne...
Atsakyti